duminică, 9 iunie 2019

Jefuirea actuală a poporului român în cifre!


Un rechizitoriu documentat, susținut de date și cifre concrete, despre jaful la care este supusă România de sute de ani, cu mențiunea că prăduirea țării în ultimii 27 de ani a întrecut deja orice imaginație!

    Cifre cutremurătoare referitoare la jefuirea poporului român
Recent, justitiarul.ro a publicat un foarte interesant studiu semnat de domnul profesor Eugen Stănescu, director la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova. Domnul Profesor Stănescu s-a încumetat să pună cap la cap informaţii adunate din documentele păstrate în muzeele de specialitate ale ţării şi să încerce să evalueze dimensiunile jafului la care a fost supus poporul român, în ultimele cinci secole, începând cu anul 1415, anul în care Muntenia a început să plătească tribut Imperiului Otoman. Iată cifrele la care a ajuns domnul profesor Stănescu.
În perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, Imperiul Otoman a scos din Muntenia, Moldova şi Transilvania echivalentul a 341 tone de aur.
În perioada 1678-1918, deci, în 240 de ani, imperiul Habsburgic a scos din Oltenia, Banat, Transilvania şi Bucovina echivalentul a 876 tone de aur.
În perioada 1711-1877, deci, în 166 de ani, Imperiul Rus a scos din Principatele Române echivalentul a 46 tone de aur.
În total, cele trei imperii, în perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, au scos din teritoriile locuite de români o avuţie echivalentă cu 1.263 tone de aur.
Domnul profesor Stănescu ne spune, însă, că jefuirea românilor s-a intensificat după obţinerea independenţei, în 1877, şi după Marea Unire din 1918, astfel că în perioada care a urmat, până în anul 1945, la cele 1.263 tone de aur s-au mai adăugat alte 12.564 tone de aur, reprezentând daune de război şi profiturile scoase din ţară de corporaţiile străine care, în perioada interbelică, ajunseseră să controleze peste 80% din capitalul românesc.
Domnul profesor Stănescu a făcut un efort extraordinar să convertească în aur diversele plăţi făcute de români către imperiile cotropitoare de-a lungul veacurilor, sub formă de bani, sau în natură etc., astfel că cifrele în aur le putem, acum, converti în banii actuali, în lei sau în euro, luând în considerare preţul actual al aurului. În Raportul Anual al Băncii Naţionale a României, 2016, ultimul dat publicităţii, se precizează că rezervele de aur ale României la data de 31 decembrie 2016 erau de 104 tone, cu o valoare de 3,5 miliarde de euro. Preţul luat în considerare de BNR este de 35 euro pe gramul de aur, respectiv 35 milioane de euro pe tona de aur. Dacă aplicăm preţul de 35 milioane de euro pe tona de aur la cantitatea de 13.827 tone estimată de domnul profesor Stănescu, ajungem la concluzia că, între anii 1415 şi 1945, poporul român a fost jefuit de o avuţie egală cu 484 miliarde de euro, în banii de astăzi.
Conform datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, valoarea imobilizărilor corporale, deci a capitalului fix al României, la sfârşitul anului 1989, era egală cu 480 miliarde euro, în banii de astăzi. Asta înseamnă că, între anii 1945 şi 1989, poporul român reuşise să acumuleze un capital egal cu avuţia de care fusese deposedat de străini în cele cinci secole anterioare.
Tot conform datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, în perioada 1990-2016, PIB-ul realizat în România, exprimat în preţurile anului 2016, a fost egal cu suma de 3.200 miliarde de euro, din care 1.100 miliarde de euro au fost încasate de poporul român, sub formă de salarii, pensii, ajutoare sociale şi de statul român, ca venituri bugetare rămase după plata salariilor bugetarilor, a pensiilor şi a ajutoarelor sociale, restul, de 2.100 miliarde de euro au intrat, sub formă de profituri, în buzunarele şi conturile celor care au devenit proprietari ai capitalului românesc, după anul 1989. Din cele 2.100 miliarde de euro trebuie să scădem 200 de miliarde care reprezintă veniturile mixte realizate de cei 2 milioane de mici întreprinzători români care se chinuie să supravieţuiască în climatul total ostil impus de marile corporaţii autohtone şi transnaţionale.
Mai rămân 1.900 miliarde de euro care reprezintă profiturile încasate de marile corporaţii străine şi autohtone, cele create prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări.
Conform datelor publicate de către Ministerul Finanţelor Publice referitoare la execuţia bugetară, în ultimii 27 de ani, numai 20% din cele 1.900 miliarde de euro profituri au fost declarate şi impozitate, ceea ce înseamnă că, în această perioadă, valoarea profiturilor nedeclarate şi neimpozitate se ridică la peste 1.500 miliarde de euro.
Conform comunicatului nr 102/2015 al Institutului Naţional de Statistică al României, 88% din capitalul utilizat în România este controlat de corporaţiile străine, restul, de 12%, fiind controlat de cele autohtone. Dacă aplicăm cele 88 de procente la cele 1.500 miliarde de euro profituri nedeclarate şi neimpozitate, aflăm că partea care a revenit străinilor, corporaţiilor transnaţionale, este de 1.320 miliarde de euro. La acestea trebuie să adăugăm suma de 296 miliarde de euro, care reprezintă profiturile nete, după impozitare, încasate de aceleaşi corporaţii transnaţionale pentru profiturile declarate, şi să scădem cele 6 miliarde de euro, cât au investit aceste corporaţii în România, în perioada 1990-2016.
