joi, 5 septembrie 2019

Încep cu o întrebare, o chestiune de logică: oare de ce rușii, cetățenii unei mari puteri, sunt mulțumiți de Putin și de ei înșiși?


  Iar noi ne înjurăm conducătorii, statul, structurile, tradițiile și chiar pe noi înșine? Răspunsul îl vom descoperi în cele ce urmează.


Am mai scris. Totul s-a schimbat cînd a venit Putin, cu o echipă fermă și un plan clar, cu orientare națională. Ce-i drept, Putin a sădit într-un teren fertil, fiindcă Rusia profundă va fi întotdeauna patriotică și credincioasă, rușii au cultul patriei, al istoriei și eroilor, sunt mîndri de țara lor oriunde și în orice situație ar fi. Personal, Putin avea un avantaj serios – o pregătire informativă de cel mai înalt nivel, așa încît, atunci cînd a luat o măsură, aceasta era perfect pregătită – și a fost mereu cu unul sau mai mulți pași înaintea celor cu care avea de-a face.
Propaganda anti-Putin generată de cercurile atlantiste îl numește ,,dictator” și îl acuză de durități și de măsuri ,,nedemocratice”. Dar, de fapt, Putin este întruchiparea a ceea ce ei numesc ,,Intelligence”. Putin este cît trebuie să fie de dur sau de ,,soft”, de democrat sau de autoritar – adică exact cît îi recomandă, pentru fiecare caz, excelenta pregătire informativă a problemei cu care se confruntă. Dar, pe de altă parte, Putin este însă întotdeauna ferm, NU ezită niciodată, planul este acoperit cu mai multe soluții de avarie – însă are o singură țintă: victoria, succesul. Să nu uităm – Putin este militar de elită și rus, adică este de două ori devotat țării sale, Rusia. Să ne întrebăm: (mai) avem noi așa ceva în politică, un român devotat României?
La fel ca România de azi, și Rusia a fost momită și vrăjită de vorbele Occidentului pe vremea lui Elțîn – exact la fel, cu asigurarea securității internaționale, cu cooperarea pe baza deschiderii totale (se vorbea chiar de intrarea Rusiei în NATO!) – și da.
 Lecția lui Putin este simplă și clară: siguranța națională ți-o asiguri numai tu! Da, bine, tratatele internaționale militare sunt altă problemă, dar delăsarea internă, lipsa cronicizată a încrederii în autorități, astea nu le rezolvă străinii, ci numai tu însuți! Putin a redat încrederea rușilor în autoritatea statului – și în ei înșiși, ca națiune. Și nu, Vladimir Putin nu este un Mesia, nici un supraom, ci un patriot inteligent și devotat 100% țării sale. În fine, Putin e un om care înțelege, lucid, prin atentă informare, economia capitalistă în paralel cu susținerea intereselor statului și ale populației – deci nu e nicidecum un habotnic al unei ideologii, ori al unor vorbe goale de tip ,,stînga” și „dreapta”, ,,anticorupție” și alte formule isterizante de care ne-am săturat în România. Concluzionînd, da, situația din România seamănă cu cea din Rusia înainte de Putin, de fapt cu haosul prin care marea putere a trecut. Noi avem însă șansa să ne trezim, să înțelegem ceva din experiența Rusiei.
Să fie clar, nu poate fi vorba de a-l aduce pe Putin aici, ci de a schimba ,,Mesia” de la Washington. Vladimir Putin construiește un stat serios, capabil să reziste provocărilor de toate felurile! Noi ar trebui să facem la fel, cu țara noastră.
Da, România este în UE, da, e în NATO. Revin la întrebarea inițială: oare de ce rușii, cetățenii unei mari puteri, sunt mulțumiți de Putin și de ei înșiși? Iar noi ne înjurăm conducătorii, statul, structurile, tradițiile și chiar pe noi înșine? Răspunsul e simplu: indiferent de ce spun alții, Rusia lui Putin a căutat rezolvarea în ea însăși – și a reușit, în ciuda sancțiunilor internaționale, a provocărilor, a defăimării mediatice, a loviturii de stat care i-a întors țara-soră, Ucraina, împotrivă, și chiar în ciuda înconjurării cu baze NATO și a cheltuielilor militare și de spionaj imense ale SUA. Sigur, Rusia e o mare putere, întindere, resurse și forță militară colosale – dar nici noi nu ne confruntăm cu rivalități și probleme specifice unei mari puteri! Deci avem căi interne de rezolvare… numai să credem în noi! Nu în alții! Încă un aspect de reținut: indiferent de context, Rusia lui Putin nu stă cu mîna întinsă și spinarea plecată! (Nici Turcia lui Erdogan, nici Ungaria lui Orban, nici Polonia…) Oare noi nu am învățat că asta ne-a adus numai necazuri?
Un exemplu simplu, de situație paradoxală: PSD e nemulțumit că, în ciuda cedării suveranității (decizionale), Europa și SUA susțin Opoziția; dar și Opoziția e nemulțumită că, în ciuda susținerii orbești față de ,,parteneri”, tot PSD ajunge la putere! Adică toți sunt nemulțumiți – dar nu văd un aspect: ,,partenerii”… joacă dublu! De fapt, ,,partenerii” nu fac decît ceea ce e firesc – vor să cîștige cît mai mult! Faptul că pentru asta dezbină, că joacă ipocrit, pervers, e adevărat… dar nu ei sunt de vină că noi insistăm să ne prostim în continuare… pe noi înșine!
Închei cu o precizare, aviz criticilor: exemplul lui Putin nu e ,,propagandă” – nici o țară nu s-a implicat mai puțin decît Rusia în treburile interne ale României. Nici măcar nu s-a reacționat (din partea Ambasadei) cînd politicieni români sau mass-media centrale au adus jigniri sau acuzații Rusiei, rușilor sau președintelui Putin. Deci nu, Rusia nu face parte din categoria ,,partenerilor” care își arogă dreptul de a interveni peste autoritățile române, de a da lecții sau a finanța organizații care să intervină în societatea românească, de multe ori provocând nemulțumiri cu tendințe anarhice și de subminare a încrederii în autoritățile statului. Nu, această analiză și comparația cu Rusia au rolul de a deschide ochii românilor, siguranța în țara ta ți-o faci singur, toate forțele și mințile române împreună, într-o unitate, și nu crezînd în diverși ,,Moș Crăciun” de la vest, ori și mai de la vest.
    Sursa: DRAGOȘ DUMITRIU / https://www.facebook.com/Crimele-Mafiei-Globaliste  

