luni, 18 iunie 2018

Cum vede bărbatul trezit spiritual feminitatea


  O pledoarie indirectă pentru trezirea stării de SHAKTI pe care puține femei o bănuiesc ca atare

  Când ești pe punctul de a câștiga ceva, observă cu atenție ce ai pierdut în schimbul victoriei.
Femeile au purtat o luptă grea și îndelungată pentru a-și câștiga egalitatea socială în raport cu bărbatul, iar mișcarea feministă a sufragetelor de la începutul sec. XX din SUA, cu origini în sec. XVIII, a parcurs o lungă și complexă evoluție. Drepturile civice ale femeii, evident și dreptul de vot, au fost câștigate târziu, cu sprijinul moral și intelectual al ideilor de tip iluminist, încurajate apoi, la mijlocul sec. XX, de femei cu viziune, cum au fost, bunăoară, Simone de Beauvoir, Alice Schwarzer etc.
Oare ce au pierdut femeile odată cu obținerea meritorie și salutară a tuturor drepturilor sociale? Câștigând feminismul, nu au pierdut, oare, feminitatea?
Femeile au demonstrat, în atât de multe situații, că sunt puternice, că pot obține performanță în business, literatură, politică, medicină și nu numai. Arătați-mi, vă rog, un bărbat onest și educat, rafinat si sincer, care mai poate pune le îndoială cutezanța și independența femeii. Nu vreau să generalizez, ar fi o greșeală impardonabilă, însă, impunându-și punctul de vedere, oare câte femei nu și-au pierdut cea mai nobilă dintre virtuțile feminine? Ar fi păcat pentru că nimic nu este mai sublim, mai dumnezeiesc de frumos pe lumea asta decât farmecul unei femei care, având succes, nu și-a pierdut feminitatea.
Nu admir o femeie atât pentru frumusețea ei, cât mai ales pentru feminitatea ei, pentru acea intraductibilă eleganță care, manifestându-se discret și suveran, dezarmant de simplu, poate răvăși, cu ușurință, mintea oricărui bărbat.
Femeia, altfel decât bărbatul, este mai emoțională și mai sensibilă, dar sensibilitatea feminină nu este un fapt rău, dimpotrivă, femeia își poartă până și lacrimile asemeni bijuteriilor. Vorbind despre asta, îmi vine în minte un citat al Goldei Meir, prima femeie din Israel și a treia din lume care a deținut funcții politice extrem de importante: „Mulți mă acuză că aș conduce afacerile statului cu inima și nu cu capul. Și ce-i cu asta? Cei care nu știu să plângă din toată inima, nu știu nici să se bucure. Aș zice, așadar, că femeile raționează, comunică și acționează ca femeile, iar bărbații – ca bărbații. Și este foarte bine așa, deoarece găsesc că o femeie masculinizată poate fi tot atât de dezagreabilă ca și un bărbat efeminat”.
Frumusețea poate fi, uneori, contrafăcută, feminitatea, în schimb, nu se reproduce în serie, nu poate fi imitată, ea, acolo unde apare, se sustrage oricărei definiții, fiind, în sublimul ei, demnă, suverană și intraductibilă.
Audrey Hepburn

Feminitate nu înseamnă ruj și buze injectate cu acid hialuronic, nu înseamnă piept siliconat, nu are de-a face cu hainele scumpe ori cu accesoriile extravagante, nu este ostentativă și gălăgioasă. În mod cert, NU. Ea are de-a face cu o anumită eleganță interioară, cu o seninătate calmă și echilibrată, cu sensibilitatea și farmecul care își găsesc forma sublimă și expresia ultimă în simplitate. Mă gândesc la Audrey Hepburn, una dintre cele mai apreciate actrițe ale anilor 60. Observați, vă rog, câtă simplitate și eleganță emană și azi imaginea ei. Delicatețea șoldurilor, curbura sprâncenelor, fragilitatea încheieturilor și lungimea pașilor ei au devenit între timp ideea platonică de feminitate și eleganță.
Marea provocare a femeii în ziua de azi, dezideratul ei cel mai înalt, este acela de a-și păstra poziția de egalitate în raport cu bărbatul, fără însă a adopta trăsături masculine. Abilitatea de a rămâne femeie, în acord cu propria feminitate, reușind în lumea bărbaților, este demnă de toată prețuirea. Îmi câștigă respectul orice femeie care știe că pe teritoriul sacru al inimii ei nu își poate disputa nimeni victoria fără a-i înțelege, mai întâi, suspinul!
O femeie, oricât de mult s-ar opune, ajunge la un moment dat să-și piardă silueta victoriană, forma pieptului și netezimea impecabilă a tenului, însă, niciodată, dacă este în posesia ei în mod autentic, nu își va pierde feminitatea.
    Adorarea femeii
În Tantra se spune : «tot ceea ce poate fi văzut cu ochii poate fi definit ca atare, dar nu şi Ea care este mama. Ea este inefabilă şi de neconceput, avănd formă este totuşi în Ea însăşi fără de formă. » 

Bărbatul însuşi este un «rod» al femeii, pentru că fiecare bărbat (ca şi fiecare femeie) s-a născut din trupul unei femei ; Ea este însăşi creaţia infinită ce izvorăşte din pântecele Ei. Adorarea femeii reprezintă o modalitate de recunoaştere a adevăratei sale puteri spirituale şi creatoare. 