Ajungem, astfel, la cifra de 1.610 miliarde de euro, care reprezintă valoarea avuţiei scoase din România de Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani.
Aplicăm preţul de 35 milioane de euro pentru tona de aur şi aflăm, astfel, că avuţia pe care a scos-o din România Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani este de 46.000 tone aur, pe care o putem compara cu cantităţile de aur scoase din România de către străini până în anul 1945. Deci, în ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 3,3 ori mai mare decât au scos toate imperiile, în 530 de ani, între anii 1415 şi 1945.
În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 135 ori mai mare decât a scos Imperiul Otoman în 460 de ani.
În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 53 ori mai mare decât a scos Imperiul Habsburgic în 240 de ani.
În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 1.000 ori mai mare decât a scos Imperiul Rus în cele 10 invazii făcute în teritoriile româneşti pe parcursul a 166 de ani.
În acest an, 2017, PIB-ul României va fi, foarte probabil, de circa 180 miliarde de euro, din care cel puţin jumătate, adică 90 miliarde de euro, vor intra în buzunarele şi conturile corporaţiilor transnaţionale, vor fi scoase din ţară. O sumă care echivalează cu 9.000 kilometri de autostradă, sau 2.600 tone de aur. Imperiul Transnaţional a ajuns să scoată din România echivalentul a 2.600 tone de aur într-un singur an, de 2 ori mai mult decât au scos din teritoriile româneşti Imperiul Otoman, Imperiul Habsburgic şi Imperiul Rus, ÎMPREUNĂ, în 460 de ani. Acesta este rezultatul ÎNSTRĂINĂRII capitalului românesc.
Acesta este rezultatul erorii strategice făcute de guvernanţii României în vara anului 1990, când au respins varianta Cojocaru şi au adoptat varianta Brucan, Legea 15/1990, prin care au deposedat poporul român de capitalul acumulat până în anul 1989, au trecut acest capital în proprietatea privată a statului, l-au falimentat, prin inflaţia declanşată de BNR, şi l-au trecut apoi, cvasigratuit, în proprietatea străinilor, a transnaţionalelor, prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări, luându-şi şi ei partea din pradă, cele 10-12 procente din capital cu care s-au autoîmproprietărit.
Ajunşi proprietari asupra capitalului, transnaţionalii au capturat şi statul român, prin corupţie, pe care îl folosesc pentru crearea sistemului juridic şi financiar, prin care îşi însuşesc mai mult de jumătate din avuţia pe care o crează poporul român, prin munca sa, prost plătită. Din păcate, poporul nu cunoaşte nici dimensiunea jafului la care este supus nici complicatul mecanism prin care este jefuit. Adevărul este bine ascuns de către presa coruptă şi controlată de către proprietarii capitalului.
Jaful poate fi oprit prin ROMÂNIZAREA şi DEMOCRATIZAREA capitalului, obiective care pot fi atinse prin adoptarea Constituţiei Cetăţenilor, adoptare care poate fi realizată printr-o amplă mişcare de eliberare națională.
   Austriecii cei mai mari jefuitori ai României
România nu este jefuită doar de ieri-alaltăieri de austriecii care ne taie pădurile, ne exploatează petrolul, gazul metan și ne-au cumpărat pe mai nimic Banca Comercială a României. Toate palatele pe care le puteți admira în Viena și castelele risipite prin Alpii tirolezi au fost construite cu aurul jefuit din Transilvania și restul provinciilor românești pe care le-au stăpânit trecător. Nu întâmplător, finul Gauleiterului Klaus Werner Iohannis, Andreas Huber, deși cetățean german, este consulul Austriei la Sibiu și amândoi sunt membri într-o lojă masonică vieneză. Nu întâmplător, pădurile sunt defrișate de austriecii de la Holzindustrie Schweighofer într-un ritm mai mare după anul 2014 și nu întâmplător nu au fost renegociate redevențele pentru petrolul exploatat de austriecii de la OMV, deși contractul inițial a expirat tot în anul 2014!
Austriecii, prin Imperiul Habsburgic și Austro-Ungaria până în 1918, acum cu așa-zișii „investitori”, au fost și sunt cei mai mari jefuitori ai României din toate timpurile!
Iată o statistică interesantă despre jaful străinilor, chiar dacă nu este academică și nici rezultatul unui studiu științific riguros:
Cât aur s-a jefuit din cele trei țări românești?
România, de-a lungul istoriei, s-a aflat mereu la răscruce de vânturi, între 3 mari imperii:
   1. De la 1393 la 1877 (484 de ani) Muntenia, Moldova şi Transilvania au plătit Imperiului Otoman 1.066.305.780 lei-aur, sau 341.021 kg aur (341 tone aur);
   2. Imperiul Habsburgic austriac și Austro-Ungaria au ţinut sub ocupaţie Transilvania între 1687 şi 1918 (231 de ani), Banatul între 1718 şi 1918 (200 de ani), Oltenia între 1718 şi 1739 (21 de ani) şi Bucovina între 1775 şi 1918 (143 de ani) şi a stors aceste provincii de 2.450.000.000 lei-aur, sau 857.500 kg aur (858 tone aur);
   3. În perioadele de ocupaţie rusească, între 1769 şi 1854 (85 ani), Moldova si Muntenia au fost stoarse de 200.000.000 lei-aur, sau 64.516 kg aur (65 tone aur).
Cu alte cuvinte, austriecii cu Imperiul Habsburgic și apoi Austro-Ungaria, stăpânind 231 de ani Transilvania şi 100 de ani Bucovina, au jecmănit de două ori mai mult decât turcii (484 ani) şi de patru ori mai mult decât ruşii (85 ani).
Fără a mai pune la socoteală tezaurul trimis spre păstrare ruşilor si nici uriaşele despăgubiri de război impuse României la sfârşitul WW2, înseamnă o pagubă de 1.264 tone aur, care astăzi ar fi valorat peste 63 de miliarde de euro.
    Sursa: http://www.yogaesoteric.net

