vineri, 10 februarie 2017

Manifestanții din multe orașe din România sunt angajații multinaționalelor și sunt intimidați să iasă în stradă


 La Iași, Cluj, Timișoara sau București, cea mai mare parte dintre protestatari provin de la firmele multinaționale care au sediile în aceste orașe . În realitate, de fapt, acești oameni au fost obligați să iasă la proteste de patronii lor, care sunt disperați de faptul că actualul guvern al României schimbă din temelii Codul Fiscal

 Sute de mii de români au ieșit în stradă în ultimele două zile, protestând față de Ordonanța de Urgență (care a și fost abrogată) privind grațierea și față de modificările propuse de Guvern la Codul de Procedură Penală. Mulți dintre cei prezenți în stradă sunt tineri, angajați ai multinaționalelor din România. La Iași, Cluj, Timișoara sau București, cea mai mare parte dintre protestatari provin de la firmele multinaționale care au sediile în aceste orașe. Totuși, de ce acești oameni au ieșit în stradă în număr atât de mare, spre deosebire de alte momente delicate din istoria recentă a României?
 
După discuții cu mai mulți oameni de afaceri din marile orașe ale țării, a ieșit la suprafață și motivul pentru care angajații din multinationale au ieșit la protestele împotriva Guvernului Sorin Grindeanu. În realitate, de fapt, acești oameni au fost obligați să iasă la proteste de patronii lor, care sunt disperați de faptul că actualul guvern al României schimbă din temelii Codul Fiscal. Conform noilor prevederi ale Codului Fiscal impuse de Guvernul PSD-ALDE, multinaționalele din România vor fi impozitate fie la cifra de afaceri, fie acționarii lor vor trebui să plătească impozit pe dividende de 16 la sută.

Până acum, impozitul pe dividende era de 5 la sută, în timp ce cel pe profit a fost de 16 la sută. Era evident pentru toată lumea că proprietarii multinaționalelor preferau să scoată banii din țară ca și dividende și să plătească impozit doar 5 la sută. Acum, când impozitul pe dividende va ajunge 16 la sută, este clar că multinaționalele vor pierde sume uriașe de bani, de ordinul miliardelor de euro. Acești bani vor rămâne în România și pot fi investiți în spitale, școli, autostrăzi.
 
Mai este o metodă prin care multinaționalele scot profitul din România. De exemplu, în loc să declare profit, preferă să plătească servicii de consultanță de ordinul miliardelor de euro, către firme din țările mamă, multe dintre ele cu același acționar. Practic este o caracatiță prin care banii sunt scoși din România, profitul este diminuat, iar bugetul statului este păgubit cu miliarde de euro.
Toate aceste artificii prin care România a pierdut miliarde de euro în ultimii ani nu mai pot fi posibile datorită noilor prevederi ale Codului Fiscal pregătit de Executivul PSD-ALDE, iar patronii multinaționalelor și-au scos oamenii în stradă, pentru a da jos Guvernul Grindeanu. Românii trebuie să știe adevărul și trebuie să înțeleagă de ce sunt disperate multinaționalele să-și scoată oamenii în stradă.
 
Până acum, aceste companii multinaționale care au acaparat economia României, cu largul concurs al autorităților, plăteau doar contribuțiile pentru salariați la bugetul statului, în timp ce profitul declarat era aproape 0. Pe lângă profiturile pe care firmele străine le obțin cu ajutorul filialelor din România, multinaționalele scot bani de la aceste subsidiare practicând transfer care de cele mai multe ori sunt extrem de mari.
 Multinaționalele maschează profitul în țara de origine, sau în paradisuri fiscale, iar în România nu platesc impozit pe profit, căci raportează că nu scot profit, nu sunt în faliment și nici măcar în insolvență. Pierderile suferite de economia românească pe seama acestor companii în ultimii ani se ridică la mii de miliarde de euro.
 
Multinaționalele și băncile care operează în România scot anual din țară zeci de miliarde de euro și la stat contribuie cu mai nimic. Acolo se duc banii. De altfel, România s-a transformat într-un paradis al multinaționalelor care controlează industria, agricultura, transporturile, construcțiile, comerțul, sectorul financiar-bancar etc. și care își promovează reglementări legale în interes propriu. Economia României s-a privatizat în beneficiul străinilor și nu intereselor naționale.
Ceea ce este revoltător este că nimeni nu a ieșit în stradă atunci când au fost încălcate flagrant drepturile oamenilor, atunci când au fost atinse libertățile cetățenești. De ce nu a ieșit nimeni să protesteze atunci când au arestat-o și au ținut-o degeaba în pușcărie pe Mariana Rarinca? Până la urmă, s-a dovedit că totul a fost un mare abuz din partea Liviei Stanciu, fosta șefă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în prezent judecător la Curtea Constituțională.

