joi, 30 mai 2019

Prima inimă printată 3D a fost creată utilizând materialele biologice proprii ale pacientului


    Pe scurt
  Fapte: cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au imprimat 3D cu success, o inimă umană folosind materiale biologice proprii ale pacienților. Deși există încă multă cercetare și "corecții" de făcut, acesta este un pas imens pentru tehnologia medicală.
  Reflectând: Deși industria medicală modernă este afectată de corupție și fraudă, în ea există multe lucruri bune. Potențialul uman este mult mai mare decât știm, mai ales când vine vorba de însănătoșire / prevenție / tratarea bolilor. Este vorba de îngrijire sau de bani?
Industria medicală este destul de "mînjită", și aceasta este în conformitate cu unele dintre cele mai proeminente figuri din domeniu. Site-ul Colective Evolution a publicat un număr de articole care se referă la mai mulți medici și redactori-șefi ai celor mai renumite reviste medicale din lume, care explică modul în care există un conflict clar de interese. Acest conflict se datorează dominării corporative a științei, iar adevărul este: "Profesia medicală este achiziționată de către industria farmaceutică, nu numai din punct de vedere al practicii medicinei, ci și în ceea ce privește predarea și cercetarea. Instituțiile academice din această țară își permit să devină agenți plătiți în industria farmaceutică ". Acest citat vine de la Arnold Seymour Relman (1923-2014), profesor de medicină la Harvard și fostul redactor-șef al New England Medical Jurnal. Există, de asemenea, multe exemple care prezintă frauda și înșelăciunea care se desfășoară în cadrul agențiilor noastre federale de reglementare în domeniul sănătății.

Având în vedere tehnologia modernă și multe progrese medicale, rasa umană are de fapt o cantitate enormă de potențial. Dar în lumea de astăzi, progresele care amenință profiturile corporațiilor nu văd niciodată lumina zilei. De exemplu, dacă există cu adevărat un remediu pentru cancer, dar nu ar putea fi brevetat, acest lucru ar însemna că miliarde de dolari ar fi fost pierdute de către Big Pharma, deoarece tratamentul pentru cancer ar deveni depășit. Ar trebui să fie deja suspicios că chimioterapia și tratamentul cu radiații sunt singurele două recomandări pe care un oncolog poate să le facă, în ciuda faptului că atât de multe alte tratamente prezintă și cantități extraordinare de potential (cum ar fi canabisul, n.b.).

   Inima care s-ar potrivi pacientului

Una dintre cele mai recente și uimitoare descoperiri medicale este o inimă construită care se potrivește complet cu proprietățile imunologice, celulare, biochimice și anatomice ale unui pacient. Acesta este un progres major în domeniul medical și provine de la cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv. Au fost capabili să "printeze" prima inginerie 3D vascularizată din lume folosind celulele proprii ale pacienților și materialele biologice. Constatările lor au fost publicate cu câteva săptămâni în urmă în Advanced Science. Niciodată înainte nu a fost printat un organ complet cu succes și să fi fost pus în aplicare. În medicina regenerativă, oamenii de știință au reușit doar să printeze țesuturi simple fără vase de sânge (aici excluzând tehnologia ascunsă nouă din cadrul Programelor Spațiale Secrete, n.b.).

,,Aceasta este prima data când cineva de oriunde a proiectat cu succes si a printat o inimă întreagă plină de celule, vase de sânge, ventricule și camera”, spune Prof. Tal Dvir de la TAU’s School of Molecular Cell Biology and Biotechnology. Acest lucru are un potențial extraordinar și imaginați-vă dacă acest tip de tehnologie ar fi pus la dispoziția tuturor celor cu boli de inimă! Este cauza principală a decesului atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor din Statele Unite, iar transplantul de inimă este una dintre singurele soluții disponibile. Acest tip de tehnologie ar putea oferi literalmente o nouă inimă fără riscurile și dificultățile asociate cu un transplant de cord complet. Având în vedere lumea înfometată de bani în care trăim, unele soluții la diverse probleme nu văd niciodată lumina zilei, chiar dacă se dovedesc a fi viabile. Ar fi minunat dacă același efort ar fi pus în soluții preventive. Când vine vorba de boli de inimă, de exemplu, o dietă bazată pe plante pare a fi extrem de eficientă. Dar, în loc de aceasta, căutăm să găsim soluții pentru problemele noastre, în loc să abordăm cu adevărat stilurile de viață sănătoase care provoacă aceste probleme în primul rând.

,,Această inimă este făcută din celule umane și materiale biologice specifice pacientului. În procesul nostru aceste materiale servesc ca biocombustibili, substanțe obținute din zaharuri și proteine care pot fi folosite pentru printarea 3D a modelelor de țesut complex ", spune Prof. Dvir. ,,Oamenii au reușit să printeze 3D structura inimii în trecut, dar nu cu celulele sau cu vasele de sânge. Rezultatele noastre demonstrează potentialul abordării noastre pentru ingineria personalizată de înlocuire a țesuturilor și organelor în viitor”. ,,Sunt încă multe progrese de făcut, dar din nou, acesta este un pas imens în direcția cea bună”. După cum spune Prof Dvir, "Utilizarea materialelor" native "specifice pacientului este esențială pentru realizarea cu succes a țesuturilor și a organelor."

