miercuri, 17 februarie 2016

Poate fi guvernul de tip capitalist, învins și eventual schimbat ? Cine o poate face ? Ce rol pot avea oamenii exploatați de acest sistem, în cadrul schimbării lui?


Fără discuție că orientarea mondială a majorității tineretului, este spre stânga politică, începând cu Bernie Sanders în America și terminând cu Jeremy Corbyn în Marea Britanie. Pe de altă parte, nu am întâlnit nici o persoană care susține într-o măsură sau alta sistemul capitalist, care să-mi ofere o garanție a refacerii economice a acestui sistem în vreo țară, nici cel puțin nu am primit vreo rațiune legată de posibilitatea ca într-un viitor rezonabil grava criză economică a sistemului va putea fi rezolvată. Deci, nimeni nu vede lumina de la capătul tunelului capitalist în care am fost băgați cu toții, prin minciună, fraudă și înșelăciune…
Dar, este la fel de evident, faptul că oamenii se întreabă: Dar cum putem scăpa de acest sistem capitalist care a distrus totul în calea lui și a îmbogățit o clică de infractori financiari și acoliții lor? Foarte mulți au renunțat să mai gândească la faptul că o schimbare ar putea surveni și au clacat, lasând loc ignoranței și lipsei de interes pentru un sistem politic sau altul și găsindu-și refugiul în alte activități, dar fiind afectați în mod direct sau indirect de acest sistem terminator, pentru omul de rând. Trebuie pornit de la o întrebare simplă, dar cu mari implicații în procesul dezvoltării unei logici a necesității înlăturării guvernului capitalist de la conducerea economiei unei țări: Este guvernul capitalist dușmanul oamenilor pe care îi conduce și care o duc din ce în ce mai rău, muncind din ce în ce mai mult pe bani din ce în ce mai puțini ? sau : Există tactici prin care oamenii să lupte efectiv, împotriva a ceea ce pare dușmanul lor, guvernul capitalist ?
Minciunile abundă în politica capitalistă și se pare că întreg sistemul este construit pe un fundament al minciunilor fără sfârșit, însă este foarte clar, după cum evoluează lucurile, că realitatea va câștiga. Guvernul american se sprijină pe o fundație de minciuni pe care le proferează fără rușine în fiecare zi, pentru că repetându-le, există o probabilitate ridicată ca cetățenii să le perceapă ca adevăruri, dar această fundație începe să se cutremure. Primul pas în lupta cu guvernul capitalist, este găsirea cu certitudine a slăbiciunilor și minciunilor exprimate de el, acestea fiind ceea ce îl alimentează zilnic. Fiecare guvern capitalist, dorește extrem de mult să poată exploata resursele țării respective, astfel că el poate împrumuta, frauda sau fura în vederea realizării acestui deziderat. Guvernul american se prezintă ca o înșiruire de minciuni legate de situația lui financiară. Ce fac contribuabilii, care de fapt finanțează acest guvern? Cei mai mulți plătesc, iar dacă li se oferă posibilitatea, mint și ei în mod voluntar și decalară un volum al veniturilor mai mic sau grevat de cheltuieli care se deduc, totul făcând parte din arsenalul naturii umane.
Să ne gândim ce s-ar întâmpla dacă guvernele capitaliste ar face ca taxele să fie plătite opțional și voluntar, fără nici o penalizare sau trimitere în judecată pentru neplata acestor taxe. Ce volum de taxe credeți că va colecta guvernul capitalist, “prosper” și care afișează prin minciună satisfacția poporului de a trăi în capitalism?? Taxele colectate procentual, raportat la taxele colectate anterior, ar arăta exact măsura “voluntariatului” din sistemul de taxe și încrederea populației în acest sistem…
In altă ordine de idei, legătura dintre plata taxelor și dorința poporului dintr-o țară capitalistă de a plăti taxe către guvern și achitarea datoriilor către banca centrală, arată adevăratul tablou al subjugării și relația master (guvern capitalist) – slave (popor capitalist). Creditorii, împrumută guvernul capitalist și chiar se bat să o facă, deoarece ei știu că acest guvern capitalist poate oricând apela, prin pârghii construite chiar de el în stil “democratic”, la banii contribuabililor și la bogăția existentă în acea țară capitalistă, așa cum se întâmplă și cu SUA. Un alt aspect important, este că, guvernul capitalist nu are legatură cu producția de bunuri din economia capitalistă, iar deseori o împiedică în mod voluntar, pentru a face jocul altor forțe, pentru realizarea politicii economice a unui guvern dictatorial capitalist.  Companiile producătoare capitaliste produc de multe ori, mai mult decât este necesar pentru subzistență, dar o fac ca o decizie voluntară.