Nu este ceva dubios că toată lumea a tăcut atunci? Că toată lumea a tăcut când au fost călcate în picioare toate drepturile și libertățile cetățenești? Probabil că răspunsul este unul singur: atunci nu erau lezate interesele financiare ale companiilor multinaționale…

    Nu vă mai lăsați înșelați, manipulați sau intimidați !

   Drum drept spre Lumină! 

25 de comentarii:

 1. Citesc cu mare interes articolele postate pe acest blog si va felicit pentru activitate.
  De data aceata imi mpermit sa va critic: de unde stiti ca ,,cea mai mare parte dintre protestatari provin de la firmele multinaționale "? Nu credeti ca este cam greu de sustinut si bineinteles de verificat aceasta afirmatie? In rest intru totul de acord cu cele publicate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Informații din mediul on-line și din deducție logică. Nu sunt membru niciunui partid și sunt împotriva tuturor partidelor ptr. că sunt niște găști de extorcare a avuțiilor naționale și a poporului român. Nu mai fiți partizanul unei părți din acest sistem. Dacă tot ieșiți în stradă, ieșiți ptr. schimbarea sistemului în totalitate, dar asta oricum nu se poate prin astfel de acțiuni.Einstein spunea că nu poți rezolva o anumită problemă gândind prin același mod prin care a fost creată.
   Deci deziluzia s-a perpetuat continuu de 27 de ani încoace, toți au fost la putere și s-a văzut la ce viață am ajuns. Eu nu critic tinerii ce au ieșit, ci de faptul că ies ptr. a schimba un rău cu alt rău care defapt a fost demonstrat că s-a perpetuat din 1990 încoace.
   Tot ce-i mai important d.p.d.v. național, existențial al acestui popor este acum în mâinile corporațiilor străine. Nu vedeți pădurea din cauza copacilor, învățați să vedeți totul prin imaginea de ansamblu, nu strict dintr-un eveniment singular, adevărul este mult mai mare.
   Multinaționalele nu vin aici ptr. ca noi să o ducem mai bine, vin acolo unde există slăbiciune sau obediență din partea guvernelor naționale pentru a face cât mai mulți bani încălcând drepturi fundamentale ale oamenilor și multe alte legi, incuzând legi internaționale privind mediul (priviți Schweighofer austriacă - în țara lor austriecii nu ar face așa ceva în primul rând din conștiință și în al doilea rând legea nu le-ar permite și nu ar încălca-o!).
   Ia spuneți câți din angajații hipermarketurilor sau multinaționalelor au sindicat și lider care să le susțină drepturile..???
   Știu real un caz al unui tânăr de 25 de ani care muncește la Kaufland cam așa: o zi pleacă la 06.30 dimineața și se întoarce la 23.10 seara, a doua zi de la 10.00 la 22.30, a treia zi de la 09.30 la 22.30 și a patra liber, după care o ia de la capăt. De sărbătorile de iarnă a muncit zilnic 06.30 - 23.30 și i-a fost dat liber 2 zile de crăciun și 2 de revelion. Toate astea la un salariu de 1.800 de lei, adică vreo 400 euro/lună...
   E corect? Dacă susțineți că da, multinaționalele sunt mană cerească ptr. România, nici eu nu pot fi de acord cu dvs.
   Numai bine !

   Ștergere
 2. Am gasit pe net oferte de angajare pentru aceste demonstrati...cine-i plateste? cred ca si soros are o activitate aici.Dar scumpa securitate ce pazeste in tara asta? pe multinationale deesigur daca vedem tot ceia ce vedem. Sa nu mai vorbim de nazistu iohanis. Doamne ce va fi cu tara asta? Numai Dumnezeu mai poate desface aceste ite incalcite...

