joi, 1 decembrie 2016

La Mulți Ani România ! COTISO – Regele DAC care a făcut să tremure Roma. Italicii se temeau de o invazie a dacilor în Peninsula Italică.


 LA MULȚI ANI ROMÂNIA – LA MULȚI ANI ROMÂNI !
Astăzi urez țării mele România, La Mulți Ani și viață lungă! Românilor trezire în masă și să punem umărul, fiecare atât cât ne pricepem, la reconstrucția acestei națiuni!
Spun toate acestea cu speranță plină de Lumină în suflet, dar toate acestea pe un fond de mâhnire profund... Sunt mâhnit, deoarece acest popor nu mai este un popor ci o populație, țara nu mai este a noastră, ci a străinilor, țara nu este condusă de români, ci de niște oameni cu cetățenie română care au fost puși să facă jocul corporațiilor străine, iar pe noi să ne transforme în sclavi ai lor. N-am de ce să mă bucur, când 80% din populație poate nu are ce pune pe masă copiilor, când 1/3 din copiii românilor nu mai frecventează o școală pentru că părinții lor nu au bani cu ce să-i întrețină. Bătrânii trăiesc o viață mizeră la limita supraviețuirii după ce au muncit 40 de ani pe șantierele patriei, sâmbăta și duminica în vremea socialismului, pentru a construi această țară. Tinerii pleacă în lumea largă să-și câștige existența pe bani, nu pe firimituri aruncate de corporații. Nu mă pot bucura când 50% din pădurile României au fost jefuite, petrolul, gazul, minereurile, aurul și argintul ia calea occidentului, iar poporul trăiește la limita subzistenței. Nu mă pot bucura când țara mea a devenit groapa de gunoi a Europei, inclusiv nucleară. Nici cerul patriei nu a rămas neatins, pentru că NATO ne-a adus și chemtrails, iar armata română a fost transformată într-o firmă de bodyguarzi ce păzesc căile de transport ale drogurilor americane din Afganistan. Un român angajat la ONU afirma zilele trecute că din România s-a FURAT din 1989 până azi, cât s-a furat de la Ștefan cel Mare până în 1989, adică cca. 1000 de miliarde de dolari...
Este o zi tristă, doar istoria ne-a mai rămas dragi români, cinste înaintașilor, am devenit un popor de epigoni, cum spunea Eminescu....Dumnezeu să ne ajute să redevenim măcar jumătate cât am fost !
          M.S. – administratorul blogului 

  Cel puțin trei dintre regii daci au fost considerați de romani drept un pericol pentru stabilitatea sau chiar existența Romei. Primul a fost marele Burebista, cel care stăpânea un teritoriu de câteva ori mai mare decât România de astăzi și care avea o armată comparabilă cu cea a Romei cuceritoare. O confruntare dintre cele două forțe militare ale antichității europene ar fi putut schimba radical istoria Europei. O victorie absolut posibilă a geto-dacilor ar fi eliminat din istorie viitorul Imperiu Roman. Ca urmare a faptului că atât Cezar, cât și Burebista, au fost asasinați în același an, 44 Î.Chr., această epică confruntare nu a mai avut loc…
Ultimul mare rege cunoscut al dacilor, Decebal, a fost de asemenea o mare durere de cap pentru romani. După ce a decimat armata lui Fuscus în anul 87 d. Chr., Decebal a reușit să obțină în anul 89 d.Chr. de la Împăratul Domițian o pace extrem de avantajoasă. Termenii acesteia presupuneau, printre altele, ca romanii să le plătească dacilor anual o taxă de protecție și să le dea acestora din urmă și meșteri romani pentru ca Decebal să își construiască cetăți și orașe…
De altfel, teribilele războaie care s-au dus câțiva ani mai târziu între Decebal și noul împărat, Traian, puteau să se termine foarte prost pentru romani dacă Decebal ar fi reușit să își ducă la bun sfârșit planul care presupunea să treacă Dunărea cu armata pe timp de iarnă (în timp de Traian era în Dacia) și să invadeze Roma. Din nefericire pentru marele rege dac, Dunărea l-a trădat, gheața a fost prea subțire…
 Între cei doi mari regi a mai existat unul care le-a dat fiori romanilor și care s-a amestecat, precum Burebista, în jocurile politice de la Roma. Numele lui era Cotiso și, potrivit lui Constantin C. Giurescu, era „contemporanul lui Octavian August și pare să fi stăpânit în sud-vestul Daciei” (”Istoria Românilor”). Acest rege geto-dac era la apogeul puterii sale în anul 30 î.Chr., adică la 15 ani după moartea lui Burebista…

Iată ce spune despre el Annaeus Florus „Dacii trăiesc nedezlipiţi de munţi. De acolo, sub conducerea regelui Cotiso, obişnuiau să se coboare şi să pustiască ţinuturile vecine, ori de câte ori Dunărea, îngheţată de ger, îşi unea malurile. Augustus a hotărât să îndepărteze această populaţie, de care era foarte greu să te apropii. Astfel, a trimis pe Lentulus şi i-a alungat pe malul de dincolo, dincoace au fost aşezate garnizoane. Astfel, dacii nu au putut fi înfrânţi, ci doar respinşi şi împrăştiaţi.”
Un alt renumit scriitor latin, Horațius, scrie următoarele: “Puțin a lipsit ca Roma, sfâșiată de lupte  interne, să fie nimicită de către daci și etiopieni (egipteni, n.n.): aceștia sunt de temut prin flota lor, iar aceia (dacii, n.n.) se pricep mai bine decât toți la aruncarea săgeții.”

Informații deosebit de interesante despre jocurile politice făcute de regele Cotiso, ne sunt oferite și de ziarul Adevărul: <<Regele dac şi-a creat un mare renume odată ce atât Octavian, cât şi Marc Antoniu, protagoniştii ultimului mare război civil al Romei Republicane, şi-au disputat alianţa cu acesta. Ambii pretendenţi la puterea supremă în Roma au încercat să-l atragă de partea lor pe regele dac şi pe războinicii săi. Octavian ar fi fost dispus, spun unii autori latini, să ofere mâna propriei fiice acestui rege barbar, în schimbul ajutorului militar. Mai mult decât atât, ar fi fost dispus să se căsătorească, la rândul său, cu fiica lui Cotiso, realizând o alianţă cu lumea barbară pe care romanii o găseau de neconceput.
Cotiso era al doilea rege dac care se implica în politica internă a Romei, după Burebista. Vestea că dacii s-au aliat cu unul dintre triumviri şi că ar putea invada Roma a stârnit un val de teroare în Italia. ”În timpul luptelor dintre Antoniu şi Octavian, o invazie a dacilor era o teroare constantă asupra Italiei“, se arată în ”Monumentum Ancyranum: The Deeds of Augustus”, editată de Departamentul de Istorie a Universităţii din Pennsylvania.>>
   Vizionează Teser-ul filmului artistic ZALMOXIS:

   Iată cum, spre deosebire de istoria predată în școlile României, o istorie care minimalizează la maxim puterea, rolul, cultura și influența geto-dacilor în antichitate, izvoarele romane, alea scrise chiar de adversarii strămoșilor noștri, vorbesc adeseori cu teamă și respect față de geto-daci.
În final, vă mai ofer un citat edificator despre frica care i-a urmărit pe romani multă vreme: Lucan, despre pericolul dacic (Epopeea Farsalia): “Zei cerești, țineți departe de mine această nebunie și anume ca, printr-un dezastru care i-ar pune în mișcare pe daci și pe geți, Roma să cadă…”
        Daniel Roxin / http://daniel-roxin.ro/


Un comentariu:

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.