marți, 16 august 2016

Americanii niciodată nu ne-au fost prieteni și nu ne vor fi niciodată ! DE CE NE URÂȚI?
Tot ce vrem să facem este să-ți invadăm țara, dronele îți ucid femeia și copilul, îți furăm resursele naturale și instalăm un rege (guvern) vasal pe care-l folosim pentru ambițiile noastre imperialiste și te vom numi terorist dacă ni te opui !

      MOTTO: SĂ NU UIȚI DARIE! – cuvânt de început din romanul Desculț al lui Zaharia Stancu

     În trecut...

În 4 aprilie 1944, ziua în care americanii au OMORÂT 2.942 de bucureşteni, iar românii le-au ridicat două monumente aviatorilor americani doborâţi!
Așa ceva numai la noi se poate întâmpla. SLUGILE OBEDIENTE au reușit după 1990 să spele creierul unei națiuni întregi. SUA fac ce vor în colonia România. Oameni judecați după legile din țara noastră sunt extrădați în S U A să fie judecați de ei. Ei au omorât oameni nevinovați, vezi cazul basistului Teo Peter și criminalul e bine mersi în State. Și mai vorbim de democrație. Care democrație? Tot tineretul are creierul spălat. Lumea nouă a învins definitiv în România. Nici pe vremea turcilor nu eram așa de subordonați ca acum. Toți ambasadorii americani care s-au perindat în România și chiar unii din Europa s-au comportat mai ceva decât primii miniștrii sau președinții români. Mai este ceva de spus? Cred că este suficient. O să mai moară mulți români fără să știe de ce. Trăiască "democrația" impusă!

Se împlinesc 72 de ani de la marea tragedie din 4 aprilie 1944, când Bucureştiul a fost ţinta unui masiv bombardament al aviaţiei americane. Au fost vizate ţinte civile, cu deosebire zona Gării de Nord, dar şi partea centrală a oraşului, zone care nu aveau o justificare militară, deoarece frontul se afla departe, la peste 300 km, pe linia Iaşi-Chişinău, iar luptele încetaseră de la sfârşitul lunii martie.

 Printre alte obiective bombardate, au fost lovite şi Atelierele "Grivița". După război, pe locul unde se afla un adăpost antiaerian din cadrul atelierelor, cam pe unde începeau atelierele de reparații, "secția a II - a vagoane", a fost construită cantina salariaților de la viitoarea "Grivița Roşie". La construcție, au fost dezgropate numeroase schelete. Se pare că nu au fost supraviețuitori. Cel puțin la cimitirul Sfânta Vineri am văzut numeroase mormite pe ale căror cruci era înscrisă data decesului "4 aprilie 1944". Culmea este că în zona Obor nu se ştia cu precizie ce se întâmpla în zona Gării de Nord. Tatăl meu a scăpat ca prin minune. Lucrând la Grivița, secția locomotive, n-a mai avut timp să ajungă la adăpost. S-a ascuns între roțile unei locomotive de tip Malaxa. Suflul unei explozii a ridicat locomotiva de pe şine care a căzut pe partea exterioară, acolo unde s-ar fi putut ascunde. Ar fi fost strivit de locomotivă. Câteva zile mai târziu părul îi era complet alb. Eu aşa l-am cunoscut. La mulți ani după această dată tragică,  murit în patul lui. Cred că şi piloții americani şi cei care le-au dat ordin să bombardeze Bucureştiul sunt astăzi morți. Deci, "despre morți, numai bine". Dar nu se poate uita. Mulțumesc America. Dar au mai fost şi alți morți, neştiuți, la mai mulţi ani după terminarea războiului. Acei "partizani" din munți şi de pe aiurea, care au crezut că americanii vor veni să elibereze România.
  Mulțumesc America...

