vineri, 7 aprilie 2017

Cele 9 fericiri – Bucuria vieții – Legea cea nouă – Cheile Mamei Divine transmise de Domnul nostru Iisus Hristos


 Domnul nostru Iisus Hristos s-a suit în munte și îi învăța pe ucenicii Săi zicând:

1.     "FERICIȚI CEI SĂRACI CU DUHUL, CĂCI A LOR ESTE ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR."
 Cei săraci cu duhul sunt aceia care se consideră pe sine foarte mici în comparație cu măreția lui Dumnezeu și care tânjesc să se înalțe la Dumnezeu și în împărăția Lui.
   2. "FERICIȚI CEI CE PLÂNG, CĂCI ACEIA SE VOR MÂNGÂIA."
 Cei care plâng în lumea aceasta trecătoare se aseamănă Fiului lui Dumnezeu, care rareori a zâmbit, dar foarte adesea a plâns, din pricina urii și neînțelegerii dintre oameni, a păcatelor și patimilor omenești.

  3."FERICIȚI CEI BLÂNZI, CĂCI ACEIA VOR MOȘTENI PĂMÂNTUL."
  Cei blânzi sunt iubitori de oameni și răbdători. Datorită blândeții Sale, Hristos este numit Mielul lui Dumnezeu. Cei mândri și mânioși sunt potrivnici celor blânzi. Ei grabnic câștigă, dar tot grabnic și pierd. Cei blânzi dobândesc după un timp.

  4."FERICIȚI CEI CE FLĂMÂNZESC ȘI ÎNSETEAZĂ DE DREPTATE, CĂCI ACEIA SE VOR SĂTURA."
 Cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, sunt oamenii care nu pot răbda nedreptatea din lume. Ei vor vedea biruința lui Hristos Cel înviat, care va învinge

  5.  "FERICIȚI CEI MILOSTIVI, CĂCI ACEIA SE VOR MILUI."
 După cum ne purtăm cu fiii lui Dumnezeu, tot astfel se va purta și Dumnezeu cu noi. Milă pentru milă. Dar Milostivirea dumnezeiască este cu mult mai mare decât milostivirea oamenilor. "Aceștia vor primi însutit" le-a spus Domnul celor milostivi. Milostivirea este o virtute cu două direcții: socială dar și personală. Suntem milostivi și față de noi înșine, atunci când nu uităm de sufletul nostru și de mântuirea lui. Egoismul, răzbunarea și cruzimea sunt vrăjmașii milostivirii.

  6."FERICIȚI CEI CURAȚI CU INIMA, CĂCI ACEIA VOR VEDEA PE DUMNEZEU."
  Inima omului este ochiul curat de trebuință pentru a privi pe cele duhovnicești, în primul rând pe Dumnezeu. Prin îndelunga lucrare și prin harul lui Dumnezeu, inima se poate curăți de toate necurățirile păcatului, după cum ne dau mărturie Viețile Sfinților. Gândurile și dorințele rele întineaza și orbesc inima.

  7."FERICIȚI FĂCĂTORII DE PACE, CĂCI ACEIA FIII LUI DUMNEZEU SE VOR CHEMA."
 Hristos este numit Împaratul păcii. El a dăruit pacea Sa ucenicilor Săi. Fiecare poate da ceea ce are. Dacă avem în inimile noastre pace, putem să o dăruim și celorlalți. Pacea minții, a inimii și a voinței - întreita pace în unitate - aceasta este adevarata pace dumnezeiască a sufletului. Sufletul necumpătat nu poate avea pace.

  8. "FERICIȚI CEI PRIGONIȚI PENTRU DREPTATE, CĂCI A LOR ESTE ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR."
 Să fii prigonit pentru dreptate înseamnă a te asemăna lui Hristos și apostolilor. În Biserica Ortodoxă s-au arătat mulți mucenici care au suferit pentru dreptate și care s-au sălășluit în împarația cerească a lui Hristos. Sfântul Apostol Petru spune: "Căci este mai bine, dacă așa este Voia lui Dumnezeu, să pătimiți făcând cele bune, decât făcând cele rele!" (I Petru III, 17).

  9."FERICIȚI VEȚI FI VOI CÂND VĂ VOR OCĂRΠȘI VĂ VOR PRIGONI ȘI VOR ZICE TOT CUVÂNTUL RĂU ÎMPOTRIVA VOASTRĂ, MINȚIND PENTRU MINE."
Aici Hristos vorbește despre pătimirea pentru El a celor ce-L urmează. Ei vor fi batjocoriți, defăimați și chinuiți. Dar ei trebuie să rabde toate cu credința neclintită și nădejde în El, căci va veni ca Cel din urmă Biruitor și Drept Judecător. El va despărți atunci pentru veșnicie drepții de cei păcătoși.

BUCURIA VIEȚII
  10. "BUCURAȚI-VĂ ȘI VĂ VESELIȚI, CĂCI PLATA VOASTRĂ MULTĂ ESTE ÎN CERURI!"
Să ne bucurăm de fericire, dar să ne bucurăm și în lacrimi, căci doar așa ajungem acolo unde domnește Hristos și unde nu este durere, nici întristare, nici suferință, ci viață și bucurie veșnică.

   Drum drept spre Lumină !

Un comentariu:

  1. Cu regrete ,dar Ashtara Tristar sau cum se tot .....autointitula cu blogul ei cu tot si cu Scolile de ingeri contra diplome pe bani,cea mai evidenta bazaconie a evolutiei spirituale cica,si la Kryon,sau care or mai fi ne putem lipsi de ele cu usurinta...Nu trebuie academie de cunoastere in domeniul acesta ,sa realizam ce "promotie" de spalatori de creiere vor mai fi si acestia,ca si inca altii...

    RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.