miercuri, 13 martie 2019

Până când vom crede minciunile propagate de media capitalistă?Când vom înţelege că aceste minciuni sunt o pârghie de control care ne face să trăim în două lumi diferite?
  Propaganda și îndoctrinarea la care recurge în prezent mass-media occidentală urmărește să creeze un fel de realitate paralelă, în care adevărul – în special cel raportat la evenimentele majore – nu mai are aproape niciun fel de importanță. Pentru păpușarii care stau în spatele concernelor mediatice, ceea ce contează este ca opinia publică să creadă ceea ce vor ei să implementeze în mințile oamenilor. Adică o lume structurată pe șabloane ale controlului maselor, a retoricilor alese pentru a ne da senzaţia că însemnăm ceva, în timp ce noi vedem zi de zi că suntem trataţi aidoma unei turme. Este o lume ai cărei jurnalişti-slugi caută disperaţi să distorsioneze şi să distrugă orice reper de bun-simț al realităţii, ducând oamenii într-o zonă de dezorientare economică, socială şi politică.
Pe de altă parte, avem o lume a faptelor concrete, urâte, brutale, care ne agresează zilnic și generează frustrări. Rămân mult prea puţine speranţe pentru cei mai mulţi dintre oameni, care nici măcar nu își dau seama că scara valorilor occidentale se depreciază zilnic.
Dacă marea majoritate a populaţiei din țările capitaliste ar privi mai atent lumea faptelor (lumea reală şi nu lumea construită în mod intenţionat de media jewmericană care ne infectează zilnic creierele), atunci o acţiune inteligentă şi eficientă a fiecăruia dintre noi ar fi cu ușurință posibilă. Am putea nega configurarea bolnavă prin care se dorește intoxicarea vieţii şi acţiunilor noastre.
Dar mass-media cultivă o atitudine pasivă a telespectatorilor. Pentru că – nu-i așa? – spectatorii nu trebuie să se implice, e grozav ca ei să fie fericiți doar pentru că asistă la ceea ce aduce tot mai mult cu un spectacol nemaipomenit, în care apare mereu ceva nou și senzațional... Și ce bine că marii specialiști iau deciziile cele mai deștepte, iar noi avem șansa de a fi prompt informați! Ceea ce se petrece în realitate este că suntem excluși de la vreo eventuală consultare. Ni se sugerează din start concluziile cu care să fim „de acord” și care chipurile sunt mult mai complexe și mai elaborate decât am fi putut noi să ne gândim vreodată.
Ni se înfățișează jurnalişti profesionişti, lideri politici, analiști, experți și economişti reputaţi. Dar vedem mai mereu cam aceleași figuri perindându-se pe micile noastre ecrane. În timp ce viaţa de zi cu zi alunecă tot mai mult în derivă. Unde ne-au dus sfaturile lor atât de „competente”? Crizele și tensiunile escaladează peste tot! Desigur, ei au o explicație pentru fiecare detaliu și modul în care se exprimă pare foarte convingător. Privind însă imaginea de ansamblu înțelegem că toți acești „specialiști” promovați de Sistem prezintă o imagine sforăitoare și că de fapt urmează o „agendă” menită să ne dez-informeze. Datorită notorietății lor, a faptului că sunt bine îmbrăcaţi şi aduși mereu pe aceleaşi scaune onorifice, ne consideră naivi şi uşor de manevrat. Ne împing după logica evenimentelor dezvoltate de ei, conform unei organigrame a prostelii.
Dar cine este de vină pentru această distorsiune conceptuală în care trăim? Fără discuţie, în prima linie a responsabilității sunt intelectualii, clasa celor care înţeleg foarte bine adevărul, dar care nu mai creează un curent de gândire menit să obiectiveze realitatea, care să se opună valului de manipulare deșănțată care ne asaltează. Intelectualii au fost în mare parte neutralizați prin impunerea în toate domeniile a standardelor „corecte politic”. Au ajuns să le fie frică să nu-și piardă statutul dacă nu se conformează. Sau au fost pur și simplu cumpărați și au trecut de partea Sistemului. Au mai rămas doar câțiva rebeli care mai au curajul să spună liber ceea ce gândesc, dar aceștia sunt interziși de media centrală.
