duminică, 29 mai 2016

Cânepa (canabisul) – Drog sau medicament ?


   În vreme ce unor bătrâni trecuţi de 80 de ani, care cultivă din moşi strămoşi pe ţarina lor cea mai veche plantă de cultură a omenirii, li se face dosar penal şi sunt condamnaţi la închisoare, tinerii noştri învaţă despre cânepă că este un drog. Şi trecând peste faptul că cei ce s-ar apleca asupra etimologiei acestui cuvânt ar constata că, de fapt, drog înseamnă medicament, aceloraşi tineri nu le spune nimeni că planta care este declarată drog, şi pentru deţinerea şi cultivarea căreia se face astăzi puşcărie, este cea care odinioară asigura unei gospodării haine, funii, ulei combustibil şi, mai ales, medicamente. Această plantă este o farmacie universală... Practic, nu există boală pe care să n-o vindece. Este singura plantă din lume prin consumul căreia se vindecă absolut toate formele de cancer. Chiar şi gogoriţa ultimilor 30 de ani, cunoscută sub acronimul SIDA, se vindecă cu ajutorul acestei plante.


Dar dacă oamenii s-ar întoarce la utilizarea cânepii, şi mai ales a celei indiene, care este mult mai eficientă decât cea comună, trei sferturi din mizerabila industrie alimentară şi farmaceutică actuală ar trebui să-şi închidă porţile. Aşa că, acum circa 80 de ani s-a interzis oricărui medic de pe planetă să prescrie ca medicament cânepa. A fost declarată ilegală, şi aşa am ajuns acum s-o considerăm obiectul unui trafic ilegal şi să facem puşcărie pentru ea. Vă rog să încercaţi să vă interesaţi pe oriunde puteţi şi să aflaţi dacă există cu adevărat vreun caz al unui om care a murit din cauza consumului de canabis, sau dacă a existat vreodată un fumător de marijuana care să fi murit de cancer...
 
     Decese anuale în Statele Unite
Tutun – 435.000
Alimentație greșită – 365.000
Alcool – 85.000
Medicamente pe rețetă – 32.000
Accidente de automobil- 26.347
Omucideri – 20.308
Aspirină – 7.600
Arahide – 100
Marijuana – 0

E adevărat că, dacă faci exces fumând canabis, ajungi să te comporţi cam ciudat, să nu mai fii stăpân pe tine, eşti euforic şi ai tot felul de iluzii, dar cânepa indiană – canabisul sau marihuana cum mai e numită – n-a omorât pe nimeni încă. De ce? Pentru că cel mai puternic ingredient al său, responsabil pentru acest efect, delta-9 tetrahydrocannabinol, are aceeaşi formulă chimică cu cea a unui hormon natural, secretat de organismul nostru, și care este responsabil de buna funcţionare a organismului şi de menţinerea vigorii lui, dar care este secretat în cantitate din ce în ce mai mică pe măsură ce îmbătrânim.

Şi în afară de acest tetrahidrocanabinol, nici celelalte 400 de substanţe chimic active din cânepă nu intră în vreun fel în conflict cu organismul. De altfel, un alt motiv important pentru care este interzisă de către cei care conduc destinele omenirii este faptul că folosirea acestei plante, indiferent că e fumată sau mâncată sub formă de salată, asigură o sănătate de fier şi o reîntinerire permanentă. Aţi vizionat vreodată un film chinezesc sau indian, în care ați văzut un bătrân venerabil, trecut de mult de suta de ani, care stătea tot timpul cu pipa-n gură, fumând cânepă indiană? Aceste secvenţe sunt acum cenzurate, dar când eram eu mic, am avut ocazia să văd asemenea imagini.

Dacă aveţi șansa, întrebaţi-i pe indienii sau chinezii care mai au legături cu mediul sătesc din patriile lor, acolo unde tradiţiile s-au păstrat, care sunt plantele cele mai importante în regimul alimentar şi farmaceutic al bătrânilor care au trecut de 100-120 de ani. S-ar putea să aflaţi cu stupefacție că fumează canabis (sau marijuana, e acelaşi lucru). În acelaşi timp, anual, pe planetă mor câteva zeci de milioane de oameni de cancer datorat fumatului de tutun, şi de două ori mai mulţi din cauza alcoolismului. Ca să înţelegeţi cât este tutunul de periculos, faceţi următoarea experienţă: Introduceţi într-un borcan cu apă caldă conţinutul unui pachet de ţigări tari, fără filtru , sau mai multe frunze de tutun tocate mărunt. Lăsaţi-le la macerat două trei zile, după care filtraţi conţinutul, storcând bine frunzele în zeamă şi apoi zeama obţinută încălziţi-o uşor la bain-marie, pentru a se evapora apa, până ce pe fundul borcanului rămâne o pastă densă maronie, asemănătoare nesului frecat cu un pic de apă. Ce aţi obţinut este nicotină pură. Dacă veţi da unui câine de dimensiuni mari 5-10 miligrame din această pastă, în următoarele 2-3 ore va muri. Omul moare dintr-o doză mult mai mică. Şi cu toate astea, nimeni nu declară tutunul drog ilegal. Vă las să vă gândiţi la acest aspect.

