sâmbătă, 2 aprilie 2016

Conexiunile Războiului Stelelor (filmul)


Filmele și arta în general, se inspiră mereu din viața reală, simbolism, arhetipuri. Personajele, la fel ca ființele vii reale, încarnează aceste arhetipuri și frecvențe,  precum și povestirea imaginată care este o formă de vizualizare și parte a procesului de manifestare. Suntem încarnarea Unicei Surse / Creatorul și prin urmare, noi întotdeauna manifestăm dacă suntem conștienți de ea/el sau nu, prin deciziile, gândurile, sentimentele și acțiunile noastre, precum și prin poveștile ce ni le spunem, influențând toate astea.

Acesta este motivul pentru care o mulțime de energie este investită în ea, așa cum Cobra explica de asemenea: "De fapt, există două facțiuni la Hollywood, facțiunea negativă care încearcă să controleze oamenii prin intermediul simbolurilor, și facțiunea pozitivă care încearcă deasemenea să trezească oamenii prin alte simboluri". Star Wars este una dintre poveștile cu care au rezonat cele mai multe persoane de pe întreaga planetă. De aproape 40 de ani au fost recorduri de vânzări și a generat milioane de fani pe întreaga planetă. Acest lucru se datorează faptului că oamenii știu și simt, cel puțin undeva în subconștientul lor, că se spune într-un mod voalat, povestea adevărată a ceea ce am trăit prin această galaxie, lupta între forțele întunericului și forțele Luminii.
Să începem cu această scenă clasică din unul din filmele originale, acolo unde Yoda, un maestru al Luminii, îl învață pe eroul principal al filmului. Învățăturile oferite aici sunt foarte clare și valoroase: Credința.

În primul film, imperiul întunericului a construit o armă de forma unei sfere uriașe de mărimea unui satelit, numit Steaua Morții. Aici se află în dreapta, de lângă o imagine reală a lui Mimas, unul dintre principalii sateliți ai lui Saturn: 


Acest lucru are sens, deoarece una din principalele prezențe ale întunericului în sistemul nostru solar a fost în jurul lui Saturn, acolo unde au fost deschise portaluri negative și instalate multe baze și stații implant (de către grupul Chimera după relatările lui Cobra, de acolo s-ar controla procesul reâncarnării sufletelor de pe Pământ care încă nu au ajuns la Iluminare și sursa de generare a Vălului care ne-a menținut până de curând în carantină, n.b.). Semnătura de căldură ciudată de pe Mimas poate fi un semn al acestui lucru: 
Acesta este motivul pentru care Saturn este în general considerată o planetă negativă în astrologia de masă, prezența întunericului acolo a denaturat energia naturală a planetei și, prin urmare cei mai mulți oameni s-au confruntat în acest fel. Cu toate acestea, planeta Saturn în sine și lunile sale nu sunt de culoare închisă și au o bună energie a lor, iar prezența întunericului acolo este eliminată: http://2012portal.blogspot.com/2015/06/free-colonies-report-and-short.html
Soldații imperiului întunericului din Star Wars sunt faimoasele ,,trupe de șoc”, nume care a fost dat grupurilor operative speciale naziste: http://www.britannica.com/topic/SA-Nazi-organization
Să trecem acum la cel mai recent film care a ieșit în decembrie anul trecut, deoarece conține multe coduri de trezire în timp ce-l vizionăm.

Avertisment: Dacă nu ați văzut filmul încă nu vreau să știți povestea și nu citiți
restul acestui articol
Filmul : Star Wars – Trezirea Fortei  

 
În primul rând, eroul principal al Luminii este acum o femeie, creând o energie foarte diferită și care simbolizează revenirea divinului feminin. Mi se pare deosebit de interesant că ziarul oficial al Vaticanului s-a plâns despre acest nou film Star Wars, mai ales cu privire la faptul că "noul villain nu este suficient de rău":  https://www.rt.com/news/326783-vatican-star-wars-evil/