Dacă vom privi cu atenție, vom constata că absolut nimic din tot ce spune media corporatistă vestică, intens politizată, nu este susţinut de dovezi tehnice sau de altă natură. Absolut nimic... De la așa-zisa deturnare a rezultatului alegerilor în SUA de către ruşi, la înregistrarea convorbirilor lui Trump din Trump Tower şi terminând cu bombardamentul cu gaz sarin din Siria. Nimic, absolut nimic nu este dovedit. Dar, ca de obicei, globaliștii nu vor recunoaște că nu au argumente, ba chiar vor demara mereu câte un alt potop de minciuni legat de un alt și alt subiect fabricat de reţelele media corporatiste.
Să analizăm în continuare câteva categorii ale virusării mentale la care ne supune zilnic mainstream media şi să observăm pe scurt cum influențează aceasta cea mai mare parte a populației.

   1. Sugestia că depindem de marile corporații, care ne vor binele
Pilonul de bază al sistemului capitalist îl reprezintă rețeaua băncilor centrale, care în fiecare țară sunt dirijate de slujbași fideli ai mafiei financiare internaționale. Acestor bancheri nu le pasă de noi, dar ei urmăresc să ne convingă prin mass-media (care de fapt e proprietatea lor) de faptul că bunăstarea noastră e dependentă de prosperitatea marilor corporaţii. Corporații care de fapt seacă bugetele locale... şi evident buzunarele noastre.
Mediul politic occidental este extrem de corupt, iar politicienii sunt în cea mai mare parte slugile corporațiilor. Ca marionete corporatiste, politicienii vor să convingă sute de milioane de oameni să muncească din ce în ce mai mult pentru sume din ce în ce mai mici şi să cheltuie din ce în ce mai consistent pe produsele corporațiilor.
Economia americană, şi a lumii vestice în general, este în declin de ani de zile, însă tot în această perioadă, valoarea bursei a crescut proporţional cu sărăcia oamenilor. Dacă ne uităm mai bine la indicatorii Wall Street vedem că orice decizie legislativă are un corespondent (mai mult sau mai puţin puternic) în bursa de valori, iar cei ce manevrează bursa ştiu foarte bine cum să speculeze acest lucru prin intermediul efectului psihologic indus de mainstream media. Totul este o afacere în care corporatiștii, politicienii și media își dau mâna pe la spate, iar ținta vizată este cetățeanul care mănâncă fericit popcorn în fața televizorului.
   2. Mascarea intervenției abuzive a globaliștilor în alte state

Televiziunile și ziarele occidentale ne-au servit ani de zile circul legat de așa-zisele beneficii ale „intervențiilor umanitare” prin care SUA și NATO au „adus democrația” în diferite țări „necivilizate”. Acelea au fost de fapt țări foarte bogate pe care „eroii civilizatori” (portretizați și de Hollywood) le-au distrus pentru a le fura resursele și a le lua sub control. Scenariul acesta a dus la saturaţie o lume întreagă şi, ceea ce este mai grav, a urmărit să ascundă milioanele de morţi pe care „intervențiile umanitare” le-au lăsat pe toate meridianele lumii... Ce vină au avut aceşti amărâţi din Irak, Libia, Siria şi din multe alte ţări bombardate şi lăsate apoi în paragină?
