vineri, 14 aprilie 2017

Energia vieții - să înțelegem ce este și cum să creem viața conștient


     Lumea este o iluzie, pentru că, în ciuda formelor solide pe care le îmbracă materia în cea de-a treia dimensiune, totul este văzut (inclusiv schimbările) prin prisma propriei noastre percepții. Nu există nicio viziune standard asupra lumii, pentru că o putem vedea ca fiind frumoasă sau urâtă, plină de frică sau de iubire, tristă sau veselă – totul, în funcție de credințele, gusturile, sentimentele și gândurile privitorului. De fapt, fiecare dintre noi vede fiecare aspect al lumii într-un fel unic, pentru că lumea este văzută prin ochii noștri și simțită prin intermediul propriilor emoții. Nu există alt fel de a “vedea” sau simți lumea, decât din punct de vedere individual și foarte subiectiv.

 Ceea ce noi numim lume “materială” este de fapt un continuum energetic, a cărui formă pare să fie fizică, solidă și reală. Și chiar dacă din punctul nostru de vedere este fizică, lumea e cu mult mai mult decât atât. Relația noastră cu lumea este fizică, pentru că noi percepem și relaționăm prin natura noastră umană, numai cu partea fizică a realității. Dar acesta constituie doar un punct de vedere. Relația noastră adevărată cu lumea este o relație energetică, pentru că lumea este pur și simplu un flux de energie.
Energia nu este o unică frecvență sau o valoare cuprinsă într-un interval definit. Ea reprezintă spectrul nelimitat al frecvențelor la care ne conectăm, în funcție de propria vibrație energetică. Nu există niciun nivel prestabilit al energiei în lume; există însă nivele care corespund vibrației colective din spațiul respectiv. Nu putem lua contact decât cu frecvențele care se potrivesc cu ale noastre și, din această cauză, nu ne simțim bine și în largul nostru, într-o anumită zonă geografică sau în prezența unor anumite persoane – sau bine și complet bineveniți, în altele.

Percepția noastră asupra lumii nu este altceva decât intersecția dintre energia Pământului și emoțiile noastre. Gândiți-vă la un loc în legatură cu care aveți amintiri plăcute și, de îndată, puteți simți bucurie și puteți vedea frumusețea sa. Acum încercați să împărtășiți această percepție cu cineva care are o amintire neplăcută legată de acel loc și a cărui experiență și sentimente sunt complet diferite. Acolo unde voi vedeți frumusețe, ei vor vedea urâciune; acolo unde voi vă reamintiți bucuria, ei își vor aminti durerea. Este același loc, dar cu o amintire energetică diferită.

Este un adevăr simplu al lumii, suntem ființe energetice și trăim într-o lume a energiilor. Credem că lumea este aici pentru a fi cucerită și înfrântă, dar ea nu este altceva decât un flux de energie care nu emite nicio judecată și nu are niciun plan cu privire la noi. Acestei energii nu îi pasă ce este sau ce va deveni, ea răspunde pur și simplu la ceea ce emitem noi sub forma emoțiilor, credințelor și gândurilor noastre, transformându-se pentru a le asimila. Prin urmare, încercările vieții nu sunt nimic altceva decât transformarea energiei în ceva ce noi putem recunoaște ca fiind o încercare ca răspuns la propria noastră energie. Bucuriile vieții reprezintă transformarea energiei în ceva ce percepem ca fiind plin de bucurie. Tot ceea ce știm despre lume este de fapt o reflectare a energiei noastre și toată lumea se schimbă, atunci când noi ne schimbăm energia.

 Asta înseamnă că avem capacitatea de a crea lumea după cum vrem să ne fie viața. Este vorba despre crearea miracolelor, mișcarea energiei dintr-un loc în altul, schimbarea vibrației noastre, pentru a permite nivelelor superioare de frecvență energetică să se exprime prin intermediul nostru, în lume. Având această perspectivă, putem crede că totul este posibil pentru noi – și chiar așa și este. Chiar dacă ne putem schimba percepția asupra lumii și energia, nu putem face același lucru pentru altcineva. Fiecare persoană are propria relație cu această energie – o relație unică, bazată pe vise, dorințe, karmă, vibrații, contractul sufletului, credințe, gânduri, experiențe trăite și lecții de viață. Cu atât de mulți factori diferiți care influențează energia, am putea fi oare vreodată în exact aceeași situație cu altcineva?

