miercuri, 18 septembrie 2019

Locul unde preşedinte este „Nu-se-poate!” şi stăpân absolut, ipocritul „Prea-dificil”  Trăim pe tărâmul unde aserţiunea „nu se poate, e prea dificil” se simte ca la ea acasă. Vă aduc aminte că, în plin război cu corupţia, instituţia care ar fi trebuit să  radă de pe obrazul României negul inestetic al furtului din banii statului nu s-a atins de marii corupţi dovediţi. D.N.A. s-a dovedit neputincioasă cu cei care ne spoliaseră, pe fiecare dintre noi, cu sume astronomice. Firmele străine prezente în România (E.A.D.S., Apa Nova, Microsoft, Gold Corporation, Bechtel etc.), cunoscute pentru specializarea lor în înşelarea cu miliarde a ţărilor încă derutate după o schimbarea de regim politic n-au fost atinse, de vaşnicii soldaţi ai războiului anticorupţie, nici măcar cu o privire mustrătoare.
De-aţi avea îndrăzneala să  întrebaţi de ce, răspunsul va fi o adâncă, prea adâncă, tăcere sau, în cel mai bun caz, o ridicare din umeri care semnifică oriunde pe mapamond în graiul universal al nepuntincioşilor: „Este prea dificil, domn’le! Prea greu!”.
Confruntaţi cu minciuna cultivată la nivel statal, aflaţi faţă în faţă cu o democraţie declarativă care nu are aproape nimic democratic în esenţa sa, suntem un popor de dezorientaţi. Precum un copil abia ieşit în lume, ne este greu înţelegem ce este periculos şi ce nu este. Încă nu putem separa minciuna de adevăr. Nu desluşim direcţia spre care suntem împinşi cu vorba bună sau cu forţa şi nu avem capacitatea de a pricepe motivul pentru care se întâmplă ceea ce astăzi ne afectează viaţa într-un mod atât de brutal. De ceri explicaţii celor care, precum părinţii, ar trebui să ne lumineze, să se opună din răsputeri alunecării noastre în hău, ţi se răspunde sec: „E dificil, domn’le! Nu se poate!”.

Ne întrebăm, cu o insistenţă demnă de o cauză mai bună, unde sunt vinovaţii pentru căderea României în prăpastia în care se află azi. Bâjbâim năuci în căutarea unor vinovaţi. Precum în jocul „de-a baba oarba” al copilăriei, căutarea nostră se loveşte de pereţii neputinţei în a-i vedea pe cei ascunşi prea bine tocmai de aceia care ar trebui să-i scoată în lumina judecăţii. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne este mai uşor să îndreptăm degetul spre exterior, identificând culpabilităţi de sorginte străină în timp ce, cu mâinile altora acoperindu-ne ochii, nu observăm că izvorul răului se află aici, în interior. Sunt cel puţin douăzeci de ani de când ne prăbuşim. De tot atâţia ani căutăm inutil în stânga şi în dreapta, fără a-i găsi, pe vinovaţi. Dacă le ceri explicaţii celor care sunt plătiţi de tine spre a desluşi între culpabili şi inocenţi, ţi se răspunde cu oarecare aroganţă: „E dificil, domn’le! Nu se poate!”.
Bucată cu bucată, ni se fură ţara. Cu circa doi ani în urmă, cu durere românească răbufnind în cuvinte, profesorul Ioan Pop Sabău declara: „Într-adevăr, catastrofa retrocedărilor către maghiari care se petrece de ani de zile sub privirile nepăsătoare ale autorităţilor române, în ciuda tu­turor strigătelor disperate ale societăţii, continuă. Du­pă părerea mea, este o tendinţă dirijată ca ro­mâ­nii să fie scoşi din toate centrele mari ale Tran­silvaniei. Dacă s-ar întâmpla doar în Târgu Mureş, aş zice că e un accident. Dar se întâmplă în toate oraşele Ardealului, se întâmplă la Cluj, unde 160 de imobile din centrul oraşului au fost retrocedate maghiarilor, în Oradea, Arad, Timişoara, Sibiu. Aceeaşi situaţie este şi cu pădurile sau terenurile agricole transilvănene. Sunt restituiri către foştii grofi maghiari sau către instituţii, în majoritatea lor ilegale sau abuzive”. Dacă vrei să afli motivele acestei hoţii pe faţă de la autorităţile responsbile, ţi se râde cu subînţeles în nas: „E dificil, domn’le! Altfel nu se poate!”

