marți, 27 martie 2018

Dezvăluirile unui fost agent CIA: Am primit milioane de dolari ca să dezmembrăm Iugoslavia


    „Am mituit partide şi politicieni ca să cultive ura între naţiuni. Scopul nostru fundamental era să vă facem sclavii noştri!” spune Robert Baer, fost agent CIA într-un interviu.
Publicaţia WebTribune din Serbia publică un interviu halucinant cu Robert Baer, fost agent CIA, care vorbeşte despre activităţile agenţiei americane în fosta Iugoslavie. Baer se afla într-un turneu de promovare a cărţii sale Secretele Casei Albe, la Quebec, Canada, atunci când a acordat interviul pentru publicaţia sârbă.
Robert Baer este autorul mai multor cărţi în care dezvăluie secrete ale CIA şi ale administraţiilor Bill Clinton şi George W. Bush. Fostul agent a fost arestat şi reţinut de mai multe ori după ce a dat publicităţii informaţii din interiorul administraţiilor americane. Mitt Waspurh, un prieten apropiat al lui Baer şi fost funcţionar în Senatul SUA, după ce i-a furnizat şi mai multe informaţii, a fost ucis prin împuşcare.
  ReporterCând şi unde aţi avut prima misiune în Iugoslavia?
  Robert Baer: Am ajuns la bordul unui elicopter împreună cu 3 agenţi. Am aterizat la Sarajevo pe 12 ianuarie 1991. Misiunea noastră era să ţinem sub observaţie presupuse atacuri teroriste ale sârbilor care ar fi trebuit să aibă loc în oraş.
  ReporterCine erau teroriştii respectivi şi de ce ar fi atacat?
  Baer: Am primit de la CIA documente despre un grup care se numea „Serbia Supremă”, în care erau detaliate planurile lor de a desfăşura atacuri cu bombă în clădiri importante din Sarajevo, ca răspuns la dorinţa Bosniei de a-şi declara independenţa faţă de Iugoslavia.
  ReporterAcel grup chiar a existat? Și ce anume făceaţi în Sarajevo, care era misiunea primită de la CIA?
  Baer: Acel grup nu a existat niciodată. Cei de la sediul central ne-au minţit. Misiunea noastră era să alarmăm lumea şi să împrăştiem panica printre politicienii bosniaci, să le împuiem capetele cu ideea că sârbii vor ataca. Ca să clarific. Am acceptat povestea livrată de CIA, dar după o vreme am început să o punem la îndoială. De ce să provocăm isterie când era clar că acel grup nu exista?!
  ReporterCum şi când s-a încheiat misiunea şi dacă avea un nume?
  Baer: Pentru mine s-a terminat după două săptămâni când am fost trimis într-o nouă misiune în Slovenia. Operaţiunea a durat o lună şi purta numele „Istina” („Adevărul”), cu toate că numai adevăr nu era.
  ReporterDe ce v-aţi dus în Slovenia?
  Baer: Am primit informaţia că Slovenia era gata să-şi declare independenţa. Ni s-au dat bani, câteva milioane de dolari, ca să finanţăm diverse ONG-uri, partide de opoziţie şi diverşi politicieni care au stârnit ura şi au inflamat societatea.
  ReporterCare este părerea dvs. despre propaganda CIA, ce gândeau colegii?
  Baer: Nimeni nu refuza o misiune primită de la CIA, mai ales că toţi eram agitaţi şi predispuși la idei paranoide. Mulţi agenţi şi ofiţeri au dispărut pentru că pur şi simplu au refuzat că facă propagandă îndreptată împotriva sârbilor în Iugoslavia. Personal, am fost şocat de enorma cantitate de minciuni cu care eram „hrăniţi” de agențiile și de politicienii noștri. Mulţi agenți CIA habar nu aveau că livrează minciuni. Fiecare ştia numai câte o mică bucăţică din poveste şi numai cei care creaseră toată istoria cunoşteau şi ce se ascunde în spate, iar aceia sunt politicienii americani.
  ReporterAşadar, era numai propagandă anti-sârbească?
  Baer: Şi da, şi nu. Scopul era divizarea republicilor, astfel ca Iugoslavia să nu mai existe ca un întreg. Serbia a fost aleasă numai pentru simplul motiv că trebuie dată vina pe cineva, dar oarecum şi pentru motivul că este succesoarea fostei Iugoslavii.
  ReporterPuteţi da nume de politicieni din fosta Iugoslavie care au fost mituiţi de CIA?
  Baer: Da, cu toate că este o chestiune delicată: Stipe Mesic, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic, mulţi consilieri şi membrii ai guvernului din Iugoslavia, am plătit generali, jurnalişti, chiar şi unităţi militare. Radovan Karadzic a fost plătit şi el, numai că după o vreme nu a mai acceptat, şi-a dat seama că va ajunge să fie sacrificat şi acuzat de crimele de război din Bosnia. Toată regia a aparţinut administraţiei americane.
  ReporterCine este vinovat pentru genocidul de la Srebrenica?
  Baer: Vina aparţine bosniacilor, sârbilor şi americanilor! Însă toată vina a fost aruncată pe sârbi. Din nefericire, multe victime înmormântate ca musulmani erau de fapt sârbi sau alte naţionalităţi. […] Oraşul Srebrenica a fost sacrificat pentru a da Americii motivul să atace Serbia, ca urmare a pretinselor atacuri. […]
  ReporterAveţi un mesaj pentru oamenii din fosta Iugoslavie?
  Baer: Am. Uitaţi trecutul, a fost o înscenare, este un fals. V-au manipulat, au obţinut ce au vrut şi este prostesc să vă urâţi între voi. Trebuie să arătaţi că sunteţi mai puternici şi că vă daţi seama cine a creat acest lucru. Îmi cer iertare, sincer. Acesta este motivul pentru care de multă vreme dezvălui secrete ale CIA şi ale Casei Albe.
       Sursa: http://www.yogaesoteric.net