Am văzut cum Siria a fost atacată fără nicio dovadă a faptului că Assad și-ar fi otrăvit propria populaţie cu gaz sarin. Mai mult decât atât, apar acum tot mai multe dovezi că așa-zisele atacuri ale forțelor guvernului sirian asupra populației au fost de fapt înscenări mizerabile efectuate de gruparea Căștile Albe, organizație „umanitară” finanțată de mediile occidentale. Știm foarte bine în prezent că bombardamentele americane au urmărit să deschidă un culoar către vestul Siriei teroriştilor ISIS, Al Nusra şi Al Qaeda, care au mulţumit SUA pentru ajutorul dat în distrugerea infrastructurii militare a Siriei... Și că toate aceste organizații teroriste au fost favorizate, antrenate și finanțate de statele vestice.
Am văzut cu ani în urmă că scenarii similare au fost derulate în Iugoslavia, în Irak și în Libia. Autorii sunt aceiași lideri ai SUA, NATO și UE, susţinători ai terorismului sub toate formele, care conduc cele mai „democratice” state ale lumii. Am văzut ce „arme de distrugere în masă” a avut Saddam Hussein, am văzut cât de „rău” a fost Gadaffi în Libia şi ce a ajuns Libia în acest moment, după împărţirea „dreptăţii” de către americani. Am văzut cum au măsluit americanii situația legată de doborârea avionului malaiezian de presupusele forţe militare ruse din estul Ucrainei, iar când adevărul a ieşit la suprafaţă, nu s-a mai auzit nimic şi alte gunoaie mediatice au intrat în vizorul jurnaliştilor „integri”.
SUA a fost obişnuită să influenţeze după cum consideră alegerile politice din alte state, iar televiziunile globaliste prezintă aceasta cu cel mai firesc ton posibil. Un exemplu recent este cel prin care media capitalistă salută poziția stabilimentului american ce a ordonat ca președintele ales democratic al Venezuelei, Nicolas Maduro, să nu mai fie recunoscut pe plan internațional. Stăpânii lumii au comandat ca în locul său să fie pusă o marionetă a CIA, Juan Guaido, iar țara slăbită de sancțiunile americane este în pragul războiului civil. Peste 50 de state (printre care și colonia România) au aplaudat imediat această abordare complet anormală. Pe baza cărei reguli democratice poate forța un stat schimbarea regimului politic în alt stat?
Ceea ce masele de oameni prostiți de propagandă nu mai sesizează este dubla măsură. Atunci când vine vorba despre democrația din America, devine brusc scandaloasă ideea în sine că Rusia ar fi putut interveni în favoarea alegerii lui Donald Trump, deși nici până acum nu a fost adusă vreo dovadă. Pe de o parte americanii „au dreptul” să intervină în alte state, dar altora le este interzis chiar și numai să se gândească să influențeze cu ceva mersul politicii în SUA. Dar foarte mulți oameni și-au pierdut simțul critic, capacitatea de a gândi cu propria minte. Ei nu mai fac analize și comparații, ci înghit pe nemestecate tot ce li se varsă prin televizoare.
Există informații copleșitoare în media alternativă despre corupţia de proporţii promovată de familia Clinton pe toate meridianele lumii, dar nimeni nu a fost încă arestat. De ce nu este Hillary la puşcărie? Și de ce America susține Arabia Saudită, cel mai criminal stat la nivel internaţional? Distorsionarea acestor realități poate însemna integritate jurnalistică? Jurnalismul occidental poate fi oricând comparat pe bună dreptate cu un bordel infam, în care jurnaliștii mimează fără niciun pic de pudoare că iubesc adevărul...
   3. Ficțiunea despre amenințarea Federației Ruse
Zilnic suntem intimidați de știri care ne pun în gardă asupra „pericolului” uriaș de a fi oricând atacați de Federația Rusă. Dar ce fundament poate avea această idee? Cine a atacat în ultimii 20 de ani alte state și a omorât milioane de civili nevinovați? Federația Rusă sau NATO condusă de SUA? Realitatea este că Rusia a ieșit în ultimii 15 ani de sub dominația globaliștilor și tocmai de aceea ea este considerată ca un afront ce nu poate fi tolerat de „arhitecții” Noii Ordini Mondiale. Merită să înțelegem de asemenea și că ceea ce a însemnat Rusia sub forma Uniunii Sovietice bolșevice, cu toate ororile comuniste asociate, a fost rodul intrigilor orchestrate tot de Wall Street, încă de la începutul secolului XX.