Tragedia a avut loc într-o marţi, pe la ora prânzului. Atunci, un număr de 220 bombardiere B-17 (numite Fortăreţe zburătoare) şi 93 bombardiere B-24 (Libertador) au intrat în spaţiul aerian al României, venind din Italia. Şi au făcut prăpăd.
Iată o mărturie din acele vremuri făcută de Mihail Sebastian în jurnalul său a doua zi după masacru:
 “Ieri după-amiază am fost în cartierul Griviţa. De la Gară la bulevardul Basarab nici o casă – nici una – n-a scăpat neatinsă. Priveliştea e sfâşietoare. Se mai dezgroapă încă morţi, se mai aud încă vaiete de sub dărâmături. La un colţ de stradă trei femei boceau cu ţipete ascuţite, rupându-şi părul, sfâşiindu-şi hainele, un cadavru carbonizat, scos tocmai atunci de sub moloz. Plouase puţin dimineaţa şi peste toată mahalaua plutea un miros de noroi, de funingine, de lemn ars. Viziune atroce, de coşmar. N-am mai fost în stare să trec dincolo de Basarab – şi m-am întors acasă, cu un sentiment de silă, oroare şi neputinţă”.

Oficial, în bombardamentul din 4 aprilie 1944 au murit 2.942 de persoane şi au fost rănite alte 2.126. Morţii au fost îngropaţi într-o margine a Cimitirului Calvin, cu ceremonii amintind de funeralii naţionale. Cimitirul va purta numele “4 aprilie”, dar va fi desfiinţat în anii comunismului.
Conform datelor oficiale, americanii au pierdut 10 avioane. Dacă de morţii noştri nu îşi mai aminteşte nimeni, în Bucureşti există însă doua monumente ridicate în memoria aviatorilor americani ucişi în misiunile de bombardament asupra oraşului: unul a fost realizat în 2002 în Cişmigiu, iar celălalt se află în Parcul Kiseleff şi a fost inaugurat în 2007. Vă închipuiţi, păstrând proporţiile, cum ar arăta la Londra un monument dedicat aviatorilor germani, la Hiroshima unul dedicat celor americani şi la Dresda britanicilor?”, se întreba în urmă cu 2 ani Manuel Stănescu, în articolul: Bombardamentul de la 4 aprilie 1944 sau cum au devenit selectivi „bocitorii de serviciu”.

     Bucureștiul bombardat - 1944:Aproape 3000 de morţi într-o singură zi, toţi, civili nevinovaţi. Mă întreb, pentru cei care nu pierd ocazia să-şi smulgă hainele de pe ei, de ce nu vă amintiţi niciodată de această tragedie? Care sunt criteriile pentru care 3000 de civili morţi în căteva minute nu reprezintă decât o „pagubă colaterală”? De ce susţineţi că nu trebuie să uităm împrejurările acestor morţi tragice, dar pe aceştia nu-i amintim niciodată? Din păcate, lucrurile nu se opresc aici. Într-un gest care demonstrează că avem comportamentul de slugă în codul genetic, autorităţile au avut teribila inspiraţie să ridice un monument dedicat…. aviatorilor americani, şi care tronează bine-mersi în Cişmigiu. Vă închipuiţi, păstrând proporţiile, cum ar arăta la Londra un monument dedicat aviatorilor germani, la Hiroshima unul dedicat celor americani şi la Dresda britanicilor? Cum e posibil aşa ceva? Dacă vrem să ne dovedim loialitatea faţă de un aliat, aşa cum sunt Statele Unite acum, nu de asemenea gesturi dezgustătoare avem nevoie! În bunul stil românesc, al formelor fără fond, putem crede că un gest slugarnic ţine loc de principii în care să credem cu adevărat? Acel monument trebuie să dispară. Nu ne putem bate joc de memoria a aproape 3000 de oameni. Şi pentru că „bocitorii de serviciu” cu siguranţă vor avea azi amnezie, cu puterile mele modeste mă înclin şi păstrez un moment de reculegere în amintirea lor –      Istoricul militar Manuel Stănescu.

