duminică, 24 iunie 2018

Continența sexuală – o revoluție pentru un cuplu fericit


   Ținând cont de faptul că astăzi, conform tradițiilor vechi dacice este Drăgaica sau Sânzienele, sărbătoarea Soarelui, a feminității și fecundității, vă propun un articol amplu despre gestionarea energiilor sexuale...


 De ce să facem dragoste numai cu continenţă sexuală? Fiindcă ţine mai mult, este mai frumos şi durează până la adânci bătrâneţi!
…Ce minunat este să faci dragoste…!
Da, dar…să faci dragoste, nu sex.
E plăcut şi sexul, dar dragostea ne face să ne simţim şi chiar să fim buni, frumoşi, generoşi, puternici – poate chiar ca nişte zei. Nu degeaba se spune că, dacă iubirea este infinită, imposibilul devine cu uşurinţă posibil.

  Dar ne-am putea întreba, care este diferenţa între dragoste şi sex?

Bineînţeles, este chiar o foarte mare diferenţă, fiindcă aceasta este tocmai iubirea. Este minunat să iubeşti şi să fii iubit, dar o culme a iubirii este să faci dragoste. Adică atunci când iubirea lipseşte, deşi există atracţie sexuală – este sex, iar atunci când este iubire, a face dragoste este o minunată realizare şi o culme a iubirii. Cu toţii vrem să iubim şi să fim iubiţi, mulţi poate vrem să facem dragoste, dacă se poate, oriunde, oricât, oricând şi până la orice vârstă dar, evident, nu cu oricine şi nu oricum. Fiindcă şi despre a face dragoste se poate învăţa. Dar oare se poate oriunde, oricând, oricât, minunat, cutremurător de frumos şi de răscolitor? Ei bine, da, aceasta este posibil şi se realizează prin continenţa sexuală.
Ideea a venit la început din Orient şi a fost aplicată, de-a lungul timpului, de adepţii filozofiei tantrice indiene, de taoiştii chinezi şi din ţările învecinate. Era atunci o mare taină a vieţii, cum să faci iubirea ta să înflorească şi, făcând dragoste, să devii fericit şi puternic. Ajunsă în Occident, această practică a iubirii – realizând continenţa sexuală – a cunoscut o rapidă răspândire, mai ales în ultimele decenii. Şi la noi în ţară sunt foarte mulţi oameni care au descoperit iubirea cu continenţă sexuală şi au adoptat-o. De ce credeţi că au făcut aceasta? Ei bine, fiindcă merită.
  Avantajele practicării continenţei sexuale:
    -trezirea unui număr foarte mare de orgasme (atât la bărbat cât şi la femeie) şi o amplificare nebănuită a plăcerii;
   -apariţia unei stări de nesaţ, de dorinţă parcă eternă între cei doi, care nu se mai satură unul de celălalt;
   -longevitatea vieţii sexuale;
   -regenerare şi reîntinerire;
   -tonus vital mărit;
   -dispariţia stărilor de vlăguire, somnolenţă după actul amoros;
   -echilibru psihic, amplificarea creativităţii, trezirea inteligenţei;
   -amplificarea farmecului personal, atât la bărbat cât şi la femeie;
   -eliminarea completă a riscului unei gravidităţi nedorite;
   -reducerea importantă a secreţiilor menstruale şi a fenomenelor secundare penibile legate de ciclu;
   -dă posibilitatea mai multor femei să cunoască, în sfârşit, ce este orgasmul (ştiut fiind că multe femei au nevoie de o stimulare erotică de minim 30 de minute iar bărbatul termină deseori după maxim 10 minute);
   -ajută, în cazul femeilor, la creşterea armonioasă a sânilor.
Dincolo de acestea, avem şansa de a ne regăsi pe noi înşine ca fiinţe spirituale, cu o înţelegere superioară a iubirii şi a vieţii.
  Bine, dar ce este continenţa sexuală?
Ea înseamnă, în principal, reţinerea spermei în corpul bărbatului, fără a fi eliminată prin ejaculări sau poluţii, iar la femeie, lipsa descărcărilor explozive specifice în timpul orgasmului şi reducerea secreţiilor menstruale.
 De ce să ne reţinem sperma? Din timpuri străvechi, oamenii au observat că sperma pe care o poate ejacula un bărbat în timpul vieţii este o cantitate limitată, care, în funcţie de înţelepciunea cu care o elimină acesta, poate să mai fie prezentă în corpul său şi la vârste înaintate. Se cunosc exemple neîndoielnice de bărbaţi care au fost fertili după vârsta de 100 de ani. În mod curent vedem că andropauza (perioada de repaus sexual la care un bărbat este „obligat” spre sfârşitul vieţii) este mult întârziată dacă cel în cauză a drămuit mai atent rezerva sa seminală. Aşa cum se petrece de obicei, odată cu epuizarea „rezervei” de spermă şi deci încetarea apariţiei sale în corp, scad mult vitalitatea, memoria, creativitatea, puterea fizică iar pentru cel în cauză devine clar că bătrâneţea a cam intrat în drepturi. Cei care au fost însă înţelepţi din acest punct de vedere, îşi văd vârsta doar când se uită în oglindă iar atunci o fac fără mare îngrijorare, fiindcă ei se simt încă în putere.
