miercuri, 17 ianuarie 2018

De ce oamenii pozitivi atrag oameni negativi


  Deși sunt radical opuși unul cu celălalt, totuși oamenii pozitivi și negativi par a se atrage reciproc, iar motivul nu este foarte greu de înțeles
Știința ne-a învățat că polii opuși ai unui magnet se atrag, chiar și bateriile electrice se leagă într-un circuit de polii opuși. Cum totul se supune acelorași legi, de ce noi oamenii am face excepție?
Suntem cu toții ființe energetice, compuse din sarcini pozitive sau negative, iar atunci când ne conectăm cu o încărcătură opusă (conform principiilor Yin-Yang), energia curge prin noi. Și atunci atât de natural ne simțim atrași față de ei. Acum, când știm că suntem mai degrabă atrași de încărcătura sau de energia oamenilor opuși, este mai ușor să punem în perspectivă cât de mult suntem dispuși să suferim pentru acest lucru.
Avem posibilitatea de a elimina complet persoanele negative și toxice din viața noastră sau le putem avea în preajma noastră atâta timp cât nu ne costă prea multă energie. Dar cum discernem la cine să renunțăm și pe cine să ținem aproape. Abia putem alege când este vorba despre unul dintre membrii familiei, dar cum rămâne cu prietenii?

Un prieten care ar trebui să încerci să-l păstrezi, ar trebui să fie cineva care te ridică și te face să te simți mai bine cu tine însuți. De asemenea, el nu se va abține să te critice, dacă este necesar pentru creșterea ta spirituală. Și mai presus de toate, el este întotdeauna cinstit cu tine. Cu toate acestea, un prieten toxic este întotdeauna foarte greu de mulțumit, puteți să vă ,,sacrificați” timpul pentru ei dar ei vor găsi încă ceva de care să nu fie mulțumiți. Ei cer prea mult din energia noastră și uneori, nu merită să o facem pentru ei, pentru că aceasta nu se întoarce întotdeauna pozitivă înspre noi. Iată câteva sugestii cu privire la modul în care puteți trata persoanele negative din viața dvs., dacă nu sunteți gata să scăpați complet de ele:
·        Fiți atenți la cât de mult din voi le-ați dat lor.
·        Nu le acordați prioritate acestora și acordați-le un acces limitat la timpul și energia dvs.
·        Nu luați întreaga responsabilitate asupra dvs. pentru bunăstarea sau fericirea lor.
·        Dacă aceștia sunt nepoliticoși cu tine, nu credeți că a fost neapărat vina voastră.
·        Nu intra în argumentare cu cineva care nu este gata să asculte și cealaltă parte sau crede că nu poate greși niciodată și el deține adevărul.
·        Puteți empatiza și avea compasiune vis-a-vis de ei, dar nu ar trebui să o faceți niciodată cu prețul fericirii și al sănătății voastre.
·        Când vine vorba de a face față unor oameni dificili, trebuie să știți că uneori nu-i puteți rezolva (mulțumi). Ei sunt nemulțumiți din cauza propriilor lor experiențe și prejudecăți (credințe), care i-au modelat și nu ai nimic de făcut pentru a schimba asta.

    Când oamenii negativi sunt din familie
Când acești oameni sunt din cadrul familiei situația este mai sensibilă. Dacă nu aveți opțiunea de a întrerupe legăturile sau chiar să-i ignorați pentru mult timp, atunci amintiți-vă doar să nu vă pierdeți răceala cu ei. Trebuie abordată un fel de detașare, adică o atitudine neutră, fără a-i judeca, pentru că este alegerea lor atitudinea lor față de voi, ce ține de orgoliu (Ego), karmă și autocondiționările proprii. După cum s-a explicat mai devreme, oamenii negativi care poartă multă agitație și resentimente în interiorul lor au fost modelați de experiențele lor trecute. Ei trăiesc mai mult în trecut și sunt nemulțumiți de prezent. Dacă te enervezi și ești furios pe ei, nu le vei face rău doar lor ci și ție.

Încercați să-i ajutați cât de mult puteți, dar cunoașteți-vă sau impuneți-vă niște limite și nu vă sacrificați pentru ei. Încercați să înțelegeți ceea ce ei spun, iar atunci când vorbiți încercați să fiți ascultat și înțeles. Acceptați că veți fi întotdeauna cel care va depune mai multă muncă în această relație, având grijă de ceilalți. Nu lăsați să aibă prioritate față de propria bunăstare și, în același timp, să nu vă lăudați. Este o răsplată în sine și nu este nevoie să afirmați faptul că sunteți un om bun.

     Drum drept spre Lumină!

 Sursa:  HealthFoodSoul.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.