luni, 19 august 2019

Noul tratament de imunoterapie îndepărtează toate tumorile avansate chiar în metastază de cancer la sân al femeilor Cercetările publicate astăzi în Nature Medicine de oamenii de știință de la Institutul Național al Cancerului (NCI) au descris o nouă abordare de imunoterapie, care a dus la o dispariție completă a tumorilor metastazice de cancer la sân la femei, pe care l-au avut de luni întregi.
Rezultatele arată cum limfocitele infiltrative (TILs) tumorale care apar în mod natural, au fost extrase din tumora pacientei, crescute în afara corpului ei pentru a-și mări numărul și injectate înapoi la pacient pentru a face față cancerului. Pacientul a primit anterior mai multe tratamente, inclusiv terapii cu hormoni și chimioterapie, dar nimic nu a oprit evoluția cancerului. După tratament, toate tumorile pacientului au dispărut și 22 de luni mai târziu este încă în remisie. Cercetătorii sunt deosebit de entuziasmați de potențialul TILs de a trata un grup de tipuri de cancer denumite „cancer epitelial comun”, care includ cele ale colonului, rectului, pancreasului, sânului și plămânilor, reprezentând împreună 90% din toate decesele cauzate de cancer în SUA, în jur de 540.000 de persoane anual, majoritatea dintre acestea sunt cauzate de boli metastazice.

Odată ce aceste cancere s-au răspândit, majoritatea oamenilor mor. Nu avem modalități eficiente de a elimina cancerul metastazic ", a declarat Steven A. Rosenberg, M.D., Ph.D., șeful filialei de chirurgie de la Centrul NCI pentru Cercetarea Cancerului (CCR).

Primul pas al acestei noi abordări de tratament este secvența ADN a tumorii. În cazul acestui pacient, cercetătorii au descoperit 62 de mutații în celulele tumorale ale sânului. Al doilea este izolarea TILs, care sunt prezente în mod natural în 80% din tumorile cu celule epiteliale, dar în cantități minuscule, nu suficient de substanțiale pentru a ataca tumora. Acestea sunt apoi analizate pentru capacitatea lor de a recunoaște și ținti proteinele mutante ale tumorii. În cazul pacientului cu cancer de sân metastazic, cercetătorii au descoperit TILs-uri care au recunoscut patru dintre proteinele mutante.
Izolăm aceste limfocite de tumoră, le creștem în număr mare și le injectăm înapoi pacienților lor. Am făcut aproximativ 90 de miliarde de celule pentru acest pacient”, a spus Rosenberg.

În timp ce TILs-urile erau crescute, pacientul a fost tratat și cu blocarea PD-1, agentul de imunoterapie Keytruda pentru a modifica sistemul imunitar, astfel încât alte celule imune să nu intervină cu TILs-urile atunci când au fost perfuzate înapoi la pacient după ce au fost extinse foarte mult. „Dezvoltăm pacienți proprii limfoblastelor în tratamente, care sunt celule T naturale, nu concepute genetic. Acesta este cel mai personalizat tratament pe care ți-l poți imagina ”, a spus Rosenberg.

Pacientul cu cancer de sân metastazic nu este singura persoană care a fost tratată cu succes folosind această metodă. Rosenberg si colegii săi au avut, de asemenea, rezultate impresionante folosind TILs-uri pentru a trata încă trei tipuri diferite de cancer metastazic; colorectal, canal biliar și cervical. „Aceste tratamente au potențialul de a trata pacienții de orice cancer”, susține Rosenberg. Deși rezultatele sunt, fără îndoială, promițătoare, în special datorită nivelului scăzut de toxicitate pe care pacienții l-au prezentat în comparație cu chimioterapiile convenționale, cancerul dezvoltă deseori rezistență la tratamente și, de multe ori, metastazele pot avea mutații diferite decât tumora inițială.
 Deci, pacienții vor dezvolta cu ușurință rezistența la TILs?

Este ironic faptul că mutațiile care au provocat cancerul pot fi călcâiul lui Ahile care permite distrugerea cancerului. Este cu adevărat important să se trateze pentru mutații diferite simultan ", a spus Rosenberg.

Acest lucru este destul de ciudat și este unul dintre avantajele multor medicamente vechi chimioterapice în comparație cu tratamente personalizate mai noi. Deoarece mulți aruncă în mod indiscriminator genomul cu pagube în stilul sub covor, poate face mai dificil pentru o celulă canceroasă să evolueze rezistență la acestea. Colectarea TILs-urilor care vizează doar un număr mic de proteine mutante asupra tumorii, poate crește șansa ca, cancerul să-și poată evolua rezistența. Sunt necesare mai multe cercetări în acest sens și, de asemenea, cum să identificăm care mutații asupra celulelor canceroase sunt ținte posibile pentru TILs.

