joi, 29 august 2019

Un avertisment: Situația din România – repetare a crizei Rusiei înainte de PutinOare de ce rușii, cetățenii unei mari puteri, sunt mulțumiți de Putin și de ei înșiși? Iar noi ne înjurăm conducătorii, statul, structurile, tradițiile și chiar pe noi înșine? Indiferent de ce spun alții, Rusia lui Putin a căutat rezolvarea în ea însăși. Imens mediatizat în aceste zile, Alex Cumpănașu a scos în evidență că procurorii, polițiștii și serviciile ar trebui să răspundă la întrebarea ce este cu toate aceste ”clanuri” și rețele care fac ce vor ele în România – și, iată, acțiunile lor criminale nu pot fi combătute de structurile statului. Cu alte cuvinte, trăim într-o țară în care ”clanurile” sau rețelele” de crimă organizată fac legea? Cam așa se pare. Ori, este aceasta o situație care afectează siguranța națională? Cu… siguranță!
Aș merge mai departe – prin impotența demonstrată în cazul Caracal, dar și în altele scoase la iveală (doar!) de presă – cred că nu e vorba doar de siguranță, ci și de securitatea națională, deci da, este o situație în care te întrebi și în privința eficienței serviciilor. Când vorbim de cazul Caracal, desigur că nu putem omite baza militară de la Deveselu, obiectiv de mare importanță, ”cheie a parteneriatului strategic”. Cum să credem că această zonă nu era supravegheată de servicii?! Și atunci, să înțelegem că așa zisele rețele infracționale din zonă își desfășoară activitatea sub nasul serviciilor? Că răpesc și trafichează minore în cea mai păzită zonă din România?!
De fapt, da, așa se întâmplă – și cam așa ceva se petrecea în Rusia pe vremea lui Elțîn, înainte de venirea lui Vladimir Putin. Știu asta de la persoane din mediul de afaceri, dar și de la politicieni și jurnaliști ruși cu care am discutat. Pe străzile metropolelor ruse se petreceau scene parcă scoase din filme – capii clanurilor mafiote treceau cu escorte formidabile, își afișau opulența în văzul lumii, iar traficul cu armament, persoane, resurse etc. erau în floare – mafia prospera, iar statul intrase în criză. Culmea e că Occidentul și SUA îl încurajau pe Boris Elțîn, pentru că profitau și speculau slăbiciunea Rusiei.
Totul s-a schimbat când a venit Putin, cu o echipă fermă și un plan clar, cu orientare națională. Ce-i drept, Putin a sădit într-un teren fertil, fiindcă Rusia profundă va fi întotdeauna patriotică și credincioasă, rușii au cultul patriei, al istoriei și eroilor, sunt mândri de țara lor oriunde și în orice situație ar fi. Personal, Putin avea un avantaj serios – o pregătire informativă de cel mai înalt nivel, așa încât, atunci când a luat o măsură, aceasta era perfect pregătită – și a fost mereu cu unul sau mai mulți pași înaintea celor cu care avea de-a face. Propaganda anti-Putin generată de cercurile atlantiste îl numește ”dictator” și îl acuză de durități și de măsuri ”nedemocratice”. Dar, de fapt, Putin este întruchiparea a ceea ce ei numesc ”Intelligence”.
Putin este cât trebuie să fie de dur sau de ”soft”, de democrat sau de autoritar – adică exact cât îi recomandă, pentru fiece caz, excelenta pregătire informativă a problemei cu care se confruntă. Dar, pe de altă parte, Putin este însă întotdeauna ferm, NU ezită niciodată, planul este acoperit cu mai multe soluții de avarie – însă are o singură țintă: victoria, succesul. Să nu uităm – Putin este militar de elită și rus, adică este de două ori devotat țării sale, Rusia. Să ne întrebăm – (mai) avem noi așa ceva în politică – un român devotat României?.