6 comentarii:

 1. Mujicul rus dintotdeauna a fost anesteziat de ideea că face parte dintr-un mare imperiu, că ”tătucii” săi îi vor purta de grijă, asta chiar dacă era rupt în fund. Orgoliul acesta este alimentat și de Putin, însă cu tot mai puțin succes în ultima vreme, dovadă demonstrațiile de protest tot mai ample și mai frecvente, dublate de represalii. Așadar, ”mitul” autosuficienței rusești cam crapă pe la încheieturi, pe fondul sărăcirii tot mai multor categorii de oameni. Spre deosebire de ruși, turcii, polonezii și ungurii o duc economic bine, iar ăsta e unul dintre motivele pentru care revoltele sunt încă marginale. Însă în privința autodenigrării specifice românești, da, autorul are dreptate, aici suferim de o boală realmente cronică... Excepțiile, de ordin strict spiritual și cultural, confirmă regula!

  RăspundețiȘtergere
 2. In primul rand, nationaliatii romani au sarit calul. Au mers mai mult pe ridicarea in slavi a poporului roman, supradimensionand totul: istorie, inventii...etc
  Poporul roman are potential dar e prost guvernat. Deci, pestele se impute de la cap. Cand lauzi prea mult un popor, vei obtine o combinatie cel putin toxica: trufie fara temei! Normalul ar fi demnitate cu temei. In acest moment, nu suntem in situatia de a umbla cu nasul pe sus. Nu ne aparam batranii, copiii, padurile, resursele. Nu ne prea muncim pamanturile. Observ, asa cum multi observa la tara, din ce in ce mai putina forta de munca. Carciumi pline, ochi infundati in orbite din cauza indobitocirii venite din toate partile. Dar mai ales din alcool. Îmbătat cu apa chioara a supradimensionarii nationaliste si a superioritatii ortodoxe, poporul sta cu ochii pe cer, asteptand sa vina Dumnezeu sa i se inchine, de ales ce este el, acest popor!
  Stiti ca eu scot mereu la lumina bogatiile venite din negura timpurilor: bogatii ancestrale. Ca multi altii, dealtfel. Dar...una este potentialul, alta este rezultatul. Rahatul nu se face bici! Cu atatia politicieni ce-si danseaza sinistrul dans electoral mereu, de parca nu se mai termina alegerile, mi-e scarba sa mai deschid TV.
  Cat despre rusi...Nu i-as invidia. Sunt foarte talentati dar au adus multa suferinta in lume. Talibanismul este efectul patrunderii rusilor acolo unde nu le fierbea oala. Campuri minate, copii mutilati, saracie, foamete si, de parca nu era suficient, extremism religios!
  Nici pe americani nu i-as invidia. La sfarsit de ciclu cosmic se trage linia si se cantareste. Si ei au jefuit si chinuit pe cei mai slabi decat ei.
  Romanii sunt mai destepti decat toti. Nu aveau o karma chiar atat de incarcata ca popor, pentru ca nu prea au trecut granitele si au suferit mereu din cauza celorlalti. Dar...romanii se sfasie si invidiaza intre ei. Se toarnă reciproc la securitate in timpuri de teroare si oriunde ar fi, in tara sau in afară, Ego-ul ii face imposibil de unit. Este suficient sa observi cum se contrazic barbatii romani la TV. Este si motivul pentru care ii ridiculizez numindu-i cucoși😂.
  Evident, in tara in care barbatii sunt cucosi ce se bat pentru suprematie, cea mai mare parte a femeilor se comportă ca gainile in competitie. Oameni nu mai prea sunt prin tara asta...
  Persoanele de fața se exclud, normal.Domniile voastre vad ca luptati pentru adevar si unire.

