joi, 6 decembrie 2018

Trezirea este un proces de distrugere,, Iluminarea este un proces distructiv. Nu are nimic de-a face cu a deveni mai bun sau a fi mai fericit. Iluminarea este o cale de surpare a neadevărului. Se vede prin fațada prefăcătoriei. Este vorba de eradicarea completă a tot ceea ce noi ne-am imaginat a fi adevărat.”
                                   Adyashanti

Trezirea nu este o plimbare în parc. Este o plimbare prin iad. Este ruperea tuturor convingerilor tale prețuite și tot ce ai crezut despre tine însuți. Nu există nici o cale în jurul acestui lucru. În Hobitul: Dezolarea lui Smaug, trebuiau să intre în pădurea Mirkwood pentru a ajunge la destinație. Nu exista altă cale pentru ei. Nu era o plimbare în parc. De asemenea, noi trebuie să intrăm în zonele de umbră și să ne confruntăm cu umbrele noastre. Aici există ideile noastre false despre cine suntem, care ne-au fost induse sau care ni le-am format. Acolo toate credințele noastre false sunt distruse. Trebuie să ne confruntăm cu aceste noțiuni false și să le vedem ceea ce sunt. Aceasta este singura modalitate de a ne vindeca, de a deveni din nou întreg, de a trăi în integritate.
Iluminarea este o predare completă, un proces de onestitate brutală. Este o cale de acceptare completă a adevărului, indiferent cât de greu este să suporți asta. Trecem prin viață cu atâtea noțiuni false - despre lume, despre spiritualitate și despre noi înșine. Construim măști și credem în fațade. Este o șaradă. Totul se bazează pe iluzii și înșelăciune. Ne înșelăm în fiecare moment, iar lumea ne înșeală în orice moment. Trăim în disonanță cognitivă perpetuă, justificând cele mai absurde lucruri din mintea noastră. Ne mințim mereu ... și continuăm să credem.

Pentru a vă trezi la adevărul pe care îl căutați, trebuie să distrugeți minciunile.
Dar suntem prea atașați de minciuni. Vrem să ne ținem de iluzii și să devenim iluminați în același timp. Nu este posibil. Dar există sute de guru falși și "profesori spirituali" care vă vor spune că este posibil. Ei vă oferă procese și procedee pentru a deveni fericiți, împliniți, calmi, să regăsiți sufletul, să fii pozitiv, să primești slujba potrivită, să faci o mulțime de bani, să vă echilibrați chakrele, să devii sănătos și orice altceva vrei. Acest lucru nu are nimic de-a face cu trezirea. Acesta este doar lustruirea ego-ului. Toți vă conduc imediat în Matrice. Chiar ai putea să fii suficient de norocos pentru a obține o cușcă de aur, dar este încă o cușcă și rămâi închis în sclavie. Acesta este drumul pe care majoritatea oamenilor aleg să-l urmeze. Acest drum este bine bătătorit de cireadă.

   Drumul spre Adevăr și Libertate
Este nevoie de curaj, discernământ și onestitate pentru a merge pe calea Siddhartha către adevăr și libertate. Nu mulți oameni pot face asta. Am fost slăbiți de atacul programării încă din copilărie. Majoritatea oamenilor vor să rămână în turmă, deoarece găsesc confort în compania altor suflete înșelătoare. Este nevoie ca un anumit individ ca să se elibereze din turmă. Calea Siddhartha nu este ușoară. Este un drum perfid care va sfărâma fiecare parte a existenței voastre. Nu, este nevoie de un anumit tip de persoană pentru a merge pe acel drum; o persoană care este dispusă să renunțe la toate pentru a-și găsi adevăratul Sine.