Încerc să înţeleg, şi poate numai limitele mele intelectuale mă împiedică să pricep, motivul pentru care ceea ce este uşor de realizat oriunde altundeva în lume este dificil la noi. Nicăieri în lume, dacă ai bani, construirea unei autostrăzi nu constitue o problemă. Numai la noi plăteşti miliarde, aştepţi ani şi ani, susţii licitaţii peste licitaţii şi rezultatul este zero. Sau, oricum, ceea ce rezultă este extrem de aproape de nimic. Motivul? Mereu acelaşi. „E dificil, dom’le! E dificil”.
La noi, cu precădere, este greu să ai certitudinea unui proces corect. Tot greu este, aproape imposibil, ca diriguitorii aleşi prin vot să-şi respecte promisiunile. Aici trebuie să treci prin nenumărate încercări, să-ţi toceşti nervii la cozi interminabile, să înduri înjosiri de toate felurile, să alergi de la o oficialitate la alta, să pierzi ore sau zile pe la diferite oficii, birouri sau agenţii pentru a obţine un paşaport, pentru a-ţi schimba buletinul de identitate, pentru a-ţi înregistra o maşină, pentru a-ţi plăti dările la stat, pentru a recupera ceea ce statul îţi datorează, pentru a-ţi deschide o firmă, pentru a-ţi înscrie copilul la grădiniţă sau la şcoală. Cauza? E greu, dificil, complicat dincolo de înţelegerea cetăţeanului!
Trăim, şi nu de acum, vremuri surprinzătoare unde realitatea este contrazisă de percepţie. Reprezentăm excepţia. Deşi pare greu de acceptat, suntem un ceva aproape de neconceput într-o lume normală, firească, aşezată. Pentru vreun cercetător excentric din viitor care, din plictiseală, şi-ar îndrepta atenţia asupra ţinutului şi timpului nostru, am părea un tărâm de poveste. Un loc unde totul este posibil unde basmul devine realitate, unde fantezia trece fără oprelişti în concret, unde visurile traversează graniţa ficţiunii, unde tot ceea ce părea de neînchipuit a căpătat sens, unde ceea ce are un rost capătă aspect de absurditate, unde valorile sunt răsturnate lejer şi fără consecinţe sesizabile. Ca un exemplu zguduitor al acestei stări de fapt, perpetuate ani şi decenii, aş cita cele scrise de prof. Ioan Grădinaru într-un articol intitulat „Românii au dreptul să cunoască adevărul despre ziua de 23 august 1944” publicat în prestigioasa revistă ART-EMIS: „În mass-media românească, influențată, coordonată de Casa regală, Trădarea a arătat a fi Eroism, Saltul în prăpastie a țării e arătat a fi Salvare. Capitularea fără condiții de la 23 august 1944, e prezentată ca o mare Victorie. Genocidul de după fatala zi e arătat a fi Înviere. Autorii trădării au devenit înfăptuitori de Destin istoric. În copleșitoarea mistificare a odioasei Trădări a regelui Mihai, la nivel de discurs public, prin care se înalță în slavă, această zi a infamie, ticăloşie, a infractorilor şi criminalilor dovedește că anii 50 ai secolului XX s-au reîntors. Minciunea şi Absența lui Dumnezeu iar sunt la putere în România”.

Numai în România, fiindcă este greu, nu poate fi expulzat un diplomat străin care încalcă, repetat şi în mod flagrant Convenţia de la Viena. Numai la noi, fiindcă este dificil, primul ministru nu-şi poate alege miniştri şi nu-i poate schimba din funcţie atunci când doreşte. Numai aici, fiindcă este anevoios, Parlamentul nu poate elabora ce legi doreşte, nu poate vota fără presiuni venite din stradă ori de peste mări, nu poate chema la ordine orice funcţionar public (inclusiv un procuror şef ori guvernatorul Băncii Naţionale) şi, fiindcă este prea complicat, nu-şi poate îndeplini obligaţia constituţională de a fi „organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”. Numai la noi, întrucât încă este anevoie, nu pot fi acordate salarii decente şi pensii meritate, nu pot fi penalizaţi cei care încalcă Constituţia, nu pot fi pedepsiţi huliganii care aruncă în forţele de ordine cu sticle incendiare sau atacă sediul Guvernului. Ori încotro priveşti, căutând normalitate, la noi găseşti doar „Nu se poate !”. De parcă tot ce-i greu pe lumea asta s-a adunat aici, lângă Carpaţi…

Da, ne ducem existenţa într-un meleag unde, fără explicaţii logice, un personaj şters în tot ceea ce face, lipsit de merite evidente şi cvasinecunoscut, este propus peste noapte să devină din primar de urbe preşedinte de partid, mai apoi prim-ministru şi, ratându-se în fiecare încercare, ajunge imediat, printr-o rapidă şi supranaturală inversare de opţiune a votanţilor, preşedinte de ţară. Un ţinut în care, la fel de inexplicabil, o baschetbalistă de duzină este numită procuror general al ţării. La numai 33 de ani, ca un Făt-Frumos feminin, sportiva devenea cel mai tânăr procuror general din istoria sistemului judiciar românesc. Ca prin minune, şi fără a se da de trei ori peste cap ca viteazul din poveste, ea ajunge peste noapte personalizarea Justiţiei naţionale, emblemă a anticorupţiei autohtone, ba chiar europene! Devine aproape instantaneu intangibilă ca o zeiţă şi iubită de idioţi cu o frenezie de neexplicat prin aserţiuni logice.
Da, aici se află ţara unde „Nu-se-poate” este preşedinte şi unde ceea ce pare de nerealizat devine realitate iar realitatea ajunge un ţel de neatins. E meleagul tuturor surprizelor, locul de unde, speriată, normalitatea a emigrat. Este tărâmul unde stăpân absolut a ajuns ipocritul Prea-dificil.
Da, oricât de mult ne-ar durea, trebuie să recunoaştem că această ţară se numeşte România!

   Teodor Palade / https://www.art-emis.ro/

22 de comentarii:

 1. DA MARE ADEVAR GRAIESTE GURA TA,DAR CE NE FACEM ,PE CINE VOTAM,?CHIAR DACA MERGEM PRIN MOCIRLA TREBUIE SA MERGEM INAINTE SA NU PRIVIM INAPOI CU SPERANTA IN SUFLET CA VOM IESI BIRUITORI,POATE NE SUGEREZI PE CINEVA DIN INFORMATIILE PE CARE LE AI.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O să fie inflație de candidați, dar vedem până la urmă cine va candida. Deocamdată sunt cu Radu Moraru patronul Nasul TV, este total independent și nu este agreat de Sistem. Dar mai vedem peste o lună...Nu că ar conta votul nostru, dar măcar o mică autoamăgire...OF.....!
   Numai bine!