Cred că ei l-au preferat pe cel anterior cu asemănare izbitoare a Papei anterior:

Aceasta este într-adevăr interesant, deoarece acest personaj negativ precedent a fost neînvins de-a lungul a 3 filme întregi, în timp ce în noul film, personajul negativ este învins de eroina principală a Luminii, creând o dinamică foarte diferită. Acest lucru este și mai puternic datorită faptului că acest nou personaj negativ s-a instruit toată viața să învețe să-și folosească puterile sale, în timp ce eroina a fost sclavă toată viața ei și abia și-a descoperit puterile. Ea este mult mai puternică, pur și simplu pentru că ea lucrează cu Lumina și prezența sufletul ei este mai puternică.
În plus, în timpul luptei dintre cei doi, personajul negativ este ușor rănit și își lovește rana, pentru a încerca să câștige mai multă putere din durerea lui, în timp ce eroina îl bate ea merge într-un loc plin de calm și pace prin concentrare, în mijlocul luptei. Puterea durerii nu este nimic în comparație cu puterea păcii.


Este, de asemenea interesant că soldații din acest film sunt răpiți de către imperiul întunecat de mici copii iar mintea lor controlată pentru a fi soldați. Unul dintre eroii principali ai filmului face parte de fapt din trupele de șoc, care nu a mai putut tolera să lucreze pentru întuneric, scapă și se alătură Luminii. Se arată că, dacă chiar și un singur soldat care iese din structura întunericului, chiar și căzut din ierarhie, este suficient pentru a ajuta la demolarea construcției malefice lăsând doar ca Lumina să intre în interior. Toate acestea sunt paralele clare cu viața reală. Nu există un alt cod important pentru Semințele Stelare în acest moment: atât acest fost membru al Trupelor de șoc care se alătură Luminii cât și eroina principală, sunt conduși să renunțe la viața lor de sclavi pentru a deveni eroi, descoperind că ei sunt cu mult mai mult decât și-au imaginat, descoperind prezența sufletului lor.

Un alt aspect foarte interesant este în multe paralele dintre poveștile personajelor anterioare și cele noi (acest lucru face mai mult sens pentru cei care sunt familiarizați cu povestea):
   - La fel ca eroul anterior (Luke), noua eroină (Rey) a fost lăsată de familia ei de copil, pe o planetă pustie, pentru propria ei protecție și este într-o călătorie pentru a descoperi cine este ea.
   - La fel cu ceea ce sa întâmplat cu Yoda înaintea lui, Luke a început o școală Jedi, care a fost distrusă de întuneric prin coruperea studentului principal al școlii și ca urmare Luke a intrat în exil.
   - Întunericul a reconstruit marea armă-satelit și la fel ca înainte, acesta este distrus de nave mici găsimd punctul slab cu ajutorul unor oameni care merg în interior pentru a dezactiva scuturile.
   - La fel cu ceea ce i s-a întâmplat lui Obi Wan înainte, după ce școala Jedi a fost distrusă Han Solo s-a ascuns, s-a întors pentru o ultimă misiune pentru a ajuta noua generație să o ia pe drumul cel bun, și este ucis în acest proces.
   - La fel ca Luke a mers pentru a-l găsi pe Yoda exilat pentru a fi instruită, Rey merge pentru a-l găsi pe Luke exilat pentru a fi instruită.

Și în ciuda tuturor acestor repetiții, povestea nu este plictisitoare și se simte naturală. Acest lucru se datorează faptului că viața reală este de asemenea, de genul ăsta: poveștile se repetă cu mici variații într-o spirală a evoluției, arhetipurile joacă octavă după octavă până se ajunge la un progres, iar energia este ascensionată înapoi în Sursă.

Si ca să fie și mai credibil, cavalerii Jedi există în planurile superioare ale Universului. Ashtara Tristar (Mihaela) confirmă asta prin cursurile pe care le ține, iată : http://tristar77.blogspot.ro/2015/08/simbolurile-maestrilor-jedi-reluare.html

   Forța fie cu voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.