  RăspundețiȘtergere
 3. LA ASA CEVA NU MA ASTEPTAM...CINE PE CINE MAI MANIPULEAZA ZILELE ACESTEA.LUCREZ LA O MARE MULTINATIONALA DAR ,NIMENI SI NIMIC NU MA CONVINGE SA IES IN STRADA DECAT JAFUL SI HOTII CARE L-AU GIRAT TIMP DE 27 DE ANI.PATRONII NU MA PLATESC PE TIMPUL MEU LIBER SI DEOBICEI INCHIDEM SAU DESCARCAM BATERIA TEL .DE SERVICIU CA SA NU MAI PUTEM FI GASITI DUPA ORA 17.30,AM INVATAT SI NOI SA NE PROTEJAM ,DAR MAI AM SI ALTI PRIETENI IN ALTE FIRME CU CAPITAL STRAIN SI NU AM AUZIT PE VREO UNUL CA I SA SUGERAT MACAR SA IASA LA PROTESTE,PURE SPECULATII ,VENITI CU ARGUMENTE SI DOVEZI,VA ROG.ALTFEL URMARESC CU PLACERE MULTE DIN ARTICOLELE D-VOASTRA,DAR NU SUNT DEACORD CHIAR CU TOT CE POSTATI,UNELE LUCRURI SUNT FANTEZII,ALTELE DE DOMENIUL SPECULATIILOR SI ZVONURILOR ,DAR SI LUCRURI REALE CARE SE INTAMPLA,INSA TREBUIE MUUUULT DISCERNAMANT ZILELE ACESTEA PE ...PAMANTUL INTREG.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dvs. sunteți într-o anumită multinațională, dar asta nu înseamnă că toate sunt la fel. Citiți un răspuns de mai sus și vă lămuriți.
   Vă înțeleg că de firma asta depinde existența dvs., dar dpdv ca român și ca națiune ea nu are nicio treabă și nu o interesează asta, doar pe dvs., eventual...
   Dacă nu,...este ok. Dacă doar existența materială contează, asta e..., sunteți pe drumul dvs. și nu este greșit. Burebista, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu aveau o altă viziune, dar asta este deja istorie și numai contează.
   Drum bun !

   Ștergere
  2. SI EU MA POT DISTRA ,PE NET CA TOT ESTE ANONIM,SAU DAU UN NUME FICTIV,SI DAU ANUNTURI PE TOATE CANALELE POSIBILE CA FAC MASAJ GRATIS..IN NUMELE LUI IOHA,PSD,SOROS SAU N..SA-I PIEPTENE ,SI CINE A VORBIT MAI SUS DE PARTEA MATERIALA SA ADUCA SI DOVEZI,VA ROG NU ...DOAR CA AM AUZIT,NU A SUSTINUT NIMENI CA MULTINATIONALELE PREZENTE IN ROMANIA ,VOR SA NE DUCA PE CULMI NEMAINTALNITE DE PROSPERITATE SI BUNASTARE,DAR PANA UNA ALTA ANTREPRENORI ROMANI SUNT PUTINI ,SLABI,CU PUTERE FINANCIARA REDUSA FATA DE CEI MAI SUS SI NESUSTINUTI CHIAR DE CATRE ADMINISTRATIA TARII,BUCURIA MEA PERSONALA ESTE CA TINERII SI CEI CARE IES IN STRADA IN MARE MAJORITATE ,IES PENTRU NISTE PRINCIPII SANATOASE,SI SUNTEM FOARTE APROAPE DE ACEA MASA CRITICA CARE POATE "BASCULA" INTR-O SITUATIE MAI BUNA PENTRU TOATA SOCIETATEA ,SA NU NE FIE FRICA SA STRIGAM ,JOS HOTIA !

   Ștergere
  3. Dl Sumedrea: vă citesc uneori blogul, fiindcă mă interesează. Problema pe care o semnalaţi aici e corectă, dar este că s- a dat economia pe mâna străinilor în proporţie de mai mult de 50%. Acest lucru l- au făcut tot cei care conduc azi ţara.

   DAR: acum s- a ieşit în stradă pentru modificările la CODUL PENAL nu cel fiscal. Să nu fi văzut dvs că ministrul JUSTIŢIEI nu al finanţelor şi- a dat demisia? În rest, s- avem pace, că altele le- om rezolva.

   Ștergere
  4. O sa-ti pierzi multi cititori cu articolul asta plin de ineptii.Pe mine deja m-ai pierdut.Merg de 10 zile in piata si nu m-a obligat nicio multinationala.Este simplu sa stai in casa, la caldura si sa-ti dai cu parerea.Sa-ti fie rusine,Marius.Iti citesc de ani buni blogul.Mai mult, am avut si eu unul de spiritualitate..pus de tine la bloguri preferate.Nu ma asteptam.Revino-ti..si aminteste-ti ce a spus Sundar Singh despre rolul spiritual al Romaniei.Continua sa tii cu banditii, pensionarii, asistatii sociali de la Cotroceni si cu gasca lui Dragnea...Daca nu esti manipulat, atunci esti inca spalat pe creier.Nu-mi raspunde caci asta a fost ultima data cand am intrat pe blogul asta.

   Ștergere
  5. Pana nu demult puteam comnta fara ca tu sa aprobi.Faptul ca nu ne putem exprima liber iar tu ne cenzurezi, spune multe Desigur ca nu o publici comentariul meu.Rusine, Marius Sumedrea

   Ștergere
  6. Dacă ieși în stradă și crezi tu că așa se rezolvă problemele acestei țări, înseamnă că citești degeaba blogul ăsta, tu mai crezi în sistem în 3D, etc. Mergi în continuare în stradă și nu mai citi pe-aici că-l citești degeaba...
   Pa !