   Ștergere
  2. Are "grija" STS-ul care deține softul și "centralizează" voturile ca să câștige alegerile,"Von Snitzel-7 case",indiferent de cum se votează!Așa că,mergând să votați nu faceți decât să vă irosiți timpul și să "legitimați" frauda!

   Ștergere
  3. N-are nici o sansa si este constient de asta. Candideaza doar ca mai ciuguleste si el niste bani de pe la romanii naivi de prin strainatatiuri si probabil de la biserica ca prea multa propaganda ii face. Investeste si el ceva in campanie si restul ii baga frumos un buzunarasul lui. Metoda cunoscuta.

   Ștergere
 2. Pe Johannis l-a votat lumea ca sa nu iasa Ponta. Asa va fi si de data asta. Finala Johannis-Dancila. Tot Johannis va iesi presedinte. Singura data cind am votat pentru presedinte a fost in 90 cind ma dusesem cu treaba pe acolo. S-a nimerit sa fie si perioada alegerilor si am votat cu unul care chiar mi-a placut. Ratiu. de atunci nu m-am mai implicat pentru ca la sfirsitul anului 90 am renuntat la cetatenia romana ca s-o iau pe cea suedeza. Atunci nu se acceptau doua cetatenii.Acum se accepta.

  RăspundețiȘtergere
 3. 1.
  Nu conteaza votul dumneavoastra domule Sumedrea ? Mai zilele trecute ati postat Sinele superior vs. Ego . Cine a vorbit acum , sinele dvs. superior , egoul prin aliatul lui de nadejde mintea egocentrista sau dvs, Marius Sumedrea omul ori persoana Marius Sumedrea ? Daca-mi permiteti sa va mai intreb iarasi , mandria este atributul cui dintre cele enumerate mai sus? De ce nu cititi si cartile d-lui Eckhart Tolle , ale lui Osho si multi altii ?
  Daca o faceti si le si intelegeti , o sa va lamuriti. Daca nu , nu e nici o jena , chiar si Iisus a spus : -din memorie’’ Daca dai cartea unuia care nu stie si-i spui –citeste , acesta-ti va spune , as citi dar nu stiu sa citesc. Daca dai unuia care stie sa citeasca si-i spui - citeste , acesta-ti va spune , as citi dar nu o pot patrunde.’’ V-ati prins deci , ca nu conteaza volumul de ‘’date’’ ci felul cum sunt integrate in propria fiinta . Adica , sper.
  Pana va lamuriti insa domnule Sumedrea , va propun un mic pact pentru Romania , daca puteti trece de reactia impulsiva declansata de catre mintea egocentrista.
  Cum spuneam votul nostru conteaza enorm daca ne unim .Parerea mea este ca votul dvs. impreuna cu votul meu , cu votul celor ce citesc si mai apoi impreuna cu al tuturor cetatenilor cu drept de vot din Romania , conteaza enorm de mult . Acum insa nu conteaza cu astfel de mentalitate indusa de catre sistem . Cum putem schimba ? Foarte simplu .
  Haideti sa ne unim in constiinta colectiva . Va propun sa deschideti un articol pe care sa-l numiti ‘’votul independentilor ‘’ in care toti cititorii dvs. sa-si exprime optiunea . Pe cine-l prefera ca si candidat independent presedinte . Doar nume , nu pareri pro sau argumente pentru a nu naste polemici .
  Mai apoi daca doriti puteti coopta dvs. personal ( eu o fac deja) celelalte bloguri partenere daca vor sa se angreneze in jocul asta si la randu-le , dupa aceea , sa declare care-i candidatul cu cele mai mari sanse , cel mai votat . Apoi candidatul tuturor blogurilor care are cele mai mari sanse in urma voturilor cititorilor de-a se califica cel putin pentru turul doi , sa fie declarat si sustinut de catre toti fara partinire . De ex . dvs, il propuneti pe Radu Moraru , propunere cu care as rezona si eu pentru ca l-am ascultat in multe emisiuni si stiu cum ii merge sfecla , nu –l stiu la capitolul minte egocentrista , teapa pe care mi-am luat-o si-n cazul dvs. , v-ati prins , sper iarasi , ca eu sunt ‘’fiinta denaturata’’ ce nu este mandra ca cucoana Firea aloca 230. 000 de euroi pentru gazonul de pe arena nationala , numai el , odata la doi ani , pentru un meci doua pe an in conditiile in care copilasii ne mor domnule Sumedrea in hasnalele scolilor insalubre . Dumneavoastra sunteti mandru , eu sunt revoltat de-o asemenea decizie. Copii care au murit sunt copii nostrii , ai romanilor , de ce nu ne pasa de ei ? Nu avem timp pentru ca suntem prea mandrii sau poate prea ignoranti pentru a vedea de unde izvoraste mandria.
  Deci , daca Radu Moraru iese la votul independentilor si totusi nu este si optiunea mea il voi sustine neconditionat , indiferent de ceea ce a facut la viata lui .
  Motivul pentru care apelez la dumneavoastra domnule Sumedrea este ca mintea egocentrista se poate regla in constienta fara problema , baza dvs. ca si fiinta este una puternica , in etica si morala . Etica si morala daca sunt mai puternice decat ego , strangeti din dinti in prima faza la citirea a ceea ce am scris eu numarand pana la zece si mai apoi va va arata ca amandoi suntem parteneri si nu inamici , pe acest drum al trezirii de masa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aici nu este vorba de Ego, ci de faptul că voturile sunt manipulate de Servicii...și iese cine vor ele sub îndrumarea celor de afară. Bătălia electorală nu este între partidele din țară ci dintre oamenii americanilor, francezilor sau germanilor, pentru a avea acces garantat la ce mai are țara asta de jefuit de companiile lor. Ori cred că v-ați dat seama cu cine joacă fiecare dintre candidații oficiali si la vedere promovați de statul profund.
   Cât despre Eckhart Tolle, OPsho si multi alții i-am citit de cel putin 10 ani în urmă.
   Am pornit cu o bază spirituală la crearea acestui blog nu din Ego....pentru afirmare sau propriul orgoliu.
   Cât despre inițiativa ta, atunci când se vor anunta toți candidații voi initia acest lucru..
   Satisfăcută..??
   Numai bine !

