duminică, 15 septembrie 2019

Sinele Superior / Înalt versus Ego


 Sinele nostru Superior (Atman – în yoga, n.b.) are întotdeauna cel mai mare interes în inimă, dar uneori este înecat de vocea eului. Eul este foarte preocupat de lucrurile materiale, de succes și de modul în care alții ne percep. Dar Sinele Superior nu este interesat de niciunul din aceste lucruri. Sinele vostru superior vrea să vă amintiți că sunteți exact unde ar trebui să fii. Greșelile pe care le-ați făcut au fost doar lecții pentru a ajunge la locul în care ar trebui să fii. Aceste greșeli erau pași importanți și erau necesari. Sinele vostru Superior dorește să vă amintiți că momentul prezent este singurul moment în care vă puteți schimba. Ego-ul se află adesea în trecut și ce s-a întâmplat acolo. Ego-lui, de asemenea, îi place să petreacă timp contemplând la ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor, deseori fuge de prezent.
Dar, în oricare dintre aceste locuri nu poți face schimbări reale (trecut sau viitor, pentru că trecutul nu-l mai poți schimba, iar viitorul nu a venit încă, n.b.). Trebuie să mergeți mai departe. Sinele vostru Superior vrea să vă amintiți că aveți tot ce aveți nevoie în voi. Învățarea despre sine și despre valoarea ta este atât de importantă pentru conștiința ta. Ești singurul judecător adevărat al valorii tale în sine. Ego-ul este foarte preocupat de aparițiile exterioare, căutând validarea de la semnele exterioare, bani, succes, statut și faimă. Nici unul dintre aceste lucruri nu este o reflectare a valorii tale adevărate. Nu vei reuși niciodată să îți atingi adevăratul scop dacă încerci în mod constant să-i mulțumești pe ceilalți.

Sinele vostru Înalt dorește să vă amintiți că sunteți ghidat de iubire, nu de frică. Ego-ul este condus de teamă. Ego-ul se teme că nu are suficiente bunuri și nu există suficient. Singurul ghid pe care-l urmează Sinele vostru Superior este dragostea, cea mai înaltă frecvență. Ego-ul este condus de teamă, cea mai joasă frecvență. Sinele vostru Superior dorește să vă amintiți că securitatea noastră se află în acceptare, nu în control. Ca ființe umane ne străduim pentru siguranță, acest lucru înseamnă că ne place să controlăm viața, dar într-adevăr nu putem controla totul, așa că învățând să mergem cu fluxul ne ajută să fim mai toleranți, să acceptăm, în loc de a controla.
      Crede în acest plan ...

O luptă în fiecare zi în interiorul ființei umane este de a gândi că lucrurile ar trebui să fie într-un anumit mod, în loc să acceptăm doar realitatea așa cum este ea. Nu suntem aici pentru a judeca pe alții, suntem aici pentru a face tot ce putem în această viață și în această întrupare. Misiunea ta, când te-ai născut, este misiunea ta individuală, depinde de tine să ți-o îndeplinești, nimeni altcineva. Sinele tău Suprem vrea să-ți amintești că nu ai nevoie de fixare. Ești destul de bun așa cum ești. Creșterea spirituală nu vine de la îmbunătățirea dvs., ci vine de la acceptarea dumneavoastră. Când te accepți, modelele de gândire complet nesănătoase încep să dispară.

Când ești sincron cu îndrumarea Sinelui vostru Superior, vă veți aminti care este scopul vostru adevărat ... din nou, conștiința de sine este cheia! Când ești în rezonanță cu acea conștiință din jurul tău, înseamnă că comunicarea cu Sinele Superior este realizată.
          Sursa: https://www.disclosurenews.it

  Iată câteva îndrumări ale unor mari maeștri ai omenirii:

    OSHO : ,, Rezistaţi obiceiului de a vă gândi la trecut sau la viitor. În cazul în care cedaţi, unica trăire care este importantă se va risipi și va trece fără să vă fi adus nimic. Trecutul nu există, el este doar un efect al memoriei voastre. Viitorul este la fel de inconsistent, el este doar imaginatie. Numai prezentul este real, viu. Adevărul nu poate fi cunoscut decât în clipă. Ca urmare, în timpul zilelor care vor urma, nu vă complaceți nici în amintiri, nici în proiecții. Admiteți odată pentru totdeauna că trecutul și viitorul sunt simple iluzii. Nimic nu este adevărat în afară de clipa pe care sunteți pe cale să o cunoașteți. Trăiți-o în mod complet, fără nici o reținere”.
,, Venim cu mâinile goale, și vom pleca tot cu mâinile goale, așa că ce rost are să avem pretenție la atât de multe între timp? Însă noi asta știm, asta ne spune lumea: Posedă, domină, dispune de mai mult decât au alții. Poate fi vorba de bani, sau poate fi vorba de merite, nu contează. Important e să fii foarte deștept, altfel vei fi exploatat. Exploatează și nu te lăsa exploatat – acesta este mesajul subtil pe care îl primești odată cu laptele mamei. Și fiecare formă de învățământ (școală, colegiu, universitate) este înrădăcinată în ideea de competiție.
Adevărata educație nu te învață să concurezi; te învață să cooperezi. Nu te învață să lupți să ajungi primul. Te învață să fii creativ, să fii iubitor, să fii fericit fără să te compari cu alții. Nu te învață că poți să fii fericit numai atunci când ești primul – asta este pură prostie. Nu poți să fii fericit doar fiind primul, iar în încercarea de a fi primul treci prin atâta suferință încât, atunci când devii primul, ești obișnuit deja cu suferința. Când ajungi președintele sau prim-ministrul unei țări ai trecut prin atâta suferință încât acum suferința, nefericirea e a doua ta natură. Acum nu cunoști alt mod de a exista; rămâi nefericit. Încordarea s-a fixat adânc; neliniștea a devenit modul tău de viață. Nu cunoști niciun alt mod; ăsta este stilul tău de viață. Astfel că, chiar dacă ai ajuns să fii primul, rămâi precaut, neliniștit, temător. Faptul că ești primul nu-ți schimbă deloc calitatea interioară.”

,, Nu te uita la alții, uită-te la tine. Și, cu orice risc, lasă să iasă la suprafață ce e în tine. Nu există risc mai mare ca reprimarea. Dacă îți reprimi sentimentele, îți vei pierde toată pofta de viață, tot entuziasmul. Îți vei pierde toată viața, dacă vei continua să-ți reprimi emoțiile. Reprimarea e toxică, îți otrăvește ființa.
Ascultă-ți inima și, indiferent ce e acolo, scoate la suprafață. În scurtă vreme îți va fi foarte ușor să o faci, vei deveni priceput, și îți va plăcea. Și, odată ce știi cum e să fii autentic, n-ai să mai vrei niciodată să fii fals, pentru că autenticitatea e foarte frumoasă. Continui să decizi să fii fals pentru că n-ai simțit niciodată gustul realului. Realul a fost reprimat încă din copilărie, ai fost învățat să-l reprimi chiar înainte de a ști ce e, și ai continuat să-l reprimi inconștient, mecanic.

    Eckhart Tolle : ,,Identificarea Sinelui cu mintea este cea care cauzează suferinţa. Atunci când se întâmplă acest lucru, mintea capătă un caracter coercitiv. Când reuşeşti să scapi de acest lucru, atunci mintea este doar un instrument minunat, care poate exprima ceea ce apare de la nivelurile cele mai profunde. Dacă vă mulţumiţi cu faptul de a nu fi cineva în mod deosebit, de a nu ieşi în evidenţă, atunci vă armonizaţi cu puterea universului. Ceea ce pentru Ego înseamnă slăbiciune, reprezintă de fapt singura putere adevărată. Atunci când eşti conştient de tăcere, urmează imediat starea aceea de alertă interioara calmă. Exişti în prezent. Ai scăpat de miile de ani de condiţionare umană colectivă.”