 Autorul: ,, Da, îmi amintesc bine. Toată povestea mea de viață s-a prăbușit peste noapte. Prietena mea cu care eram de cinci ani a fugit cu un alt bărbat. Și a trăit de-a lungul străzii. În fiecare dimineață dacă mă uitam pe fereastră îi vedeam van-ul trecând. Am spus: "Trebuie să existe un scop pentru asta". Sănătatea mea s-a prăbușit, afacerea mea s-a prăbușit și cei pe care i-am considerat prieteni, nu au fost. Eram singur. Am încercat să neg totul, să fiu hapsân, când eram târât în abis. Lumea din jurul meu s-a prăbușit, dar mi-am făcut și eu valoarea de sine, stima de sine și conștientizarea ego-ului meu fals. M-am simțit nemulțumit și abandonat. Povestea mea de viață s-a spulberat.”

   În adâncimile Întunericului
Am fost lăsat în acest întuneric ceva timp; patru luni. În acel moment, am fost încet dezmembrat, pentru că trebuia să mă confrunt cu faptele la rece. Trebuia să fiu sincer cu mine însumi. În cele din urmă, am ajuns să înțeleg că îmi urăsc trupul bolnav, că urăsc lumea, că mă urăsc și îl urăsc pe Dumnezeu. Da, am fost foarte supărat pe el. M-a abandonat. Am simțit că întreaga lume m-a abandonat. Nu a fost corect. Am aruncat tot ce era spiritual din casa mea. M-am confruntat cu întunericul meu printr-o onestitate brutală. Am stat cu asta o vreme. Imaginați-vă disperarea de a vedea ce se află ascuns în spatele personajului tău, cel care l-ai creat, în spatele minciunilor pe care le spui zilnic.

  Apoi mi-a vorbit o voce foarte puternică. De unde a venit această voce, nu știu. Ea a spus, "Doar să te predai suferinței". Asta a fost. Așa că m-am gândit la asta. Mi-am dat seama că nu accept ce se întâmplă cu mine. M-am luptat. Încercam să împiedic suferința, dar evident, nu funcționa. Am urmărit mesajul și m-am predat suferinței. Aceasta a continuat timp de două săptămâni, chiar și de Crăciun. M-am simțit atât de respins, atât de abandonat, atât de singur. Durerea de a fi dezbrăcat de orice ego, rece și fără speranță. Dar am acceptat ce se întâmplă. Nu mai încercam să scap cumva. Suferința s-a simțit nesfârșită, totuși am îndurat-o. Nici măcar nu știu cum s-o explic.
Apoi, în dimineața zilei de 1 ianuarie 2004, m-am trezit. Nu pentru un an nou, ci pentru o viață nouă. Suferința a dispărut, totul a fost iertat și eram în pace. O pace pe care niciodată nu o cunoscusem. Ceea ce credeam că nu mai exista. 
Percepția mea falsă despre Sine a dispărut. Îmi amintesc cântatul păsărilor, soarele intră prin fereastră și tot ce era în jurul meu era văzut într-o lumină nouă - o lumină uimitoare și amuzantă. Mintea a încetat să mai vorbească, am avut o pace foarte profundă. Apoi a început - val după val de revelații, de cunoștințe profunde. Am început să mă trezesc la cine sunt. Am devenit conștient de faptul că Eu sunt veșnic și suveran. Fiecare val m-a trezit din ce în ce mai mult la sinele meu cel mai profund. Fiecare val a spulberat, de asemenea, iluziile și înșelătoriile lumii. Când m-am trezit, ochii mi-au văzut o lume foarte diferită. Toate piesele au intrat în poziție.

    Conexiunea Divină
Cel mai mare val a venit în câteva săptămâni. Meditam și m-am dus atât de adânc, urmărind râul vieții în adâncul ființei mele. Eram gol, dar apoi, din această goliciune, mi-a izbucnit o puternică iubire divină, inundând întreaga mea minte și trup. Această dragoste este necondiționată. Mi s-a extins de pretutindeni. Toți gândacii, șopârlele, păsările, plantele, copacii, totul a fost inundat de această dragoste. Nu puteam spune unde s-au terminat și au început celelalte ființe. Eram cu toții legați în mod intrinsec de această iubire; și totuși Sinele meu individual a rămas. Nu eram gândacii, păsările sau plantele, dar legătura era atât de adâncă încât am simțit-o ca și cum ar fi o parte din mine. Nu a existat o separare simultană, nici o separare. Nu este ușor de descris, dar această iubire divină nu este nimic asemănător iubirii acestei lumi.