4 comentarii:

 1. Va rog domnule Sumedrea , mai multe detalii daca se poate despre Constitutia cetateneasca. Daca spuneti ''adoptarea '' banui ca ea exista. Eu n-am stiinta decat de constitutia actuala care nu prea mai serveste intereselor cetatenilor daca le-o fi servit vreodata . Faceti referire la ea ?
  Prinde contur vreo miscare de eliberare nationala numita ''Miscarea de eliberare nationala''sau m-am confuzat prea tare-n termeni ?
  Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Drept să vă zic, nici eu nu am cunoștință, dar în schimb știu de Constituția Meritocrată, creată de Laurențiu Primo, un brașovean de mare patriotism, care a inițiat Mișcarea Meritocrată acum câțiva ani. Dacă intrați pe site-ul http://www.meritocratia.ro/ aflați mai multe, dar cred că deja este prea tărziu.
   Oricum această mișcare, după ce lua amploare de la an la an, a fost desființată prin amenințările la adresa liderului de către Serviciile Secrete obediente, trădătoare.
   În prezent omul trăiește în Austria, ptr. că i-a fost amenințată familia.
   Deci, dacă nu există o masă critică pronațională în această țară, orice mișcare este sortită eșecului, datorită cozilor de topor trădătoare, începând de la președinte.
   Așa că vedeți pe cine alegeți de acum încolo (oricum alegerile sunt masluite), dar dacă ar exista o masă covărșitoare de alegători patrioți, nemanipulați, am avea o șansă...
   Cu respect.

