sâmbătă, 11 noiembrie 2017

Motivul real pentru care Big Pharma dorește să dețină brevetele pentru canabis


  Conform legilor divine tot ce există natural pe suprafața acestei planete aparține ființelor trăitoare aici, aceasta incluzând plantele și în mod specific, canabisul, iar companii precum Bayer, Monsanto și Scotts Miracle-Gro lucrează cu înverșunare pentru a elabora modalități de a patenta această plantă medicinală naturală (nu drog, cum ne este permanent prezentată în mass-media, n.b.). Dacă reușesc, peisajul plantelor medicinale legale se va schimba pentru totdeauna în favoarea monopolurilor corporatiste și a imperiilor de control a calității, care vor zdrobi diversitatea din această cultură înfloritoare (și trebuie să avem în vedere mai ales noi românii aceasta, pentru că la noi în țară există o tradiție multimilenară și o industrie în plină dezvoltare pe baza plantelor de leac, priviți Hofigal, Dacia Plant și multe altele, n.b.).

Întreprinderile din acest domeniu și agrochimie care doresc să intre pe piața canabisului sunt în creștere și nu este o surpriză, deoarece este cea mai rapidă tendință de creștere pe care această industrie a văzut-o vreodată, după cum a remarcat chiar și președintele executiv al Scotts. Jim Hagedorn, directorul executiv al Scotts Miracle-Gro, a spus chiar că intenționează " să investească jumătate de miliard de dolari în a prelua această afacere ... Este cel mai mare lucru pe care l-am văzut vreodată în cultivarea de plante și grădinărit. “ El a investit, de asemenea, în companii precum Leaf, care produce canabis într-o suprafață interioară, controlată electronic prin intermediul telefonului smartphone.

Industria canabisului este deja extrem de profitabilă pentru guvern în state precum Colorado, unde 2017 vânzările au depășit deja 1 miliard de dolari până în luna octombrie și se așteaptă să crească dramatic de sărbători. Și aceasta este doar o singură piață dintr-un potențial de 50 de piețe din S.U.A. Știm că aici sunt implicați bani mulți, ce implică cu siguranță un interes atât de mare pentru corporații în ceea ce privește canabisul, dar există și un alt motiv pentru care companiile farmaceutice se luptă pentru a ,,băga mâinile” în acest vas cu miere.

Studiile medicale și științifice vin frecvent și arată că marijuana medicală schimbă drastic peisajul dependenței de pastile și produse farmaceutice și chiar mai mult decât atât, uleiul de canabis vindecă orice formă de cancer rapid și în procent de 100% (a se citi articolele din blog din categoria ,,Despre cancer” referitoare la acest subiect, n.b.). Nu numai că există o cantitate mare de bani care trebuie investită în canabisul legal, dar există și o cantitate mare de bani și o cotă de piață care poate fi pierdută din canabisul medical, iar acest fapt îi face pe giganții farmaceutici să abuzeze, prin statutul privilegiat, pentru a-și prelua această putere.

De exemplu, un studiu major a constatat recent că mai mult de jumătate dintre persoanele care încearcă tratamentul cu canabinoide (CBD) nu mai iau medicamente tradiționale, cum ar fi analgezice de reducere a durerii și ajutoare pentru somn. Cele mai frecvente motive pe care oamenii le-au avut în folosirea CBD, au fost tratarea insomniei, depresiei, anxietatii și durerilor articulare, potrivit dr. Perry Solomon, directorul medical al HelloMD. 42% dintre utilizatorii CBD au declarat că au încetat să utilizeze medicamente tradiționale, cum ar fi medicamentele de alinare a durerilor de tip Tylenol sau medicamentele de prescripție precum Vicodin și care au trecut la utilizarea canabisului. 80% au spus că au descoperit că produsele (pe bază de canabis) sunt "foarte sau extrem de eficiente". Numai 3% sau mai puțin a constatat că produsul este fie ineficient, fie doar puțin eficient.

Un alt raport emis la începutul acestui an, a cuantificat pierderile potențiale pentru industria farmaceutică, în cazul în care aceasta nu ar putea să valorifice și să profite de o parte semnificativă a cotei de piață a canabisului medical.
,,Se pare că comerțul farmaceutic are motive mai mult decât suficiente pentru a se teme de legalizarea marijuanei, deoarece o analiză efectuată de oamenii de la New Frontier Data prevede că utilizarea legală a produselor de canabis, pentru afecțiuni variind de la dureri cronice până la crize ar putea costa companiile medicinii moderne undeva în jur de 4 miliarde de dolari pe an.”