 Poveştile cu „hackerii” ruşi postate obsesiv pe prima pagină a ziarelor vestice şi așa-zisa lor influenţă asupra sistemului „democratic vestic” au ajuns complet răsuflate. Nu le mai cred nici măcar cei care trăiesc în vest, până și ei și-au dat seama că e o propagandă grosolană ce încearcă deturnarea atenţiei şi crearea unei false opinii. Mai exact, este o abureală prin care păpușarii americani caută să mascheze realitatea cruntă că nu au putut frauda (ca de obicei) alegerile la ei în curte, că nu au putut convinge poporul să aleagă ce doresc ei, adică Globalismul satanist pe care îl venerează în calitate de preoteasă cabalistă Hi(t)llary Clinton.
Media jewmericană, nu numai că nu aduce nicio dovadă acuzațiilor actuale împotriva Federației Ruse, dar nici măcar nu-i întreabă pe cei ce fac astfel de declaraţii dacă au vreo dovadă asupra ingerințelor despre care vorbesc. Iar dacă apare cineva care vine cu un punct de vedere contrar, al inconsistenței acestor alegații, moderatorii retează brusc subiectul.
Tot ceea ce nu convine intereselor globaliste este aruncat astăzi în cârca Rusiei. Nu se pune problema că ceea ce susțin ei este fals! Nu, ei au cele mai bune intenții, dar cineva „foarte rău” vrea să strice tot. Iar acel cineva este invariabil Federația Rusă, care e vinovată pentru că provoacă NATO, pentru că vrea să cucerească Europa, pentru că a făcut să fie ales Trump, pentru protestele naționaliste din Europa, pentru Brexit și pentru multe altele.
   4. Sprijinirea furtului suveranității statelor naționale  
Agenda globalistă recunoaște că naționalismul este dușmanul său declarat. Într-o sesiune din noiembrie 2018, ONU a lăudat îndelung virtuțile multiculturalismului și a concluzionat că „Ridicarea naționalismului amenință succesul dovedit timp de 70 de ani al multilateralismului, care a salvat vieți și a prevenit războaie”. În aceeași idee, președintele francez Emmanuel Macron, una dintre păpușile împăiate ale bancherilor Rothschild, afirma tot în noiembrie 2018 că naționalismul este un pericol în creștere pe plan mondial și că nu reprezintă altceva decât o „trădare a patriotismului”. Macron a primit însă la scurt timp după aceea o lecție usturătoare chiar la el acasă, odată cu protestele „Vestelor Galbene”, prin care milioane de francezi care i-au oferit o măsură de mare forță despre ce înseamnă cu adevărat să fii patriot.
Media ne ascunde de asemenea motivele pur naționaliste pentru care Marea Britanie a decis ieșirea din Uniunea Europeană. Știrile corporatiste pe tema Brexitului se învârt în jurul ideii că aceasta este o mare greșeală pentru care englezii vor regreta amarnic și vor plăti scump (după cum s-a văzut, Parlamentul britanic nu a votat programul May de ieșire din UE, asta este o lovitură cruntă dată cabalei, n.b.)  .
Și în America naționalismul este în floare. La sfârșitul anului trecut, președintele SUA, Donald Trump, se adresa jurnaliștilor astfel: „Sunt un naționalist, ok? Naționalist. Folosiți acest cuvânt!” și a adăugat răspicat că „Resping ideologia globalismului”. Economia americană a crescut simțitor sub administrația Trump, iar în sondajele de opinie acesta este tot mai bine văzut. Cu toate acestea, conform Washington Times, 90% din media americană îl urăște și latră ca un câine turbat împotriva lui Trump, încă de la instalarea sa la Casa Albă. Este ușor de înțeles cine și de ce o asmute.