   Ștergere
  2. Dle Marius, cautati inregistrarea Nasu TV in Youtube din ziua in care Iohannis a fost ales presedinte. Cred ca am mai scris o data asta pe blogul dvs...O sa vedeti manipularea PSI a romanilor din diaspora. Chiar de catre cei trei viteji: Radu Moraru, Cartianu si...nu-mi amintesc acum numele securistului ce si-a pus poalele in cap si cenusa tot acolo, recunoscand ca e securist.Aaa...Robert Turcescu.
   O arma PSI cu costuri aproape de 0 ce implica trei oameni care au câștigat increderea romanilor prin discurcursuri nationaliste. Nu stiu cum, pentru ca ani de zile au fost cu Basescu!! Dovadă ca romanii nu sunt atenti la detaliile in care minchiduță sta la panda. Cine a pupat ani intregi undeva un securist si-un tradator nu va avea greturi ca sa o mai faca.
   O alta componenta a armei PSI construita pe Nasu TV este manipularea prin frica. Creezi un baubau de genul Ponta, sau Dragnea, ori rusii si le transmiti oamenilor ideea ca daca nu il voteaza pe Iohannis va fi prapad. Mai prost documentati, netraind in Romania, cei din diaspora au fugit la vot. Zicea Radu in timp ce discuta cu cei din afara tarii:" puneti mana pe telefoane si sunati-va rudele din tara sa iasa la vot!". Si asa a fost...Asa a iesit Iohannis presedinte.
   Daca va straduiti sa cautati inregistrarea acelei zile de pomină, o sa observati cum cei trei manipulatori sarbatoreau victoria lui Iohannis, seara. Cantand ca niste corbi afoni o melodie in germana!
   Doamnei care vorbea despre Ego si Sinele divin ii raspund sa revina cu picioarele pe pamant! Nu poti trai si pe pamant si tot timpul in stare zen. Pentru ca papi mancare in corpul fizic. Si trebuie sa castigi si bani, sa iti hranesti pruncii, sa speli, sa faci curat...etc
   Mai mult ca sigur si Osho manca. De banii castigati ce sa mai vorbim...oho si ohoho...sume exorbitante. L-as lua ca model pe Gandhi mai curand.
   Nu ca l-as invidia pe Osho. Unii vin pe pamant pentru una, altii vin pentru alta...
   Despre vot...Nu m-am hotărat. Voi vedea. Nu vreau sa influentez pe nimeni. Nici familia nu mi-o inflentez. De ceva timp nu mai votez. Mai ales a doua oara, cand candidatii au apucat deja sa-si dea arama pe față. Cand poporul acesta va invata sa fie cinstit va atrage spre el variante mai bune. Pana atunci...

   Ștergere
  3. Da așa este, mai ales despre Cartianu care înveterează rușii la minut, ei sunt cancerul omenirii, mu-i vede pe cei din Vest. Oricum ar trebui votat cineva total independent, pentru anu ieși nici unul dintre partidele reprezentate acum în Parlament. Vom vedea cine va fi înscris oficial în candidatură..
   Numai bine !

