miercuri, 9 decembrie 2015

6 Semne pozitive că mass-media va colapsa


In ultimii ani există o trezire în masă a oamenilor, iar mass-media este ignorată din ce în ce mai mult pentru ceea ce este cu adevărat: un mijloc de propagandă al guvernului și corporațiilor. Oamenii se informează din surse alternative de știri mai repede decât oricând acum și ca rezultat, vechea gardă a mass-media se prăbușește cu viteză în cădere liberă.

Putem sesiza 6 semne ce pun în evidență acest lucru:

1.     Mass-Media este deținută de o mână de corporații și oamenii știu acest lucru  - Nu este un secret că aproape tot ceea ce vedem, citim și auzim vine de la doar o mână de mega-corporații. Datorită mass-mediei alternative, a devenit un fapt cunoscut că doar șase societăți controlează 90% din mass-media mondială pe care o consumăm. Aceste Mari 6 au capacitatea de a lua decizii importante și să delege știrile prin companiile lor subsidiare mai mici, tăind (cenzurând) povestiri importante sau puncte de vedere alternative. Oamenii recunosc acest lucru și se deplasează spre mass-media alternativă drept rezultat.
2.     Compania Fox oprește dezvăluirea ,,live” a ratingului de spectatori - Fox News, o filială deținută de Rupert Murdoch al News Corporation de top în știrile de masă, tocmai a anunțat că va opri dezvăluirea ratingurilor sale ,,live” pentru spectatorii TV. Ei susțin că aceste statistici nu mai sunt relevante din cauză că multe show-uri sunt înregistrate de televiziune, dar de asemenea, poate fi văzută ca o modalitate de a ascunde faptul că acesta scade dramatic. Fox va reambala statisticile pe o bază săptămânală pentru a face ca și cele mai modeste rezultate să apară pozitive.
3.     98% dintre tinerii adulți nu au încredere în mass-media oficială - Un sondaj recent arată că doar 2% din tinerii adulți au încredere în mass-media că face "ceea ce trebuie", în mod regulat. Acest sondaj, care a fost realizat de Institutul Harvard de Politici privind peste 3.000 de persoane între 18-29 ani, arată că doar 2% dintre adulții tineri au încredere în mass-media că "face  ceea ce trebuie" "tot timpul." Mai mult decât atât, 10% au spus că face ceea ce trebuie "de cele mai multe ori", în timp ce 49% au spus "câteodată" și un enorm 39% au spus ca mass-media "nu" face ceea ce trebuie.
4.     Mass-Media este strâns legată de corporații și oamenii știu asta - Un extras din documentarul The Corporation ilustrează în propriile lor cuvinte povestea a doi jurnaliști care lucrează pentru Fox News (și care au fost concediați) la mijlocul anilor 1990. Aici este un fragment din film despre o anchetă a "implicațiilor asupra sănătății umane" a injectării hormonului de creștere la vacile care au fost utilizate pentru producția de lapte:
   "Cu Monsanto, nu ne-am dat seama cât de eficient o corporație ar putea lucra pentru a obține ceva pe piață", a declarat jurnalistul Jane Akre. Înainte ca povestea să fie difuzată, a fost primită o scrisoare de la Monsanto spunând că ar exista "consecințe grave pentru Fox News", în cazul în care ar face asta. După primirea scrisorii, directorul general de la Fox din Florida a chemat-o în biroul lui și i-a cerut ca povestea să fie modificată. Următorul lucru pe care el l-a spus a fost "Noi plătim trei miliarde de dolari pentru aceste posturi de televiziune. Vă vom spune ce să spuneți la știri. La știri e ceea ce trebuie să spui că este ... dacă refuzi să prezinți această poveste în modul în care cred că ar trebui să fie prezentată, veți fi concediați pentru insubordonare (sfidare). "


Iar un alt exemplu este faptul că marșurile de protest împotriva Monsanto, la care au participat mii de oameni, mass-media americană nici măcar nu a făcut referire la știri sau a diminuat enorm numărul participanților.
5.     Mass-Media literalmente ne minte ostentativ și atunci nimeni nu-i acordă atenție - O analiză recent realizată de Pundit Fact a arătat că, în conformitate cu acest studiu, mai mult de jumatate din toate declarațiile făcute de Fox News sunt false. Acum, acest lucru nu este surprinzător, dar faptul este că NBC / MSNBC este chiar mai sus de 46%, declarațiile lor fiind undeva între "cea mai mare parte false" la "Pantaloni pe foc." CNN și ABC sunt evaluate mai bine, dar nu ar trebui ca știrile naționale să fie o cursă a minciunii…
6.     Mass-media independentă are un succes cum nu a avut nicicând înainte - Pozitivitatea care reiese din acest lucru este simplă: oamenii se trezesc din această nebunie. Nu mai suntem în situația în care mass-media controlează narativ totul cum a făcut-o o dată, pentru că noua media este acolo pentru a ridica mingea la fileu și a expune poveștile pe care mass-media refuză să le difuzeze. Mass-media alternativă acum face astfel de valuri enorme, de fapt se începe să se asculte voci și povești alternative care nu sunt publicate de mass-media oficială. Cazuri de corupție pe toate palierele, finanțări făcute subiectiv de marile corporații pentru a induce un anumit tip de percepție de masă asupra diferitelor probleme: sănătate, poluarea mediului, energie, alimente chimizate sau modificate genetic, agricultură, etc.

Atâta timp cât mass-media independentă continuă mișcarea înainte, nu e nimic care poate opri adevărul să iasă la suprafață. Internetul va fi pastila de cianură pentru mass-media oficială. Aveți încredere în media alternativă, căutați adevărul în mai multe surse și folosiți-vă discernământul. Nu mai credeți nimic din ce este prezentat la TV sau chiar nu mai priviți emisiunile TV. Fiți stăpâni pe gândurile și ideile voastre nu mai permiteți să fiți manipulați. Intrebați-vă întotdeauna: Asta este bună pentru mine? Mă ajută la evoluția mea spirituală? Dacă nu găsiți niciun răspuns în interior, nu faceți acel lucru, nu cumpărați acel lucru, etc.


       Drum drept spre Lumină!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.