Globaliștii sunt terifiați că popoarele se scutură din hipnoza prin care au încercat să inducă tuturor ideea că pașii spre un Guvern Mondial (instrumentat de ei) sunt o mare binefacere și că acest deznodământ este, oricum, inevitabil. Chiar dacă televiziunile deținute de mafia „Noii Ordini Mondiale” caută din răsputeri să minimizeze impactul curentului naționalist, acesta se trezește din ce în ce mai puternic și e pe punctul să reseteze ordinea internațională.
   5. Manipulările mediatice de promovare a ideologiei de gen
Mediul social progresist occidental a ajuns în prezent în stadiul că dacă cineva nu se aliniază la „valorile” LGBT nu mai are nicio șansă să fie acceptat în vreo competiție de creație muzicală, cinematografică, în politică sau chiar în posturile importante din corporații. Iar asta deja se face pe față, nu mai este niciun secret. Și totul este impus sub autoritatea „drepturilor omului”, dar care sunt de fapt răsucite tocmai împotriva majorității oamenilor. Conform doctrinei neomarxiste, dezvoltată de Școala de la Frankfurt, noua clasă care face acum „revoluția socială” este reprezentată în primul rând de minoritățile de gen, adică de comunitatea LGBT. Majoritatea trebuie să se încovoaie sub greutatea filozofică și academică a „dreptății sociale” neomarxiste. Și nu are încotro decât să se supună „normelor” care până nu demult erau considerate deviante, dar care acum sunt proclamate cu mare fast ca perfect normale. Și sunt chiar stimulate să prolifereze prin parade ale mândriei, dar și prin „educația sexuală” specifică, devenită obligatorie în școli.
Transsexualul cu barbă care a hotărât că e o „ea” și că îl cheamă Conchita, a fost desemnat câștigător al Eurovision în anul 2014. El (ea?) declara atunci satisfăcut, în numele lgbt-iștilor că „Suntem de neoprit!”. Anul acesta, românca Laura Bretan a fost respinsă la selecția pentru concursul Eurovision de doi membri homosexuali ai juriului, care au ținut cont că anul trecut Laura a sprijinit printr-un mesaj public referendumul pentru familia tradițională, formată dintr-un bărbat și o femeie. Un apropiat al celor din juriu a explicat că „ei, ca homosexuali, au simțit că este nedrept să permiți unui homofob să intre în concursul Eurovision”.
   6. Un alt subiect al minciunii mainstream media – emigraţia ilegală
 Permanent auzim la știri despre potenţiala îmbunătăţire a sistemului de emigrare, a legilor sub auspiciile cărora se desfăşoară procesele de emigrare în ţările vestice. Forțele globaliste sprijinite de uneltele lor mediatice prezintă acum migrația sub titulatura de „drept al omului”, față de care nu mai este moral și legal să ne opunem. În decembrie 2018, ONU a instituit Pactul Global pentru o „migrație sigură, ordonată și regulată”. Deși în Europa valul imigraționist venit după 2015 a creat veritabile dezastre – prin acțiuni teroriste și prin segregare socială – media aservită respectă „corectitudinea politică” și nu face niciun fel de referiri la etnia (musulmană) a celor care provoacă tulburări.
În pofida spălării intensive pe creier înfăptuită de media, tot mai mulți lideri politici din Europa și Statele Unite afirmă deschis că ne confruntăm cu un curent artificial de subminare a identităților naționale, culturale și religioase a statelor. Și fiind conștienți de gravitatea situației, își asumă plini de hotărâre să acționeze urgent în direcția stopării acestui curent. În multe cazuri, miza este însăși supraviețuirea statelor respective.
