joi, 14 iulie 2016

Brexit-ul grăbește Epocalipsa


  Am tot publicat articole despre iminentul colaps financiar global, dar în prezent se pare că lucrurile se precipită și pentru ca populația să nu observe că ne apropiem de catastrofă, atenția ne este abătută asupra problematicii militare având pe fond FALSA AMENINȚARE a Rusiei iar ca pion principal organizația teroristă internațională NATO. Informațiile din mediul on-line contrazic prognozele și comentariile fals optimiste ale ,,specialiștilor,, economici ce spală creierele în masă la TV, fiind, cred special plătiți să susțină teorii pe care nici ei nu le cred.
Iată că contrar așteptărilor, o națiune prosperă din artificiala creație numită Uniunea Europeană hotărăște să o părăsească (http://burebista2012.blogspot.ro/2013/09/uniunea-europeana-este-o-constructie.html#more).
Este un gest de patriotism din partea englezilor, care până acum niciuna dintre națiunile europene nu și l-a asumat cu curaj, nici de foame – cazul Greciei, nici de huzur, cazul Italiei și celorlalte națiuni din Europa. Epocalipsa – termen ce a început recent să circule pe internet este cât se poate de real, acesta însemnând Apocalipsa financiară a Europei
Se pare că acesta va fi rezultatul ignoranței, reavoinței și atitudinii de sfidare, a bancherilor și politicienilor care nu au învățat nimic din criza 2007-2008 și cu același tupeu speră ca marile concerne bancare să fie din nou salvate de către contribuabili conform sloganului ,,este prea mare ca să se prăbușească,,.

Politicienii americani vor găsi din ce în ce mai greu în acest an să mențină economia SUA pe linia de plutire până la sfârșitul ciclului electoral, cu cea mai mizerabilă campanie electorală din istoria SUA, cu multe fraude electorale, etc. Acest colaps face doar lucruri mult mai rele pentru ei. Brexits, Grexits și alte posibile ieșiri din UE, valori minime ale prețului petrolului, desființarea accentuată de locuri de muncă, starea precară a producției și o serie de alte probleme de dimensiuni planetare se adună atât de repede încât va deveni aproape imposibil să se mențină în afara colapsului.
Resursele tuturor națiunilor și băncile lor centrale sunt prea epuizate ca să se ocupe de o astfel de ruptură masivă a economiei mondiale așa cum am văzut în 2008. Cu toate acestea, aceasta apare că ar putea fi mult mai mare, deoarece este în curs de dezvoltare peste tot în lume, simultan. Capacitatea națiunilor și a băncilor lor este pe deplin preluată de datoriile uriașe naționale, iar bilanțurile sunt umflate dincolo de ce cineva și-ar fi imaginat cu un deceniu în urmă. În același timp, oamenii tuturor națiunilor sunt obosiți să audă mereu despre recesiune cu toate repercusiunile ce parvin din asta. 

În țări precum Grecia acest lucru este adevărat, la un nivel care este deja exploziv. Dacă o recesiune ca Marea Recesiune (1929-1933) se întâmplă acum (dar va fi cu mult mai mare), se vor epuiza toate speranțele din cauză că toți vorbesc de recuperare, care s-a dovedit falsă după ultima recesiune. Cine ar mai avea încredere în bancherii centrali pentru a salva economia de această dată, când toate planurile lor de-a o salva de la ultima perioadă de recesiune (2008) a explodat în fețele lor? Bancherii se gândesc la banii lor, politicienii la favorurile lor, iar majoritatea cetățenilor, debusolați cad în simțăminte de ură rasială sau într-o violență domestică prin manifestații stradale împotriva guvernelor prin care nu rezolvă nimic.
Nu se știe dacă vara asta va mai ieși cineva din UE, dar cu problemele imigranților și cele economice ale unei economii zombie, Europa fierbe.

