joi, 9 februarie 2017

Ce a fost şi ce a ajuns Libia lui Gaddafi


  Au trecut aproximativ cinci ani de când a început aşa numita „primăvară arabă”. Libia, sub loviturile aeriene ale NATO, raidurile insurgenţilor liberali şi islamişti, s-a transformat din jamahirie în „tânără democraţie”.
Să vedem ce nu le-a convenit occidentalilor de l-au executat pe liderul libienilor, Muammar al-Gaddafi.

1. Libia lui Gaddafi nu avea nicio datorie faţă de nimeni în lume.
2. Preţul unui litru de benzină era de 0,14$.
3. Preţul unei pâini era de 0,15$.
4. Învăţământul şi spitalizarea erau gratuite.
5.
 Tinerii căsătoriţi primeau în dar 64.000$ pentru a-şi procura apartament.

6. Fiecare familie libiană avea propria casă.
7. Pentru fiecare membru, familia libiană primea anual 1.000$ subvenţii.
8. Pentru fiecare copil nou născut, familia primea 7.000$, ajutor material.
9. Ajutorul de şomaj: 730$ lunar.
10. Orice libian, dacă era admis la oricare facultate din lume, primea 2.500 euro de la stat plus întreţinere plus un automobil.
11. Salariul unei asistente medicale era de minim 1.000$.
12. Automobilele în ţară erau vândute numai la preţ de fabrică.
13. La deschiderea propriei afaceri, Jamahiriya Libiană oferea un ajutor material de 20.000$, într-o singură tranşă.
14. Nu exista impozit pe imobil, la apartamente şi casele de locuit.
15. Impozitele mari erau interzise prin lege.
16. Cetăţenii libieni primeau credite fără dobândă din partea statului.
17. Energia electrică era gratuită pentru populaţie.
18. În toată ţara era dezvoltată o reţea de magazine pentru familiile cu mulți copii, în care alimentele de bază erau vândute la un preţ simbolic.
19. Pentru vânzarea produselor alimentare cu termenul expirat – amenzi astronomice.
20. Pentru falsificarea preparatelor medicale – pedeapsa cu moartea.
21. Vânzarea şi consumul de alcool – interzis prin lege.
22. Intermedierea în vânzarea imobilelor – interzisă prin lege.
23. După venirea la putere a lui Gaddafi, din Libia au fost alungate marile corporaţii.
24. Doar după preluarea puterii de către Gaddafi, negrii din sudul Libiei au primit drepturi cetăţeneşti.
25. În 40 de ani de „dictatură” populaţia ţării a crescut de trei ori, iar mortalitatea infantilă s-a micşorat de nouă ori.
26. Speranţa de viaţă a crescut de la 51,5 la 74,5 ani.
27. Gaddafi a luat decizia de a scoate Libia din sistemul bancar mondial şi alte 12 țări arabe erau gata să-i urmeze exemplul.

După cum spun americanii, familia Gaddafi avea proprietăţi în valoare de zeci de miliarde, însă dacă luăm în calcul că la noi toate cele mai sus enumerate lipsesc dintotdeauna, iar politicienii noştri totuşi sunt multi miliardari, vă daţi seama ce soartă ar merita ei? Şi, straniu lucru, americanii nu vin să-i omoare pe liderii locali corupți, cum s-au grăbit să o facă în Libia, noi suntem parteneri strategici.Acum Libia nu mai are nimic, în afară de „democraţie”...
Muammar Gaddafi este una din primele mari jertfe în lupta binelui cu răul din secolul XXI, din păcate cel mai probabil nu va fi și ultimul…
Redăm în continuare mesajul necenzurat şi nemodificat al colonelului Muammar al-Gaddafi – testamentul său în faţa poporului.

În numele lui Allah, binefăcătorul şi milostivul …

Timp de 40 de ani, sau au fost mai mulţi, nu mai ţin minte, am făcut tot ce am putut să dau oamenilor case, spitale, şcoli, iar când le-a fost foame le-am oferit hrană.
Am transformat chiar Benghazi în zonă agricolă din deşert, am înfruntat atacurile de la acel cowboy Reagan, când mi-a omorât fiica adoptată de la orfelinat – el încerca să mă ucidă, în loc de asta el a ucis-o pe sărmana fetiţă inocentă. Apoi i-am ajutat pe fraţii şi surorile mele din Africa, cu bani, pentru Uniunea Africană.

Am făcut tot ce am putut să-i învăţ pe oameni ce înseamnă conceptul unei democraţii reale, unde comitetele oamenilor conduceau ţara.
Dar aceasta nu a fost niciodată de ajuns, aşa cum unii mi-au spus, chiar oamenii ce aveau case cu 10
CAMERE , costume şi mobilier nou, aceştia nu erau niciodată mulţumiţi – aşa egoişti cum erau vroiau mereu mai mult.
Ei au spus americanilor şi altor vizitatori că aveau nevoie de democraţie şi libertate, fără să realizeze vreodată că era vorba de un sistem de «tăiat gâtul», unde câinele mai mare îi mănâncă pe restul, însă ei erau vrăjiţi de aceste cuvinte, fără să realizeze măcar că în America nu există medicamente gratuite, spitale gratuite, case gratuite, educaţie gratuită şi nici mâncare gratuită, cu excepţia faptului când oamenii trebuie să cerşească sau să stea la cozi interminabile pentru o farfurie de supă”.