Dacă o femeie practică iubirea cu continenţă sexuală devine mai atrăgătoare, iar frumuseţea şi strălucirea ei durează, uneori, incredibil de mult. Prostituatele, însă, care au foarte des orgasme cu descărcare, se uzează repede, îşi pierd frumuseţea şi decad fizic şi psihic mult mai repede decât alte femei. Există, de fapt, o legătură foarte directă între potenţialul sexual prezent în corp şi forţa interioară a unui om, constatându-se că toţi oamenii cu forţă interioară deosebită au şi un potenţial sexual puternic. S-a ajuns până acolo încât pentru a putea avea suficientă forţă, bărbaţi sau femei de carieră (oameni de afaceri, conducători, politicieni, militari) care totuşi nu cunosc continenţa sexuală au ajuns să aibă relaţii sexuale foarte rar. Ei au ales astfel instinctiv abstinenţa – o soluţie parţială, ce-i drept – deoarece au simţit că între a face dragoste mai des fără continenţă sexuală şi carieră, preferă cariera.
Abstinenţa nu este, totuşi, o soluţie, deoarece adeseori bărbaţii tind atunci să piardă potenţialul sexual în somn, prin poluţii, iar femeile prin secreţii menstruale mai abundente şi mai dureroase. Concluzia este că potenţialul sexual este ca un dat fiziologic de la naştere şi el poate fi folosit mai mult sau mai puţin înţelept, consumându-se mai repede sau mai încet. Ne dăm seama că avem mare nevoie să ştim cum se poate realiza continenţa sexuală.
  Dar cum e posibil să facem dragoste fără ejaculare sau fără descărcare energetică explozivă (în cazul femeii)?
 Totul porneşte de la faptul dovedit ştiinţific că starea de orgasm şi ejacularea – la bărbat (sau descărcarea specifică – la femeie) nu sunt în mod obligatoriu legate una de alta. Se relatează foarte multe situaţii când orgasmul este trăit plenar fără ca aceste fenomene fiziologice de descărcare să apară. Lumea ştiinţifică a propus şi a dovedit, pentru a explica acest fenomen, teoria transmutaţiei biologice a materiei la energii mici chiar în corpul uman. Aceasta arată că sperma, la bărbat, sau anumite substanţe şi fluide sexuale, la femeie, se pot transforma în energie, după cunoscuta formulă a lui Einstein, E=mc2, şi asta chiar în corpul omului. Din calcul reiese că această energie este enormă şi că ea rămâne în corpul nostru la diferite nivele, oferindu-ne avantajele de care aminteam înainte.
Chiar dacă avem sau nu timp şi posibilitate să citim şi să verificăm teoria ştiinţifică a acestui aspect fiziologic excepţional, cert este că el există şi putem să îl cunoaştem direct, practicând noi înşine continenţa sexuală. Cea mai bună replică dată unor neîncrezători este să vedem noi înşine cum funcţionează. Mai ales că merită !
Fenomenul este de multă vreme cunoscut şi a fost aplicat de multe ori în secret. Astfel au fost unii regi şi conducători ce urmăreau să obţină farmec şi putere personală. Au existat curtezane şi bărbaţi care doreau să obţină gloria sexuală, impresionându-şi iubiţii sau, respectiv, iubitele cu performanţele lor erotice. Dar au fost şi mulţi oameni care au acţionat cu înţelepciune, înţelegând această putere a sexualităţii ca pe o valoroasă taină pentru armonizarea vieţii. În zilele noastre, cunoscutul star de muzică rock Sting a recunoscut, după unele insistenţe, că, aplicând continenţa sexuală, face dragoste cu soţia sa uneori chiar şi opt ore, cu o pauză de masă după patru ore. El spune că a obţinut pe această cale rezultate extraordinare, cu atât mai deosebite cu cât relaţia cu soţia sa este acum mult mai armonioasă.
De asemenea, Raquel Welch, actriţă excepţional de frumoasă, a practicat cu mare succes continenţa sexuală în cuplu şi a recunoscut că o parte din farmecul său şi puterea de a trăi armonios viaţa o datorează acestei practici. În viziunea tantrică orientală, ejacularea (la bărbați) este considerată o pierdere prostească de energie, care ar putea fi folosită pentru evoluția spirituală, prin transmutarea și sublimarea ei către centri superiori de forță.