    Băncile și brokerii tremură peste tot în lume
Pentru a rezuma situația în care ne aflăm acum, fostul președinte FED, Allan Greenspan, spunea că evenimentul Brexit "poate fi doar vârful iceberg-ului" pentru problemele Europei. Când a fost întrebat ce a vrut să spună, el a răspuns: ,, Aceasta este cea mai grea perioadă de când am fost în serviciul public. Nu a fost nimic de genul acesta, inclusiv criza ce mi-o amintesc, din 19 octombrie 1987, când indicele Dow a scăzut cu o sumă record de 23 % ! Acest lucru are un efect coroziv, care nu va pleca .... Această problemă care cauzează soluția britanică este mult mai răspândită. Fundamental, ceea ce căutăm este o încetinire masivă a ratei reale a veniturilor în întregul spectru european .... veniturile reale nu merg nicăieri și creează o problemă politică serioasă, care nu este ușor de rezolvat .... Cred că moneda euro este problema imediată ... E toată această mișcare spre integrare politică europeană .... Zona euro a fost un pas important în această direcție, și cedează. Grecia are probleme serioase reale. Nu va continua în zona euro foarte mult timp, indiferent de ceea ce se întâmplă în prezent.,,

Băncile din Spania au suferit la fel de mult ca și cele din Italia (care au credite neperformante de 360 miliarde euro), cu acțiuni Bankia au pierdut 20% din valoarea lor. Cea mai mare bancă din Spania, Santander, care suferă deja pierderi grele din operațiunile sale în Brazilia, a pierdut, de asemenea, 20% din valoarea sa peste noapte, așa cum a făcut o a treia mega bancă din Spania, Sabadell. În Marea Britanie, actiunile Barclay au scăzut cu 20,5%. HSBC a scăzut cu 9%, iar Royal Bank of Scotland a căzut de pe o stâncă, luând 27,5%.
 Asteptați-vă a vedea mai multe planuri de salvare bancare majore în Europa. Și probabil știți că de la 1 ianuarie 2016 o directivă bancară a UE stipulează că prima etapă pentru salvarea băncilor, în cazul colapsului este salvarea cu banii deponenților. Așa că, dacă aveți bani prin bănci, vedeți ce faceți....

Lorenzo Bini Smaghi - care a fost membru al consiliului executiv al Băncii Centrale Europene și care este acum președinte al megabăncii franceze Societe Generale - a declarat că singura modalitate de a salva băncile europene, în cazul în care acestea încep să cadă ca piesele de domino din cauza problemelor bancare din Italia, este cu planuri de salvare finanțate de contribuabili. Prim - ministrul Italiei, Matteo Renzi, face presiuni asupra Europei pentru a salva băncile din Italia, subliniind faptul că problemele bancare italiene cu credite neperformante sunt palide în comparație cu problema instrumentelor derivate ale  Deutsche Bank în Germania. ,,Dacă problema creditelor neperformante este în valoare de unu, problema instrumentelor financiare derivate de la alte bănci, este în valoare de o sută. Acesta este raportul: unu la o sută, " a  spus Renzi.

După cum vedeți, când nava se sufundă șobolanii se înghesuie să sară în bărcile de salvare și-și aruncă unul altuia vinovății. Ei nu învață din greșelile lor și speră ca oamenii, sub imperiul fricii, să nu se trezescă și să spună STOP și totuși mi se pare că miroase a revoltă în bătrâna Europă...
Mă întreb dacă contribuabilii europeni sunt suficient de furioși să se revolte împotriva sugestiei lui Smaghi. Restul Europei nu pare a fi la fel de curajoasă ca britanicii. Grecia, de exemplu, a ales să rămână în robia perpetuă a celui de-al patrulea Reich german. Chiar și în Marea Britanie, răscoala este riscantă. Brexitul a fost cu siguranță un vot împotriva acestui gen de aroganță elitistă, dar deja mulți britanici sunt nehotărâți în a găsi modalități de a răsturna propria lor decizie democratică, deoarece schimbările masive cauzează în mod inevitabil o repoziționare volatilă pe piețe. 
Revoltele nu sunt o solutie. Oricare ar fi rămașițele Europei, puteți fi siguri că puterea centrală va folosi frica pentru a strânge frâiele puterii. Aceasta poate fi o Europă mai mică, dar va fi și mai centralizată. Datorită modului și tendințelor ce se conturează, cred că suntem pe cale să repetăm încă o lecție devastatoare din istorie: Apare probabil ca puterea europeană să devină mai germanică și pentru că nu a fost niciodată un lucru bun dintr-un motiv sau altul, acea națiune mai mult decât oricare alta, gravitează spre o nevoie obsesiv-compulsivă de a controla Europa. Germania consideră în mod continuu căile sale ca fiind superioare, astfel încât ar trebui să controleze Europa.