Brevete legate de produsele din canabis și de canabis, sunt din ce în ce mai mult depuse la Biroul de Brevete din S.U.A., tot mai multe companii mari și întreprinderi mai mici. Într-un articol recent pe această temă, revista Forbes a răspuns la întrebarea dacă poate sau nu poate fi brevetat canabisul: ,,Da, aceasta este în prezent o mică zonă de activitate, dar poate reprezenta și o oportunitate. Plantele pot fi brevetate în două moduri, prin "brevete de utilitate" (cum ar fi 95% din toate brevetele) sau printr-o categorie separată de "brevete de plante". 
Brevetele de utilitate sunt mult mai puternice; brevetele de plante sunt concentrate strict pe o singură plantă "mamă" și pe descendenții săi direcți.” ,,În prezent există doar 5 cazuri de brevete de plante în SUA (4 cereri în așteptare, 1 brevet eliberat) și 11 cazuri de brevet de invenție (8 cereri în așteptare, 3 brevete emise). 
Două companii sunt în prezent principalii jucători în domeniul plantelor: Institutul de Biotehnologie concentrat asupra plantelor (Los Angeles - CA) are 3 brevete emise, precum și 2 cereri în așteptare, iar GW Pharmaceuticals (Marea Britanie) are două aplicații dedicate plantelor. GW se remarcă prin faptul că are cel mai mare portofoliu de canabis (mai mult 80 de cazuri în SUA) din toate companiile din acest spațiu și se concentrează în special pe metodele de tratare a bolilor.”

    Concluzie
Medicamentele farmaceutice ucid mai mulți oameni în fiecare an decât drogurile ilegale. Marile corporații cunosc acest lucru și depun eforturi pentru a evita răspunderea pentru acest rău, chiar și în fața unei crize atât de copleșitoare, cum este epidemia de opiumacee. Principalul lucru pe care trebuie să-l observăm aici este că aceasta depășește cu mult termenii economici. Este o chestiune de libertate personală și un mijloc foarte eficient de protest și ocolire a cartelurilor corporatiste medico-farmaceutice, care au acum o lume dependentă de medicamente chimice periculoase. Pentru ele boala în masă este profitabilă, iar cu ajutorul mass-mediei și a guvernelor neinformate sau corupte, ele fac maxim de profit pe termen lung (vezi campania deșănțată provaccinare din România și legea fascistă care impune obligativitatea vaccinării copiilor și bătrânilor).

Dacă o persoană, cum ar fi cazul lui Tommy Chong și mulți alții care s-au vindecat, își poate vindeca propriul cancer prin cultivarea plantelor pe acoperiș (sau în propria grădină), atunci când are un prieten care și procesează aceste plante în uleiuri naturale consumabile pentru a-și salva viața, este într-adevăr o modalitate de a depăși dominanța Big Pharma. Dar atunci există legi de constrângere, cu pericolul de a face și pușcărie pentru faptul că produci droguri (mai ales la noi în România). Problema trebuie pusă la modul de a scoate de pe lista neagră a drogurilor această plantă și celelalte din familia ei și trecută pe lista plantelor medicinale așa cum a fost în sec. XVIII, până la crearea acestei industrii de către fondatorul petrolist Rockefeller.
Pe piața din România există (încă) uleiul de cânepă, cu aceleași efecte miraculoase, este ieftin și se găsește la mai toate magazinele cu specific naturist.

  Sănătate maximă și minte ascuțită !

   Sursa: http://www.wakingtimes.com

Un comentariu:

 1. Namaste !
  Se pare ca ce am asteptat A INCEPUT ................
  Operațiunea Perseus: Comandamentul Ashtar a înălțat puterea din jurul rețelei planetei, lucru care se face fără întrerupere de către meșteșugari care zboară în direcții pentru a acoperi toate zonele.

  "O lumină albastră, cu o frecvență utilizată doar de Pleiadieni, este transmisă și lăsată la loc. Această protecție respinge și energia negativă a forțelor care continuă să întârzie evenimentul".

  "Neioh: Aceasta este mai puternică decât tot ceea ce am folosit până acum și am așteptat să aplicăm acest lucru, deoarece Frecvența se aude uneori și nu vrem să alarmăm oamenii".portal2012


  "Mulți vor observa că au auzit o frecvență înaltă pe care nu au auzit-o niciodată înainte, ceea ce nu va dăuna oamenilor.

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.