Când te trezești și vezi lumea cu ochi noi, îți dai seama că nimeni altcineva nu vede același lucru. Am încercat să-i spun cuiva ce s-a întâmplat cu mine, dar nimeni nu m-a crezut. Ei credeau că poate am colapsat sub presiunea suferinței și am înnebunit. Nimeni nu a vrut să audă nimic din ceea ce spuneam, deoarece le-a expus credințele lor false. Așa că am rămas liniștit timp de opt ani.

    "M-am trezit, doar pentru a găsi restul lumii care încă mai dormea".
                                                           Leonardo daVinci

Cum pot explica ceva atât de profund, dincolo de minte, în care oamenii nu au concepte sau înțelegeri? Ceea ce m-am trezit la ceea ce numesc Cunoscător, spre deosebire de Cunoaștere. Cunoașterea vine din afara Sinelui, fie din lume, fie de "sus". Cunoscătorul este cine sunteți. Nu este o informație nouă, ci mai degrabă o trezire la Sinele tău adevărat. Cuiva care nu s-a trezit la Sinele Său adevărat îi este greu de înțeles. Ei cred că este doar cunoaștere, un set diferit de credințe. De aceea, oamenii spun lucruri precum: "Aceasta este ideea ta despre Adevăr. Este diferită de a mea "sau" Nu există adevăr absolut, doar adevăruri relative". Ei cred că sunt doar credințele mele. Este inutil să explic acest lucru oamenilor, deoarece tot ceea ce știu sunt credințe. Așadar, rămân singur, dar cu câțiva prieteni care și-au experimentat propria lor noapte întunecată a sufletului și s-au trezit la Sinele lor adevărat, chiar dacă uneori au avut doar o strălucire. Asta e tot ce este necesar ca cineva să vadă, că este o conștiință profundă față de marea majoritate a oamenilor.

    Pe drumul spre Sine
Când cineva decide să ia calea Siddhartha spre Sine, în curând își dă seama că este singur pe acest drum. Turma merge în direcția opusă. Trebuie să fim pregătiți pentru asta, să găsim confortul în a fi singuri, neînțeleși de ceilalți. Nu pot lua niciun credit pentru trezirea mea. Am fost târât, lovind și țipând, prins în propria încleștare. Nu, nu primesc nici un credit. Numai prin Grația Divină.
  "Grația este înlăuntrul tău. Grația este Sinele vostru. Grația nu este ceva ce trebuie dobândit de la alții. Dacă este externă, este inutilă. Tot ce este necesar este să știi că existența ei este în tine. Tu nu ești niciodată în afara operării sale.                                                                                                          Ramana Maharshi

Așa cum a spus și Eckhart Tolle, nu trebuie să așteptați noaptea întunecată a sufletului pentru a vă dezmembra noțiunile false, sine-ul tău fals, povestea vieții tale. Puteți intra conștient pe acest drum. Dar necesită curaj, discernământ și o onestitate brutală. Mintea este un adversar foarte dificil și te va înșela la fiecare pas, deoarece trezirea ta este sfârșitul controlului asupra ta. Dar se poate face. Nisargadatta Maharaj a făcut-o. Trebuie doar să permiteți Grației să acționeze în interiorul vostru.

   "În ceea ce privește transformarea interioară, nu puteți face nimic despre ea. Nu te poți transforma și cu siguranță nu-ți poți transforma partenerul sau pe oricine altcineva. Tot ce puteți face este să creați un spațiu pentru ca această transformare să aibă loc, pentru ca Grația și dragostea să intre. "
                                                                     Eckhart Tolle

Deci, alegerea se bazează pe fiecare dintre voi. Nimeni nu poate face asta pentru tine. Toată lumea pe care eu sau oricine altcineva ți-o putem oferi sunt semne, indicând direcția. Dar tu, și doar tu singur, trebuie să o iei pe acel drum. Nu prea este bine să citești scrierile mele și să nu acționezi. În caz contrar, stați doar la indicatoare, crezând că ați ajuns deja la destinație.