Deutsche Bank nu rezistă, astfel, Merkel și stafful ei german vor împinge disciplina germanică pe restul Europei. Procedând astfel, ei par complet orbi față de modul în care toate acestea ațâță focul rebeliunii (de exemplu, Merkel nu a văzut că imigrația promovată de ea a împuternicit votul Brexit). Chiar dacă ea nu deține poziția cea mai puternică din Europa, ea exercită o influență mai mare asupra Europei decât oricine ca ea. David Folkerts-Landau, economistul - șef al Deutsche Bank, a cerut un plan de salvare de multe miliarde de dolari pentru băncile europene. Economistul a declarat că instituțiile europene ar trebui să primească capital proaspăt pentru o recapitalizare ca urmare a unui plan de salvare similar cu cel din Statele Unite. 
Ceea ce nu a spus este că planul de salvare din SUA a avut loc aproape cu un deceniu în urmă, între timp, ar fi trebuit să fie stabilită o politică fiscală și monetară "prudentă" în sectorul financiar european. Nu a fost așa.... "Europa este grav bolnavă și trebuie să abordeze rapid problemele existente, sau se confruntă cu un accident" , a declarat economistul - șef. Asta e ceea ce se întâmplă atunci când puterea centralizată devine prea deconectată de periferia sa, din cauza dimensiunii. Împinge cu încăpățânare ceea ce vrea de la centru, provocând ceva de genul Brexit pentru a rupe de la marginea exterioară. Aceasta, la rândul său, determină alte fracturi care le execută înapoi spre centru.

David Folkerts-Landau, economistul - șef al Deutsche Bank se alatură CEO băncii franceze Smaghi și Premierului italian Renzi când spune că un plan de salvare bancar a devenit atât de repede urgent, încât Europa trebuie să se rupă de noile reglementări bancare pentru a permite un plan de salvare imediat, sau accidentul va începe. Concluzia lui nu pare a fi foarte germanică: ,,Aderarea strictă la regulile normelor ar duce la un mai mare rău decât dacă acestea ar fi suspendate", spune el.

Astfel ordinea Epocalipsei ar putea fi aceasta: întâi a fost Brexitul, apoi stocurile bancare europene vor intra în colaps, apoi unele bănci europene majore conferă Europei momentul său Lehman Brüders ... și apoi....totul se prăbușește.
Nu vor putea opri acest colaps. Se va întâmpla pentru că trebuie să se întâmple. Este inevitabil peste tot. Structurile economice care au fost create, în primul rând vor deveni un eșec structural total. Ele sunt astfel, din cauza propriei lor proiectări defectuoase:
·        Nu puteți crea munți de bogăție durabilă prin sculptură în caverne de datorii sub ele.
·        Nu puteți crea economii stabile, concentrând toate beneficiile pe față industriașilor bogați în speranța că vor prelinge ceva în jos pentru a crea o cerere mai târziu.
·        Nu vă puteți epuiza comoara națiunii voastre cu războaie interminabile în întreaga lume, prin stabilirea prețului războaielor în buget și seducându-te să crezi că înseamnă că nu a existat nici un cost pentru propria măreție.
·        Nu poți să înghesui oameni din culturi divergente, împreună cu milioanele, fără a crea costuri sociale uriașe, care devin costuri economice.
·        Nu te poate salva bancherii bogați, fără a crea hazard moral ce-i ademenește să repete păcatele lor.
·        Nu vă puteți administra centralizat economiile într-un mod care ar aduce beneficii la periferie. 
              Colapsul este iminent 
            
        Ce se va întâmpla cu UE ca rezultat al Epocalipsei?