   Ștergere
 2. Multumesc pentru raspuns .
  Reperul meu este d-l Keshe. A inventat ce-a inventat si a lansat totul la liber pe internet persoanelor fizice .Cine doreste si-l tin izmenele sa le faca , cine nu , sa le cumpere prin intermediul companiei lui . Din ce am vazut , oamenii colaboreaza si cu dumnealui si unii cu altii si eu sper cat de curand sa lanseze generatorul ce asigura independenta totala fata de retea. Este un asemenea aparat facut acum de catre cineva , dar lansat de companie n-am vazut decat Magrav-ul. Poate nu sunt eu la curent si ne mai luminati daca aveti dispozitia necesara cu noi vesti pe subiect.
  L-am mentionat pe d-l Keshe pentru ca , asa cum spuneti si dvs.o persoana generatoare de astfel de idei , gen Miscarea Meritocrata sau , mie imi place denumirea de - ''Miscarea de eliberare nationala'' desi pentru unii ar suna extremist , o singura persoana desi fondator nu poate reusi in hatisul actual. Eu am ascultat foarte atent povestile de viata , cu ce s-a confruntat d-l Keshe app. similar cu povestea domnului Davidoni , povestea d-lui David Icke iarasi , si m-am lamurit pe deplin caror presiuni esti supus....uriase. Pe scurt , rapacii nu fac rabat de la nimic si nu uita pe nimeni . Dealtfel cred ca si dvs. aveti o parere obiectiva despre astfel de lucruri prin prisma propriei experiente , mai ales in perioada de-nceput sau poate ma-nsel.
  Parerea mea este ca , daca d-l Primo ar fi pornit un proiect semnat de catre nimeni , altfel ar fi stat acum lucrurile. La un moment dat pe site-ul lui , v-ati dat seama ca nu-mi este strain , vorbea despre progresia geometrica cum ca daca unul spune la doi si doi la trei s.a.m.d , Miscarea Meritocrata in cativa ani va face si desface. N-a facut nimic , i-am scris ''ce facurati bre , unde-i miscarea ca stagnarea o vedem....''
  No fost sa fie dupa cate citesc acum de la dvs. din motive personale dar flerul mi-a detectat si ceva
  minte egocentrista ce-l facu s-o dea in barci. Mi-a parut rau , vroiam sa-l votez la alegerile astea sperand c-o sa apara ca si independent, sa-i dau o sansa sau sa ne dea el sansa sau speranta unui viitor mai altfel. Pe mine nu ma intereseaza povestile despre el si miscarea lui pe net.Cum poti sti cat de dulce-i mierea daca n-o gusti ? Pana acum , de la lovitura de stat din '89 incoace, ne-am convins ce-am gustat , era timpul sa mai schimbam borcanele. Poate de data asta nimeream unul cu miere si stiam cat e de dulce gustand-o .
  No fu sa fie iarasi.
  Sper sa-si contientizeze un pic mai mult decat acum unele experiente.
  Concluzia finala domnule Sumedrea si dragi cititori , este ca oameni care stiu ce-i etica , morala si iubirea fata de tara , aproapele si nu buzunarul lui , sunt in toate formatiunile politice actuale numai ca nu sunt motivati sa iasa in fata . Sunt marginalizati de catre oamenii plastilina , cei ce se muleaza functie de interese - aceeasi de 30 de ani incoace , si injurati de catre chiar turma ce-si blameaza pastorul si slaveste lupul pentru ca nu corespunde ceea ce spune cu mentalitatea lor. In asemenea conjunctura cu toata stima , ii inteleg.
  In opinia mea masa critica s-a atins dar n-are ''zvacul'' necesar . Atunci cand va veni , schimbarile vor fi fulgeratoare.
  Multumesc domnule Sumedrea , o zi buna !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu cred ca a fost atinsa masa critica. Unii suntem " lucratori ai Luminii", in sensul ca ajutam cam tot ce ne intra in realitate. Cu bani puțini faci minuni. Nu trebuie sa lucrezi decat in realitatea ta. Universul iti trimite atat cat ai nevoie ca sa cresti spiritual. Nu-mi place termenul de lucrator al Luminii din motive de prea mult fariseism intalnit in grupurile spirituale de pe net. Cele ce inșiră inimioare roz pe net, dar nu fac nimic concret. Il folosesc pentru ca nu-mi vine altul in minte.
   E timpul ca barbatii sa înceapă sa se uneasca in jurul unor nuclee. Femeile va vor sustine, fara indoiala, daca le pasa de urmasi. Dar avem nevoie de un nucleu puternic masculin. Nu va putem juca rolurile. Eu am jucat si rol masculin pe net. Si alte femei au facut si inca fac asta.Pur si simplu, am folosit nume false. Dar nu-mi place sa fac asta. Am facut-o doar asteptand sa va treziti si organizati. Despre Primo...nu stiu ce sa zic. In discurs este ok. Dar discursuri patriotice bune tin multi. Si Rares Bogdan a adus victorie PNL prin discursul sau cu parfum nationalist. Doar ca...prea nu vrea sa vada ca Iohannis este un președinte necinstit. Ca sa nu mai vb si despre comerțul cu copii...De fapt, tocmai asta nu trebuie sa uitam: Iohannis a vandut copii!!!

   Ștergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.