    ABC-ul practic al amorului cu continență (exclus ființelor pudice)

 Pentru a face dragoste cu continenţă, ceea ce se urmăreşte este aşa-zisul control al energiei sexuale, pe care o simţim ca fiind proporţională cu intensitatea senzaţiei erotice, iar prin controlul ei se înţelege, în  principal, împiedicarea cu orice preţ a ejaculării, la bărbat sau a descărcării explozive, la femeie. De altfel, pentru femeie, controlul energiei sexuale sau continenţa sexuală este, de obicei, uşor de realizat şi rar necesită un minim de antrenament. În general, ea trebuie să urmărească să evite orgasmul cu descărcare energetică explozivă, care duce energiile în jos şi generează spasme uterine. Femeia poate dirija mental « energia plăcerii » către în sus, aceasta răspândindu-se în valuri plăcute în tot corpul.
Un aspect foarte important este să avem bun simţ şi măsură potrivită în toate acţiunile noastre. Deşi există nişte reguli, chiar foarte valoroase, nu trebuie să luăm nimic mecanic, ci să adaptăm permanent la ceea ce simţim şi la ceea ce se petrece. Realizând un preludiu de minim 10 minute, se fac apoi penetrări lente, blânde, savurând vraja inefabilă a actului amoros şi frumuseţea fiinţei iubite, fiind însă atenţi la energia sexuală care se amplifică din ce în ce mai mult. Vom simţi plăcerea procesului de absorbţie a secreţiilor sexuale feminine prin organul sexual al bărbatului, ca şi prin întreaga suprafaţă de contact dintre cele două organe sexuale. Tensiunea erotică creşte tot mai mult şi simţim că suntem aproape de punctul în care ar putea avea loc o descărcare…
ACUM ESTE MOMENTUL CHEIE când trebuie să :
   -ne oprim;
   -rămânem pe loc sau ieşim brusc din contact (în funcţie de starea de excitare şi de experienţa noastră) ;
   -ne oprim respiraţia, fie pe plin, fie pe gol ;
   -contractăm foarte ferm sfincterul anal (muşchiul care controlează conştient defecaţia) ;
   -contractăm foarte ferm sfincterul urinar, ca atunci când avem nevoie foarte intensă de a urina şi dorim să împiedicăm urinarea;
   -contractăm foarte ferm muşchiul pubococcigian (acest muşchi se contractă şi când urmărim să nu urinăm, deşi avem o senzaţie intensă de urinare; el se află între anus şi sex);
   -contractăm foarte ferm muşchii de la baza lingam-ului sau cei ai yoni-ului şi de la baza clitorisului;
ASTFEL SE CONTRACTĂ, PRACTIC, ÎNTREGUL PLANŞEU PELVIAN AFLAT ÎNTRE PENIS (clitoris – la femnei) ŞI ANUS ;
   -strângem puternic pumnii şi dinţii (fără să exagerăm totuşi);
   -contractăm fesele;
   -ţinem limba cât mai în spate, lipită de cerul gurii (desigur, fără a o înghiţi);
   -cu mintea vizualizăm intens existenţa unei energii, în zona inferioară a corpului, concentrată în organele genitale şi pe care o dirijăm mental să urce în partea superioară a corpului, cât mai sus, de-a lungul coloanei vertebrale; o vom concentra, de preferinţă, în zona aflată în mijlocul frunţii.
Aceste acţiuni se fac toate odată, cu intensitate maximă, sau doar unele dintre ele, după nevoie şi în funcţie de eficienţa constatată, 5-10 secunde sau cât dorim, până când tensiunea sexuală a scăzut sub un anumit nivel, acceptabil pentru a putea continua fără să pierdem controlul energiei sexuale. După aceasta reluăm penetrările, care vor fi mai degrabă lente decât rapide, atât cât simţim noi că este potrivit pentru controlul eficient al energiei sexuale. Dacă simţim că este necesar, putem chiar să rămânem imobili perioade mai lungi de timp şi să realizăm mişcări doar când simţim că erecţia tinde să fie mai puţin viguroasă, după care putem relua repausul (cu menţinerea contactului). Continuăm să simţim plăcerea procesului de absorbţie a secreţiilor sexuale feminine prin organul sexual al bărbatului, ca şi prin întreaga suprafaţă de contact dintre cele două organe sexuale.
Vom descoperi bucurii deosebite, pe care nu le bănuiam că le putem trăi realizând penetrări lente sau stând în repaus (dar în contact). Contracţiile descrise şi concentrările mentale se pot realiza, de altfel, pe perioade lungi de timp, fără a ne opri din mişcare (deci nu numai în momentele de « criză »). Prevenim astfel apariţia situaţiei în care ne apropiem vertiginos de un moment periculos din punct de vedere al controlului energiei sexuale.