 Populația Europei, cred că și-ar dori o slăbire a strânsorii legislației Bruxelles-ului, decât o conducere centralizată, în dezacord cu tendința Germaniei de strângere ca într-o foarfecă. Această tendință s-a văzut în cazul Greciei, care a clacat (defapt politicienii ei), la insistențele sau poate amenințările Germaniei. Dacă alte state încep să urmeze exemplul Marii Britanii, UE s-ar putea consolida într-un superstat strâns unit, mai mic european, care ar putea spera să domine națiunile ce ar avea tendința de a ieși afară. Germania și Franța sunt într-o încleștare intensă asupra puterii care domină deja UE. Ele împărtășesc, de asemenea, o istorie franco-germană care le-ar putea înclina să creadă că pot cumula puterea în jurul lor, iar cei care caută în mod fundamental o mai mare putere centralizată nu devin mai democratice, ci doar în limita ,,democrației,, de la centru.

 Ca și concluzie, când acest colaps se va declanșa vor supraviețui țările care au o industrie și agricultură proprie – ceea ce nu este cazul României – ce au oameni politici naționaliști și responsabili – ceea ce de asemenea nu este cazul României – ce au o populație informată, cultivată și unită. Cât de optimist mă uit la acest popor, nu văd prea mari șanse de supraviețuire ca națiune, popor suveran și independent. Atunci se va declanșa instinctul de supraviețuire al națiunilor, dacă nu se va iniția până atunci cât mai rapid Resetarea Monetară Globală. 40% din terenul arabil al țării este acum în proprietatea străinilor, fabrici, păduri, surse de apă potabilă, resursele subsolului sunt vândute străinilor și nu în ultimul rând, clasa politică total vândută intereselor corporatiste străine.
     Deci, credeți că vom supraviețui ca națiune...?! Doar Dumnezeu ne mai poate salva...

      Drum drept spre Lumină!

 Video – Gen.(r) Mircea Chelaru vorbește despre lege, popor, menirea de a fi conducător și meritocratie


7 comentarii:

 1. Salut,
  Acest articol contine in principal informatiile venite din media si care... au ca rol principal pregatirea nivelului urmator al fraudei finaciare ale sistemului financiar conceput de Cabala.
  Daca nu uitam pe sub cortina din spate, atunci ne dam seama ca sitemul bancar nu este deloc defect.
  Ci este in mod genial de sinistru conceput pentru frauda.
  A intra in modul de gandire, hai sa gasim o solutie sa salvam situatia, este marea capcana.
  Aici avem de-a face cu paradigma, crearea problemei - reactie - propunerea solutiei.
  Cine pune botul la ea nu iese la liman.
  Adevarata solutie este cea naturala care se defineste prin paradigma opusa care rezolva problema din amonte nu din aval si este simpla ca buna ziua. Adica indepartarea cauzei - incetarea efectului.
  Adica cu alte cuvinte inlocuirea sistemului financiar fraudulos al Cabalei Rotschild (care detine toate bancile centrale din Europa si care creaza criza din tastatura) cu un sistem financiar financiar nou, etic si social. Adica care sa detine monede nationale emise de guverne si care sa fie acoperite in aur. cu cursuri de schimb libere de de influenta de la centru.
  am zis si sociale, pentru ca este cheia de baza a schimbarii,
  Adica eliminarea dobanzilor si ntroducerea conceptului de irigare finaciara ca si cauza in vederea obtinerii efectului de sanatate economica.
  A viza profituri bancare este antiintegrist, adica rupe organismul in organe interne care sunt la cocurenta pentru supravietuire. Ideaa este crearea unui sistem integrat care sa co-produca impreuna , ca si un organism viu.
  cu conceptul de pe baza de cine poate face asta ?
  Asta e marea intrebare pentru ca asta inseamna confiscarea jucariei preferate a Cabalei.
  Alte informate haioase ( a caror veridicitate nu o pot confirma)
  - golirea vistieriilor bancilor centrale de tot aurul care pana de curand a folosit ca si acoperire a monedelor. acesta se pare ca a fost subtilizat in vederea unor lovituri financiare in eventualitatea aparitiei unui sistem financiar
  - cumpararea tuturor stocurilor mondiale la bursele futures.
  - cumpararea de actiuni de pe bursa chiar de catre bancile centrale - ca si unica solutie de introduce moneda pe piata

  concluzia este ca insusi Rotschild isi vinde actiunile la propriul sistem financiar pasand falimentul fraierilor care mai cred in el.
  La prabusirea sistemului financiar, el va ramane cu aur, stocuri de marfuri si materii prime, si actiuni la bursa. Iar fraierii cu bani.