Putem împărtăși o anumită gamă de vibrații energetice cu cineva, dar nu putem împărtăși viziunea asupra lumii, chiar dacă punctele de vedere ne sunt asemănătoare. De fapt, nu putem împărtăși niciun aspect al existenței noastre fizice în lume, cu nimeni. Putem respira, mânca, trăi sau râde pentru altcineva? Poate să ne placă ceva și apoi să transmitem altcuiva această experiență, neschimbată? Dacă vă este sete și eu beau ceva, vă mai este sete? Sigur că vă este, pentru că eu nu vă pot transmite experiența mea fizică – voi trebuie să o trăiți singuri.

 Și aici intervin blocajele în relații, pentru că vrem să ne împărtășim călătoria cu ceilalți, pentru a ne valida propriile experiențe. Căutăm un nivel de conexiune externă, care simțim că ne lipsește în lumea noastră interioară. Ne dorim de fapt să existe cineva care să creeze pentru noi, o vibrație superioară celei pe care credem că am putea să o creăm singuri. Este frustrant și nu funcționează niciodată, pentru că încercăm să împărtășim o experiență emoțională într-o lume fizică – o lume care reprezintă singura noastră interpretare a energiei. Corpul nostru emoțional este filtrul pe care îl folosim pentru a trăi energia Pământului și noi judecăm fiecare experiență de viață, după modul în care o simțim.
Imaginați-vă cum este să fii în preajma unui copil de doi ani, ale cărui stări sunt în permanentă schimbare. Acum este fericit și râde în gura mare și în clipa următoare plânge, țipă și aruncă cu lucrurile. Copiii sunt așa, pentru că se află întotdeauna în modul „răspuns” și stările lor se schimbă în funcție de energia pe care o simt. Și noi suntem la fel, din multe puncte de vedere, pentru că le permitem emoțiilor să ne dicteze cum să percepem energia Pământului. Din moment ce, de cele mai multe ori, nu ne putem controla emoțiile, asemenea unui copil de doi ani, credem că nu putem controla energia – și chiar nu putem, atâta timp cât suntem prea implicați din punct de vedere emoțional.

 Din acest punct de vedere nu deținem niciodată controlul asupra lumii noastre, pentru că ne bizuim pe a simți energia ca participanți, în loc să o percepem din poziția unui observator. Aceasta este diferența între a deține controlul curgerii fluxului de energie și a te îneca în el. Adesea ne scufundăm, fără să fim capabili să ne găsim calea, pentru că ne pierdem în experiența emoțională a energiei și uităm că mai există și un alt nivel, acela al intenției.
Prin intenție devenim maeștri energiei, pentru că noi suntem cei care îi  putem stabili frecvența, în loc să reacționăm inconștient la orice fel de energie s-ar afla în jurul nostru – inclusiv cea a altor oameni. Majoritatea dintre noi empatizăm în mod natural, adică suntem conștienți de energia celorlalți, dar lucrurile merg mult mai departe decât atât, deoarece ne stabilim frecvența energetică pentru a se alinia cu a lor. Facem asta din mai multe motive: pentru a transmuta sau a schimba energiile joase, pentru a-i ajuta pe alții în călătoria lor de vindecare, mergând alături de ei, pentru a răspunde nevoilor de vindecare prin serviciile noastre, făcându-ne utili sau pentru că răspundem, în mod automat, nevoilor de vindecare ale celorlalți, oglindindu-le vindecarea. Astfel, dăruim frânturi din lumina noastră, pentru a o împărtăși – în loc să strălucim mai puternic și să ne sporim frecvența energetică, spre a le reaminti celorlalți de propria lor putere interioară.