Concluziile contemporanilor sunt unanime: bombardamentele americane nu aveau nici o justificare logică. A fost măcelărită populaţia civilă, lipsită de apărare, au fost distruse importante bunuri materiale.
 4 aprilie 1944 a fost doar începutul, capitala fiind bombardată masiv în zilele următoare. Un bilanţ statistic arată că de-a lungul celor 17 bombardamente aeriene, începând cu cel din 4 aprilie 1944, executate de americani şi englezi cu aproximativ 3.640 de avioane de bombardament de diferite tipuri, însoţite de circa 1.830 de avioane de vânătoare pe timp de zi, au fost ucişi 5.524 de locuitori, răniţi 3.373, iar 47.974 au rămas fără adăpost devenind sinistraţi. Au fost distruse 3.456 de case de locuit, au fost distruse parţial 3.473 și 401 au fost avariate iar 2.305 au fost incendieri. Pentru apărarea Capitalei, s-au ridicat şi au angajat lupte antiaeriene, de multe ori în inferioritate numerică, 601 avioane de vânătoare româneşti şi 709 germane.


     Ultimul drum al ultimului Mareșal :


     În prezent …                     SUA șantajează România: Ori lăsați americanii să extragă gaze de șist pentru a le vinde Europei dependente de gazul rusesc, ori vă vom izola ca pe vremea lui Ceaușescu și vă lăsăm pradă războiului
                 Politologul evreu american George Friedman este unul dintre acei analiști pe care îi ascultă liderii politici și militari de la Washington. Director al  Stratfor, una din cele mai influente agenții de analiză din SUA, considerată de mulți practic o firmă privată a CIA, George Friedman, îi avertizează pe români. Individul practic ne șantajează și ne spune în față, tradus, cam așa : ”ori puneți țara la bătaie și ne dați gazele de șist și aurul de la Roșia Montană, ori veți avea soarta lui Ceaușescu. Da, efectele asupra mediului sunt grave, dar ăsta e prețul pe care trebuie să îl plătiți”. 
Rar mi-a fost dat să aud la un asemenea nivel o abordare mai abjectă !
Dar să ascultăm ce zice:
  Americanii vin aici să facă bani. Sunt multe feluri de a face bani și un mod sigur de a-i pierde: să nu cunoști situația, adică impredictibilitatea.
 ,,În ultimii ani, investitorii americani s-au săturat de România. exemplul care îmi vine în minte e Roșia Montană. A devenit un simbol în comunitatea de investitori a ceea ce se poate întâmpla în România. Cred că guvernul a înțeles asta și faptul că principalele voastre resurse sunt cele energetice și minerale. Trebuie să vă târguiți, dar odată încheiat târgul, să vă țineți de el.”

  “Dacă un guvern încheie un contract, toate guvernele de după el trebuie să îl respecte. Dacă nu, viabilitatea României ca țară independentă e amenințată. România are nevoie de investitori străini, nu are resursele să se dezvolte singură. Capacitatea europenilor de a investi e limitată, chinezii au bani, dar își aduc propria forță de muncă, rușii au bani, dar nu au expertiză, americanii le au pe toate. Problema e acum domnia legii – un contract să rămână un contract, să nu se schimbe. Așa că nu faceți târguri proaste, ca să nu trebuiască să le schimbați.
  ,,În 6 luni – un an, investitorii vor începe să vină. Companiile americane urmăresc acum cu atenție România. Știm de o companie care vrea să investească în energie și are nevoie de informații. Din păcate, la voi aceste informații sunt secrete, ori nu poți aduce investiții cu informații ținute în secret.