   Krishnamurti : ,,De ce vă identificați cu o persoană, cu un grup, cu o țară? De ce vă dați numele de creștin, musulman, hindus, budist? Fie că este vorba de religie sau de politică, vă identificați cu un anumit grup din rațiuni legate de tradiție, de obiceiuri, de prejudecăți. Identificarea pune capăt oricărei înțelegeri creatoare și omul devine în felul acesta o simplă unealtă în numele partidului conducător, în mâinile preotului sau în mâinile liderului favorit.
Identificarea cu altul, este oare o dovadă de iubire? Identificarea implică oare experimentarea? Nu cumva identificarea pune capăt atât iubirii cât și experimentării? Identificarea înseamnă, fără nici o îndoială, posesie, iar posesia este negarea iubirii. A poseda înseamnă a fi în siguranță. În identificare există o rezistență, flagrantă sau subtilă: este oare iubirea o formă de rezistență autoprotectoare? Iubirea este vulnerabilă, suplă, receptivă. Iubirea este forma cea mai înaltă de sensibilitate, în timp ce identificarea conduce la insensibilitate.”
 ,,Prin activitățile sale, interioare sau exterioare, Eul încearcă să se îmbogățească; el numește asta experiență. Eul nu este niciodată anonim; el își poate schimba veșmintele, își poate lua un nume nou, dar substanța sa este identificarea. Această identificare îl împiedică să-și înțeleagă propria sa natură. Toate eforturile pe care le face Eul, de a fi sau de a nu fi îl îndepărtează de ceea ce este.”   

   Ramana Maharshi: ,,Întrebare – Eu înțeleg că simțul Eului provine din mine. Dar eu nu sunt conștient de sine.”
  Ramana : ,,Toate acestea nu sunt decât concepte mentale. Te identifici acum cu un eu fals care este gândul EU. Acest gând apare și dispare, pe când adevăratul EU este dincolo de acest du-te – vino. În conștiința ta nu poate să existe nici o soluție de continuitate. Însă tu ești cel care dormi și tot tu ești acum treaz. Erai fericit în timp ce dormeai. Pe când în acest moment te simți nenorocit. Când dormeai gândul ,,EU” nu exista, pe când în acest moment el a apărut. Adevăratul tău EU nu se arată și cel care se arată este falsul tău EU. Acest Eu fals este cel care blochează adevărata ta cunoaștere. Cercetează de unde provine acest Eu fals. Vei vedea atunci că el dispare. Și vei constata că nu ești nimic altceva decât cee ace ești, adică Ființă Absolută.

   Sri Aurobindo: ,,Formarea unui Ego mintal și vital legat de existența corpului, a fost prima și marea trudă a Vieții Cosmice în evoluția sa progresivă; el este mijlocul pe care aceasta l-a găsit, pentru a crea din materie un individ conștient. Dizolvarea acestui Ego limitative este condiția esențială, mijlocul necesar pentru ca Viața Cosmică să poată ajunge și ea la fructificarea sa divină, căci numai așa individual conștient poate să-și afle Sinele său transcendent, adevărata sa persoană.
 ,,Când ne retragem din minte, viață și corp și tot ceea ce nu este ființa noastră veșnică, primul scop imperativ este de a ne debarasa de falsa idee de sine, idee din cauza căreia ne identificăm cu existența inferioară și nu ne cunoaștem decât ființa vizibilă, pe care o vedem ca pe o creatură perisabilă și schimbătoare într-o lume perisabilă și pururi schimbătoare. Trebuie să învățăm că suntem Sinele, spiritual, veșnicul; trebuie să existăm în mod conștient în ființa noastră veritabilă. Pe calea cunoașterii, aceasta trebuie să fie idea și efortul nostru principal, dacă nu primordial și total absorbant.”
  ,,În afară de conștiința Sinelui pur și transcendent, existent în sine în afara timpului și a spațiului, trebuie să acceptăm să devenim și conștiință cosmică, trebuie să ne identificăm ființa cu Infinitul care s-a făcut temeiul și receptacolul care conține lumile și care sălășluiește în toate existențele.”
   Sper că prin aceste ultime înțelepciuni din articol, v-ați făcut o idee despre ce înseamnă Ego și Sinele Suprem. În rest nu ține decât de voi să mergeți mai departe pe calea cunoașterii de sine, pentru realizarea Sinelui Suprem, esența unei existențe umane conștiente.

   Drum drept spre Lumină!