Dacă totuşi bărbatul nu a apreciat bine şi a ajuns într-un punct dincolo de care pare că ejacularea nu mai poate fi oprită, o ultimă şansă este "manevra celor trei degete", care constă în a presa cât mai puternic cu vârfurile a trei degete de la o mână de-a lungul uretrei, în zona dintre anus şi sex. În acelaşi timp se vor menţine contracţiile descrise şi concentrarea mentală. În acest fel este posibil să oprim ejacularea sau să eliminăm o cantitate mult mai mică de spermă decât în cazul în care nu am fi aplicat această manevră.
 Postludiul este foarte necesar şi el trebuie să fie întotdeauna realizat, după care, cel mai bine este ca iubiţii să se separe, la o distanţă cât mai mare, timp de cel puţin 7 ore. Astfel, apare o polarizare deosebită între iubiţi şi la următoarea întâlnire ei vor fi atraşi mai puternic unul de celălalt. Putem să ne antrenăm în vederea unei continenţe sexuale cât mai bune realizând pe perioade cât mai lungi de timp şi cât mai ferm contracţia sfincterului anal, practicând retracţia abdominală şi urinarea fracţionată. Aceasta din urmă se poate realiza ori de câte ori urinăm, fracţionând jetul urinar în cât mai multe etape, prin contracţia fermă a sfincterului urinar şi menţinerea acestuia astfel contractat o perioadă de cel puţin 1-3 secunde între etape. Contracţia sfincterului urinar şi a muşchiului pubococcigian se poate face şi fără să urinăm (în timpul realizării altor activităţi cotidiene), aceasta producând o senzaţie de energizare foarte plăcută în întregul corp.
Procedând astfel, vom ajunge să fim uimiţi de performanţele noatre sexuale. Nu trebuie să realizăm aceasta ca un sport, folosind noile noastre capacităţi pentru a impresiona persoane de sex opus prin acţiuni lipsite de iubire. Continenţa sexuală este un instrument, o abilitate prin care putem să ne împlinim viaţa şi fiinţa pe care o iubim. Prin acţiuni lipsite de iubire, fiinţa decade, irosind darurile şi capacităţile cu care a descoperit că este dotată. Toate acţiunile fizice prezentate până acum au o mare eficienţă dar, când folosim MINTEA FERM CONCENTRATĂ, eficienţa creşte foarte mult; uneori, este posibil ca doar cu mintea, fără nici o altă acţiune din cele descrise, să putem realiza perfect controlul energiei sexuale.
Deci, să urmărim să facem dragoste doar dacă este dragoste. Să iubim cât mai mult şi din toate puterile. De altfel, chiar şi continenţa sexuală este mai uşor de menţinut atunci când iubim şi suntem iubiţi. După cum am spus, important este bunul simţ şi măsura potrivită în toate acţiunile noastre. Şi să nu uităm că pe maestru îl face exerciţiul !
 Un procedeu excepţional de eficient pentru controlul energiei sexuale!
 După actul amoros, pentru a ne simţi mai bine şi a fructifica perfect efectele amorului cu continenţă, este bine să realizăm de cât mai multe ori  procedeul yoghin uddiyana bandha, retracţia abdominală. Acesta se realizează astfel :
   - poziţia de execuţie este în picioare, aplecat, cu mâinile pe genunchi;
   - la începutul seriei, respirăm profund, după care, printr-o expiraţie puternică, urmărim să golim cât mai complet plămânii de aer;
   - printr-o contracţie puternică a diafragmei, retargem puternic în sus şi înapoi organele abdominale, care parcă tind să se lipească de coloana vertebrală; deşi poziţia aceasta poate părea insolită, succesul tehnicii depinde de cât de bine realizăm această retracţie a organelor abdominale în sus şi înapoi şi de cât de mult timp reuşim să menţinem aceasta. Nu trebuie să ne îngrijorăm, căci, deşi pare o poziţie neobişnuită, are doar urmări pozitive;
   - în timpul retracţiei ne concentrăm, la fel ca în timpul întâlnirii amoroase, ca energia din zona inferioară abdominală să ajungă în partea superioară a corpului, cel mai bine la nivelul capului, în zona din mijlocul frunţii;
   - la sfârşitul retracţiei, relaxăm diafragma lăsând organele abdominale în jos: atunci şi numai atunci inspirăm; urmează o retenţie pe plin lejeră şi reluăm tehnica imediat sau după câteva respiraţii de voie.
Pentru efecte vizibile trebuie să repetăm procedeul retracţiei abdominale, cu intensitate, de cel puţin 30 de ori. Este bine să realizăm această tehnică cu minim 30 min. înainte de masă.
Această tehnică are rareori contraindicaţii (în caz de ulcer, colită, apendicită, când execuţia poate fi dureroasă).
   Multă iubire și împlinire sexuală!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.