luni, 18 decembrie 2017

Cum sindromul copiilor ADHD a devenit o industrie de miliarde de dolari


  Cam cât înseamnă 13 miliarde de dolari? Este suficient să vă puneți în topul celor mai bogați 100 de oameni din lume sau să depășiți PIB-urile unor țări mici. Asta înseamnă de asemenea, veniturile anuale al unor companii farmaceutice generate de medicamentele pentru sindromul ADHD, în Statele Unite. Diagnosticul ADHD a fost în creștere în ultimul deceniu, punându-l pe al doilea loc după astm, ca cel mai frecvent diagnostic al copilăriei. Pentru mulți dintre cei 11% dintre copiii din America care au fost diagnosticați cu ADHD, răspunsul a fost acela de a-i umple cu pastile pentru această problemă. Dar e eficient? Un studiu urmat de studenți pentru mai mult de 3 ani, nu a determinat nicio îmbunătățire.

Amfetamina Adderall este similară chimic cu metamfetamina și provoacă o reacție similară la nivelul creierului. Ambele cresc nivelurile sinaptice ale dopaminei, norepinefrinei și serotoninei. Efectele pe termen lung ale abuzului de amfetamine asupra creierului nu sunt cunoscute în totalitate iar unii cercetători cred că utilizarea pe termen lung ar putea duce la deteriorări permanente ale acestuia. Multe dintre studiile de amfetamine, care au stabilit-o ca fiind în siguranță, au fost realizate pe rozătoare în doze mari scurte, care este foarte diferită de utilizarea pe termen lung la om. Dar organizațiile care-i protejează pe Jack și Jill de hiperactivitate?

De-a lungul timpului, Asociația Americană de Psihiatrie și-a extins simptomele de diagnosticare, determinând să se gândească că finanțele sunt un factor motivator. APA primește între 20-30% din finanțarea lor anuală de la companiile de medicamente. Unul dintre cele mai mari grupuri de susținere a ADHD, CHADD, primește în jur de 1 milion de dolari pe an de la instituțiile farmaceutice. Și FDA (Agenția Federală a Medicamentelor), o jumătate de miliard de dolari pe an din bugetul său, provine din onorariile pe care companiile de medicamente le oferă, pentru a autoriza noile lor medicamente. Un grup care profită de mai multe diagnostice și mai multe rețete, sunt aceia care iau medicația cu amfetamină în mod recreat.

Între 2006 și 2011, numărul populației care abuzează de medicația pe bază de ADHD a crescut de la 4,7 milioane la 8,2 milioane de oameni. Adderall este cel de-al doilea medicament luat în rândul elevilor de liceu. Un sondaj a constatat că între 16-29% dintre copiii cu rețete au fost rugați să dea, să vândă sau să-și comercializeze medicamentele. Și mari îmbunătățiri nu s-au constatat. Ori alte studii au arătat că ADHD este legat strâns de vaccinuri. 
Cu cât a crescut rata vaccinărilor (în tot mai multe țări devenind obligatorii, printre care și România), cu atât a crescut și rata ADHD și altor sindromuri inventate precum autismul, care în urmă cu numai 20 de ani nici nu existau. Dar acum cred că conștientizați cu toții că nimic nu este întâmplător, totul se supune și se dezvoltă în programul de depopulare planetară, supus ideologiei Eugeniei.  

    Multă sănătate !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.