  RăspundețiȘtergere
 2. Si mai am un comentariu.
  Nu sunt deloc de-acord cu aceasta atitudine de bocit natiunea si ce se va intampla cu noi.
  Este un proverb, si daca inca nu este, atunci sa se faca chiar acum un proverb care sa spuna asa , daca este adevarat.
  Cainele latra numai la cine ii este frica de el.
  Nu mai lansati scenarii prapastioase despe nenorociri care ne asteapta ca si natiune, caci nu faceti altceva decat sa faceti jocurile NOM si sa dati click pe CREATE ( adica in loc de butonul PRINT care materializeaza virtualul in material adica fisierul in pagina tiparita) la ganduri de frica si panica care nu var face altceva decat sa se materializeze intocmai.
  Sa fim curajosi, NU, Nu este adevarat ca va fi rau.
  Va fi bine, Sistemul financiar este la vanzare, insusi Rotschild il scoate.
  Rotschild a cedat .
  Ultima veriga este Rockefeller cu ramura Clinton. Acestia santajeaza tot establishment-ul de la Washingthon cu dezvaluiri legate de participari ale acestora la activitati pedofile sau satanist sexuale. E chiar satisfacator sa vezi cum se trag unii pe altii la fund.
  Mai nou, in 10 iul. s-a creat o noua moneda in afara sistemului Rotschild.
  Este vorba de dinarul irakian care s-a apreciat fata de dolarul american cu peste 200 % in numai 3 zile. Ce inseamna asta ? Nu dolarul este slab, nu euro este slab, nu, caci paritatile au ramas neschmbate in ultimul timp. Este slab sistemul care le sustine.
  Ma opresc aici ca nu este blogul meu.
  Inca o informatie,
  https://www.youtube.com/watch?v=m99SHyQU-kU&list=PL7qiMcuRfOQId_9A1nQlyr1JYRMsj45En
  regret, dar sunt intr-o situatie in care nu mai pot face traduceri.
  Cu bine romani, si nu va temeti,
  Nu este doar o schimbare de sistem financiar, ci o schimbare de paradigma, de valori.
  Cine plutea se va duce la fund si cine era la fund va iesi la suprafata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum vrei altfel sa trezesti zombisorii? Ei nu stiu decat de umflarea matzului si distractie...in rest, Dumnezeu cu mila. Oricum ei traiesc zilnic in frica, de la cel sarac la cel bogat, asa ca tot ,,de sus,,vine salvarea , prin noul sistem financiar..
   Doamne ajuta !

   Ștergere
  2. Marius, te rog, ai ingaduinta cu fratii nostri. Nu sunt deloc zombisori. Sunt fiinte divine cu putere nelimitate. Te rog sa-i privesti asa cum sunt.
   O incurajare face mai mult decat niste instructiuni severe. Pentru ca cresterea vine din suflet, nu din cap. Multi au motive sa fie ignoranti. Dar cand sufletul lor se va ridica vor sti singuri ce-si de facut, pentru ca este scris totul in ADN-UL lor.
   Iti multumim pentru cel mai bine documentat blog in limba romana, si te asigur de tot respectul meu.

   Ștergere
 3. Din pacate,linkul nu ne ajuta sa vedem sau auzim nimic...Traducere ? La ce ? La ceva,ce nu poti vedea/auzi ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Engleza se poate invata, eu de exemplu nu am facut in nicio scoala, am fost autodidact, deci ptr. o mai buna informare puneti mana pe carte..! Este usoe sa ai pretentia doar sa primesti..

   Ștergere
  2. Scuze pentru intarzierea raspunsului
   Daca mai conteaza, este vorba despre un video pe yuotube in limba engleza de cam 10 minute. Daca nu merge linkul, Il puteti gasi si dand un search cu urmatorul text: new republic, global currency reset, events July 5 to 14, 2016.

   Ștergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.