"Biocompatibilitatea materialelor fabricate este esențială pentru eliminarea riscului de respingere a implantului, ceea ce pune în pericol succesul unor astfel de tratamente", spune Prof. Dvir. "În mod ideal, biomaterialul ar trebui să posede aceleași proprietăți biochimice, mecanice și topografice ale țesuturilor proprii ale pacientului. Aici, putem raporta o abordare simplă a țesuturilor cardiace groase, vasculare si perfuzabile printate în 3D, care se potrivesc complet proprietăților imunologice, celulare, biochimice si anatomice ale pacientului”.

Inima printată trebuie încă dezvoltată și trebuie încă să-și dea seama cum să o facă să se comporte ca o inimă, dar poate într-un deceniu sau chiar mai puțin vor exista imprimante de organe în spitale din întreaga lume. Ne putem imagina asta!
Sau poate mult mai curând, dezvăluind tehnologia medical din cadrul PSS publicului și punerea ei în slujba umanității. Putem spera și asta!

  Drum drept spre Lumină!

 Sursa: https://www.collective-evolution.com

5 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adevărat șie maine frumos comentariu!Sunt curios ce nenorociri va aduce României și poporului Român "Urâciunea Pustiirii" care soseste maine...

   Ștergere
  2. 😂😂
   Omul isi doreste viață veșnică, tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Dar in acelasi sistem corupt.Unde se imbolnaveste spiritual si devine virusat. Cand evreii din vechime au ales sa idolatrizeze " vițelul de aur", adica materia, s-au condamnat la o viață in materie, pierzând Pamantul Fagaduintei, adica evolutia spre nivelurile de constiinta superioare, iesirea din karma. Karma se acumuleaza pentru ca generatii dupa generatii repeta aceleasi greseli. Eu nu ma voi referi la greselile alimentare, neaparat, ci la cele spirituale. Un ciclu cosmic plin de razboaie si abuzuri de tot felul la toate popoarele. Evident, anormalul a devenit normal in constiinta oamenilor. Intreb crestinii de ce vorbesc despre iubire, cand sufera copiii? Sa aplice iubirea. Imi raspund ca e voia lui Dumnezeu! Care Dumnezeu, ma mir eu?! Parca Dumnezeu era iubire.
   Va intreb pe voi, cei ce ati ales o alta cale si cautati iluminarea: de ce sufera copiii, natura, animalele? Probabil ca multi imi veti raspunde ca e karma lor. Unii mi-au raspuns ca animalele ne iubesc si de aceea ne preiau din suferinta. Omul vrea sacrificii! Sa se sacrifice mereu cineva: Iisus, animalele, natura toata! Numai sa nu isi asume vreo parte de vina din dezastru. Evident, atata timp cat nu ne asumam nimic si repetam aceleasi greseli, nu iesim din cerc si vorbim vorbele stramosilor nostri. Roata se intoarce atunci cand schimbi directia de mers. Constientizezi ca esti inchis in cerc si incepi sa vezi ca omul, animalul, plantele, sufera la unison. Natura isi revine chiar si dupa dezastre gen Cernobil. Omul nu isi mai revine...
   Daca oamenii merg tot in directia asta, omenirea va fi o armata de zombie careia i se schimba din cand in cand inima sau alte organe care cedeaza. Cine are bani va putea sa-si puna chiar trei inimi in pieptu-i de aramă😂. Cinci rinichi, doua stomacuri. Daca nu ai mai mult, pentru ce te vor invidia saracii? Unii nu se simt bine decat daca au mai mult decat altii. Pirații din Caraibe nu mai simteau gustul marcării. Erau plini de bani, dar blestemati. Banul este ochiul dracului! Cumperi ce vrei, dar mai ales suflete. Un conducator ce si-a vandut sufletul devine dusmanul poporului sau. Coada de topor prin care "pirații" acumuleaza noi bogatii si corup si mai multi oameni. Si uite asa se raspandeste o boala si omul devine robot.
   "Craniu si Oase" are acelasi simbol cu piratii. Si sticlutele cu otrava. Am vazut o icoana in care Iisus era pe cruce, iar sub picioare avea acelasi simbol al piratilor. Nu a facut niciun compromis, nu a acceptat oferta de a fi rege in acest plan al illuminati, l-au sacrificat dar a invins moartea. A iesit din cerc si a Ascensionat. Dacii erau spirite libere pana cand au tradat. Atunci, au căzut direct in inchisoarea demonilor.

   Ștergere
  3. Cred că aveți mare dreptate Dna.Maria-Aurelia,începând cu Burebista trădarea și trădătorii au însoțit acest neam până astăzi!Când se va sfârși,daca se va sfârși oare acest cumplit blestem?

   Ștergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.