joi, 19 noiembrie 2015

FMI, ONU, BIS și Citibank avertizează că Criza Economică poate fi iminentă


Avertismentele devin tot mai clare. Ascultă oare cineva? De luni de zile, public pe blog articole cu tematică economică din diverse surse despre modul în care sistemul financiar global se pregătește pentru o criză, pentru cea mai mare criză din istoria umanității cu consecințe imprevizibile, iar acum unele dintre cele mai importante instituții financiare din întreaga lume avertizează cu privire la exact acest lucru.
De exemplu, la începutul lunii octombrie The Telegraph a publicat un articol cu următorul titlu de rău augur: "3 trilioane de $ criza creditelor corporative ca debitori cu care se confruntă, poate fi luat în considerare, spune FMI". Și, de fapt ceea spre ce ne îndreptăm ar fi mult mai precis, descris ca o "înghețare a creditelor" sau o "panică a creditelor", dar o "criză a creditelor" va lucra cu siguranță acum. FMI avertizează că "s-a trecut peste o pârghie periculoasă", și vom asista la "amenințarea dezlănțuirii unui val de nerambursare și falimente" pe tot globul ...

FMI, de fapt spune adevărul în acest caz. Suntem în mijlocul celei mai mari bule a datoriei pe care lumea a văzut-o vreodată, și este o amenințare monumentală a sistemului financiar global. Dar, chiar dacă știm despre această amenințare, asta nu înseamnă că putem face ceva în acest moment sau a opri ceea ce este pe cale să se întâmple. Banca Angliei, ONU și Banca Reglementelor Internaționale au emis avertismente de rău augur toate similare. 
Ceea ce urmează este un extras dintr-un articol recent din The Guardian ... ,,Economistul-șef al Băncii Angliei, Andy Haldane, a susținut că lumea intră în cel mai recent episod al "celei de-a treia părți a trilogiei crizei". UNCTAD, brațul ONU pentru comerț și dezvoltare, ar dori să vadă economiile avansate crescându-și cheltuielile publice pentru a compensa declinul din economiile emergente. Banca Reglementelor Internaționale, consideră că ratele dobânzilor au fost prea mici pentru prea mult timp, încurajând prea mult asumarea de riscuri pe piețele financiare. Toate acestea se tem că sistemul financiar global este pregătit pentru o criză”.

Andy Haldane a asemănat situația noastră actuală ca a treia parte din ,,trilogia crizei”. Și dacă sunteți familiarizați cu trilogiile Hollywood, atunci știți că ultimul episod este, de obicei cel mai măreț și cel mai rău. Economistul Citigroup Willem Buiter, de asemenea, este de părere că mari necazuri sunt la orizont. De fapt, el dă o avertizare publică de "recesiune globală" în 2016 ... De obicei, atunci când suntem în pragul cufundării într-o nouă criză, există un fel de "eveniment declanșator" care creează panică pe scară largă. Deja se scrie despre problemele în curs de desfășurare ale giganților de mărfuri, cum ar fi Glencore, Trafigura și Grupul Noble. Indicele chinez care monitorizează transportul de marfuri pe mare de pe întreg mapamondul este la un minim nemaiîntâlnit după război încoace. Colapsul oricăruia dintre ei ar putea fi un nou "moment Lehman Brothers" ca cel din 2008. O altă mare problemă s-a ivit la sfârșitul lunii octombrie. Cea mai mare bancă din Germania, Deutsche Bank, a anunțat că are pierderi mai mari de 6 miliarde de $ pentru al treilea trimestru din 2015 consecutiv.