   Ștergere
  7. Poate nu gândim la fel în multe privinţe, dar răspunsul acesta chiar îmi place, aceiaşi aruncare din lac în puţ şi apoi invers şi bis şi bis şi bis, adio memorie. Pentru mine este un mister această îndârjire în a accepta suferinţa, deoarece oamenii nu înţeleg că orice încercare de sulemenire a actualei organizări este doar o prelungire a propriei agonii. Evoluţia spirituală este unica soluţie, este locul unde nu există ego, falsitate, lipsuri sau frică.

   Ștergere
  8. Super-interesant, mister Kenad, cum introduci în aceeași oliță "bandiţii,asistaţii sociali şi pensionarii" !
   Deşi nu sunt şi nu voi fi vreodată pensionar (deci nu am niciun interes personal în acest sens), nu pot să nu observ această aroganţă şi chiar ură faţă de calitatea de "pensionar", de care beneficiază (poate), inclusiv părinţi şi alte rude ale acestui individ...

   Când ego-ul devine super-vedetă (super-ego), nu-i mai trebuie decât un mic pre-text (şi ce mai pretext, cu distracţia asta, numită "politică"!), pentru ca Totul să explodeze!
   Şi, dacă în familii au loc disensiuni pe tema aceasta, ce să mai zicem de prieteni sau (foşti) combatanţi pe acelaşi front (fost comun), de pe Tărâmul "luptei spirituale" ?...
   Iată cum se confirmă ceea ce repet deseori, pe unde am ocazia : pol-itica nu face altcva decât să pol-arizeze, să arunce persoana într-un pol sau altul. Nici nu mai contează în care pol te regăseşti la un moment dat, căci, în scurt timp, fii sigur că vei ajunge şi în celălalt capăt, mai blând sau, poate, mai dur, izbindu-te de toţi pereţii, de "nu mai ştii pe ce lume te afli".

   În rest, toată "distracţia" (distrucţia) asta nu face decât Jocul aceloraşi "păpuşari", în timp ce "figuranţii" îşi execută rolul cu deplină "competenţă" (precum în fişele posturilor de la multi-naţionalele angajatoare).
   Azi, adică ieri, ca ţintă a fost unul FlorinI., azi e altul, SorinG., mâine urmează LiviuD... nume, personaje în aceeaşi Piesă, dar cu alte măşti, în timp ce "ţugulanii" zburdă prin viaţă precum peştele prin apă înţelegând fiecare după cum "îl taie capul" - când, în Realitate, MIZA Jocului este cu totul şi cu totul în altă parte !

   Însă, acest Premiu (al înţelegerii şi al conştientizării) nu este pentru toată lumea - ci doar pentru cei care fac minimul efort ca să ÎNŢELEAGĂ pe ce lume se află.
   În rest, să auzim cât mai de bine (pentru "binele cel mai înalt", al cui ?)...
   MarYan.

   Ștergere
 4. Triste zile, înşelăciunea şi nimicnicia cer probe, adevărul este amputat atât de crâncen, încât cu greu mai poate fi identificat, porumbeii boiţi în negreală, iar lupii behăind peste stână, sarcastic ego-ul se umflă, se umflă nechibzuit spre pieire.

