marți, 26 martie 2019

Cum să schimbi lumea fără bani sau Dumnezeu Pe măsură ce ne trezim la un scop dincolo de natura noastră egoistă, instinctuală și de mentalitatea de supraviețuire, atât în plan individual cât și colectiv, vedem lumea care evoluează în mai multe dimensiuni simultan. Inteligența evoluează. Emoțiile evoluează. Tehnologiile informatice evoluează. Modul în care interacționăm cu mediul evoluează. Aceasta înseamnă că mintea noastră colectivă evoluează, rezultând o transformare globală în gândire, comunicare și comportament - pe care acum o înțelegem ca o schimbare de paradigmă în conștiință.
Această schimbare în mințile, trupurile și sufletele noastre (cu toate că tu personal definești aceste concepte) creează o trezire colectivă unificată pe tot globul. Adânc în mințile și inimile mai multor indivizi decât oricând înainte (în special în tinerețea noastră) este o dorință adâncă pentru un scop mai înalt și o nevoie de a ne simți legați de ceva mai mare decât dorințele noastre egoiste. Mulți dintre noi am evoluat în mod conștient într-un punct în care privim dincolo de ideile depășite de Dumnezeu, de guvern și de conformitățile sociale și căutăm să stabilim o relație permanentă cu Conștiința noastră Superioară - care se străduiește să se conecteze cu întreaga rasă umană în ansamblu .

Schimbarea noastră globală în conștientizare inspiră pe multe ființe umane să-și examineze existența și să pună la îndoială programele obișnuite inconștiente ale minții care au fost condiționate în noi. Mulți dintre noi s-au săturat să încercăm să înțelegem ideile contradictorii care pătrund în societatea noastră și ne-au rătăcit la nivel personal, național și global. Căutăm un mijloc logic de a înțelege de ce rasa umană gândește și se comportă așa cum o face. Cu alte cuvinte, mulți dintre noi încercăm să ne ocupăm de nivelul actual de conștientizare și de căutarea unor soluții dincolo de normele și dogmele culturale îndoctrinate, astfel încât să putem îmbunătăți colectiv lumea noastră și să ne îngrijim casa - Planeta Pământ. Aceasta este o veste bună și progres. Pentru a face lumea un loc mai bun, mulți dintre noi caută cu pasiune noi perspective și răspunsuri la eforturile noastre umane reciproce.

Mai mult decât atât, există o mulțime de credințe de autoapărare emanând în lume care se extind din religie, consumism și guvern, care au fost adoptate ca adevăruri atât în mintea noastră individuală cât și cea colectivă - aceste credințe au devenit "norma". De exemplu, ideea că banii și Dumnezeu pot rezolva toate problemele noastre - atât străine cât și interne. Conștiința și realitatea cer ca speciile umane să înțeleagă că multe concepte depășite, odată inventate pentru a rezolva problemele noastre, nu mai lucrează pentru noi. Tendințele în mod constant distructive și consecințele dăunătoare ale acțiunilor noastre - asupra noastră și asupra planetei - demonstrează că trebuie să ne schimbăm gândirea spre valori fundamentale mai durabile.

În plus, începem să ne dăm seama că multe din structurile noastre sociale, procesele de gândire culturală obișnuită și acțiunile inconștiente normalizate sunt construite pe baza unor principii neadecvate, cum ar fi: epuizarea, uzura, lăcomia și puterea, pentru a numi doar câteva. Această mentalitate trebuie să se schimbe însă ea este. În fiecare dintre noi este inima și mintea noastră care evoluează în ceea ce eu descriu ca fiind Sinele nostru Superior - care este cea mai autentică și mai bună ființă, care ne permite să exprimăm cea mai bună calitate umană - Altruismul. În limba engleză, Altruismul ar putea fi cel mai bine descris ca un nou nivel al conștiinței care aduce în mod constant următoarea idee interdependentă: "Ce este mai bine pentru toată lumea și pentru planeta noastră?" Aceasta este în contradicție cu atitudinea "Ce este mai bun pentru mine?" a ego-ului.