 Avem multe de învățat despre energie, lumină și putere și despre cum îi putem ajuta pe ceilalți, în călătoria lor. Toate acestea fac parte din călătoria în stare de maestru, prin care înțelegem că, indiferent ce am trăi aici, pe Pământ, totul este energie – o iluzie creată de intersectarea credințelor, gândurilor, emoțiilor și percepțiilor noastre, cu energia Pământului. Și, asemenea nisipului de pe o plajă, iluzia se schimbă cu fiecare schimbare a propriei noastre energii. De fiecare dată când ne schimbăm energia, ne transformăm toate conexiunile cu energia Pământului, ceea ce conduce la schimbarea iluziei și a modului în care o percepem. Și atunci când fiecare dintre noi se dedică activ, ridicării propriei vibrații, avem impact asupra întregului spectru al energiilor Pământului și le putem schimba și pe ele.
Atunci când înțelegem adevărul despre energie și relația pe care o avem cu ea, când înțelegem rolul atât de important pe care îl joacă emoțiile și ce putem face pentru a le schimba, nu vom mai simți că ne înecăm în energie, pentru că vom păși în fluxul energiei propriei noastre intenții și astfel vom crea raiul pe Pământ.

     Înecul în energie

Dacă am putea vedea energia Pământului, așa cum este ea, am vedea numeroase puncte de lumină strălucitoare, înconjurate de spații goale. Luminile strălucitoare reprezintă energia care așteaptă să devină formă; spațiile goale fac loc pentru ca energia să se extindă, ca răspuns la comanda pe care o primește. Însă cel mai mult ne-ar șoca să aflăm că această energie stă literalmente agățată de fiecare cuvânt și gând al nostru, așteptându-ne să îi dăm comanda prin care să se materializeze fizic. Însă de foarte multe ori suntem copleșiți de energie și ne scufundăm în ea, în loc să păstrăm controlul. Credem că ea este cea care deține controlul și nici măcar nu ne dă prin cap că am putea fii stăpânii energiei Pământului.

Energia pe care o trăim reprezintă vibrațiile colective ale tuturor celor care ne înconjoară. Prima noastră experiență a acestui mediu este cea emoțională și, din această cauză, ne simțim atât de copleșiți și fără control. Ne putem oare controla vreodată emoțiile? Putem, atunci când le recunoaștem în mod conștient și când ne stabilim intenția pentru ceea ce dorim să trăim. Dar, de regulă, suntem atât de implicați în emoțiile noastre, încât suntem copleșiți și atunci începem să ne scufundăm – și fiind atât de preocupați să ne ținem capul la suprafață, nici măcar nu ne trece prin cap că energia poate fi gestionată.
 Una dintre cele mai importante lecții de viață este aceea de a învăța că viața este legată de alegeri și că, prin intermediul alegerilor, al alegerilor conștiente, ne stabilim energia vieții. Din acest motiv avem liberul arbitru, chiar dacă avem tendința să îl folosim în mod inconștient. Nu suntem aici pentru a suferi – chiar dacă asta este una dintre alegerile posibile, la fel ca și bucuria. Uităm că ne aflăm aici ca maeștri, nu ca victime și că putem fie să ne înecăm în energia care ne copleșește, fie să fim activ conștienți de faptul că putem crea în fiecare moment, folosindu-ne liberul arbitru pentru a dirija energia către cea mai înaltă expresie a ei.  

Nimic din viețile noastre nu este pre-stabilit și totul depinde de noi, fiind reflectarea directă a alegerilor pe care le facem. Cu cât vom deveni mai repede conștienți de faptul că suntem maeștri plini de forță ai energiei celei de-a treia dimensiuni, cu atât vom putea începe mai curând să creăm realitatea lumii în care dorim să trăim. Folosirea conștientă și intenționată a liberului arbitru este cea care ne va permite să ajungem la acest rezultat – altfel ne vom scufunda în imensa energie care ne înconjoară, zăpaciți și nesiguri, întrebându-ne de ce avem atât de multe încercări în viață, în condițiile în care un singur gând ar fi de ajuns pentru a ne dirija energia și pentru a putea folosi potențialul nelimitat al acesteia, pentru a crea o viața despre care credeam că poate exista numai în visele noastre.