  RăspundețiȘtergere
 5. O INTREBARE- DE CE NU AU IESIT SI MANIFESTAT ILEGAL tinerii frumosi si liberi si PE TIMPUL MANDATELOR LUI BASESCU(cand boc taia tot si se imprumuta la fmi ) SI A
  DUPA 12 ANI STRIGA CONTRA HOTILOR CARE NU AU MAI FOST LA PUTERE DE 12ANI SI NICI MACAR NU AVEAU BUGETUL APROBAT(MENTIONEZ CA SUNT APOLITIC,DAR ACCEPT RAUL MAI MIC DECAT CEL MARE, TRADATOR)?
  de 12 ani nu merg la vot,
  decat cand l-am dat jos pe base la referendum,si cand o sa-l dam jos pe hitler!
  SUNT VREO 10-20%DE TRADATORI DE TARA IN SERVICIILE SECRETE SI SUNT IN FUNCTI SUS,LA CEI 80-90%LE E GREU SA-I DEMASTE,DAR NU IMPOSIBIL,TOTUL DEPINDE DE CONSTIINTA LOR SI UNIUNEA LOR CONTRA TRADATORILOR(GHITA E IN TARA,MAI SUNT SI PATRIOTI IN SERVICII!)
  INAINTE II DESCONSIDERAM PE BATRANI,PENSIONARI,II CONSIDERAM VINOVATI DE VOTUL LOR MULT SI STRAMB,CONSIDERAM CA M-AU VANDUT IARASI PENTRU 4ANI,DAR ACUM,VAI MI-AU DAT O PALMA SI LE-O ACCEPT,SUNT BATRANI FIZIC DAR TINERI SUFLETESTE SI INTELEPTI,BRAVO LOR.
  CAT DESPRE tinerii frumosi si liberi,ASTIA NU AU STAGIUL MILITAR SATISFACUT,MAJORITATEA,IN CAZ DE RAZBOI,ASTIA SE TELEPORTEAZA PE FACEBOOK,SE RASCOLESC STRAMOSII IN MORMANT CAND OBSERVA ATATA TRADARE.ei nu au constiinta,au cunostinte tehnice si violente,agresive si ori fac parte din sistem(copii de securisti,procurori,patroni,sau ai parintilor care sunt in pnl+usr...)ori sunt manipulati si nu vor sa inteleaga acest lucru.un lucru e clar,ei ies ilegal la manifestatii si la ordin-RUSINE,EI SUNT FIINTE INTELIGENTE,DAR NU SI SPIRITUALE,SI FARA SPIRIT...
  INCA O DATA LE MULTUMESC BATRANEILOR-TINEREILOR DE LA cotroceni,MI-AU/NE-AU DAT O LECTIE INTELEAPTA,SPER SI PSD-ULUI CARE HABAR NU ARE CA AU FOST IN VARFUL MUNTELUI SI ACUM CADE PE TOPOGAN(eu nu cred ca werner,dragnea,tariceanu,turcan,n.dan,coldea,helvig,basescu...nu stau la masa prin buncarele bucurestiului,sa fim seriosi,isi bat joc de noi pana ne trezim de-a devaratelea!)
  Bine ai spus domnule Marius,ca majoritatea dintre noi nu vedem padurea din cauza copacilor,deci codul fiscal e buboiul,acum inteleg de ce e pornit nazistul asta sfidator si acolitii lui,dar nu-i inteleg pe manipulati,ca mai sunt si din acestia care pentru o masa si ceva bani umplu pta victoriei.
  DUMNEZEU sa ne binecuvanteze pe toti,NAMASTE!

  RăspundețiȘtergere
 6. Am uitat sa atrag atentia ca reptilianul werner vinerea la 12 e pe partie sau la sibiu sau afara(la el acasa)vine cateodata chiar lunea la cotroceni,mai munceste si el 3 zile,adica pune gaz pe foc si dezbina romanii,mai striga hotii si penalii pe unde umbla el teleleu,sau pus de altii,mai da un ranjet execrabil,sfidare tata la greu si noi romanii adevarati ce facem?
  Ce cauta la un miting neautorizat(al catelea, consecutiv),fluturand, steagurile US,CANADEI,UE,poate sunt si altele?mai suntem si noi romani?suntem sfidati pe fata de manipulatori si manipulati.
  Se prea poate ca mama GAIA sa se scuture mai mult de 5 grade,si asa am abuzat-o neimaginabil,oribil,in loc sa-i raspundem cu intelepciune la rabdarea ei,iubirea ei e fara margini si noi nu apreciem catusi de putin.
  Lasati copilasii sa se uite la desene animate(ca noi pe timpul lui ceasca nu aveam asa ceva),duceti-i in parcuri,la bunici,sunt daruri divine nu-i expuneti in salbaticia asta,nu-i manipulati de mici ca e fara de iertare.

  RăspundețiȘtergere
 7. Si eu,din fericire pentru mine adica pentru a putea supravietui muncesc de mai bine de un an la ceva ,in specificul unei multinationale,dar cu o sfera mai restransa,practic mai putin cunoscuta prin Romania. Nu pot spune ca patronul ar avea macar tendinta sa-mi ceara ceva de ordin demagogic,de pilda ,in timpul aferent programului de lucru. Deci,cu atat mai putin sa ies in strada,etc. Oricum,nu este o firma cu incasari uriase cum au altii/altele,tocmai pentru ca nici nu este cunoscuta suficient,si nici patronul nu este preocupat obsesiv de venituri exagerate,tocmai de aceea a si instrainat o parte din companie. Cat despre "sfintenia" celor din guvern/parlament/partide ca ar dori sa arate ca le pasa de natia aceasta,si sa mareasca castigul in spiritul uzului/ramanerii in tara,am mari rezerve/indoieli. Cand se va intampla aceasta,voi sti clar ca s-a declansat Evenimentul !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri

  1. JUL
   6
   „LISTA RUȘINII” cu cei 92 de parlamentari care au votat “împotriva opririi defrișărilor ilegale” din țara noastră
   „LISTA RUȘINII” cu cei 92 de parlamentari care au votat “împotriva opririi defrișărilor ilegale” din țara noastră

