marți, 17 septembrie 2019

18 parametri ai Universului – perfect reglaţi – care demonstrează existenţa Creatorului Mulţi atei consideră că acest Univers şi că această viaţă au apărut „instantaneu”, „prin şansă”, fără intervenţia cuiva, adică a unui Creator înțelept. Să ne oprim puţin asupra unor date cunoscute în fizica actuală şi să vedem care sunt şansele unei asemenea apariţii „aleatoare” a Universului şi a vieţii. Astronomii au descoperit că parametrii şi caracteristicile Universului şi sistemului nostru solar au fost atât de fin acordate încât doar un Creator inteligent le-ar fi putut organiza. „Întâmplarea” nu-şi poate avea locul în acest „mare proiect al Universului”.
Să vedem așadar care sunt parametrii Universului care au dat naştere acestui Cosmos şi care au făcut posibilă apariţia vieţii:

     1. Masa solară:
  - dacă ar fi fost mai mare de 1,4: nicio stea albă (asemenea Soarelui nostru) nu ar putea rezista în timp, căci s-ar prăbuşi în ea însăşi;
  - dacă ar fi fost mai mică de 0,8: nu s-ar mai fi putut forma o stea albă, ca urmare a lipsei producţiei de elemente grele.

     2. Forţa nucleară tare:
  - dacă ar fi mai mare: nu ar mai exista hidrogen şi nucleii esenţiali vieţii ar fi instabili;
  - dacă ar fi mai mică: nu ar mai exista alte elemente înafara hidrogenului.

     3. Forţa nucleară slabă:
  - dacă ar fi fost mai mare: tot hidrogenul ar fi fost convertit în heliu, la începutul existenței Universului, şi astfel ar fi fost prea multe elemente grele;
  - dacă ar fi fost mai mică: nu s-ar fi produs heliu, la începutul Universului, şi nu ar fi fost destule elemente grele.

     4. Forţa electromagnetică:
  - dacă ar fi fost mai mare: nu ar mai fi existat legături chimice; elementele mai masive decât borul sunt instabile la fisiune;
  - dacă ar fi fost mai mică: nu ar mai fi existat legături chimice.

Galaxia Calea Lactee
     5. Raportul între numărul de protoni şi numărul de electroni:
  - dacă ar fi fost mai mare sau mai mic: electromagnetismul ar fi dominat gravitaţia, prevenind formarea galaxiilor, stelelor şi planetelor.

     6. Raportul dintre masa electronului şi masa protonului:
  - dacă ar fi fost mai mare sau mai mic: nu ar mai fi existat legături chimice.

     7. Rata expansiunii Universului:
  - dacă ar fi fost mai mare: n-ar mai fi fost posibilă formarea galaxiilor;
  - dacă ar fi fost mai mică: Universul ar fi colapsat înainte de formarea stelelor.
     8. Nivelul de entropie al Universului:
  - dacă ar fi fost mai mare: condensarea stelelor nu s-ar fi putut produce în cadrul protogalaxiilor;
  - dacă ar fi fost mai mic: nu s-ar mai fi format protogalaxiile.

     9. Densitatea Universului:
  - dacă ar fi fost mai mare: în urma Big Bang-ului ar fi rezultat prea mult deuteriu, astfel că stelele ar fi apărut prea rapid;
  - dacă ar fi fost mai mică: nu ar mai fi existat heliu după Big Bang, astfel că nu ar mai fi fost destule elemente grele.

     10. Vârsta Universului:
  - dacă ar fi fost mai mare: nu ar mai fi existat stele asemenea Soarelui, într-o fază stabilă de ardere, în partea potrivită a galaxiei;
  - dacă ar fi fost mai mică: stelele asemenea Soarelui, într-o fază stabilă de ardere, încă nu s-ar fi format.

     11. Uniformitatea iniţială a radiaţiilor:
  - dacă ar fi fost mai slabă: stelele, aglomeraţiile de stele şi galaxiile nu s-ar fi format;
  - dacă ar fi fost mai puternică: Universul ar fi fost în prezent format doar din găuri negre şi spaţiu gol.

     12. Distanţa medie faţă de stele:
  - dacă ar fi fost mai mare: densitatea elementelor grele ar fi fost prea mică pentru crearea planetelor solide (cum este Pământul);
  - dacă ar fi fost mai mică: orbitele planetare ar fi fost destabilizate.

Galaxia Andromeda
     13. Luminozitatea solară:
  - dacă ar fi apărut prea devreme: ar fi apărut efectul de seră;
  - dacă ar fi apărut prea târziu: ar fi existat doar oceane îngheţate pe Pământ.

     14. Constanta structurii fine (o funcţie de trei constante fundamentale: constanta Planck, viteza luminii şi sarcina elementară):
  - dacă ar fi fost mai mică de 0,7 mase solare sau mai mare de 1,8 mase solare: nu ar mai existat stele.

     15. Rata de dezintegrare a protonului:
  - dacă ar fi fost mai mare: viaţa ar fi fost distrusă, ca urmare a radiaţiei;
  - dacă ar fi fost mai mică: ar fi fost insuficientă materie în Univers pentru existenţa vieţii.

     16. Raportul dintre nivelul de carbon 12 şi oxigen 16:
  - dacă ar fi fost mai mare: nu ar fi existat oxigen suficient;
  - dacă ar fi fost mai mic: ar fi existat insuficient carbon.