    Aveți încredere oriunde v-ați afla
Viața și lecțiile ei apar sub forma încercărilor pe care trebuie să le depășiți cu ajutorul înțelepciunii și al îndrumării voastre divine. Dar, cu toate că le vedeți ca pe niște încercări ale înțelepciunii voastre, ele sunt de fapt ocaziile voastre de a vă reconecta la lumina atotștiutoare din interior. Binecuvântarea fiecărei încercări stă în aflarea faptului că sunteți divini, că frica este o energie a cărei forță este limitată de voința voastră de a avea încredere în voi înșivă. Aveți încredere în locul în care vă aflați în fiecare clipă, astfel încât să îi puteți vedea perfecțiunea și, odată cu aceasta, să vă amintiți cine sunteți.
Perfecțiunea exista totdeauna în viața voastră, chiar și atunci când, fiind în fața unor încercări, atenția pe care i-o acordați fricii, care reprezintă energia trecutului, vă face să nu vedeți lumina iubirii și forța, care sunt și ele prezente. În vremurile voastre cele mai grele vă simțiți singuri și speriați, lipsiți de sprijin și de îndrumare, pentru că priviți numai în afara voastră, chiar și la Sursă, pentru a primi ceea ce credeți că vă lipsește. Nu aveți deloc încredere în voi înșivă, pentru că simțiți că v-ați trădat țelul și misiunea – și chiar Sursa. Cu toate acestea, prin intermediul acestor trăiri, căpătați înțelepciunea și ințelegerea prin care vă puteți reaminti conexiunea la Sursă. Înțelepciunea Universului este totdeauna cu voi, atunci când vă amintiți să aveți încredere în perfecțiunea locului în care vă aflați.

Atunci când vă simțiți depășiți și copleșiți de viață, vă cufundați în frică și îndoială. Viața nu este maestrul vostru, voi sunteți maeștri vieții și ai trăirii. A treia dimensiune este numai un spațiu energetic, al cărui scop este să vă readucă la întregire. Ea va reflecta separarea, doar până când vă aduceți toate părțile înapoi, în aliniere cu divinitatea voastră. Până și ego-ul tânjește după întregire, chiar dacă pentru a o atinge are nevoie de elementul de încredere, ce vine de la spirit. Ego-ul nu are încredere, deoarece cunoaște frica. Echilibrul dintre ego și spirit îi permite încrederii să apară și atunci aveți acces la înțelepciunea care vă va permite să schimbați energia propriei realități și să creați transformarea. 

Aveți încredere că fiecare aspect al realității voastre există în întreaga lui perfecțiune, în fiecare moment. Atunci veți trece de la un moment pozitiv, la altul. Prin intermediul încrederii vă ridicați vibrațiile și vă reconectați cu înțelepciunea necesară pentru a trece la bucurie, pace, iubire și abundență. În fiecare moment vă aflați în realitatea energetică pe care ați creat-o și, având încredere în voi înșivă și fiind deschiși pentru a primi îndrumare din interior, vă veți conecta la aspectele ființei voastre care vă conduc înapoi la întregire, la centrul vostru ancorat, la lumina voastră interioară și atunci sunteți Acasă, în raiul vostru de pe Pământ. 

      Paște fericit cu multă Lumină în suflet!

2 comentarii:

  1. Foarte constructiv si profund articolul ,,totul e nimic ,si nimic este totul'' ! Trebuie sa fim cu totii constienti ca noi suntem singurii ce pot permite accesul vibratiilor inalte si de lumina sau vibratiilor mai putin inalte ,daca sunteti interesati puteti urmarii pe youtube sesiuni cu Caligero Grifasi ,ce demonstreaza intareste articolul de mai sus , hipnoza regresiva...personal mi-a schimbat perceptia despre existenta !

    RăspundețiȘtergere
  2. LUMINA SĂ FIE CU TINE MARIUS CU TOŢI CITITORII BLOGULUI TĂU ! FIE SĂ NE T.R.E.Z.I.M. ODATĂ DIN ILUZIA LĂCOMIEI,FORŢEI NEJUSTIFICATE,EGOISMULUI FĂRĂ SENS şi a tuturor tarelor vicioase .

    RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.