   LISTĂ A RUȘINII a celor 92 de parlamentari care au votat “împotriva opririi defrișărilor ilegale” din țara noastră.
   „Senatorii PNL, PSD, UDMR și Liberal-Conservatori au votat la unison împotriva opririi defrișărilor din România. Legea mea privind interzicerea exportului de masă lemnoasă brută a fost respinsă de Senat cu 92 de voturi împotrivă. Parlamentul actual este constituit dintr-o super majoritate împotriva poporului român”


   Printre cei numiți pe LISTA RUȘINII se află ministrul Daniel Constantin, Mihai Răzvan Ungureanu, Puiu Hașotti, Tudor Barbu, Titus Corlățean și Dan Șova.
   Lista celor care s-au opus legii:
   Barbu Daniel-Constantin ALDE
   Nistor Vasile ALDE
   Ehegartner Petru ALDE
   Niţă Mihai ALDE
   Durbacă Eugen ALDE
   Pelican Dumitru ALDE
   Mihai Cristian-Dănuţ ALDE
   Ungureanu Mihai-Răzvan PNL
   Luchian Dragoş PNL
   Cristina Ioan PNL
   Luchian Ion PNL
   Popa Ion PNL
   Tătaru Nelu PNL
   Haşotti Puiu PNL
   Barbu Tudor PNL
   Oprea Dumitru PNL
   Oprea Mario-Ovidiu PNL
   Popa Nicolae Vlad PNL
   Blaga Vasile PNL
   Neculoiu Marius PNL
   Zisu Ionuţ-Elie PNL
   Grigoraş Viorel PNL
   Ardelean Ben-Oni PNL
   Paşcan Emil-Marius PNL
   Ichim Paul PNL
   Paşca Liviu-Titus PNL
   Dobra Dorin-Mircea PNL
   Obreja Marius-Lucian PNL
   Păran Dorin PNL
   Mohanu Nicolae PSD
   Oprea Ştefan-Radu PSD
   Butunoi Ionel-Daniel PSD
   Duruţ Aurel PSD
   Suciu Matei PSD
   Chiriac Viorel PSD
   Mocanu Victor PSD
   Corlăţean Titus PSD
   Pavel Marian PSD
   Constantinescu Florin PSD
   Mitu Augustin-Constantin PSD
   Şova Dan-Coman PSD
   Vochiţoiu Haralambie PSD
   Fifor Mihai-Viorel PSD
   Vasiliev Marian PSD
   Valeca Şerban-Constantin PSD
   Chelaru Ioan PSD
   Păunescu Teiu PSD
   Moga Nicolae PSD
   Nicolae Şerban PSD
   Frătean Petru-Alexandru PSD
   Coste Marius PSD
   Arcaş Viorel PSD
   Saghian Gheorghe PSD
   Pop Gheorghe PSD
   Firea Gabriela PSD
   Bota Marius-Sorin-Ovidiu PSD
   Cordoş Alexandru PSD
   Agrigoroaei Ionel PSD
   Isăilă Marius Ovidiu PSD
   Mihăilescu Petru-Şerban PSD
   Voinea Florea PSD
   Bujor Dumitru-Marcel PSD
   Severin Georgică PSD
   Marin Nicolae PSD
   Donţu Ovidiu-Liviu PSD
   Tămagă Constantin PSD
   Savu Daniel PSD
   Ilieşiu Sorin PSD
   Coca Laurenţiu Florian PSD
   Filip Petru PSD
   Sârbu Ilie PSD
   Creţu Gabriela PSD
   Federovici Doina-Elena PSD
   Bereanu Neculai PSD
   Rogojan Mihai-Ciprian PSD
   Dumitrescu Florinel PSD
   Badea Leonardo PSD
   Bădălău Niculae PSD
   Dumitrescu Cristian-Sorin PSD
   Lazăr Sorin-Constantin PSD
   Deneş Ioan PSD
   Calcan Valentin-Gigel PSD
   Silistru Doina PSD
   Andronescu Ecaterina PSD
   Bumbu Octavian-Liviu PSD
   Popa Florian PSD
   László Attila UDMR
   Klárik László-Attila UDMR
   Pataki Csaba UDMR
   Vegh Alexandru UDMR
   Marian Valer Senatori fără apartenenţă la grupurile parlamentare
   Tătaru Dan Senatori fără apartenenţă la grupurile parlamentare
   Dintre acestia,sunt si cei ce vor .....modificarea Codului Fiscal ? Si nu mai pot de patri.....-hoti ce sunt si vor ramanerea a cat mai multi bani in tara ? Oare ....