 Eckhart Tolle - ,,Renunțarea la gând – part.1 : 


    Partea a 2-a :  

6 comentarii:

 1. Daca vreti sa stiti cine sinteti cu adevarat de unde veniti si care este scopul vostru aici plus multe altele va recomand cartea "Cartea Alba" a lui Ramtha. Cartea care mi-a deschis mie drumul catre spiritualitate si m-a rupt de religie. Am citit zeci si zeci de carti despre spiritualitate, extraterestrii plus multe altele. Ramtha este cel mai tare pentru mine mai ales ca am trait vieti acolo in Lemuria de unde provine el. Prima mea viata in acest plan a fost in Lemuria, atunci cind aveam 10 spirale ADN active. Pe locul doi Sal Rachele. Toate cartile lui sint foarte interesante. mai sint si altii dar cu ei doi am vibrat cel mai mult.

  RăspundețiȘtergere
 2. Se intelege de ce te-ai obisnuit in acest plan si nu te prea grabesti sa ascensionezi. Esti spirit batran si s-ar putea ca unele programe informationale care pe noi ne sufoca sa nu te deranjeze. Poate sunt capodopera ta, a lui Melfior ra, Remer ra si altii. Spiritele care evolueaza lent nu devin constiente in timpul unei vieti ca poate fac rau. Nu poti învăța oamenii sa-si deschida Ajna chakra fara a-si elimina programele informationale negative. Pentru ca vad neclar ce vad in astral si spun prostii.
  Ma rog...nu stiu ce spirit esti. Am dat un exemplu din ce am observat in grupurile de pe net. Spiritele ce evolueaza lent sunt si egoiste, adeseori. Imi tot intra in realitate filmul Atlasul norilor. Fondatorii au facut candva niste greseli care au dus la prabusirea sistemului initial. Probabil unii dintre fondatori. Numiti in religii ingeri căzuți. In cadere, au luat cu ei in planurile joase si spirite din Lumina ce nu au participat la dezastru. Ne nastem in captivitate, murim in captivitate. Avem uneori amintiri ce ne trezesc dorul de Cer si cautam in carti informatie care sa ne aminteasca despre noi insine.
  Religiile sunt bune. Pana la un punct. Când te-ai atasat de dogma si te crezi singurul detinator al adevarului absolut ti-ai construit singur cutiuța mentala din care greu mai iesi.
  Superficialitatea e cuvantul ce caracterizeaza aceste timpuri. Cantitatea predomina, calitatea e aproape inexistentă. Ce se intampla in economie si comert se intampla si in spiritualitate. Goana dupa bani si multe produse, goana dupa initieri. Nu poti sa te reconectezi daca alergi ca un bezmetic de la un maestru la altul. Ca si cum ai alerga pe cinci carari, in loc sa urci pe una singura. A ta. Cartea " Domnia cantitatii si semnele timpurilor" de Rene Guenon...Sunt multe spirite evoluate printe noi. Si au fost. Pasi lasati de ei pentru noi, ca sa ne regăsim Calea cand ne vom fi saturat de gustat amagirile acestui plan.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta este ultima mea viata in acest plan. Deja mi-am programat subconstientul in privinta asta si stiu cum sa ies si din matrix. Stiu multe am aflat multe prin dialogul meu cu spiritul meu divin. Daca ti-as povesti cine este spiritul meu divin si care sint 3 din aspectele lui (le-am aflat in sesiuni de hipnoza regresiva) ai spune ca sint dus cu pluta sau ca fumez ceva iarba. Sint personaje pe care le cunoaste toata lumea. dar prefer sa le tin pentru mine. Eu nu mai cred, eu deja stiu.

   Ștergere
  2. Dacă ai fi știut, nu ai expune tâmpenii...

   Ștergere
 3. Metoda mai sus prezentată e ok, însă este doar una dintre metode, cea de sorginte hindus-budistă. Mai este însă cea prin intermediul Tora, respectiv Arborele Sephirotic, câteva precreștine de pe continentul european (celtică, paleogreacă, zamolxiană) plus sunt cel puțin două tehnici de sorginte efectiv creștină, vreo trei shamanice (siberiană, nord si sudamericană), câteva animist-shamanice din zona africană etc, etc. Vorbim de tehnici, de metode practice, nu de rituri religioase, însă și aici lucrurile sunt suprapuse, e nevoie de o selecție riguroasă, de a nu fi eclectic de dragul intelectualismului că va ieși un terci din care NU se realizează evoluție!

  RăspundețiȘtergere
 4. Nihilism=haştagism=miting fără lider (fals sau manipulat)=ENTROPIE.

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.