Și Rusia a fost momită și vrăjită de vorbele Occidentului pe vremea lui Elțîn – exact la fel, cu asigurarea securității internaționale, cu cooperarea pe baza deschiderii totale – și da, Rusia s-a deschis, devenise ”sat fără câini”, pe când ceilalți, ”partenerii”, nu! Așa s-a ajuns… la situația gravă menționată – pe care au salvat-o Putin și echipa sa. Lecția lui Putin e clară: Siguranța națională ți-o asiguri numai tu! Da, bun, tratatele internaționale militare sunt altă problemă, dar delăsarea internă, lipsa cronicizată a încrederii în autorități, astea nu le rezolvă străinii, ci numai tu însuți. Putin a redat încrederea rușilor în autoritatea statului – și în ei înșiși, ca națiune. Și nu, Vladimir Putin nu este un Mesia, ci un patriot inteligent și devotat 100% țării sale.
În fine, Putin e un om care înțelege, lucid, prin atentă informare, economia capitalistă în paralel cu susținerea intereselor statului și ale populației – deci nu e nicidecum un habotnic al unei ideologii, ori ale unor vorbe goale de tip ”stânga” și „dreapta”, ”anticorupție” și alte formule isterizante de care ne-am săturat în România. Concluzionând, da, situația din România seamănă cu cea din Rusia înainte de Putin, de fapt cu haosul prin care marea putere a trecut.
Noi avem însă șansa să ne trezim, să înțelegem ceva din experiența Rusiei Și nu, nu poate fi vorba de a-l aduce pe Putin aici – pentru el Rusia e Alfa și Omega, cum pentru noi trebuie să fie România. Putin construiește un stat serios, capabil să reziste provocărilor de toate felurile. Noi ar trebui să facem la fel. Da, România este în UE, da e în NATO, foarte bine, dar asta nu ne-a scutit de nemulțumiri. Oare de ce rușii, cetățenii unei mari puteri, sunt mulțumiți de Putin și de ei înșiși? Iar noi ne înjurăm conducătorii, statul, structurile, tradițiile și chiar pe noi înșine?
Simplu – indiferent de ce spun alții, Rusia lui Putin a căutat rezolvarea în ea însăși – și a reușit, în ciuda sancțiunilor internaționale, a provocărilor, a loviturii de stat care i-a întors țara soră, Ucraina, împotrivă. Bun, Rusia e o mare putere, întindere, resurse și forță militară colosale – dar nici noi nu ne confruntăm cu rivalități și probleme specifice unei mari puteri! Deci avem căi interne de rezolvare… numai să credem în noi! Nu în alții!
Încă un aspect: indiferent de context, Rusia lui Putin nu stă cu mâna întinsă și spinarea plecată! (Nici Turcia lui Erdogan, nici Ungaria lui Orban, nici Polonia…)  Oare noi nu am învățat că umilința și abandonarea suveranității deciziei ne-a adus numai necazuri? PSD e nemulțumit că, în ciuda cedării suveranității (decizionale) Europa și SUA susțin Opoziția; dar și Opoziția e nemulțumită că, în ciuda susținerii orbești față de ”parteneri”, tot PSD ajunge la putere! Adică toți sunt nemulțumiți – dar nu văd un aspect: ”partenerii” joacă dublu! De fapt, ”partenerii” nu fac decât ceea ce e firesc – vor să câștige cât mai mult! Faptul că pentru asta dezbină, că joacă ipocrit, pervers, e adevărat… dar nu ei sunt de vină că noi insistăm să ne prostim în continuare… pe noi înșine!
Închei cu o precizare, aviz criticilor: exemplul lui Putin nu e ”propagandă” –  nici o țară nu s-a implicat mai puțin decât Rusia în treburile interne ale României. Nici măcar nu s-a reacționat când politicieni români sau mass media centrale au adus jigniri sau acuzații Rusiei, rușilor sau președintelui Putin. Deci nu, Rusia nu face parte din categoria ”partenerilor” care își arogă dreptul de a interveni peste autoritățile române, de a da lecții sau a finanța organizații care să intervină în societatea românească, de multe ori provocând nemulțumiri cu tendințe anarhice – și de subminare a încrederii în autoritățile statului.
Nu, această analiză și comparația cu Rusia au rolul de a deschide ochii românilor, care trebuie să înțeleagă – iată, și după dramele adolescentelor – că siguranța în țara ta ți-o faci singur, împreună, într-o unitate dincolo diversitatea politică, interese și orgolii – și nu crezând în diverși ”Moș Crăciun” de la vest, ori și mai de la vest.
Dragoș Dumitriu
Dragoș Dumitriu este jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, promotor al analizei sistemice.