Acest drum nu este pentru cei timizi sau cei slabi de inimă. Deloc. Dar nu există alt drum. Nimeni nu va pune pur și simplu o baghetă magică asupra voastră. Este un drum al distrugerii și întrebarea este: "Cât de mult dorești să renunți? Cât de mult poți îndura? Pentru că pe acest drum trebuie să renunți la tot. Fiecare bucată din voi se va sfărâma. Poți îndura asta?

După cum scrie marele Bhaktivinod Thakur: "Trebuie să mori pentru a trăi." Deci, cât de serios ești? Cât de mult îți dorești asta? Cât de mult ești dispus să plătești pentru asta?


13 comentarii:

 1. Multumesc mult, 5 ani au trecut de cind castelul de nisip sa spulberat cind ...eram insarcinata de 8 luni si cu baiatul de mina mergeam pe o strada dar nu mai eram eu, eram mama mea insarcinata cu mine,eram toate mamele care au simtit acea durere care o simteam, eram energie fara spatiu si timp,eram ca umbra unui gind si am inceput sa vad altfel sa las mastile false in urma, sa ma trezesc si sa vad lumina din ochii copiilor . Noi vrem alt rezultat dar facem acelasi lucru zi de zi. Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 2. Trezirea e doar un început, respectiv antrenamentul prin care învățăm cum să ”deschidem ușa”, și este echivalentă în final, după multă muncă și ispite, cu stadiul de Buddha, cu iluminarea, cea pe care Iisus a manifestat-o la Schimbarea la față. Urmează responsabilitatea ce incumbă accederea la stadiul de CHRIST, adică crucificarea, moartea și învierea, simultan simbolice și în trăire. Însă aici ne aflăm, cu toții, pe marginea prăpastiei și drum înapoi nu există, iar variantele sunt două, prăbușirea sau zborul! Ceea ce prea puțin se spune este că există și o inițiere/iluminare neagră, specifică fiilor întunericului care este, faptic și simbolic echivalentă cu prăbușirea mai sus menționată. Într-una dintre frumoasele și prea puțin înțelesele basme ale copilăriei noastre, Harap-Alb (sau negru-alb, Yinn-Yang) are de îndeplinit o poruncă de-a Spânului, care o ținea captivă pe Ileana Cosânzeana (Sânziana sau Sancta Diana). El o caută spre sfătuire pe Sfânta Duminică (lumina solară, nu Soarele însuși) care îi dă o lămurire ce... nu lămurește nimic, în aparență. ”Dragul babei, ia-o spre drumul ăsta spre soare-apune, iar la prima răspântie să ai grijă, că dacă o iei la dreapta te vei căi, și dacă o vei lua la stânga, iarăși te vei căi”. Așadar, NICIO soluție pământească, orizontală, nu e valabilă în spiritualitate!!! În basm, Harap-Alb s-a folosit de calul năzdrăvan sau de Merkaba pentru a traversa, în zbor, prăpastia inițierii; putea alege și cealaltă variantă, a ”prăbușirii”, nu?