     17. Rata de dezintegrare a elementului beriliu 8:
  - dacă ar fi fost mai lentă: fuziunea elementelor grele ar fi putut genera explozii catastrofice în toate stelele;
  - dacă ar fi fost mai rapidă: nu ar fi fost posibilă apariţia vieţii.

     18. Diferenţa de masă dintre neutron şi proton:
  - dacă ar fi fost mai mare sau mai mică: protonii s-ar fi dezintegrat înainte ca nucleul stabil să se poată forma.

Gaură Neagră
 Gradul fin de reglare pentru mulţi dintre aceşti parametri este cu adevărat uimitor. De exemplu, dacă forţa nucleară tare ar fi fost cu 2% mai puternică sau cu 2% mai slabă, Universul n-ar fi fost capabil să susţină viaţa. Sau în cazul elementelor C12 și O16, dacă acestea ar fi fost mai mari sau mai mici cu 4%, la fel, apariţia vieţii ar fi fost imposibilă. Rata de expansiune a Universului este necesar să fie acordată şi mai fin: este nevoie de o acurateţe de 1055!
În mod clar, este necesară existenţa unui Creator pentru a planifica o asemenea fizică a Universului!

Descoperirea acestor aspecte a avut un impact teologic profund asupra unor astronomi. Fred Hoyle a ajuns în anul 1982 la concluzia că „un superintelect a făcut nebunii cu fizica, cu chimia şi cu biologia”. Paul Davies, deşi în anul 1983 susţinea cu tărie ateismul, a ajuns ca în 1984 să afirme că „legile fizicii par a fi produsul unui plan extrem de ingenios”, pentru ca în anul 1988, în cartea sa Amprenta cosmică, să ajungă la concluzia că „pentru mine există o dovadă puternică că dincolo de toate există ceva”.
Cine mai este încă ateu ar fi binevenit să mediteze profund la toate aceste aspecte…


6 comentarii:

 1. I se mai spune designer-ul inteligent. Dar nu numai Un Creator a facut toate astea asa cum ni se spune in biblie ci noi cu totii am co-creat, atunci cind eram doar spirite. Pe urma ne-am hotarit sa traim in creatia noastra, ca si cum ai face un joc super pe calculator si te bagi acolo sa simti cum este sa traiesti creatia. Si asa spiritul divin a creat aspecte ale lui si asa ai ajuns in acest plan. Cind te saturi de acest plan atunci te duci in altul sa experimentezi sa traiesti creatia de acolo. Si uite asa intr-o veselie.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ma intreb daca nu cumva masonii sunt atei. Altfel nu-mi explic de ce considera ca trebuie sa coordoneze ei totul prin lumea asta. Nu era cazul sa-si vare nasurile prin toate domeniile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ei nu sunt atei, cred în Marele Arhitect, niciodată nu pronunță Dumnezeu, dar ne dau impresia, într-o expunere că ei cred în Dumnezeu. Apoi, de-a lungul timpului ei au deținut secretele geometriei sacre, arhetipurile care stau la baza Creației și le-au folosit în scopurile lor.
   Masele au fost categorisite ca oi care trebuiesc conduse de ei.
   Dar Marele Arhitect al lor este defapt Satan, tot un înger creator, dar decăzut în Ego și sete de putere.
   Numai bine !

   Ștergere
 3. Marius ce adevăr spiritual oculteză Cazul Caracal care se pare că nu a putut fi pus sub oboroc,devenind mai' mare ca anvergură decât Cazul Elodia,tocmai prin dovezile pipăibile (camere care au filmat live),este acolo un loc de depozitare a leşurior şi de aceea au ras toate dovezile cu excavatoarele,organele valorează mult pe piața neagră,sau este vorba de sacrificii umane luciferce cum s-au descoperit în multe locuri(oase) pângărite?!...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este nimic spiritual acolo, părerea mea este că Dincă ăsta face parte dintr-o rețea de trafic de prospături pentru bordelurile din Europa și de asemenea pentru baza militară americană de la Deveselu. Referitor la prostituția din jurul bazelor americane de peste tot din lume, voi publica curând un amplu articol, ca să vedeți că roboții de ucis americani nu sunt nici pe departe mielușei care apără democrația în țările unde au baze militare.
   Ba dimpotrivă, unde sunt acestea fenomenul ia amploare, unele rețele fiind conduse chiar de ofițeri superiori americani.
   Deci aici avem un aisberg, de-asta se doreste închiderea dosarului cât mai repede. Sunt implicați politicieni cu interlopi din zonă, procurori, judecători și polițiști. Este Matrixul despre care tot vorbim aici pe blog. Fără conștientizare și atitudine din partea fiecărui om din această țară nu vom putea scăpa de această caracatiță. Iar cloaca pleacă de la președinție, nimeni nu vrea să desființeze acest flagel.
   Bivolul din capul statului, la un singur ordin în cadrul CSAT, cu declararea obiectiv de maximă importanță acesta, în 2-3 luni s-ar pune ordine în țară, dar el rânjește și se plimbă...
   Numai bine !

   Ștergere
  2. Mulțumesc,atunci dară,să ne orientąm "radiolocatoarele" înspre lumina divină !

   Ștergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.