 Notă blogger : În acest context, aș da și eu unele recomandări guvernanților noștri, indiferent de culoarea politică pentru că, chiar dacă ai da jos pe unii, vin ceilalți, care au mai fost sau poate s-au ridicat alți „lupi tineri” hămesiți cărora le este foame, toți niște trădători în frunte cu cel mai mare, președintele actual al țării care este un asasin economic.
  Iată nestimați politicieni la ce mă gândeam pentru binele poporului:

Ø Toate contractele cu corporațiile străine din domeniul energetic și extractiv desecretizate, făcute publice și renegociate cu o redevență de min. 10%, cui nu-i convine, statul răscumpără acțiunile și acea corporație părăsește țara. Din Constituție reiese că bogățiile subsolului aparțin poporului și nimeni nu are dreptul să le vândă. Este vorba de OMV, Exxon, Chevron, Enel, Engie, ApaNova, etc.
Ø Toate corporațiile stăine ce activează în celelalte domenii, alimentar, farmaceutic și medical, bancar, industrie, etc. Să fie obligate prin contract ca toată evidența contabilă a activității desfășurate în țară, să fie la vedere iar impozitul să fie min. de 1% din venituri și nu pe profit. Asta pentru că toate merg pe profit minim sau pierdere.
Ø Apa, fiind de strictă necesitate omului și fiind o bogăție a subsolului, să fie distribuită gratuit, pentru consum, populației.
Ø Toate sumele corporațiilor străine ce și le transferă în țara de origine să fie impozitate cu 65%.
Ø Interzicerea unei companii ce are activitate în România să fie înregistrată în altă țară, iar conturile bancare să le aibă în băncile din România.
Ø Angajații din România ce muncesc în aceste corporații să muncească 8 ore/zi, ce depășește să fie plătiți dublu, iar contractul să fie pe ora de lucru, ex: 10 lei/oră.
Ø Cele 2% din PIB pentru apărare să fie direcționați către revigorarea Industriei de Apărare românească și nu pe toate „troacele” vechi de care vor să scape NATO.
Ø În industria farmaceutică să nu se achiziționeze un medicament sau vaccin decât după probarea clară a eficenței lui de către compania producătoare, pe cel puțin 1.000.000 de pacienți fără efecte adverse, dovedit.
Ø În industria alimentară interzicerea fructelor și legumelor crescute cu pesticide, insecticide, etc., ce se pot evidenția la laborator și interzicerea produselor agricole modificate genetic precum și a firmelor producătoare sau exportatoare de astfel de produse, în România.
Ø Reactivarea legii ilicitului. Să se evalueze toate proprietățile oamenilor și cine nu poate dovedi proveniența, să fie impozitate cu 80% sau confiscarea și vinderea lor.
Ø SRI-ul să lucreze la depistarea tuturor celor care au conturi de bani negrii în afara țării și obligați să-i aducă în țară, justificați și  impozitați. Acum SRI-ul este sluga CIA și MOSSAD și acționează împotriva intereselor naționale.
Ø Înăsprirea pedepselor, pentru furtul, prin diverse metode de sume mai mari de 5000 de lei din buget, de către politicieni, autorități, etc., pedepsele să înceapă de la 10 ani pușcărie, iar pentru trădare de țară închisoare pe viață. Pușcăriașii duși la muncă 10 ore/zi la șosele, mină, împăduriri, agricultură, etc. pentru a-și câștiga pâinea și ciorba în pușcării.

 Și pot umple încă două pagini, dacă stau bine să analizez, acestea sunt doar câteva urgente, prin care ar fi bani la buget berechet....
 Dacă cei ce protestează n-au auzit de MERITOCRAȚIE, ceea ce ar rezolva toate problemele ce ei le strigă, atunci să se concentreze doar pe aceste idei, pentru că trădarea clasei politice este maximă din 1990 încoace și altfel nu ne putem ridica din statutul de țară colonie a corporațiilor, iar noi românii din statutul de sclavi.

   Drum drept spre Lumină! 

4 comentarii:

 1. In timpul mandatelor lui obama ben laden-asa zisa fiinta de lumina s-au intamplat multe planuri oculte si atrocitati(libia si siria,tari bogate!).Acum obama sta la masa cu osama fratisu bea si deapana amintiri,si-au facut treaba buna pentru cabala.
  Da ce ziceti de ranjetul lui werner,reptilianul asta vine tare din spate si o sa-si i-a o mama de bataie de la romani,de n-o sa mai calce in sistemul asta solar..never werner!(ce nu a reusit unchisu hitler cu Romania,vrea el sa reuseasca,cam tupeist solzosu)
  Luati-va labele de pe ROMANIA!tradatorilor!

  RăspundețiȘtergere
 2. Un Vlad Țepeș ar pune în aplicare cele enumerate mai sus.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am trecut ieri prin multimea din Iasi care manifeta in centru....am pus o intrebare unui demonstrant....va spun ca habar nu au pentru ce demonstreaza....apropo, participarea la demonstratie se plateste cu o masa calda in ziua respectiva si 50 ron...mi-a spus cineva, un amic apropiat.

  RăspundețiȘtergere
 4. jur ca si eu ma gandeam la asta... si eu il vreau pe ALA care sa zica gata...

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.