   Sursa: https://ro.sputnik.md/ 

11 comentarii:

 1. Este placut gustul rublei rusesti?

  RăspundețiȘtergere
 2. DA ESTE O PERSONALITATE MARCANTA A RUSIEI SI APOI A PLNATEI PAMANT,A TINUT SPATELE LA TOATE PROVOCARILE CU CURAJ SI MULTA INTELEPCIUNE,ASA NU AM AVUT NICI UN RAZBOI MONDIAL,AI MULTUMESC DIN SUFLET

  RăspundețiȘtergere
 3. Spre deosebire de Rusia, Romania este tara in care masonii-satanisti jefuiesc nestingheriti de nimeni. Eliminand masoneria vom reusi sa respiram, pana atuci mana lor criminala sugruma cu o forta inimaniginabila. Chiar si cretinii astia de satanisti se mira cum de rezistam. Veste proasta pt ei ca Dumnezeu este alaturi de noi. Vestea si mai proasta pt ei este ca vor plati pe lumea asta sau pe cealalta toate marsaviile lor. Iar in inchiere, vestea cea mai proasta este ca se apropie finalul teribil pt ei.
  Cu mult mai multa lumina cu atat mai tragic pt ei.

  RăspundețiȘtergere
 4. Dimpotrivă, rușii sunt tot mai nemulțumiți de Putin, sunt sătui de imaginea ”tătucului” care, de peste două secole (țar, președinte comunist și capitalist) duce stindardul eternei revoluții mesianice! Însă într-adevăr, spre deosebire de ruși, României îi lipsește un ideal, un țel istoric, o motivație pentru ziua de mâine, iar în acest ”vid”, viermii care se perindă la putere (rege, președinte comunist și capitalist) se simt perfect și proliferează...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sint citeva tari care nu pot exista fara un tatuc. Rusia este una din ele. Davai ceas davai palton. Povestea bunica-mea. Veneau soldati rusi beti si luau ce gaseau prin ograda. Pe urma vroiau hazaika (vroiau sa violeze vreo pustoaica ceva) bunica-mea isi ascundea fetele in pivnita. In anii 50 se strigau lozinci pe strazile Bucurestiului; Stalin si poporul rus, libertate ne-au adus! Super, nu? Am vazut pe urma de ce fel de liberate am avut parte.

   Ștergere
 5. Sa stii ca noi am crescut. Ma rog...unii dintre noi. Nu mai credem decat in Mos Craciunul din fiecare dintre noi. Motiv pentru care am purces la drum pe Calea Inimii, extinzandu-ne ca si constiinte. Nicidecum teritorial.
  Despre rusi...multa admiratie, mult respect pentru literatura, arta...etc
  Ei sunt niste " urieși" comparativ cu noi. Cand li se nazare sa vina peste noi ne calca in picioare. Cred ca nici nu ne vad. Suntem furnicile.
  Cred ca sunteti cativa interesati de arhetipuri. Cititi si comparati basmul romanesc " Limir Imparat" si basmele rusesti " Craiasa zapezii" si " Frumoasa Vasilisa". Avem atat de multe in comun cu toate popoarele, incat ar trebui sa ne intelegem bine cu toti.
  Am o prietena care a trait un timp in America. Mi-a zis ca acolo a invatat toleranța. Nu omul de rand e vinovat. Conducatorii, de multe ori demenți, sunt vinovati.

  RăspundețiȘtergere
 6. VALENTIN 29.08.2019.