Iată cum preamăreşte şi adoră Yoginihridaya Tantra pe cea care concepe, susţine, produce şi apoi hrăneşte infinitatea lumilor în manifestare:” Respect şi adorare celei care este Fiinţa, Conştiinţa şi Fericirea absolută, ca Putere Infinită, care există sub forma Timpului şi Spaţiului şi a orice se află în ele şi care constituie de asemenea Lumina divină din toate fiinţele.” 

În “Lakshmi Tantra” Marea Zeiţă însăşi spune: “Atunci când yoghinul întâlneşte o femeie frumoasă şi cu un corp foarte armonios, el trebuie să mă vadă pe mine, Lakshmi, în acea femeie. El trebuie să considere suflul vital al femeii (prana) ca fiind soarele, iar sufletul ei ca fiind Sinele Suprem. Frumuseţea şi farmecul ei trebuie văzute ca fiind focul ceresc. Bărbatul trebuie să o vadă întotdeauna pe femeia înzeastrată ca fiind una cu mine, Marea Zeiţă!”. Acest tip de vizualizare este extrem de simplu şi generează în mod spontan o atmosferă spirituală deosebită. 

Un text tantric povesteşte despre înţeleptul indian Vasistha, care în vizită fiind în nordul Indiei, la graniţa cu China, a rămas uimit când l-a găsit acolo pe Buddha, mâncând, bând şi flirtând cu mai multe femei extrem de atrăgătoare. Pe când Vasistha se întreba cum era posibil ca o persoană iluminată, aşa cum era Buddha, să se poată comporta într-un asemenea mod el a auzit o voce din ceruri, care i-a spus: “Aceasta este o formă de adoraţie accesibilă fiinţelor care o venerează pe Marea Zeiţă. Acest tip de adoraţie tantrică presupune ca participanţii să facă un jurământ cum că nu vor jigni şi nu vor ameninţa niciodată o femeie.” Buddha însuşi l-a chemat atunci pe Vasistha şi i-a spus: “Femeia trebuie adorată deoarece toate zeităţile îşi au lăcaşul în fiinţa sa!”. 

Un comentariu la “Chakrasamvara Tantra”, o veche şi foarte importantă lucrare tantrică budistă, explică în mod explicit şi lipsit de pudiponderie cum trebuie adorată femeia: 
Căutătorul spiritual înfocat, care este curajos şi pur
Trebuie să venereze yoni-ul yoghinei, ce are o formă perfectă de lotus, 
Trebuie să-l venereze cu mintea şi inima în întregime focalizată asupra sa, 
Aspirând plin de iubire să-i satisfacă orice dorinţă. 
Apoi el trebuie să se unească cu ea, pătrunzând în ea plin de pasiune, 
Astfel încât esenţele lor spirituale să fuzioneze. 
Unind cele mai secrete canale subtile, 
Adânc în interiorul fiinţelor lor, 
Yoghinul şi yoghina trebuie să-şi dea toată silinţa în arta iubirii. 
Alegând plini de înţelepciune cele cinci posturi principale, 
Ei trebuie să savureze plăcerea amoroasă asemeni unui rege împreună cu regina sa. 
Contopindu-şi secreţiile într-o postură inversă, 
Ei vor putea să cucerească lumea şi să-şi îndeplinească toate dorinţele spirituale!
” 
Tantra autentică reprezintă un cult spiritual în cadrul căruia starea de exaltare a femeii ocupă o poziţie extrem de importantă. Prin intermediul acestei abordări, femeia este cu adevărat împuternicită să se manifeste ca o zeiţă, cu un deosebit potenţial creator, capabilă de a revărsa graţia. O privire, un zâmbet, un gest, starea de jucăuşenie, satisfacţia deplină – iată numai câteva dintre modalităţile pe care spiritul divin din interiorul femeii, o dată trezit, le poate folosi pentru a-l iniţia pe bărbat în misterele spiritualităţii. Atunci când zeiţa din interiorul femeii este una cu zeul său, totul devine posibil. 

Acelaşi principiu este valabil şi atunci când femeia este privită ca fiind o manifestare a femeii interioare a bărbatului (anima). Atunci când fuziunea celor două aspecte, masculin şi feminin, se produce în interiorul unei singure fiinţe, apare cu uşurinţă starea androginală. Iată că, adorarea femeii poate fi, atunci când este integrată corespunzător o modalitate de acces la desăvârşire. 


2 comentarii:

 1. We Provide List Of Best And Affordable 100% Safe Packers And Movers Bangalore For Local Shifting. Professional, Trusted And Verified Movers And Packers With Price List.
  Local Packers And Movers Bangalore

  RăspundețiȘtergere
 2. Hiring packers and movers in Gurgaon is not too hard if you take help of the best moving professionals. Best movers and packers Gurgaon assist with their skilled and trained team to pack, load, unload and unpack your belongings.
  So be aware and hire the best mover packer to save your valuables.
  packers and movers Gurgaon
  packers and movers Gurgaon Charges

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.