Companiile farmaceutice sunt înspăimântate: 80% dintre cei care folosesc canabisul în scop terapeutic nu mai au nevoie de medicamente
  Un nou studiu condus de Centrul pentru Cercetarea Dependenţei din British Columbia, Canada, ne ajută să înțelegem de ce Big Pharma se teme de cânepă. Industria farmaceutică şi cea a băuturilor alcoolice, ambele foarte influente la Washington, au făcut lobby îndelung împotriva legalizării produselor terapeutice din cânepă (canabis), cu scopul de a-şi proteja profiturile. 
Totuși, s-a produs exact opusul: în SUA a avut loc dezincriminarea utilizării medicale şi recreaţionale a canabisului, care a invadat naţiunea şi continentul. Prin legalizare, din ce în ce mai mulţi oameni descoperă cum această plantă furnizează o alternativă sigură la efectele periculoase ale medicamentelor care le sunt prescrise de medicii alopați. Cu ajutorul unui studiu la care au participat 473 de adulţi ce utilizau canabis în scop terapeutic s-a descoperit că 87% dintre ei au renunţat la medicamentele prescrise de medici, la alcool sau la alte droguri în favoarea cânepii. Adulţi cu vârste sub 40 de ani au renunţat la toate cele trei tipuri de substanțe menţionate în favoarea produselor terapeutice din cânepă. Cea mai uimitoare descoperire, care va face industria farmaceutică să alerge repede la corupții care fac legile în favoarea ei, este aceea că 80% dintre participanții la studiu au substituit medicamentele de sinteză cu canabisul.
În plus, 52% dintre aceștia au afirmat că au înlocuit alcoolul cu cânepa şi 32% au mărturisit că au înlocuit cu cânepa substanţele ilicite pe care le foloseau înainte. Aceste rezultate indică o tendinţă foarte promiţătoare a oamenilor de a renunţa la substanţele periculoase și care dau dependenţă în favoarea unei plante cu efecte terapeutice miraculoase, care nu a cauzat niciodată moarte prin supradoză. (Atenție! A nu se înțelege de aici că folosirea unui drog ușor, cum este marihuana, ar fi ceva lipsit de pericole și permis. Chiar dacă există state care au legalizat consumul canabisului în scopuri recreative, în România este interzis prin lege.)
Descoperirea faptului că utilizarea medicală a cânepii a înlocuit toate cele trei clase de substanţe amintite mai sus sugerează că ea poate ajuta în tratarea dependenței de droguri. Cercetări ulterioare ar trebui să arate diferenţa între substituirea biomedicală a medicamentelor de sinteză şi substituirea substanţelor psihoactive, precum şi să elucideze mecanismele din spatele acestor procese.
Aşa cum a afirmat The Free Thought Project, SUA este în mijlocul unei „epidemii” de medicamente pentru calmarea durerilor, care a provocat foarte multe decese prin supradoză. Aceasta însă nu interesează Big Pharma, întrucât ea şi-a asigurat influenţa asupra guvernului şi a medicinei alopate. Medicamentele antialgice (împotriva durerii) de tip opioid şi heroina au condus numărul deceselor prin supradoză până la punctul în care acestea au devenit acum prima cauză de leziuni mortale în Statele Unite ale Americii. Alcoolul ucide, de asemenea, cetăţenii americani cu o rată care nu s-a mai întâlnit în ultimii 35 de ani.
Rezultatele acestui studiu confirmă că produsele terapeutice din cânepă sunt un posibil răspuns la toate aceste probleme. În România, este permisă folosirea cânepii în scopuri terapeutice, însă deținerea de marihuana și folosirea ei in scop recreațional este interzisă de lege.
 Iată aici câteva linkuri de unde se poate procura uleiul de canabis sau cânepă :  http://cbdshop.ro/shop/tinctura-ulei-cbd/ulei-cbd-tinctura-miracle-500mg/ http://domnitamaria.ro/ro/   
     CANABISUL        

Stopează evoluția cancerului
Împiedică distrugerea neuronilor
Antispasmodică, relaxează mușchii
Previne migrenele
Tratează glaucomul
Vindecă epilepsia
Previne Alzheimer
Tratează sindromul premenstrual
Antipsihotic
Face plastic biodegradabil
Face hârtie
Face combustibili, solvenți, lubrifianți
Face textile industriale și casnice
Face materiale de construcții
Stopează dependența de petrol gaze, cărbune
Poate fi cultivată oriunde

      Vă mai mirați de ce este ilegală?
  Video: Canabisul omoară celulele canceroase 


       Cânepa al cui pericol? 

      Cânepa vindecă cancerul 

   Uleiul de cânepă a vindecat cancerul de pancreas

3 comentarii:

  1. Minuni ,Divinitatea ne permite infinite remedii,vrem cu disperare sa le avem. Inca,e nevoie de multa intelepciune pana cand paradigma ne va permite si ea sa obtinem aceste miraculoase leacuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. * SA SPUI AZI IN ROMANIA CA FOLOSESTI SEMINTE DE CANEPA IN TRATAMENTUL INDIVIDUAL TE EXPUNE LA DESCCINDERI SI ARESTARI,PENTRU CA ANALFABETII AJUNSI LA PUTERE,MITUITI SAU NU,ATATA STIU,ATATA POT,ATATA FAC...IN ROMANIA SE VINDE UN PRODUS ALIMENTAR CARE CONTINE SEMINTE DE CANABIS...ESTE FORMIDABIL! CONSUMAND ASA CEVA,AM INCEPUT SA-MI RECAPAT VEDEREA LA UN OCHI CU CARE NU VEDEAM DELOC DIN CAUZA GLAUCOMULU! DISTIN CU ACEST OCHI ACUM SPATIUL INCONJURATOR,OBIECTELE MARI SI POT SA ESPLOREZ SPATIUL PANA LA MA DESCURCA CHAR SI IN SPATIU DESCHIS. *

    RăspundețiȘtergere
  3. APROBARE? METODE MODERNE NU CUNOASTETI...DE CE VA ESTE TEAMA?

    RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.