  Dacă avem un om potrivit la locul potrivit în conducerea României ....vă asigur că Președintele Vladimir Putin ne-ar restitui tot Tezaurul și toate teritoriile României Mari

  RăspundețiȘtergere
 7. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9734

  Priviti exemplu de manipulare a maselor. Articolul de mai sus este bun. Dar vine dinspre grupul care la randul sau manipuleaza. Ca si BOR.
  Ma identific cu Dumnezeu. Nicidecum cu un intermediar orb precum guru. Cred ca diversii guru din Romania au descoperit o metodă prin care sa-si faca stat in stat😂. Ce noroc pe noi cu atatia " sfinti" care ne invata cum sa ne eliberam, inrobindu-ne si abonandu-se la banii si energia noastra!

  RăspundețiȘtergere
 8. Putin ne slujește și pe noi și Ceaușescu ne-a slujit pe noi . Totul este subcontrol.

  RăspundețiȘtergere
 9. Bai sunteti nebuni,pai Russia actuala nu e ce a fost rusia lui eltan si fosta urss!actuala Russie e stabilitatea pacii pe planeta,in ucraina si statele arabe sia bagat coada imperiul sua si mosadul jodanesc si toate regalitatile lumii!Are dreptate Valentin,daca Russia at fi partenerul nostru strategic atat militar cat si economic fara baze rusesti in tara cum au yankeii,cred si eu ca near ceda toate teritoriile romanesti si tezaurul,plus gaze petrol,russia e la doi pasi,sua e la cuca macaii,ce a negogiat javra hitlerista de la cotroceni in vizita de la stapani?!ati vazut cum stateau JOShanis si cu trompeta facand semne oculte si porcul hitlerist il invita pe cel ammerican in vizita la anul in tara noastra de parca sigur ar iesii iei din nou presedinti,niste carpe malefice.despre Sorina numai zice nimeni nimic a halito partenerul strategic,de nu o fi si fetele din Caracal tot la partenerul strategic,joshanis ca presedinte nu a iesit taios sa oblige sa se faca curat in cazurile de rapiri el vinde tot la stapanii lui,barna e alta dihanie securista cu privire de psihopat,nu ramane decat plesoianu dar mai ales Alex Cumpanasu sa fie Putin al Romaniei.Mariuse ca sa fie SUA pacifiste trebuie sa iasa presedinta oacifista Tulsi Gabard,pe care tu nu vrei so prezinti in ruptul capului,de ce oare?Niciodata in istoria ei nu a fost Rssia mai pacifista si ingaduitoare,inteleapta ca Acum,si ne trebuie un presedinte nationalist,iubitor nu tradator ca inclestatul asta constipat pe carel avem de 5 ani,si javra de basescu tot mai accepta un mic compromis,asta e Nuul Nulul.Respect Valentin si Rodica chiar si MA(sa nu te daoechi)
  Votez pe Putin al Romaniei,pe unchiul ALEXANDREI,pe domnul Alex Cumpanasu.
  Mariuse iti dau ultimatum cu prezentare lui TULSI,nu nedezamagii.
  MAMASTE fiinte de LUMINA si de IUBIRE.

  RăspundețiȘtergere
 10. Dar oare s-a gândit cineva că poate mafi din România,a ajuns să fie mai puternică decât mai putem noi să o contracarăm???România nu se compară cu Rusia,nici din punct de vedere teritorial,nici militar și nici din multe alte puncte de vedere...Am avut o tradiție puternică,o zestre rămasă de la strămoșii noștrii geto-daci...Ce mai avem noi românii de astăzi de la daci???Din păcate,am ajuns în stadiul de epavă a ceea ce am fost cândva,pentru că am cedat fără să vrem la atacurile nemiloase și pește puterile noastre,care ne-au măcinat încet și sigur,până am ajuns să fim ceea ce suntem astăzi...O țară colonie,unde fiecare face ceea ce dorește după bunul plac...Părerea mea este că pentru ca România să își revină din coma profundă în care a căzut,ar fi bine să se alipască Rusiei,pentru ca astfel și la noi,clanurile și mafia să fie stârpite de Putin sau viitorul președinte lafel de capabil...Altfel,nu prea se mai întrevăd șanse de revenire la normalitate...

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.