In acest caz, suntem în fața unei alte enigme capitaliste: Rugăm producătorii, companiile productive din economie, să trimită voluntar bani pentru a plăti datoriile guvernului și vom vedea câți bani va primi guvernul capitalist… Va fi cu mult mai puțin, decât ar fi primit prin plata taxelor în regim voluntar… Spun acest lucru, pentru că este opinia unanimă a interlocutorilor mei și este o realitate, pe care guvernele capitaliste o eludează și favorizează infractori care nu sunt în vederile noastre de cele mai multe ori… Venitul din taxe al guvernului capitalist, este extras în mod coercitiv de la populație și companiile capitaliste. O mare parte din acest venit, din taxe, este redistribuit de la un segment de lucrători, deci participanți la producție, către un segment neproductiv, care în general, dacă observați, sunt cei care votează cel mai des și cu consecvență.
Auzim mereu minciuna, că aceste fonduri colectate de guvernul capitalist din taxe, vor reprezenta contribuții la fondurile de pensii și planurile de asigurări, ele constituindu-se în valori, prin investiții, pentru perioada când vor fi necesare. De fapt, aceste contribuții, sunt constituite în plăți pe care guvernele capitaliste le fac, imediat cum ele intră în vistieria acestor guverne, ele nefiind destinate pentru a constitui fonduri pentru contribuabili, pentru cei ce au contribuit la formarea acestui fond. Deci, este o hoție pe față, dar nevăzută de mulți oameni, care se întreabă pentru ce plătesc taxele și de ce sunt permanent amenințați sau puși în temă cu o eventuală cădere a unor fonduri de pensii…
Cea mai mare slăbiciune a guvernului american și a oricărui guvern capitalist, este că ele nu produc NIMIC prin propriile capacități și evident se bazează pe împrumut, fraudă și furat, totul din banii celor care produc și “oferă” acești bani guvernelor, prin intermediul taxelor. Deci, guvernele capitaliste, sunt dependente de alegerea voluntară a producătorilor de a realiza ceva fizic și de creditorii care împrumută aceste guverne și dorința lor de a o face, în anumite condiții… Clar !
De cele mai multe ori, oamenii văd că singura posibilitate de înlăturare a guvernului capitalist este folosirea forței, a baricadelor, a ieșirilor violente în stradă și așa mai departe. Dar, oamenii trebuie să știe că aceste guverne capitaliste, care nu produc nimic, au la îndemână forțe de ordine și militare, inegalabile raportat la alte sisteme, au la dispoziție mijloace de filmare, înregistrare audio și video și alte capacități de urmărire și exercitare a forței, totul plătit de contribuabilul, ai cărui bani din taxe, se întorc împortiva lui.. Cei mai mulți dintre cei ce reprezintă organele represive la îndemâna guvernelor capitaliste, sunt spălați pe creier și oricând sunt capabili să deschidă focul (așa cum fac zilnic în SUA, omorând americanii ca pe câini, în plină stradă, peste 3 oameni, în medie pe zi, după cum arată statisticile).
Povestea prin care, mișcările de stradă, chiar și violente, vor îndepărta jugul capitalist pus pe grumazul cetățenilor, aceștia având la îndemână “armament” cu mult inferior organelor de represiune, este doar un mit, de care liderii capitaliști râd pe după perdea, pentru că viața reală arată că forța o exercită cei ce o pot face cel mai bine, cu success, și astea sunt guvernele capitaliste. Revoltele de stradă, chiar și violente, în sistemul capitalist, au fost mereu căștigate de guverne, care în final, au eliminat unul sau câțiva papagali din componență, lăsând poporul să înțeleagă că nu sistemul este de vină ci acești măscărici, redistribuiți în posturi și mai călduțe. Cei care încă mai cred în violențele de stradă și manifestații pentru îndepărtarea guvernelor capitaliste, au și continuă să aibă o gândire copilăroasă,  care nu va duce nicăieri, pentru ei și familile lor, ba mai mult, va duce la mecanisme prin care guvernul va profita pentru a redistribui fonduri în alte “zone” ale economiei, total diferite de interesul omului de rând, destinații care nu sunt și nu vor fi la vedere. Guvernele capitaliste, vor justfica căderea unor membri și chiar distrugerile făcute de manifestanți, în direcția creării unui grad și mai pronunțat de conducere tiranică și represivă.  
