sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Noua Ordine Mondiala versus Meritocratia (video)


  Drum drept spre Lumina !

3 comentarii:

 1. Adevăruri pe care le știm toți, dar puțini sunt acei care își recunosc starea impusă, de sclav, sau păpușar.
  Mulțumesc! toate cele bune.

  RăspundețiȘtergere
 2. O idee falsa, meritocratia! Se vorbeste aici de conflictul dintre oligarhie si democratie. Meritocratia s-ar vrea o forma evoluata a democratiei, dar nu e deloc asa, cata vreme pune in centrul conceptului tot o elita, conturata pe baza unor merite.
  Care sunt meritele acelea si mai ales cine si cum le masoara? Daca ne luam dupa Constitutia Meritocrata cadem in rizibil - cu acel sfat al inteleptilor sau cum ii spune Primo, din care sa faca parte fosti sefi de stat, fosti premieri, ministri etc. - adica fruntea clasei politice care a dus Romania le pierzanie. Sa fie Laurentiu Primo cel ce-i va stabili componenta? Pai, ce facem, ne intoarcem la Ceausescu? Da, meritocratia ne propune revenirea la partidul unic al unor "meritocrati" la fel de exclusivisti ca si oligarhii.
  Eu va propun o alta mutare; meritocratia cu adevarat democratica, in care poporul sa fie cel ce-si hotaraste soarta, isi alege liderii cu merite dovedite prin studii, experienta profesionala, performante etc - stabilite pe baze stiintifice. Poporul sa decida in problemele esentiale prin referendum, asa cum se propune in Constitutia Cetatenilor, din care Primo se pare ca a copiat foarte mult, mai putin principiile si tezele care l-ar impiedica pe el sa ajunga in fruntea bucatelor.

  RăspundețiȘtergere
 3. NAMASTE ! Aş dori să intru în dialog,fie el şi virtual cu distinsul domn Marian Ilie şi să nu o considere ca pe un afront ci doar o opinie în cunoştinţă de cauză privind subiectul tot mai incitant al MERITOCRAŢIEI. Şi ca rampă de discuţie aş vrea să vă fac cunoscut DISTINSE DOMN că acest adjectiv nu este o noutate de abordare,avînd în verede că respectivul termen mi-e cunoscut din una din cărţile autorului JOHN J.FALONE, "FRECVENŢA GENIU" apărută în anul 2001 la editura FOR YOU a doamnei Monica Vişan. Pentru prima oară am luat la cunoştinţă de o astfel de formă de conducere a unei societăţi SUPERIOR ALCĂTUITĂ ÎN SOCIETĂŢILE ÎNALT SPIRITUALE,iar progresul acestor societăţi s-a simţit în SUPERIORITATEA MORALĂ şi TEHNOLOGICĂ a acelor civilizaţii. Desigur că este utopic a ne raporta noi UMANII la astfel de tehnologii atîta timp cît nu ne iubim semenii de la copii,la rude de gradul 1 pînă la simpli cunoscuţi sau NECUNOSCUŢI,eliminînd din scara noastră de judecată interioară izolarea ca fiinţă terestră,egoismul,invidia,goana după satisfacerea necesităţilor financiare şi materiale. Găsiţi că este un impediment ca domnul Laurenţiu Primo să aibă şi să promoveze astfel de idei ? Oricum ,ar fi fost sigur o altă persoană care ar avea viziune asupra unui mod echilibrat,transparent,echitabil de conducere a unei comunităţi. Cine aţi dori să conducă o comunitate ? şi exemplele negative le avem la îndemînă,aşa că nu mai insist-le cunoaştem din păcate şi efectele. Da,sînt de acord de a nu-mi da puterea în mîna altora.Tocmai asta insuflă C.Meritocratică,pîrgiile conducerii se fac benevol,fără niciun venit,e o muncă în folosul şi interesul colectivităţii. Sau,să înţeleg că bogăţiile terane,subterane şi supraterane să nu fie în folosul cunităţii,să NU eliminăm pe toţi AVENTURIERII care au făcut din România masă de poker ? Ştiu că detaliile formează intregul ,dar nu văd în detaliile CONSTITUŢIEI MERITOCRATICE vreun impediment sau motiv pentru care să ne AUTOCONDUCEM AŞA CUM ÎMPREUNĂ CĂDEM DE ACORD. În speranţa că opiniile mele sînt constructive şi de comun folos ,vă mulţumesc DOMNULE MARIAN ILIE. NAMASTE !

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.