Poate că am ajuns într-o etapă în procesul nostru de topire a biologiei, fizicii, chimiei și spiritualității, unde o nouă genă, gena altruismului, devinind dominantă în grupul de gene colectiv al speciei umane. Indiferent de această schimbare minunată a măreției umane, știm că ceva folosește dorința umană înnăscută de a fi bun, generos, compasiv și neegoist - mai des - cu noi înșine - și cel mai important - cu alții. Acest moment uimitor de-a lungul continuumului evoluției dovedește că într-adevăr începem să înțelegem că rasa umană este interconectată într-un fel.

Datorită superautostrăzii informaționale (Internetul), întregul glob are acces la aproape totul și toată lumea, ceea ce este minunat. Învățăm cum suntem interconectați și suntem într-un moment spectaculos de a trăi! Fiind o ființă umană plină de compasiune care crește în conștiință, tendințele noastre altruiste înnăscute ne inspiră să îmbrățișăm pe toată lumea, indiferent de locul în care trăim sau de cultura la care suntem abonați. Poate, chiar mai important, începem să dezvoltăm trezirea (și conștiința), că multe dintre obiceiurile noastre culturale și practicile noastre culturale distrug planeta noastră și dăunează aprovizionării noastre cu alimente și că trebuie să facem ceva în legătură cu aceasta. Filosofiile noi și inovatoare, cum ar fi Energia curată și verde și Conservarea ecosistemelor, se îndreaptă către fruntea priorităților noastre globale.

Programele și industriile educaționale New Age și industria, cum ar fi permacultura, pun noi exemple pe care să le urmăm, ceea ce ne educă și încurajează să dezvoltăm surse durabile de hrană și să trăim sănătos, fără să poluăm sau să distrugem natura. Multe comunități intenționale înfloritoare se ghidează după aceste principii, conducând astfel prin exemplul "un nou mod de a trăi schimbarea". Aceste strategii umaniste sunt adoptate și de tinerii noștri, care sunt literalmente viitorul nostru. Bineînțeles, deoarece copiii de astăzi vor fi conducătorii corporațiilor și guvernelor de mâine, dacă îi vom învăța acum obiceiuri culturale noi și îmbunătățite, vom vedea valorile interdependente și altruiste în viitoarele lor decizii, care ne vor afecta pe toți.

Educația și condiționarea adecvată a tinerilor cu principiile umaniste este esențială pentru fericirea și supraviețuirea rasei umane și pentru unirea și vindecarea lumii noastre. În încheiere, permiteți-mi să împărtășesc că milioane de oameni de pe Pământ se trezesc la un scop mai mare prin cultivarea celei mai compasive și mai iubitoare conștiințe superioare - Sinele lor Superior. Așa cum se poate observa cu ușurință prin Social Media Resources, fie că vizionați videoclipuri care afișează întâmplări din bunătate, ori citești idei New Age din paginile Facebook sau postezi mesaje inspirate pe un blog, vedem o întâlnire a Altruismului ca niciodată în istorie.

Nu a existat niciodată un timp (altul decât acum) în care să putem asista la tehnologii digitale incredibile și la potențialul uluitor de creștere psihologică și spirituală care se reunesc într-un astfel de efort concertat, inspirându-ne să îmbunătățim condiția umană reciprocă. Suntem propulsați într-o lume nouă - una care este interdependentă, cu o nouă înțelegere că toți avem nevoie unii de ceilalți.

În sfârșit, începem să înțelegem că există o singură casă - Planeta Pământ - și o comunitate - familia umană colectivă.

   Drum drept spre Lumină!