   7. Complicitatea mediatică la distrugerea programată a sănătății populației
Suntem îndoctrinați prin media cu ideea că nu poate exista un sistem de sănătate funcțional dacă în paralel nu se taie din finanțările altor sectoare vitale. Ne întrebăm însă: atunci când un guvern susține că nu are bani și totuși decide să construiască ceva inutil pentru populaţie, dar folositor buzunarului membrilor săi, cum se face că atunci se găsesc bani? Iată că atunci se poate fără ca noi să oferim un volum de taxe acoperitor, dar când este necesar ca noi să avem o asistență medicală decentă, se discută cu neruşinare de tăierea din bugetul pentru clasa medie și cea săracă. În condițiile în care clasa medie aproape că nu mai există. De ce, după atâtea schimbări de lideri politici şi sisteme de sănătate, omul de rând este din ce în ce mai bolnav? Ba mai mult, este disperat datorită cheltuielilor enorme pentru medicamente şi i se rupe sufletul când înțelege că a muncit o viaţă întreagă pentru a fi tratat la final ca un nimic.
Dar asta încă nu ar fi cel mai grav. Ceea ce este mai rău, este că guvernele capitaliste fac efortul sistematic să decimeze populația din propriile țări. La îndemnul televiziunilor suntem mânați să ne vaccinăm și suntem momiți să mâncăm cele mai toxice produse (așa-zis) alimentare, dar care sunt de fapt împănate cu aditivi cancerigeni. Și cum să impui vaccinarea celor care aleg să nu se vaccineze cu pretextul că cei nevaccinați îi pot îmbolnăvi pe cei vaccinați? Păi tocmai aceasta e logica vaccinării, să îi protejeze pe cei vaccinați! Pentru ce ar trebui aceștia să se mai teamă? Retorica absurdă care ni se servește arată că logica este cu totul alta și anume slăbirea și îmbolnăvirea forțată a populației.
    Concluzie
Umanitatea se află într-o perioadă de tranziţie, în care cea mai mare parte a populaţiei din țările globului a devenit sceptică și nu mai are încredere în media capitalistă. Cu toate acestea, în lipsa unui alt factor de informare comparabil ca amploare/finanțare în țările care au fost colonizate de Globalism, oamenii continuă să acorde atenţie ştirilor şi sunt în continuare manipulați de acești infractori periculoşi.
Dar imediat ce începem să gândim cu propriul nostru cap, sesizăm efectul bolnăvicios al seducției mediatice occidentale. Constatăm că cei care se află în spatele acestor ideologii sunt nişte mincinoşi cinici, perverși și plini de tupeu. Ei sunt întotdeauna împotriva intereselor popoarelor şi lucrează în interesul unui grup „elitist” internaţional, profitând de o bucată de sticlă monopolizată de jewmericani...

9 comentarii:

 1. Propaganda capitalista vs. propaganda ruseasca. Ha! Vad ca-l divinizati pe Putin. Parca mai ieri se striga pe strazile Bucurestiului "Stalin si poporul rus libertate ne-au adus" Va este dor de "davai ceas, davai palton" va este dor de un tatuc asa ca Putin, am observat. Ptiu! Daca este sa aleg intre un sistem vest-european si unul Putinist-Erdoganist il aleg pe cel vest-european asa cu carentele lui.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Văd că trăiești în trecut și ești plin de ură, spălat pe creier de media pro capitalism occidentală...
   Este părerea ta și ți-o respect. Multă dragoste ..

   Ștergere
  2. In nici un caz. Sint constient ca sistemul capitalist neo-liberal minte. Dar sa-l "divinizezi" pe Putin si sistemul rusesc propagandist mincinos pina in maduva oaselor este cea mai mare timpenie pe care am citit-o.

   Ștergere
  3. Marius, intre doua rele exista intotdeauna o cale de mijloc. Noi insine! Nici ce stanga, nici cu dreapta. Noi insine, cu problemele noastre de rezolvat.