Ceea ce nu se scrie, însă este inclus în unele cărți, este modul cum se poate într-adevăr lupta împotriva guvernului capitalist, dacă se dorește acest lucru. Atacarea guvernului capitalist în cel mai sensibil punct al lui, practici pe care, în parte, le-am iterat în articolele mele, chiar cu 6-7 ani în urmă: DEPENDENTA FINANCIARA A GUVERNULUI CAPITALIST !
Ofensiva pe acest “front”, cere o mișcare a maselor cu mult mai mică decât ne închipuim și așa cum de multe ori ne dorim, în stradă, pentru a crea un scenariu de revoltă, favorabil guvernelor capitaliste. Aceste tactici de atac a dependenței guvernelor capitaliste, poate și trebuie să fie legal, dar neplăcut pentru aceste guverne. Să încercăm câteva milioane de apeluri telefonice simultane sau să intrăm pe website-urile băncilor și să cerem retragerea unor fonduri din băncile capitaliste, din fondurile mutuale, stocuri sau bonduri. Acest lucru ar precipita atât de mult guvernul capitalist, impotent în astfel de cazuri, încât ar putea duce la un dezastru pentru componenții lui și ar crea o panică de care ei nu au nevoie, sub o formă nemaiîntâlnită de ei.
Nici o instituție din cele enumerate de mine mai sus, nu deține cash la dispoziție, în volumul solicitat, sub nici o formă, iar acest “tsunami” al solicitărilor, ar face ca ele să capoteze, iar aceste instituții reprezintă unul din pilonii sistemului capitalist prăduitor. Ce ar trebui să facă aceste instituții? Să înceapă să-și vândă bunurile acumulate, pentru a face față acestui “tsunami” de cereri de retragere a banilor…. Ceea ce ar fi și finalul lor și al guvernului capitalist. In acel moment, prețul bunurilor pe care aceste instituții financiare ale terorii capitaliste le vând sau caută să le vândă, ar fi cu mult mai mic și ele nu ar putea primii bani pe care îi preconizează pe aceste bunuri, creîndu-se posibilitatea unui crash al pieței, care nu are cum să afecteze foarte mult pe omul de rând, dar va afecta major aceste enitități și în special guvernul, al cărui cordon ombilical de alimentare a corupției ar fi rupt.
Activitatea economică se poate contracta, dar, pentru că banii sunt la populație, ea poate fi relansată, iar pentru faptul că bunurile acestor instituții au fost valorificate în pripă pentru a obține banii necesari plăților, prețurile bunurilor vor fi cu mult mai accesibile pe piață, pentru omul de rând, deci va avea loc o cădere a prețurilor și posibilitatea ca omul de rând să valorifice acest aspect. Dacă ne imaginăm că va putea fi o deflație, aceasta poate avea loc, dacă în locul acestor prăduitori ar veni tot cineva care să promoveze o politică capitalistă, dar o viziune de stânga și o alocare sub altă formă a banilor ieșiți din mâinile șnapanilor, ar duce la o politică economică mult favorabilă. Cel care va pierde major, va fi guvernul și toată scara de “neproductivi” din jurul acestui organism capitalist nociv. Dacă prețurile bondurilor vor scădea masiv, rata dobânzii va trebui să crească, ceea ce ar duce în mod normal la colapsul guvernului și incapacitatea lui de a mai servi datoriile efectuate.
Dacă activitatea economică se contractă, taxele colectate vor fi mai mici, cheltuielile pentru sănătate, educație, asigurări sociale, vor fi mai mici, iar guvernul crony capitalist ar trebui să intre în incapacitate și să solicite un bail-out de la marile bănci, care cu siguranță nu vor mai oferi niciun ban, pentru că vor înregistra pierderi masive iar mediul financiar nu ar mai fi unul pe care ei și-l doresc. Banca Centrală capitalistă va încerca să intervină pentru a opri dezastrul, dar nu va putea să o facă și va trebui să admită o totală schimbare a politicii ei față de cetățeni. Această strategie și altele pe care le voi itera în continuare, va duce la învingerea guvernului capitalist, fără ca el să poată folosi nici una dintre armele pe care le-a procurat cu banii noștri, ai contribuabililor. Astfel că hârtiile care se numesc bank-note și cifrele din calculatoare, multiplicate de “tiparnițele” băncilor centrale capitaliste, vor veni la valoarea reală și nu la minciuna pe care o trăim acum cu toții în disperarea de zi cu zi.