 Sursa: cartea lui Charles Rentz - ,,Cum să schimbi lumea fără bani și Dumnezeu

2 comentarii:

 1. Acest domn Rentz face o confuzie gravă (deliberată sau din ignoranță), între conceptul de Dumnezeu și cel de spiritualitate. Nu e vorba de divinitatea religioasă per se, ci de disprețul multor așa-ziși pseudoinițiați, meșteri de self improvement (cu cărți în tiraje de milioane, complet inutile, char toxice pe alocuri), față de munca spirituală, de eforturi la limita vieții și a morții, de antrenament zilnic și dur, în felul în care o fac sportivii de mare performanță. Rentz, ca mulți alți occidentali New Age-iști cu îndoctrinare mindfulness, merg pe chanelling, care e o metodă extrem de discutabilă și pasibilă de fake. Asta deoarece receptorul se află într-o stare complet pasivă, și emitentul îi poate ”turna” orice informație, fără posibilitatea de a replica, întreba, contrazice etc, din partea releului uman. Activarea, în schimb, a mult blamatului Dumnezeu (focar de conștiință colectivă, Eu și Supraeu simultan (Tată-Fiu și liantul Duh Sfânt), concept peste ceea ce celebritățile de gen Rentz pot cuprinde), implică o participare conștientă, pro-activă a receptorului. Asta fac Marii Maeștri, asta fac călugării budhhiști (Tibet și alți munți), creștini (Athos și alți munți), inițiații sufi, șamanii siberieni, nord și sudamericani etc, etc, etc... Acesta este Olimpul umanității întrupate - știe cineva să se fi publicat, (exceptându-le pe cele contrafăcute) din partea celor înșirați mai sus, vreun text prin mass media? Rețeaua reală spirituală funcționează, oameni buni, conectați-vă la ea, însă trebuie trecute niște ”vămi”, niște praguri, nu intră oricine și nu rămâne oricine, chiar dacă a intrat...
  P.S. Nu trageți în mesager!

  RăspundețiȘtergere
 2. Tare asta cu " fără Dumnezeu"! Cei fara Dumnezeu au fost comunistii. New age vrea un sistem " cioloșist"?
  Cum fără Dumnezeu, cand Dumnezeu e Totul?!
  Un sistem ca acesta propovaduit in articol este o iluzie. O rețea de tip pânză de păianjen construita pe internet ce speră sa se manifeste si in planul fizic.
  New age "activeaza" in Romania de dinainte de a ma inscrie eu in cateva grupuri-capcana de atras naivi. Nu stiam ce e new age si ma inscriam in grupuri pentru ca rezonam cu denumirea gupului. De exemplu, infinitaiubire. Descopar dupa un timp, ca dincolo de poleiul si sclipiciul de fațadă, este o indiferenta crasa față de ceea ce se intampla concret, in jurul nostru. Eu imi doream sa am mai multi bani ca sa ajut animalele abandonate in numar foarte mare in zona mea, la tara. Si peste tot. Liderii de grup isi doreau mai multi adepți care sa hraneasca sistemul de tip panza de paianjen cu postari si comentarii si bani pentru cursuri si initieri. Nu s-a schimbat mai nimic in România. Ati vazut voi romani iesiti in strada pentru altceva decat mariri salariale sau pentru un politician sau altul? Sau cerand pace, oprirea cheltuirii banilor pe arme? Bani ce ar trebui sa fie destinati copiilor, animalelor, ecosistemului in care omul isi pierde timpul umfland stomacul?
  Poate new age din Romania este diferit de new age din alte tari. S-o trezi mai greu. Inca n-a iesit din faza de constientizare. Intre consientizare si fapta este un pas mic de facut. Mic, dar fara de care acea constiinta cristica despre care crestinismul vorbeste de 2000 de ani nu se poate manifesta. Si crestinismul nu e fara Dumnezeu. Daca new age poate face un hocus pocus fara Dumnezeu, nu are decat! Drum drept si lumina si aveti grija la capcane.

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.