   Evident, relatii comerciale si culturale putem avea cu toate tarile. Dar terminati odata cu vasalitatea!! Numai cu capul plecat stiti? Drepti nu stiti sa stati? Comparativ cu rusii si occidentali, avem mai putine crime la activ. Deci, o karma de popor mai puțin grea. Noi nu am ucis atatia oameni nevinovati. Decat atunci cand am fost atrasi in războaiele lor. Vreti sa va incarcati cu karma rusilor? Cu cea a americanilor? Stati in karma voastra si treceti la reparat matricea energetica a Romaniei! Nu eu am importat new age si alte prostii.

   Ștergere
  4. Dle Emil Nillson, iti inteleg "recele" care te cuprinde cand auzi de rusi. Nu doar ca am citit o multime de carti si am vazut documentare despre " fericirea" pe care rusii ne-au adus-o, dar am auzit si povestirile celor din familia mea. Cum fugeau femeile ca sa se ascunda cand "ne eliberau" rusii. Si colectivizarea forțată. Si deportarile. Intrebarea mea este: unde erau amaricanii si europenii cand pe noi ne chinuiau rusii? La Paris, snobii intelectuali cochetau cu ideea de comunism. Privit de la distanta, comunismul parea sistemul perfect. Comunismul este o utopie. Suntem prea diferiti ca sa putem fi egalizati. Liderii comunisti au aplicat mitul lui Procust.
   Valorile occidentului care mai sunt? Se chinuie sa-si pastreze sistemele economice, sa nu se prabuseasca. Si degenereaza. Nu mai aduc copii pe lume. Pentru ca exista o lege spirituala, un program cosmic numit " lege cauza-efect". Au provocat prea multe razboaie, au ucis si saracit prea multe popoare " inapoiate" ca sa nu li se intoarca bumerangul. Nu urasc pe nimeni. Privesc detasata cum actioneaza legile cauza-efect. Cand oamenii nu iubesc, banul si puterea dikteaza, cadem din programul cosmic al iubirii si compasiunii Lui Dumnezeu față de noi in celalalt program: evoluăm prin suferinta. Daca nu cumva disparem. Ne autodistrugem. Omul, acest animal indărătnic, nu vrea sa-si invete lectiile. Si plateste. Plateste suferinta provocata oamenilor mai slabi, cea provocata in natura, prin otravirea pamantului. Cărpănoșii vor "productii record". De parca am avea cinci stomacuri fiecare. Si stiti cate alimente se arunca.
   Romania inca mai are albine. In occident mor de ceva timp. Se spune ca urmeaza omul, vinovatul pentru dezastrul ecologic.
   Pe ce va certati? Pe doctrine? Pe idei? Pe sărăcia noastra cu ciucuri?
   Am auzit o batrana la TV spunand cu umorul negru specific noua:
   " Sărăcie cu ciucuri!". In situatia asta suntem noi acum: ne-am supraspiritualizat invatand cai abandonate de tarile din care le-am importat, pentru ca s-au dovedit ineficiente. Am aderat la NATO si UE, adica sisteme occidentale. Oare de ce nu ne este bine?!
   Pentru ca invatam de la altii prostii. Ca si cum unii isi arunca hainele vechi si noi le îmbrăcăm de parca ar fi noi. Si umblam cu nasul pe sus, imbracati in zdrențe😀.
   Ar fi suficient sa intelegem proverbul romanesc ( au si rusii si occidentalii astfel de proverbe, dar si-au pus si ei ciucurasi in urechi; radacinile ezoterice ale popoarelor lor le put, nu mai sunt mo-der-ne) : " Părinții mănanca aguridă si copiilor li se strapezesc dintii". Ne-am gandi de doua ori inainte de a alege prost. Sunt nnnn variante cosmice. In functie de alegerile pe care le facem, urcam sau cadem in noaptea Evului Mediu. Si alte nopti istorice.