Cu ce bani vor mai cumpăra cele necesare, cei care fac parte din aparatul represiv al guvernelor capitaliste? Vor intra chiar ei în jocul poporului..
Acest plan, ca și multe altele, de demolare a guvernului crony capitalist criminal, nu cere o acțiune elaborată, extrem de sofisticată, ea putând fi desfășurată oricând și cu siguranță se va întâmpla, pentru că-mi este greu să cred că oamenii vor suporta la nesfârșit această teroare economică de proporții, impusă de aceste guverne capitaliste. In acest moment, studiez foarte atent campania prezidențială din SUA și văd acolo, cum involuntar și din prostia candidaților, în afara lui Bernie Sanders, sistemul colapsează pe zi ce trece. Americanii încă nu gândesc că votul lor pentru ceea ce propun acești monștri de pe podium, este unul terminator.  Din punct de vedere politic, acești americani vor vota pentru autodistrugere, deci, pentru un politician care promovează intervenții militare în afara SUA, care cheltuie în plan național în mod prostesc dar electoral, care reduce taxele, care redistribuie veniturile sub forme mascate, de la sfera productivă la cea neproductivă și cel care promovează cât mai multe reguli de funcționare… ceea ce înseamnă dezastrul și finalul generat involuntar al guvernului american și sistemului capitalist. Numai acționând în acest fel, libertatea de acțiune și gândire mai poate fi recâștigată din mâinile unui sistem care a valorificat la maxim natura umană și a pus întreg eșafodajul valorificării în slujba câștigurilor astronomice ale unui grup de infractori internaționali.
Sigur că există și alte modalități de punere în reală dificultate a guvernelor capitaliste, toate ținând de atacul pilonilor lui de susținere și de exploatare a noastră. Dacă, voluntar, un număr mare de persoane nu ar mai alimenta cu benzină decât la stațiile de benzină ale unei companii și ar reduce fiecare consumul la strictul necesar, celelalte companii ar fi în reală dificultate și ar fi perturbate atât în aprovizionare cât și financiar, structural, și multe dintre ele ar dispărea de pe piață sau ar face ceea ce poporul dorește, dar cu siguranță guvernul ar colapsa. Acest proces ar trebui să se desfășoare pe o perioadă de câteva săptămâni și ar fi suficient ca guvernul capitalist să colapseze..
Dacă fiecare dintre noi am cere companiilor de asigurări să ne retragem și pentru o perioadă, fie să nu avem nevoie de asigurări, fie să ne afiliem unei singure companii de asigurări, ar fi un dezastru pentru aceste companii prăduitoare care sustin guvernele crony capitaliste și ar duce la căderea guvernului cu siguranță, la pierderea încrederii guvernului și conducerii țării în fața investitorilor de afară și în final, la tăierea cordonului ombilical de aprovizionare prin fraudă, de afară, a întregului aparat de politruci care lucrează pe banii contribuabililor, în interesul lor personal și în bătaie de joc față de contribuabili. Dacă am cere farmaciilor să ne elibereze medicamente produse numai de o singură companie farmaceutică, refuzând alte companii pe o perioadă lungă (sau a nu mai cumpăra niciun fel de medicamente, orientându-ne spre produse naturiste cu mult mai ieftine si fără efecte secundare, n.b.) ar fi un dezastru pentru un alt pilon al capitalismului - companiile farmaceutice. La fel, dacă am renunța la un consum excesiv de medicamente prescrise de doctorii care sunt în relații de afaceri cu aceste companii farmaceutice… ar fi o cădere sigură a guvernului capitalist prăduitor și necesitatea începerii unui proces de regândire a sistemului economic și politic.
Ar fi mult mai multe modalități de atac la guvernele capitaliste inumane și le voi trata în articolele viitoare, pentru că pamântul începe să se miște în jurul acestor măgari, acestor ploșnițe întreținute de oameni care nu au acces nici să vadă o fotografie a modului în care trăiesc aceștia… Schimbarea va veni și acest an este un an decisiv, dar noi toți trebuie să o gândim, pentru că acest capitalism este bazat pe specularea naturii umane, pe care de data asta va trebui să o valorificăm noi, inteligent, împotriva unui sistem care a fost obișnuit să o valorifice el primul…

        Sursa : Adrian Coșereanu / http://www.alternativaromaniei.com/  

Un comentariu:

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.