  RăspundețiȘtergere
 3. Si mai e ceva...Nu uitati scoala de " fabricat" paranormali a Rusiei. Multi dintre paranormalii nostri s-au scolit pe la Moscova. Il avem pe Anatol Basarab si multi altii. Anatol Basarab inca mai crede ca forța e a minții. Eu as pleda pentru forța spiritului.
  Ignatenco se controleaza de obicei si joaca rolul spiritualului ecuanim. Dar il mai scapa gura uneori...Povestea odata la TV ca poate controla popoare prin intermediul conducatorilor. Cu cat numarul indivizilor care sufera din cauza abuzurilor celor cu capacități PSI mari este mai mare, cu atat mai puternica este forța ce ti se intoarce la un moment dat. Efectul bumerangului.
  Nu uitati ca si atlantii s-au infumurat crezandu-se zei atotputernici.

  RăspundețiȘtergere
 4. De ce rușii, cetățenii unei mari puteri, sunt mulțumiți de Putin și de ei înșiși???Pentru ca Putin a avut pregatirea si a reusit sa desfiinteze,mafia si clanurile...La noi,spre deosebire de Rusia,masonii in cardasie cu asa-zisii "Illuminati",isi fac jocurile lor murdare,dupa bunul lor plac,fara ca cineva sa aibe curajul sa ii opreasca vreodata...Noi romanii avem nevoie de un presedinte de talia lui Putin,dar din pacate greseala noastra a fost faptul ca ne-am aliat cu americanii,iar acum americanii si America(care este inima masoneriei mondiale)au puterea si chiar folosesc Romania ca o resursa de femei,copii si tineri geniali,precum si pentru bogatiile solului...Ar fi extraordinar de binevenit,ca Romania sa iasa din NATO,UE si ONU si sa se orienteze spre Rusia,caci doar ea ne mai poate salva la ora actuala,de sub cizma cea nemiloasa a americanilor cotropitori...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Subscriu prietene,comentariului tau.Ganditiva ca Russia nu e singura,e aliata cu Korea de nord,China,fostele republici sovietice,Cuba,Iran,India,Pakistan,Siria,Liban,Venezuela,chiar Turcia si multe altele, si ca putere si ca teritoriu,amelicanii sunt in cadere libera,o sa se termine rau de tot pentru ei daca nu iese presedinta Tulsi Gabbard,nu stim sa exploatam pacifismul actual al Russiei care nu o sa mai tina mult,e o fereastra de oportunitate pentru pacea mondiala.Sa fim seriosi,protestele de la Moscova sunt spurcatele hastage reziste deale lui soros si compania oculta,noroc ca la rusi statul functioneaza,mai au si politie nu figuranti ca in tara noastra,astia care sunt contra lui putin veniti cu argumente dar nu hastagiste ca ma pis pa voi,tradatori de neam,tara noastra trebuia sa se cheme Dacia,nu Romania de la roma italiei oculte,nebunia-i Mare,nu ne aratati noua ca rahatul vostru nu pute hastagi nenorociti si tradatori si de dacie si de romanie,Mariuse,Joshanis zici cai geamanul lui dinca,peste cateva luni vor fi colegi de celula,iar dragnia va fi liber sa se razbune pe rezisti,daca are coloana.MAi uitat cu Tulsi?sper ca nu pana nui pre tarziu pentru pacea lumii.

   Ștergere
 5. Sistemul rusesc chinezesc nord-corean etc. cu un tatuca care are grija de tine, te mingiie pe crestet, cind esti rau te bate cu biciul. Sistemul amerloc, capitalismul salbatic condus de marile concerne. Nu multumesc, prefer sistemul scandinav asa cu lacunele lui (nu exista inca sistem perfect) dar este mult mai bun decit celelalte sisteme. Ii injuram ca platesc impozit mare. Dar injuratura mi-a stat in git atunci cind am fost bolnav de cancer si cum au sarit o gramada de doctori de asistenti ce frumos m-au tratat si ce frumos s-au ocupat de mine. Sa nu mai spun de conditiile din spitale. Nu m-a costat nici un ban, pina si banii de benzina mi-au platit cind ma duceam zilnic la radiatii 95 de km. dus si intors. Nu pot sa zic decit jos plalaria. Cum poti sa vezi cind un sistem este bun sau nu? Cind esti la greu.

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.