vineri, 30 martie 2018

Ce nu știai despre apa alcalină și cum o prepari


   Tot auzim în jurul nostru de apă alcalină, ph-ul apei, însă nu mulţi dintre noi i-am dat sau nu i-am dat importanţă considerând ca fiind o informaţie sofisticată sau chiar nefolositoare. Ca informaţie pe scurt şi fără multe chestiuni chimice PH-ul apei pe care o consumăm ne poate afecta sănătatea organismului şi chimia acestuia.  În cazul în care mediul organismului continua să fie unul acid, organismul nostru în cele din urmă depozitează substanţe acide în exces în unele zone ale sale cu scopul de a echilibra nivelul pH-ului.

Aciditatea creşte în unele zone ale organismului şi unele dintre celule mor, dar altele pot trăi şi se pot adapta devenind maligne. Celulele moarte din jurul lor contribuie la acest ciclu devenind ele însele acide. 
Celulele maligne se dezvolta nelimitat şi se pot răspândi şi la nivelul altor zone ale organismului, fenomen cunoscut de altfel sub numele de boala metastatică.

După cum putem observa, adăugarea apei alcaline în consumul nostru zilnic ne poate aduce în cele din urmă  beneficii uriaşe. 

Apa alcalină este mult mai uşor absorbită la nivelul organismului şi ne hidratează mult mai eficient, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a stării noastre de bine. Creierul nostru are o greutate de aproximativ 1.3 kg, iar 75% din această greutate este apă.

Apa este alcalină atunci când nivelul pH-ului se situează în jurul valorii de 8-9, ceea ce o face să fie clar o bază. Aceasta este o modalitate foarte simplă prin intermediul căreia putem obţine miraculoasele efecte ale alcalinizării organismului.


Ingrediente: un recipient din sticlă cu o capacitate de 2 L  1.8 L de apă filtrată sau plată, 1 lămâie spălată tăiată în opt bucăţi, 1 linguriţă de sare de Himalaya roz opţional – pentru mineralizarea apei alcaline. Se va umple recipientul cu apă vom adăuga bucăţile de lămâie nestoarse, adăugăm linguriţa de sare de Himalaya roz, şi acoperim. 

Vom lăsa să stea peste noapte la temperatura camerei. Se va administra două pahare dimineaţa pe stomacul gol.
  Daţi o mai mare importanţă acestui aspect şi veţi fi mai sănătoşi !

3 comentarii:

  1. se vor administra dimineața pe stomacul gol... încălzită la o temperatură echivalentă celeia a corpului, am adăuga noi, deci maximum 40 de grade. Asta pentru a nu exista niciun fel de șoc termic, iar ingerarea lichidului să se fac lin. Iar dacă, opțional, se va adăuga și miere, cu atât mai bine, fără însă să fie dizolvată în apă ci luată înainte de a înghiți apă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare atentie la lamaile tratate cu pana la 5 conservanti, nu mai zic de cele modificate genetic. Dintr-o bautura alcalina va puteti alege cu multe substante nocive organismului, cu atat mai mult cand se consuma si coaja. Din fericire exista pe piata si lamai netratate(bio) care sunt incomparabile. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.