   Ștergere
 2. Daca sute de oameni sau poate mii de oameni care se pretind ca sunt "credinciosi, spirituali"??? ca au "iubire"? in ei, ca ei sunt "alesi" pentru a canaliza"? pentru a scrie carti cu sute de pagini dar care contin dezinformatii ba chiari "minciuni" si care mai au si tupeul sa ceara un pret destul de mare pentru acestea, oameni care cu un zambet prefacut mintesc pe Youtube ore in sir ademenind oamenii cu ilustratii frumoase magice, dar nereale si povesti neadevarate, oameni care se pretind ca vor binele omenirii si se dau la povesti fantastice nereale ba chiar de tip “sains fiksyen’numai sa obtina ori bani ori un renume sau like” si mint si pretind ca prin ei transmite Sananda, Iisus ori vreun maistru inaltat si interesant e ca nu se realizeaza nimic, nimic numai promisiuni desarte – daca nu azi-maine...dar tot nu se vede nici un rezultat, astfel ai inpresia ca si cei “sfinti’ sau cei din alta lume ‘’mintesc”, si duc oamenii in eroare se joc cu omenirea. Atatea ‘minciuni’cat se spun in zilele acestea cred ca nu au fost de secole si-apoi daca si cei “sfinti” mintesc si manipuleaza dece sa ne mai miram pe aistea pe care le insiruezi tu in acest post draga Marius ???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu am cazut in capcana new age. Din fericire, am ales cu mult timp inainte o alta cale. Probabil de dinainte de a ma hotari sa ma nasc pe pamant. Asa ca m-am trezit foarte repede din vraja new age. O sa-ti explic cum ne ademenesc si ne vrajesc. Este vorba de egregorii pe care ii construiesc ei. Romania, de exemplu, are o matrice informationala proprie. Este o matrice vie si facem parte din ea noi toti, plantele, animalele...etc
   In momentul in care, in goana dupa evolutie spirituala, cativa au inceput sa importe cai spirituale din afara, matricea energtica a inceput sa se deformeze, sa se schimbe in rau. Romanii trebuiau invatati sa devina altruisti si empatici. Doar asa s-ar fi putut opune capitalismului salbatic ce ne-a fost programat imediat dupa revolutie. Ce-au facut in schimb " maestrii" nostri spirituali? Unii au importat astrologie chinezeasca, altii feng shui, altii au organizat cursuri de cabalah. Altii reiki, alti ne invata sa gandim pozitiv. Eu pot gandi pozitiv si chiar gandesc, dar in limitele realitatii in care traim. Nu pot minti ca totul este minunat cand nu este.
   Am discutat cativa ani prin mail cu un domn care a facut cursuri de Cabalah. Era un om inteligent, dar scoala il prostise. Mi-a spus ca toti care fac cursuri de Cabalah devin evrei. Nu stiu daca e asa, dar am gasit in el cel mai fanatic susinator al evreilor.
   Ma intreb: cei ce studiaza astrologie chinezeasca devin chinezi? Ceilalti care au invatat șamanism si iau ayahuasca pentru a intra in transa si a se "reconecta" la nu stiu ce spirit, ce devin?
   Romania e un Turn Babel. Ne-am "spiritualizat" atat de mult incat nu mai vedem ca mor romanii pe capete. Ma intalnesc mereu pe strada cu voluntari care cersesc bani pentru copiii bolnavi. Avem o tara plina de gunoaie si animale abandonate. Mor batranii singuri. Satele devin pustii. Pamanturile...nu mai are cine sa le munceasca.
   Ne-am "spiritualizat"! Cu ce preț?

   Ștergere
 3. Domnule Marius va rog sa vizionati si sa promovati filmul LO SFIDANTE{Sfidatorul},integral-subtitrat in limba romana/ http://spandaproject.ro/Cuvantul...www.youtube.com /aceasta pentru binele nostru personal si totodata comun IUBIREA.

  RăspundețiȘtergere
 4. Am citit mai sus doua postari mai lungi si nu am inteles nimic !
  Cine-mi traduce si mie ce vor de fapt numitele Edina Szep si Maria-Aurelia ?

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.