O altă problemă este faptul că națiunile majore exportatoare, cum ar fi China, care a cumpărat o mulțime din datoria guvernului SUA sunt acum în dumping cu datoria într-un ritm fără precedent. 
Ce spune Wolf Richter ...,, Cinci cumpărători mari ai Trezoreriei SUA - China, Rusia, Norvegia, Brazilia, Taiwan și-au schimbat strategia. Ei folosesc dumping-ul cu Certificatele de Trezorerie ale SUA (care în mare parte reprezintă datorii, adică bani împrumutați de guvernul SUA de pe piața internațională, n.b.) fiecare pentru propriile motive, care în prezent coincid. Și asta la cea mai rapidă rată de înregistrare. Pentru perioada de 12 luni incheiată în iulie, vânzările de trezorerie de către băncile centrale din întreaga lume au ajuns la un net de 123 miliarde $, "cel mai mare declin, deoarece datele au început să fie colectate în 1978," raporta The Wall Street Journal. China, cel mai mare proprietar străin de trezorerie - tezaur ajungând la 1.317 miliarde $ în noiembrie 2013 – s-a descărcat cu deosebită pasiune. Până în iulie, cele mai recente date disponibile de la Departamentul de Trezorerie al SUA, grămada Chinei a scăzut până la 1.241 miliarde $ (asta înseamnă că China a vândut la greu certificate de Trezorerie americane pe piață dorind să scape de ele cât mai repede, astfel dolarul american prăbușindu-se ca valoare și îngreunând mai mult situația economico-bancară a SUA, n.b.)”
Economia chineză, singura din lume care de două decenii are creștere economică raportată cu două cifre, a încetinit. Exporturile au scăzut cu 6,9% față de anul trecut, iar importurile (în special de materii prime și petrol a scăzut cu 18,8%. Comerțul mondial a scăzut cu 8,4%.
Toate acestea ne duc spre concluzia că se produce mai puțin în lume pentru că a scăzut cererea, iar aceasta a scăzut pentru că nu sunt locuri de muncă și oamenii nu câștigă destui bani. Bancile țin banii pentru că nu mai sunt cereri de credite nici de către firme și nici de către oameni pentru că ratele le-ar îngreuna existența. Si astfel suntem într-un cerc vicios care ne va duce sigur într-o criză economică.
Intre timp piața bursieră a crescut din nou, iar economiștii dezinformatori se grăbesc să ne spele creierele că totul este ok, iar de la anul economia lumii își va reveni. FALS ! Economiști de prestigiu, responsabili spun toți la unison că SUA și implicit economia mondială se îndreaptă spre cea mai cruntă criză din istoria modernă a umanității, iar punctul de întoarcere, adică de salvare sau redresare a fost trecut de mult. 

Cei care mai au încă credință oarbă în Barack Obama, Wall Street, Federal Reserve și alte bănci centrale importante de pe întreaga planetă (inclusiv servitorul Rothschild – Mugur Isărescu) vor continua să batjocorească ideea că un colaps mare este pe cale să se întâmple. Dar când ziua socotelilor va veni și criza va bate la ușile lor, ce vor face atunci? Cum se vor justifica politicienii și bancherii milioanelor de oameni care nu vor mai avea bani și din ce trăi? 
Bancomatele vor fi goale, băncile închise pe timp nelimitat, hypermarketurile își vor epuiza marfa din rafturi și depozite în maxim o săptămână și apoi?….
Va trebui să supraviețuim cum putem, să ne ajutăm unii cu ceilalți pentru că acest sistem total corupt și creat împotriva noastră și a planetei nu va mai funcționa și nu ne va ajuta cu nimic. Atunci va fi Schimbarea Paradigmei….nu cea clamată de Iohannis recent și care cred că la mintea lui habar nu are ce înseamnă…. Fiți conștienți și luați-vă măsuri căci acest colaps când va veni va fi mai rău decât un război…


 Video : 100 trilioane $ Colapsul Economic American - cu Jim Rickards - https://www.youtube.com/watch?v=OUpnY1pgxAs  Sursa : http://theeconomiccollapseblog.com/

       Drum drept spre Lumină!  

Un comentariu:

  1. NAMASTE MARIUS ! MULŢUMESC DE INFORMAŢIE ! Deci ,pentru a "ne întoarce la oile noastre" eu cred că ar fi mare nevoie ca pe lîngă avertismentul de a ne lua propriile măsuri de supravieţuire,să detaliem mai pe larg ÎN CE CONSTĂ ! În primul rînd ,aşa cum fac eu de mai bine de un an, amărîţii ăia de bani proveniţi din pensia de boală, eu nu-i mai las ca depozit în contul meu în "buzunarul băncii" ci îi ridic în totalitate deoarece niciodată nu poţi şti ce aduce ceasul următor,şi aşa afătuiesc şi pe cei cu sume mai consistente să procedeze . Apoi resursele de hrană-alimente greu perisabile-eu am uscat pe sfoară coajă de mere,de pere,fructe puse la conservat aşa cum puneau bunicii noştri pe vremuri alimente în cămară sau beci. Apa ,în nici un caz nu trebuie ţinută în PET-uri. Lumînări,dar merg şi acele candele care se găsesc în comerţ.Chibrituri cu fosfor care este rezistent la umezeală. Îmbrăcăminte şi încălţăminte rezistente la frig şi umezeală. Bine, scriu acum ,aşa cum am procedat eu,dar cititorii site-ului tău se pot informa de pe situri de specialitate care ştiu că se găsesc pe net înainte de anul 2012 cînd tot aşa,marea teamă a cuprins şi îngrijorat foarte multă lume.Ideea este ca să ne aprovizionăm de cele de strictă necesitate ,cam pentru o lună-zic eu--- nu ştiu,mai zi şi tu ! Te salut cu acelaşi mare drag şi să ne auzim ÎN MEDITAŢIA DE LA ORELE 22 DE SÎMBĂTA ASTA ! SĂ AI O ZI AŞA CUM ÎMI DORESC PENTRU MINE !

    RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.