   Ștergere
 8. Statul mafiot de care spune basescu este continuat pe timpul nazistului, iar gestapoul fiind DNA asa am citit pe pancartele de la cotroceni. Deci cei care le-au scris cred ca n-au gresit deloc. Iti faci un gestapo gen DNA si-ti inlaturi toti "dusmanii" asa se lucreaza. Daca mai esti ajutat si de cei cu interese fata de Romania atunci treaba-i oabla. Dece nu striga sa plece mafiotu' austriac din Romania care a jumulit padurile Romanie? si multe altele. In acest sens stau inregistrarile pe care le-a dat S.Ghita cum austriacu' ai atragea atentia presdintelui iohanis ca sa schimbe legea care fusese schimbata , sa o reschimbe ca el sa poata taia mai departe padurile. Iar iohanis s-a executat... Asa ca dumneata care scrii in majuscule , daca esti roman uita-te mai bine cum este lucrata aceasta tara si cine profita, ca nici intr-un caz tara si poporul.

  RăspundețiȘtergere
 9. in decembrie '89 a fost o mare manipulare pusa la cale de KGB, CIA, MOSSAD ETC
  astazi este aceeasi manipulare dusa pana la similitidine
  va rog accesul este liber pe blogul IESIREA DIN MATRIX, UNDE GASITI UN DOCUMENTAR NUMIT HOW TOSTART A REVOLUTION, FACUT IN STIL PROFESIONIST, CU COMENTARII COMPARATIVE PRIVIND SITUATIA ACTUALA DIN ROMAANIA ETC
  VA ROG SA NU FIU INJURAT, PENTRUN CA SI EU POT INJURA VREO DOUA ORE FARA SA MA REPET
  VA MULTUMESC SI M AS BUCURA SA TRAGEM CONCLUZIILE DE RIGOARE
  CONFLICTELE, FARA EXCEPTIE GENEREAZA ENERGII NEGATIVE, ETC, GASITI PE INTERNET SI IN ARTICOLELE D LUI MARIUS SUMEDREA (DUMNEZEU SA I DEA SANATATE SI SPOR) MATERIALE NU ARE ROST SA REPET EU AICI
  DOAR DIALOGUL POATE REZOLVA SITUATIA DRAMATICA IN CARE ROMANIA A INTRAT IN ACEASTA DANDANA
  ROMANIA ESTE INTR UN PERICOL URIAS ASTA TREBUIE INTELES
  ACUM
  DUPA NU MAI AVEM CE SA VORBIM
  VA MULTUMESC SI IMI CER SCUZE, NU AM VRUT SA DERANJEZ PE NIMENI

  RăspundețiȘtergere
 10. dA,ACEŞTI BANI POT FI FOLOSIŢI ÎN CONSTRUCŢIA DE ŞCOLI,SPITALE ŞI AUTOSTRĂZI,CU CONDIŢIA SĂ NU-I MÎNĂREASCĂ ACTUALII CU BARONII DE PROVINCIE SAU FIEFUL DE LA CENTRU.şTIM FOARTE BINE CĂ năravul din fire n-are lecuire. Numai SISTEMUL MERITOCRATIC mai poate pune capăt actualelor şi actualilor politruci-nici politicieni nu le poţi zice că nu sînt decît HOŢI LA DRUMUL MARE,AVENTURIERI care şi-ar vinde şi ţîţa maei de la care au supt pentru a se îmbogăţi .

  RăspundețiȘtergere
 11. Nenea Ion Ursu o fi vreun pui de şef pe la multinaţionalele ăstora ,de-i apără cu atîta stoicism.... e normal ca boss întro multinaţională......noi şi cu africanii...măcar să ne mulţumească grangurii ăştia că în plină Europa au găsit fraieri cît cuprinde.....