 Notă blogger :
   În războiul nedrept împotriva Iugoslaviei noi i-am trădat. De-a lungul istoriei nu am avut niciun conflict cu ei, ba dimpotrivă, cei de la granița fostei Iugoslavii, au făcut comerț între ei, inclusiv în perioada socialismului, astfel încât toată lumea să-și câștige existența și unde mai punem, că sunt sate întregi de români, chiar mai patrioți decât suntem noi în propria țară (am cunoscut câțiva de-a lungul timpului) și cunosc istoria României mai bine decât mulți dintre noi. Războiul a fost declanșat, alimentat și finanțat de către SUA și Germania prin brațul lor înarmat NATO. Conform Agendei Noii Ordini Mondiale, statele lumii trebuie dezmembrate în state mici cu o populație de maxim 10 mil. de locuitori, ceea ce s-a și întâmplat în cazul Iugoslaviei, Cehoslovaciei, etc.

 Când marioneta lașă numit Emil Constantinescu, președinte al României în acea vreme, a aprobat survolarea spațiului aerian și a pus la dispoziție baza aeriană de la Timișoara aviației NATO pentru a ataca Iugoslavia (noi ca stat nu făceam parte din NATO atunci), a fost un act de trădare față de prietenii și vecinii noștri și pe noi ca popor ne-a implicat într-un război care nu era al nostru. Și astăzi, România continuă să nu recunoască Kosovo ca stat și bine face. Occidentul strigă sus și tare că Rusia prin președintele Putin a preluat Crimeea, ceea ce s-a făcut fără violență, prin votul masiv de la referendum al cca. 90% din populație care este rusă la origine, altfel urma un genocid asupra lor din partea armatei Ucrainei. Ori Kosovo a fost impusă prin forță și masive distrugeri (poduri peste Dunăre, clădiri, infrastructura energetică și de transport a Iugoslaviei) care au adus prejudicii și economiei române din acea vreme. Colac peste pupăză, serviciile României din acea perioadă cu politicieni și alții, făceau trafic de motorină și benzină, deoarece la sârbi era mai scumpă.

 Tot atunci marioneta noastră numit președinte a semnat un tratat de bună vecinătate cu Ucraina, pentru a putea aspira la intrarea în NATO, prin care am renunțat la Insula Șerpilor și zona submarină aferentă plină de petrol și gaz. Sârbii au luptat cu mândrie, cum au luptat și împotriva naziștilor în al doilea RM, au reușit chiar să le doboare un avion invizibil F-117 Stealth și cât sunt ei de americani nu au avut curajul să invadeze terestru Serbia. Aceasta a fost o acțiune premeditată și pregătită, după cum ați citit, de către agenți CIA, iar această practică a fost perpetuată până în prezent, vedeți Libia, Siria și alte tări de pe glob.

Cât despre noi : ,,Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă ! Este complice !”- spunea George Orwell. 
Iar Mircea Eliade spunea : ,,Fiecare popor își are conducătorii pe care îi merită”. 
Da, ați ghicit, este vorba despre noi românii! Ăștia suntem în prezent.

   Drum drept spre Lumină!


2 comentarii:

 1. Scuze de interventie, dar comentariul tau asupra actiunilor romanesti nu aduce niciun serviciu romanilor. In orice caz, "adevarul" care elibereaza din versetul asta biblic nu este cel care crede lumea, prin consens, ca l-a aflat in ridicarea la lupta sau retezarea atitudinilor anti-romanesti. Nu judeca gresit, nu sint pro sau impotriva cuiva, insa apelul la orgoliile nationale este impotriva ratiunii existentei universului, pentru ca ceea ce intereseaza este experienta individuala si nici macar atit de importanta ca ultima din ele... oricine poate afla asta daca isi doreste. A fi roman, patagonez, inuit conteaza prea putin in fata identitatii subtile pe care romanii o impartasesc in mai mare masura decit altii si care-i face autori de incurcat planuri si tinta a ceea ce vedeti voi ca li se face, dar nu sinteti siguri de ce. Da, romanii au potentialul de a schimba (si chiar o vor face) ordinea contemporana si cred ca referirea la acest potential ar aduce schimbarea pe care toti dorim s-o simtim cit sintem in viata, desi acest aspect nu conteaza atit cit faptul ca rezultatul e previzibil, pentru ca, dincolo de "programarile" lumesti exista alta ratiune care le-a "rinduit", ca sa ma exprim mai ca mirenii. Fii linistit si tu si altii plini de suparare pe cauzele "calitatii" vietii cotidiene, pentru ca a te simti mai oprimat este semnul disperarii celor care string suruburi la nivel mondial ca le scapa controlul... Nu sintem un neam de dobitoci lenesi, ci unul care - nu-mi vine in minte altceva mai semnificativ- "face voia celui de sus", cu toate ca "celui" si "sus" inseamna altceva decit a bagat in capul oamenilor religia...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fii liniștit căci sunt cât se poate de optimist și cred cu tărie că românii se vor ridica din mocirla în care trăiesc și vor fi faruri spirituale pentru multe nații de pe pământ...Nu am orgoliu identitar, sunt de ceva vreme detașat de acest atașament, ca de altfel de oricare altul.
   Drum drept spre Lumină!

   Ștergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.