sâmbătă, 5 mai 2018

Aproape totul despre Inteligența Artificială – AI – (video interviu cu David Wilcock și Corey Goode)


   În foarte multe ocazii am auzit tot mai frecvent de Inteligență Artificială, în special la emisiuni de știință sau tehnologie IT. Wikipedia o denumește astfel: ,,inteligența artificială este împărțită în două categorii : inteligență artificială puternică (strong AI) – prin aceasta înțelegându-se o inteligență artificială bazată pe un computer, care poate ,,gândi” și este ,,conștientă de sine” – și inteligența artificială slabă (weak AI) – aceasta nu poate pretinde că poate gândi, putând însă rezolva o anumită clasă de probleme, într-un mod mai mult sau mai puțin ,,inteligent”, de exemplu cu ajutorul unui set de reguli.

O trăsătură des întâlnită a inteligenței artificiale este că sistemul respectiv este capabil să învețe, cu sau fără ajutoare externe, cu scopul de a se îmbunătăți permanent. Problemele centrale ale cercetării în IA sunt rațiunea, cunoașterea, planificarea, procesul de învățare, prelucrarea limbajului natural (comunicare), percepția, precum și manipularea obiectelor fizice.

   Istoria IA
Inteligența artificială a început să fie dezvoltată în anii 50 prin intermediul proiectului Summer Research Project on Artificial Intelligence în cadrul colegiului Darmouth, SUA. Originile sale datează de pe vremea lui Alan Turing, Allen Newell și Herbert A.Simon, dar adevărata forță a acestui concept s-a văzut pentru prima dată în cadrul unui concurs de șah, când un supercomputer IBM, pe nume Deep Blue, a reușit să-l învingă pe campionul mondial Garry Kasparov (1996). Apoi în 2016, Alpha Go, un program dezvoltat de Google DeepMind, l-a învins pe campionul Lee Se-dol la jocul Go.

   Diferite tipuri de IA
   IA manipulată simbolic – funcționează cu simboluri abstracte folosite pentru a reprezenta cunoașterea. Este genul de IA clasică, ce urmărește ideea conform căreia modul de gândire uman poate fi reconstruit la nivel logic.
  IA neurală – a devenit populară în anii 80 când tehnologia calculatoarelor a început să prindă curaj. Aici, cunoașterea nu este reprezentată prin simboluri, ci prin neuroni artificiali și conexiunile lor – un fel de reconstrucție a creierului. Spre deosebire de IA pe bază de simboluri, cea neurală are nevoie de antrenament.
  Rețelele neurale – sunt organizate în straturi care se conectează între ele prin linii stimulate. Stratul superior este și cel care dă comanda la senzori care acceptă și procesează informația, apoi o trece mai jos în straturile inferioare.

  În altă ordine de idei, poate ca un mare semn de atenționare, Elon Musk, fondatorul companiilor Tesla și Space X, afirma: ,,Cel mai puțin înfricoșător scenariu de viitor pe care mi-l pot imagina, este acela în care avem o IA democratizată, deoarece o companie sau un mic grup reușește să dezvolte o superinteligență artificială superioară omului, aceasta ar putea prelua controlul lumii.

 ,,Cel puțin până acum am avut parte de dictatori diabolici umani, iar omul moare până la urmă. Dar dacă vorbim de un robot, nu este cazul să punem problema morții, acesta va trăi pentru totdeauna. Și atunci vom avea un dictator nemuritor de care nu vom putea scăpa.”

,,Dacă IA va avea un scop și se va întâmpla ca umanitatea să stea în calea scopului său, aceasta va distruge umanitatea fără să se gândească de două ori. Fără resentimente.”


Hollywoodul a creat multe filme SF cu această temă, merită reflectat...
Dar cu toate astea există o IA extraterestră (ET), care bântuie galaxiile dinainte de formarea Sistemului nostru Solar. Cum se pune problema cu aceasta, ne spune Corey Goode în interviurile care urmează (pentru vizionare dați click pe linkul din pagină și vă va trimite în situl unde puteți viziona) :

  Amenințarea IA - partea 1


 
Stând de pază împotriva IA - partea a 2-a


  Partea a 3-a - Noi frontiere în războiul cu IA


  Ridicarea IA 


3 comentarii:

 1. Nice Website,
  The Blogger of this Blog is active person, I appreciate their efforts


  Multi Recharge Software, dnd open sms.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai vazut Mariuse cine te apreciaza sincer,trebuie sa fi mandru de munca ta,bravo si tie si lui Sunil.NAMASTE.

  RăspundețiȘtergere
 3. Lupta se da nu pe dezvoltarea unui creier de, cica, robot cât mai performant, (ca si asta, ca si cel uman, biologic, oricat de sofisticat nu e decat un efect, o consecinta, nu are cum fi generator de constiinta) ci pe cine controleaza, din lumea supramaterială, acest invelis 3D. Preferati ”poseda”? Merge si asa... ca lucrurile functioneaza demult in felul asta pe robotelul nostru biologic! Mintea umana se blocheaza, face scurt circuit in fata paradoxului, iar spiritualitatea, indiferent de sorgintea si doctrina ei, funcționează dincolo de paradox, in zonele de asa-numit miracol, minune, magie etc, s.a.m.d. In concluzie, în planul fizic apare un nou regn, cel tehnologic. Revin si intreb, cine îl ia sub control din celelalte planuri? Simplificat, lucrurile sunt pe plus sau minus...

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.