  RăspundețiȘtergere
 12. NENEA GEORGE ,MULTUMESC ,PENTRU APRECIERI,DAR SA PRECIZAM DIN CAPUL LOCULUI,NU SUNT SEF,SEFULET,SAU SEFUT,LUCREZ INTR-UN DOMENIU TEHNIC ,SE PARE CA NU ATI CITIT(INTELES )TEXTUL,NU SUNT FAN "MULTINATIONALE"DAR CE SA FACEM DEH,GLABALIZAREA BAT-O VINA,UNELE DINTRE ELE EXISTAU IN ROMANIA CHIAR SI ACU`27-28 DE ANI INSA CU CAPITAL MIXT,DAR SA TRECEM MAI DEPARTE.EU NU-L CRITIC PE DL.MARIUS II RESPECT PAREREA ,PUNCTUL DE VEDERE,INSA NU-MI PLAC GENERALIZARILE SI ETICHTELE ,PSD-IST,PMP-IST,PNL-IST,IOHANNIS-T.,TINERII CARE IES IN STRADA PENTRU A PROTESTA SINCER PENTRU SANATATEA TARII,NU SUNT,DE LUAT IN RAS SAU CRITICATI CA AU ALTE PARERI DECAT O,MINORITATE SAU O MAJORITATE SUNT SEMENII NOSTRII,COPII,FRATII,NEPOTII POATE CA ESTE O RUPTURA INTRE GENERATII,DAR CHIAR SA SPUNEM CA TOTI AU CREIERUL STERS SI MANIPULATI ESTE PREA MULT.IMI PARE RAU PT.DOMNITA DE MAI SUS AM CAPS LOCKUL DE LA TASTATURA PC-ULUI BLOCAT ,DE ACEEA SCRIU CU MAJUSCULE,SI NU TIP.VAD FOARTE MULTA INCRANCENARE SI MULT FUNDAMENTALISM IN PARERILE UNORA,DAR ASTEPTAM SA IESIM LA LIMAN ,SA AVEM MIEREA SI LAPTELE PROMISE DE UNII SI ALTII.PANA ATUNCI SANATATE MAXIMA SI FORTA DIVINA SA NE LUMINEZE TUTUROR CALEA,VIATA ,SPIRITUL, FIECARE IN CE VREA SA CREADA.P.S NU VOI COMENTA IN CONTINUARE, DAR VOI URMARI CU INTERES BLOGUL.

  RăspundețiȘtergere
 13. Dragi Romani
  Nu este important sa ca cineva sa castige aceasta dezbatere.
  Nu va focusati pe a avea dreptate in punctul vostru de vedere.
  Mai bine sa gandim un pic cu capul nostru.
  Sa ne gandim cum e mai bine pentru noi, pentru viata noastra.

  As vrea sa rog pe cei care citesc si vor sa comenteze sa raspunda in sinea lor sincer la niste chestii:
  1. Oare chiar nu se putea fura pana la aparitia aceastei ordonante ?
  2.Si daca da, de ce a fost data ?
  3. Cine putea sa-i acuze de furt pe politicieni de trebuia ca acestia sa se acopere ?
  4. Si de ce i-ar fi acuzat asa deodata ,atunci cand stim ca apar dosare vechi, de ani de zile vechime doar in anumite momente ?
  5. Aceste puneri sub acuzare sunt de dragul dreptatii sau au alt scop ?
  6. Care scop ?
  7. Are acest scop vreo legatura cu emiterea vreunei legislatii favorabile ? In sensul ca ar putea fi politicienii nostrii corupti obiectul vreunui santaj ?
  8. Cine are capacitatea de a face dosare compromitatoare ? cine are interesul ? Cine vrea aurul tarii, petrolul ? padurile, monopol pe piata de desfacere ? scutirile de taxe ? etc ?
  10 Oare iti trebuie dovezi si probe juridice ca sa dovedesti ca daca dispar oi din staul este vina lupilor si nu a cainilor ? Nu poti sa-ti dai seama doar gandind putin ?

  Vreau sa asigur pe romani ca nu strainii ne hranesc pe noi cu firmele si afacerile lor. Ci noi ii hranim pe ei cu munca multa pe bani putini si cu scutiri de impozite, si cu resursele tarii date pe nimic.
  Fie ca intelepciunea sa invinga.


  RăspundețiȘtergere
 14. Revin cu alt comentariu.
  M-am gandit cu capul meu asa cum recomand si altora si mi-am dat seama ca nici un argument nu poate convinge pe nimeni.
  Oamenii nu tin cont de argumente logice ci de aspiratiile inimii lor.

  Adica, cine are spirit liber va pune pret pe valori precum, respect de sine, libertate, drepturi si adevar. Solidaritate umana si sustinerea celui slab si oprimat. Nu va accepta compromisuri pentru castig si nici o paine de sluga.

  Cine are spirit invins, rade de toate valorile de mai sus si le considera vorge goale.
  Valorile lor sunt concrete si materiale. Loc de munca sigur, teama fata de superiori, confort personal si conditii materiale de viata cu arice pret, chiar cu compromisuri de constiinta, care la drept vorbind, asa e viata, unii mor alti traiesc.

  Deci ambele pareri sunt indreptatite. Conteaza doar cine esti tu cu-adevarat.

  RăspundețiȘtergere
 15. Pentru cei care nu au fost la vot era clar ca absenteism major la vot va fi castigul clar al PSD,chiar
  si asa au stat acasa aproape impacati cu ce se va intampla. Acum si aici vin unii sa ma faca iresponsabil ca nu merg la proteste. Ma baieti eu am fost la vot din constiinta nu impins in strada de patronul meu ca va fi el impozat mai mult de PSD-ea. Nu vreau sa fie asa dar absenteismul asta de la votul precedent ne va irosi patru ani ori mai mult din viata.

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.