   Ștergere
 4. 2.
  Va respect domnule , cum spuneam , va sunt recunoscator , eu nu am mai scris nimic aici de atunci , pentru ca nu mi-ati dat acordul . La intrebarea mea daca mai pot scrie sau nu , mi-ati spus ca nu va pasa daca citesc sau nu ceea ce postati . Atitudine lipsita de respect la adresa noastra a cititorilor in opinia mea , ganditi-va . Mie mi-ar pasa dar egoul imi este partener si nu stapan , spre deosebire de alte persoane - sa nu interpretati ca ma refer doar la dvs., acele persoane prinse in manipularea mintii . Stiu o gramada...
  De citit am citit permanent si comentariile fratilor nostrii pe care le gasesc extrem de interesante si ‘’pe faza’’ si carora le multumesc .
  Deci , domnule Sumedrea , analiza pe text NU MA INTERESEAZA si nici reactia in urma analizei .
  Daca puteti trece de orgoliu , spuneti-mi numai ce parere aveti si daca sunteti de acord sa demarati un asemenea proiect impreuna cu noi, cititorii dumneavoastra . Sper din toata inima ca sunteti constient , ca un candidat independent in actualul sistem nu are nici o sansa daca nu este proiectat in constiinta colectiva . La candidatul declarat cu celel mai mari sanse de catre blogari _ nu stiu cum se scrie corect si nici nu ma prea preocupa , sa ne gandim cu totii si sa proiectam in astral numai ganduri bune despre el chiar daca nu este optiunea noastra personala . Sa-i scoatem la lumina doar partile bune si sa-l proiectam in imaginatie deja presedintele tarii . Pe cel declarat cu cele mai mari sanse sa-l sustinem cu totii. Cu TOTII.
  De ce aici si nu pe facebook. ?
  Cum spuneam aici , pe un blog , in mare majoritate sunteti oameni care si-au pus energia si timpul de ani pentru trezirea de masa , ceea ce demonstreaza etica , morala si bun simt.
  Puteti sa ma injurati si declarati cum doriti dar sa trecem peste asta acum , racorindu-va intelectul dupa alegerea presedintelui dorit de catre , cu adevarat , noi , oamenii din Romania . Ce parerea veti deci , si daca-mi publicati comentariul ceea ce depinde numai si numai de dumneavoastra , ce parere aveti si dvs. dragi cititori. ? Va garantez ca daca ne canalizam toti intr-o singura directie si acel om intra in turul doi , acel om va fi noul presedinte de tara. Dupa aceea intregul sistem va colapsa rapus de propria-i grandomanie si fricile-l vor napadii implozandu-l . Unda se va propaga pe intreaga planeta . Schimbarea va veni de la Romania asa cum este prorocita.
  Ma semnez desi n-ati observat ca m-am semnat dintotdeauna ‘’unknown’’ , ‘’fiinta declarata denaturata’’ numai pentru a va fi egoul satisfacut pentru ca altfel , pseudonimul nu are nici o importanta.
  Multumesc , sper sa luati o decizie asumata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma scuzi ca ma bag, dar din volumul textului trag concluzia ca chiar îți pasa.
   Deci, am sa-ți ilustrez fabula cu gărgărița. Asa deci, gărgărița înainte sa-și ia zborul tinde sa urce în punctul cel mai înalt pentru un zbor cat mai lung. Dar dacă manipulatorul batului pe care urca biata gargarita îl întoarce mereu cu susul în jos, atunci gargarita nu mai contenește cu urcatul și nu mai ajunge sa zboare niciodată.
   Asa suntem noi cetățenii din democrație de peste 100 de ani. Creditam la nesfârșit un sistem care promovează inechitatea. Nu ai abservat asta pana acum ? Nu doar în România, ci în toate tarile "democrate". Cine nu a observat asta este precum gargarita care tot urca pe bățul care se întoarce mereu cu susul în jos. Dar ea fără sa-și dea seama își pune iar speranta ca înșelătorul bat o poate duce sus.
   Ca si noi care ne punem speranta în noi și noi candidați care ne vor salva .
   La TV ne spune, "mergeti la vot". Ei bine?
   Nu iti pica fisa ?
   Ce este Tv-ul pentru tine ? Raspunde-i singur la aceasta întrebare, cu mintea ta.
   A. Este un mijloc onest de educare sociala a societății civile.
   B. Este un mijloc perfid de manipulare al maselor în interesul cuiva din spate.
   Ce este Tv-ul pentru tine ?
   Dacă crezi ca răspunsul e B. Atunci crede invers decât ce zice. Pentru ca iar încearcă sa te manipuleze. Dacă crezi ca e A. atunci ești precum biata gargarita.
   Fără nici un ego...

   Ștergere
 5. Dragilor, aceste comentarii ale voastre m-au incitat si pe mine sa scriu cateva randuri....
  Am tot respectul pt Teodor Paleologu dar nu cred ca o sa iasa presedinte pt ca nu are o masinarie de partid in spate si "la tara" acest tip de om cult/invatat nu prea are trecere. Unul ca si personajul Basescu care atunci cand priveste "picior peste picior", mai face o gluma, mai bea o "bere" are mai multa trecere la un anumit "nivel de alegatori"......dar nu mai poate candida. Referitor la Radu Moraru...............
  Eu zic asa, in aceasta tara, indiferent cine o sa fie presedinte, daca nu are guvernul de partea lui este ZERO. Functia de presedinte in Romania este relativ "decorativa", deci cine crede ca un presedinte schimba o tara de unul singur......sa citeasca constitutia sau macar atributiile presedintelui si apoi sa vada pe cine o sa voteze si la parlamentare, nu numai la prezidentiale.
  Gasiti atributiile presedintelui aici....

  https://www.presidency.ro/ro/presedinte/rol-si-atributii/rol-si--atributii

  Referitor la Basescu, eu va spun un singur lucru....acest om nu putea sa ajunga repezentant comercial al Rom. la Antwerp fara sa colaboreze si sa raporteze la "Secu...". Mai mult, eu va spun ca toti comandantii de nava (deci si Basescu) cand ajungeau acasa dadeau "cu subsemnatu'.." la "Secu..." si spuneau despre echipaj, adica cine a baut, cine a mers la fete, cine a adus blugi, cine a adus cafea, cine facea bancuri cu Ceausescu, etc..........asa ca...una este povestea ca Basescu se descurca, stie sa vorbeasca, sa organizeze, etc si cu totul alta este "moralitatea" lui...

  RăspundețiȘtergere
 6. Ne-am dus demult în prăpastia fără fund. Și cădem și tot cădem.