 ,, Gazele de șist sunt o armă care poate fi folosită pentru a evita războiul. Rusia controlează Europa prin gaze. Aveți nevoie de resurse alternative iar România e cea mai bogată în astfel de resurse. De aceea americanii sunt atât de interesați de resursele voastre. România trebuie să decidă dacă va permite exploatarea gazelor de șist. Ar fi minunat dacă nu am avea nevoie de ele, dar dată fiind poziția strategică a României, exploatarea gazelor de șist e o problemă strategică națională. Gazul de șist limitează influența rusească. Oricât de mult ar putea afecta mediul ele oferă o soluție geopolitică. În situația actuală a României, ar fi iresponsabil să nu luați în considerare exploatarea gazelor de șist.
 ,, Decizia trebuie luată acum. ” ne atenționează analistul american “ fiindcă acum rușii taie energia Europei. Totul presupune un risc. Gazele de șist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce am construit nu a rămas fără consecințe asupra mediului. România vrea să fie sigură că restul Europei are suficient gaz ca să nu poată fi șantajată de ruși, altfel România va fi izolată, așa cum a fost în timpul Războiului Rece.
 ,,Riscul ecologic e real, riscul geopolitic e și mai real. Pericolul ca România să se întoarcă la perioada când era izolată de toată lumea, ca în timpul lui Ceaușescu, trebuie luat în considerare.”

 Deci dragilor ăștia sunt americanii… Ei nu iubesc pe nimeni, nu au mamă, nu au tată ! Acest mesaj nu este altceva decât o amenințare umplută cu minciuni mizerabile. Cu alte cuvinte, de ce să vândă Rusia gaz Europei și să nu vândă SUA, gazul furat din România sau dat pe nimic către europeni… De parcă asta ar fi problema noastră !!?? Europa e treaba ei de unde-și cumpără gazul, noi nu avem nicio treabă, eventual de ce să nu vindem noi România acest gaz Europei??

 Cât despre izolarea României ca pe vremea lui Ceaușescu este cea mai mare dezinfomare. Cei care ați trait acele vremuri și mai citiți ceva istorie, știți că nu-I așa. Ceaușescu (fără a căuta să-l ridic în slăvi) avea legături diplomatice, dar mai ales economice, profitabile pentru țara noastră cu multe țări din Orientul Mijlociu, Africa, Asia și America Latină și de Sud. România construia rafinării în țările arabe, era lider mondial în echipamente petroliere și de extracție, combinate chimice, etc. Și să nu uităm că Ceaușescu a fost primit cu onoruri militare de către președintele Nixon în anii 1970 și mai târziu de către regina Marii Britanii, fiind plimbat alături de regină în caleașca acesteia. De asemenea a primit onoruri deosebite la vizita din China. Deci afirmația că România era izolată pe vremea lui Ceaușescu este răuvoitoare și intenționat mincinoasă !

 Asta este clica sionisto-khazară care stăpânește încă SUA… Guvernul SUA nu reprezintă Poporul American, nici pe departe, acesta este în slujba intereselor corporatiste ce în goana lor după bani și putere calcă în șenilele tancurilor sau bombardamentele avioanelor sau dronelor drepturile native ale popoarelor, sănătatea mediului și viața a milioane de oameni de pe întreaga planetă. Nu sunt decât niște criminali ai umanității și în virtutea drepturilor națiunilor la autodeterminare și a legilor divine ÎI DETEST !!
           Doamne grăbește ziua când aceste satane vor plăti !!

4 comentarii:

 1. Din pacate romania in anul 1989 si-a pierdut suveranitatea ca tara.Cand am citit postarea plang,deoarece romanii prin vot si-au vandut tara,la straini,si-au inchis fabricile ,prin ignoranta,devenind someri.Din pacate sua vor lua tot,iar romanii se vor trezi atunci cand nu mai vine pensia lor.Ei au fost carne de tun fiind manipulati ,in fiecare secunda clasa politica s-a imbogatit.Bravo popor roman.

  RăspundețiȘtergere
 2. Excelenta postare. Comentariu pertinent. Suntem campioni mondiali la pupat in cur SUA. Slava maresalului Antonescu.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cireasa de pe tort pe care ne-o pun americani....ARME NUCLEARE ca exact de asta au nevoie romanii?

  RăspundețiȘtergere
 4. http://mariaghiorghiu.blogspot.ro/2016/08/cod-rosu-deveselu.html

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.