luni, 12 februarie 2018

Imprimanta 3D care produce 60 de metri pătraţi de locuinţă pe zi


   Imprimarea 3D trece de la miniaturi la obiecte de toate formele şi mărimile, deschizînd noi perspective în proiectare, modelare şi construcţie. Inginerul rus Nikita Chen-un-Ta a prezentat recent o nouă imprimantă 3D, care poate construi o clădire cu multe etaje într-o zi. E suficient să alegeţi proiectul, să încărcaţi programul şi să aşteptaţi – locuinţa contruită special pentru Dvs. va fi gata.

Imprimarea 3D parcă a ieşit de pe paginile de ficţiune şi s-a răspîndit în toate domeniile de activitate umană. Încă nu demult, imprimantele 3D pentru crearea obiectelor în miniatură erau prea voluminoase şi iată deja Chen-Un-Ta elaborează un aparat mai compact. Un alt scop este ca imprimata să fie stabilă şi capabilă să funcţioneze pe orice tip de suprafaţă. În prezent sunt necesare doar 30 de minute pentru a o instala şi a o pune în funcţiune.
Imprimanta Apis Cor este capabilă să construiască 60 de metri pătraţi de spaţiu locativ timp de 24 de ore, imprimînd strat după strat dintr-un amestec special. Această metodă inovativă permite economisirea resurselor, reduce deşeurile, cheltuielile pentru forţa de muncă şi consumă mai puţină energie electrică. „Ecologiștii ar trebui să fie muţumiţi de această maşină, deoarece nu lasă deşeuri şi consumă doar opt kilowaţi de energie, exact cît este necesar pentru a fierbe apa de cinci ori într-un ceainic electric”, afirmă echipa Apis Kop.
Imprimarea 3D şi alte tehnologii ale viitorului, cu siguranţă, aduc schimbări pozitive în lume, dar este important ce preţ va trebui să plătim pentru aceste locuinţe „ieftine”. Foarte mulţi dintre cei implicaţi în industria construcţiilor vor trebui să se adapteze la noile condiţii, în care lucrările vor putea fi efectuate mai calitativ şi aproape gratuit cu ajutorul unei maşini. 

2 comentarii:

  1. Înainte de asta,ar trebui înlăturați samsarii imobiliari.Locuințele să fie cumpărate direct de la constructor.Așa ar fi cel mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc Marius.....uluitor...ce timpuri de ne-imaginat trăim.....şi imprevizibilul încă bine nici nu a început.....AŞTEPT CU MARE NERĂBDARE SĂ VĂD ŞI REPLICATOARELE---AM MARE NEVOIE DE O RESETARE GENERALĂ.....să ne lase şi nouă măcar o mostră de probă.......

    RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.