  RăspundețiȘtergere
 7. Hai sa va spun și eu părerea mea legata de Klaus. Deci sa-i spunem Klous ca sa-l facem un pic mai fictiv. Deci tot ce scriu aici e ficțiune și sa bazează exclusiv pe intuiția mea.
  Deci tot ce face klous, dar absolut tot, este pentru frumoasa sa sotie de care acesta este absolut dependent emotional precum un telefon de bateria sa. Un secret pe care doar cabala il stie este ca klous este precum si michael jackson, un mutilat pe altarul succesului. De fapt spiritul puritanist agresiv tarziu al eroului nostru il tine efectiv pe acesta captiv in masca sobrietatii si a solemnitatii care la klous, este un fel de a fi dincolo de puterea lui de control. De fapt acest spirit in colaborare cu un fizic impresionant i-au catigat de mic, și fără nici un efort toate promovările în viata. Deci klous nu se lupta pentru nimic, el doar sta drept și serios, și toți se închina în fata lui. Dar partea negativa a acestui spirit este ca îl trimite pe klous intr-o dimensiune vibrationala de a se simti tot timpul captiv intr-un cavou. Singura care poate risipi nefericita vraja este prima doamna a tarii. Astfel incat tristul nostru erou joaca în povestea scrisa de soția sa, care că un spirit liber și ghiduș ce este vrea sa-și trăiască toate fanteziile sociale posibile.
  Cred ca ați înțeles simbioza dintre cele 2 suflete care au atâta nevoie unul de celalalt.
  PS. Si pentru ca eu personal cred în dragoste, nu complic mai mult povestea asa cum au coplicat-o alții cu John lenon și Yoko.

  RăspundețiȘtergere
 8. Dintre toti actorii/etc. de pe scena politica si nu numai,nu ai ce alege si chiar deloc/pentru nimic.Fara un personaj complet nou ,cu alte si diferite abordari si fundamental diferit si total inovativ in constructie/constitutie,nu poate porni decat un scenariu prafuit pe baza unui acelasi trecut.Sunt perfect sigur si pregatit fara prea multe "analize",etc. sa aleg pe proprie raspundere de moment,pe oricine altcineva,diferit de toata aceasta "lasciva",lume a putredei politici,corupte/decadente/finalizatoare malefic.O schimbare doar de dragul schimbarii,mai consuma niste ani fizici din viata oricui,fara orice alte viziuni/modificari/aparente.Nimeni/nimic dintre toate aceste nume,sterse candva definitiv din cartea interminabila a istoriei !

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu mai fiți copii,puterea STAT-ului PROFUND nu este în PREŞEDINTE ,sau altă funcție politică,ci ea este în pârghiile celor din posturile cheie care sunt interfața cu HIDRA ,ea poate scoate coarnele oriunde,dar nu la întâmplare,în păienjenişul(CHIMERA)politic şi în orice loc vor ieşi toate piese de puzzle vor face corp comun dând şi o direcție puterii satanice pentru că lojile chiar dacă aparent par antagonice ele lucrează sincron cu cauza (subjugarea oamenilor naivi),pentru a fi învinsă e musai să fie decapitată,pentru că brațele sunt regenerabile.Pentru aceasta Rezistența are un plan cu acceptul Divinității ! Ce îi face pe oamenii cabalei să fie ascultători? Ce îi mişcă în Matrix?...Ahaaaa! Ați ghicit! BANUL.Fără ei eram fericiți ,chiar dacă trăiam în copaci ( vezi PLANETA MAIMUȚELOR-REVOLUȚII). CABALA va fi deconectată de la "conducta"de bani,prin RESETAREA MONETARĂ GLOBALĂ,făcută cu ajutorul unui CALCULATOR CUANTIC -patent exraterestru care nu poate fi virusat(cum este votarea la români).Astfel banii făcuți oneros nu vor mai ajunge în conturile criminalilor.Dar asta se va face în vremea în care noi ne trezim şi la ce nivel de trezire am ajuns fiecare dintre noi şi noi toți la un loc.Mulți dintre ei
  au aflat de plan şi sunt destul de înfricoşați...ADEVĂRATUL RĂZBOI ARE LOC (nu la votare) ÎN INIMILE OAMENILOR AICI ŞI ACUM...