  RăspundețiȘtergere
 3. M-am pus foarte serios pe gânduri acest articol!Dacă-i adevărat,și eu unul cred că da,atunci noi toți vă trebui sa ne schimbam.Complet,radical și până în cele mai ascunse "unghere"ale sufletului nostru,ale credințelor noastre,ale certitudinilor noastre!!!Nu sunt însă convins că vom putea suporta ADEVARUL!Nu suntem pregătiți...Încă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Il vei suporta. Nu ai incotro. Eu am fost cuprinsa de spaima, in 2010, cand am iesit din matricea lunara si am vazut de sus minciuna in care traim. De atunci sunt in stare de trezvie si fac tam tam pe net. Ca sa va trezesc din "morți". Daca va iubiti copiii, nu le trimiteti muzeria karmica. Spalati-va voi in Acum. Multe dintre informatiile prea optimiste din grupurile new age sunt minciuni fabricate de serviciile secrete ale tarilor care s-au obisnuit sa cucereasca si subjuge. Realitatea este in tara voastra, in Acum, in jurul vostru. Ati observat cati copii sufera pentru ca au manele plecate la munca in afara tarii? Ati observat ca pamanturile nu mai sunt muncite pentru ca nu are cine? Batranii nu mai fac față. Sunt obositi si umiliti in propria țară. Ati observat maidanezii? Noi a trebuit sa adoptam din nou cinci caini. Pentru ca romanii nu au fost educati sa respecte animalele. Acestia suntem ca popor! Individual, unii suntem altruisti si empatici. Dar traim intr-un ocean de egoisti, orbi si trufasi ce se cred alesi si nu fac nimic. Ati observat ca postez un comentariu si nu ma mai intorc sa citesc raspunsurile? Mi se trage din grupurile pretins spirituale de pe net. Simt otrava informationala din cuvintele celor ce ma ataca inca din 2010. Unii sunt veninosi rau si-si pun veninul si in comentarii. Simt cu inima si nu vreau sa mai risc sa primesc doze de venin pentru ca spun adevarul. Romanii degenereaza, iar falsii guru isi umfla buzunarele vanzand minciuni?! Iluminarea vine dupa Mantuire! Vine firesc, de la sine, fara sa te scălambăi ca un clown la circ, repetand mantre, vizualizand gărgăuni si imaginandu-te in aure pe care nu le ai, pentru ca nu ti le-ai construit.

   Ștergere
 4. Este dur, dar adevarat.E o proba de barbatie adevarata, nu poti mima. Iti trebuie si curaj si determinare.Ma bate gandul sa incerc...

  RăspundețiȘtergere
 5. singurul care este cel mai aproape de adevar este Corado Malanga, restul care amestecati religia cu planurile subtile sunteti impostori,manipulatori ai mintii aserviti illuminatilor!

  RăspundețiȘtergere
 6. sunt nasteri mai usoare sau mai grele( mai ales ca e cea constienta).si eu o percep ca pe o distrugere , mai dureros e ca nu putem sti cat dureaza.

  RăspundețiȘtergere
 7. Eliberarea de masti, de convingerile false poate fi vazuta si ca o suferinta dar si ca o eliberare.
  La cei mai multi nu ne place sa fim confruntati cu adevarul in mod brutal iar daca totul se intampla deodata si in cantitate mare cu siguranta nu e placut.
  Spui ca metodele aplicate de tine nu sunt valabile si la altii.
  Si totusi ce e de facut daca doresc trezirea spirituala ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă doresti cu adevărat ea se va petrece. Să renunți la tot ceea ce ai învățat, la toate conceptele și prejudecățile, la a numai judeca pe nimeni și a accepta totul așa cum este. Dar cel mai mult să conștientizezi faptul că nu esti muritor, esti o ființă multidimensională, cu toate capacitățile disponibile, dar adormite si trebuiesc trezite, esti un mic Dumnezeu/Dumnezeiță și esti creatorul realității în care trăiești, nimic dinafară nu te poate influenta negativ, dacă tu nu vrei.
   Trezire usoară !

   Ștergere
 8. “Pedeapsă cum nu a mai fost va veni peste noi, de nu împlinim CUVÂNTUL Lui DUMNEZEU cerut României și nu ne întoarcem la EL, de nu ne pocăim.
  Judecata e aproape, e pe drum!”
  Părintele Pantelimon Munteanu de la Mănăstirea Turnu(judeţ Prahova)

  https://www.scribd.com/document/334990623/Parintele-Pantelimon-de-la-Turnu-despre-Parintele-Arsenie-Boca-si-Misiunea-Romaniei-la-cea-de-a-Doua-Venire-a-Lui-IISUS

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.