Dacă studiile mai mari susțin aceste rezultate preliminare excelente, producerea de terapii cu celule T individualizate pentru fiecare pacient este, fără îndoială, o provocare logistică și tehnică, necesitând laboratoare de specialitate și expertiză. Cât de practic este să produci o terapie complet personalizată pentru fiecare pacient?
Oamenii au spus asta și despre celulele CAR T. Dacă găsiți ceva care funcționează pentru pacienți, indiferent dacă este complicat sau nu, geniul industriei va găsi o modalitate de a face să funcționeze ”, a spus Rosenberg.

Într-adevăr, mai multe companii efectuează deja teste pentru terapii TILs, inclusiv Bristol-Myers Squibb și Iovance Biotherapeutics, ultima se concentrează în mod special pe TILs. În prezent, sunt efectuate studii clinice ale TILs pentru melanom, col uterin, plămâni și chiar notoriu greu de tratat glioblastomul și cancerul pancreatic, printre altele. ,,Aceasta este o schimbare în gândirea noastră despre ceea ce ar putea fi nevoie pentru a trata aceste tipuri de cancer. O nouă paradigmă pentru terapia cancerului”, a spus Rosenberg.

Foarte rar, metodele complet noi de tratare a cancerului intră în eroare cu rezultate atât de dramatice ca cele arătate pentru TILs-uri, în aceste cazuri individuale. Ceea ce este cu adevărat necesar acum sunt rezultatele studiilor clinice pe scară largă aflate în derulare și monitorizarea continuă a pacienților care au fost tratați cu succes pentru a se asigura că cancerul nu recidivează.

Acesta este un raport ilustrativ de caz, care evidențiază, încă o dată, puterea imunoterapiei”, a declarat Tom Misteli, doctor, director al CCR la NCI. Dacă este confirmat într-un studiu mai mare, acesta promite să extindă și mai mult scopul acestei terapii cu celule T la un spectru mai larg de cancer.

   Sursa: Victoria Forster / https://www.forbes.com

2 comentarii:

 1. IN acest film se explica metoda de vindecare a cancerului gasita inca inainte de 1986 cand Dr. Hammer a scris scrisoarea amintita in film catre rabinul Isrelului care s-a gasit sa -si foloseasca aceasta stiinta doar in folosul poporului Izraelit. In scrisare se notifica la sfarsit de catre acest medic ca metoda de tratament nu este doar a lozselor maszonice ci este a lumii intregi.https://www.youtube.com/watch?v=OEbaxheLxR4&feature=share

  RăspundețiȘtergere
 2. Cunoaste cineva dintre voi un evreu? Eu nu cunosc. Dar pot incerca sa "citesc" ce vor pati in viitor daca nu se potolesc. E valabil si pentru romani care, din nu stiu ce motiv, au inceput sa se creada popor ales. Grabindu-se ca fata mare la maritat. Trufia e periculoasa pentru ca-ti intuneca mintile si devii fanatic. Din boala " eu sunt mai presus decat voi" pornesc toate conflictele. Evreii sunt foarte atasati de materie. Parabola "vitelului de aur" e povestea separarii oamenilor din vechime. Unii au ramas in Dumnezeu, monoteisti, deci unificati. Altii au ales idolatria si au degenerat fragmentandu-se si atasandu-se de ban. In basme, fragmentarea este descrisa simbolic ca " balaurul cu trei sau mai multe capete". Fiul de imparat reprezinta omul primordial. Balaurul reprezinta ingerul cazut in materie, degenerat, indepartat de Dumnezeu, neiluminat. Evreii sunt buni la sah, matematica, finante. Dar putini dintre ei mai au inteligență emotionala. Daca ar avea-o, ar sti ca raul pe care il faci celor mai slabi decat tine ti se intoarce. Oricate tratamente pe care le tii la sertar doar pentru tine ai avea.
  Era foarte important ca romanii sa-si creasca inteligenta emotionala...
  Prin fapte bune. Asta i-ar fi dus inapoi in Unu, in Lumina. Alegand trufia, au ramas pe nivel de constiinta jos unde " sahistii" ne fac zob. Pentru ca au bani si control si au mintea exersata in jocuri murdare. Si rusii sunt buni sahisti...Atuul nostru era sufletul. Bunatatea si blandetea inving intotdeauna recele minții trufașe. Bine...nu vb despre bunatatea falsa, a crestinilor ce se prefac a fi pioși. Aia e nerozie. Ca si cum deschizi portile hotilor, sa se infrupte cu tot ce-ti apartine. Poporul roman e atat de ospitalier incat nu-si primeste dusmanul doar cu painea si sarea sa. Ii da si femeile, si copiii, pamantul, pădurile si chiar si vanatul. Pentru ca extenuatii milionari ai lumii sa se relaxeze, bietii, obositi de atatea sfori trase si bani furati, impuscandu-ne lupii si cerbii.
  De ce? Pentru ca pot! Pentru ca au cu ce ne cumpara tacerea. Pentru ca asa vrea muschii lor! Pentru ca guvernantii si masonii nostri nu au coloană vertebrala😢

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.