  RăspundețiȘtergere
 10. 1.
  Fericit , fericit domnule Sumedrea , sunt o fiinta fericita .Nu vorbim aici despre un capriciu al meu sau despre o dorinta care-mi este satisfacuta. Sunt fericit atunci cand alti oameni vad ca ceea ce-i uneste este mult mai important decat ceea ce-i dezbina.
  Credeati ca imi irosesc energia in van ?
  Stiam ca veti lua o astfel de decizie , altfel nu va solicitam . Nu o spun cu ingamfare ci cu umilinta , decodez oamenii dincolo de ecranari. Va multumesc si va sunt recunoscator pentru ca va implicati si le multumesc deasemenea si celor care si-au spus parerile . Mi-as dori foarte mult sa stiu si parerea dvs. domnule Valdemar , daca mai cititi si doriti sa o faceti.
  Acum , pe unde am scris despre asta oamenii parca si-au luat o povara de pe umeri prin prisma faptului ca li s-a dat ocazia sa se exprime. E minunat , am invatat foarte multe in perioada asta , am invatat despre felul cum sunt perceputi sau despre felul cum gandesc alti oameni , cum tuturor le pasa dar se simt jenati sa se exprime , se simt neimportanti in analiza lor sau ca aceasta nu conteaza . Altii doar citesc , analizeaza , aproba sau dezaproba in gandurile lor...e fantastica reactia romanilor atunci cand sunt stimulati pentru a face asta.
  De aceea domnule Sumedrea ideala ar fi in opinia mea sa nu transformam jocul asta intr-un sondaj de opinie , este mult prea important si banui ca nici dvs. nu doriti sa va cheltuiti timpul si energia in van.
  Am sa va spun acum cateva repere , felul in care vad eu demarata si cum s-ar desfasura treaba asta daca as organiza eu lucrul asta , deci eu , dvs. puteti veni cu + sau – functie de cum doriti , nu va influentez de nici un fel , decizia finala va apartine dupa ce trece prin propriile filtre si ceea ce ati experimentat de-a lungul vietii.
  Pe 22 sept. este termenul limita pentru depunerea listelor de sustinere a candidatilor independenti . Cam pe aici banui ca se va face cunoscuta lista oficialal a acestora , celor care s-au calificat .
  12 oct. incepe campania electorala .
  Pe 10 noiembrie prima runda.
  Perioada dintre anuntarea oficiala si pana la primul tur , as imparti-o in trei .
  O perioada de dezbatere in care fiecare sa-si spuna parerea pro sau contra , ce place sau nu place la oricare dintre candidati , o dezbatere tip dezvaluire.
  A doua , alegatorul ce si-a ales viitorul presedinte ,sa-si motiveze alegerea impartasind tuturor calitatile pe care le vede la acel candidat sau sa-i expuna si slabiciunile daca doreste stiut fiind faptul ca nimeni nu-i perfect . Foarte important insa de data asta , numai cu referire la adresa propriei alegeri , fara referire la altii .
  Si ultima in care efectiv se voteaza , perioada in care nimanui nu-i mai este permis sa spune decat numele candidatului si atat .
  Evident ca-n primele doua perioade, doar cine doreste sa actioneze astfel , votul nefiind limitat de indeplinirea unor conditii prealabile . In opinia mea ar fi utile dezbterile si celor care nu au energia sau resimt un blocaj in exprimare dar vor sa fie informati . Tot atunci pot fi cooptati si candidatii sa raspunda mesajelor , se le auzim parerile izvorate din chiar mainile lor.
  Oho , ce misto ar fi , sa le citim reactiile. Am afla de aici foarte multe dincolo de cuvinte.

  RăspundețiȘtergere
 11. 2.
  M-as uni cu toti bloggerii si as organiza asta intr-un singur loc ales de comun acord , as pune pe ecran la deschiderea pagii rubrica Votul independentilor , cu vedere permanenta aparte de articolele perioadei.
  As afisa aceste putine conditii pe care sa le citeasca toata lumea la deschiderii rubricii si-n spatiul rubricii sub titlu , un cronometru si un contor pentru a incuraja cati mai multi oameni sa participe indemnandu-i totodata sa faca asta pentru binele nostru al tuturor si nu individual.
  Acum , ce este diferit fata de un sondaj de opinie clasic , cum il stim ...
  Cum spuneam eu am mare incredere in dvs. pentru ca nu faceti asta conditionati , pentru ca nu aveti ce face sau pentru ca va vedeti salvatorii lumii . Suntem cu totii pionii pe tabla de sah dar cum regina fara pioni este extrem de expusa si regele va abdica odata cu rapunerea ei , asa si noi sa fim constienti ca numai uniti in constiinta colectiva putem face asta. Ce-nseamna.
  Atunci cand eu am sa-mi aleg un candidat , am sa-i fac un laudatio mangaindu-l pe creasta dar am sa-i dau si smetii la figurat dupa ceafa , reconoscandu-i slabiciunile sau mastile pe care le poarta .
  Dar pe candidatul pe care-l aleg , mi-l asum cu toata fiinta . Astfel eu il vad in constiinta deja presedinte si voi trai emotia faptelor lui . Care-s alea?
  Prima si cea mai importanta
  Dezvaluirea tehnologiei energiilor libere, sustinerea inventatorilor romani cu bani si logistic. Schimbarea legislatiei actuale in domeniu in constitutia tarii . Daca credeti ca-i neimportanta , vedeti ce deriva de aici ...LIBERTATEA
  Omul scapat de sub povara facturilor , sclavia bancilor, conditionarea resurselor , scapat din chinga luptei pentru supravietuire creeaza pentru el si semenii lui , intra in starea cu adevarat zen , iese din starea de negare pe care multi o confunda cu zen-ul si –si creaza-n iubire cu adevarat lumea pe care ne-o dorim cu totii. Daca credeti ca tehnologia nu exista , cititi-l va rog pe d-l Dan Catalin Carnaru si veti fi socati cum am fost si eu , cat de simplu devenim liberi .
  Apoi , il vad cerand diferentierea clara dintre drogurile de mare risc si cele usoare pentru a le legaliza precum si prostitutia . Pentru a nu mai exista fete violate , femei sechestrate si obligate sa se prostitueze sau copii prada substantelor luate din mainile pline de sange ale distribuitorilor de droguri .
  Vedeti de ce si cum s-a stopat prohibitia la americani si de ce ‘’lupta’’ cu alcoolul nu a generat decat muuuulti bani in buzunarele catorva , cum dau acum drogurile sau prostitutia . Mai apoi daca blamati – ma refer intotdeauna in genere la toti cei care citesc , va incurajez sa vedeti documentarele de pe Iesirea din Matrix in care este dezbatuta si problema LSD sau drogurile usoare. Iarasi veti fi socati.

  RăspundețiȘtergere
 12. 3.
  Apoi , presedintele ales de catre mine nu va mai permite ca-n Romania orice aparat electrocasnic sa se comercializeze fara garantie de minim 5 ani si fara schema tehnica pentru reparatie ulterioara. Cei care comercializeaza vor fi conditionati sa asigure si piese de schimb . Cui nu-i convine valea pentru ca vor fi reinviate fabricile de stat roman ce vor produce toate aceste bunuri in conditiile mai sus mentionate . Vedeti cat la suta dintre deseuri sunt reconditionate .Si-n aceste caz , veti fi socati , va veti da seama de ce planeta noastra geme ca sa se imbogateasca unii , pentru bani iin urma consumului special conceput.
  Apoi , similar nici un autoturism fara 10 ani garantie la motor si 2o la tabla nu va mai circula pe drumurile patriei .
  Apoi , nu va mai aloca nici un ban nu leu , nici un ban pentru infrastructura rutiera decat acolo unde este imperios necesar . Toti banii se vor duce catre infrastructura feroviara , trenurile Maglev de mare viteza produse sub licenta la noi in Romania in reinviata inteprindere de stat . Daca se vrea , daca nu , cum spuneam, avem multe minti luminate de inventatori si nebagati in seama.
  Apoi va redirectiona banii pentru culte spre educatie si deci salariile popilor sau banetul dat de cucoana Firea pe aberatii tampite gen catedrale vor avea aceasta destinatie. Cui nu –i convine sa se inchine la pozele presedintelui sau a mea pentru ca mi-o voi printa si eu impreuna cu el, asumandu-mi scuipaturile enoriasilor patimasi .
  Apoi , interzicerea dublei cetatenii ,
  Ai plecat ? Foarte bine . Daca vrei drept de vot ti l-ai pierdut pentru ca nu traiesti cu mine si tu nu stii ce nevoi am eu . Celor plecati fara cetatenie in alta tara , vreti sa votati ? Foarte bine , veniti acasa si faceti asta. Acele multe milioane irosite ca voi sa va exercitati un drept constitutional vor fi redirectionati tot catre educatie . De pe bancile scolilor Romania are nevoie de ingineri , strungari , electricieni , filozofi etc. etc pentru inteprinderile reinviate si nu le poate crea conditiile necesare daca banii ti-i dau tie sau bisericii ori altora sa-i fure.
  Mai am dar deja cred ca am plictisit si am creat destula emotie numai cu astea , mai sunt dar ..
  Ideea de baza este urmatoarea:
  Daca eu imi asum alegerea facuta , daca proiectez in constiinta colectiva emotia proprie creata , aceasta fiind energie , in subconstient va fi receptata si de catre alte fiinte ce sunt pe frecventa mea si toate cele scrise de catre mine mai sus si nu numai ,conform principiului bulgarelui de zapada ce curge la vale , SE VOR IMPLINI
  Punand la un loc gandul cu emotia cu fapta , se va manifesta in plan fizic.
  De aceea spuneam ca un sondaj de opinie si aici ar fi o imensa pierdere de timp si rezultatul ZERO barat.
  Numai unirea in constiinta creaza.

  RăspundețiȘtergere
 13. 4.
  Sunt pareri aici care spun ca nu se poate dar ia ganditi-va . Un candidat iesit in turul doi , nu trebuie sa-l urmeze toate televiziunile de slugi ? Au alternativa , mai pot s-o dea la-ntors , sa-l evite ? Ce sa mai faca in cazul asta serviciile ? Si atunci emotia pe care el o va crea la randu-i ,noul potential presedinte , nu va avea acelasi afect ca-n cazul meu ? Ba da .
  Este hotarator pentru schimbare sa ne unim in constiinta si sa stim ce cerem . Sa uitam de orgolii personale, constienti fiind ca numai binele tuturor genereaza binele personal si nu invers. Se poate dovedi candidatul astfel generat un dobitoc ca si astia dar NU CONTEAZA , exercitiul si semnalul putintei gandirii colectiva va crea panica in randul stapanilor. De aceea este important sa facem asta si sa ne asumam si un eventual esec al alegerii . Oricum oferta ce-o avem acum , este mai buna ?
  Oricare dintre independenti ar fimai bun pentru noi . Clanul de mafioti –partidul , este constient de asta , normal , nu ? Nu-s ei generatorii de legi protectioniste ?
  Scuze celor sensibili mesajelor lungi .
  Va multumesc daca sau nu , il publicati . . Daca da , haideti sa dezbatem aspectele pe toate fetele. Ce am scris eu nu e batut in cuie , e doar reper, daca cineva vine cu plus sau minus este bine primit de catre mine cel putin .
  Multumesc .  RăspundețiȘtergere

 14. Am uitat .... 5
  De ce credeti dragi cititori ca doamna Tulsi Gabbard este interesata sa fie cunoscuta poporului roman daca romanii nu au absolut nici o influenta supra votului din America sau daca Romania ori oamenii din Romania nu conteaza ? Cum cred unii dar cine stie ,stie.
  Sunt convins ca se vrea cunoscuta tuturor natiilor nu numai romanilor . Exact acest lucru l-as face si eu stiind ce-nseamna gand in constiinta colectiva .
  Va garantez ca doamna Tulsi Gabbard va fi aleasa mult mai usor presedinte daca ,

  RăspundețiȘtergere
 15. Presedintele si primul ministru al Romaniei plus Dan Barna si altii probabil despre care nu stim , au plecat pentru linii directoare in America , repet, desi romanii nu voteaza . DE CE atata interes ?!?! Sunteti siguri ca pentru propria lor campanie , candidati fiind ? De cand baga stapanul in seama toate slugile ?! Daca era asa , baga doar una.

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.