vineri, 4 septembrie 2015

5 Teorii conspiraționiste ale CIA care în prezent sunt adevărate


Mulți oameni sunt poate nerăbdători să afle cele mai recente detalii despre cele mai noi teorii ale conspirației, în timp ce alții resping aceste teorii ca fiind ridicole și false. Fiecare experimentează această lume prin propriile ,,filtre” subiective pe care și le formează în timpul vieții, prin intermediul educației, familiei, societății și percepțiilor interioare proprii, toate acestea pentru a ajuta sufletul să experimenteze ceea ce și-a propus în actuala existență.
Dar dincolo de toate acestea există o realitate pe care multe guverne, corporații și alte instituții o manipulează prin mită, amenințare sau alte forme tehnologice ce ne este impusă, nouă maselor și care poate duce până la implementarea unor șabloane de gândire.  

În timp ce unele tipuri de scepticism sunt, fără îndoială sănătoase, mai ales atunci când auzim de o viziune obiectivă pe un anumit subiect, în unele cazuri, scepticismul merge poate prea departe. Când se întâmplă acest lucru, nu se face nimic pentru a demitiza teoria conspirației și, de fapt, te poate afecta chiar contrariul, doar servind pentru a adăuga gaz pe foc. În multe cazuri, unii sceptici nu au adăugat nimic nou subiectului în discuție, ci pur și simplu reiterează linia de gândire a conștientului colectiv.

Aici sunt 5 teorii ale conspirației pe care mulți oameni au încercat să le respingă, dar au fost ulterior găsite ca absolut adevărate:

1.     Asasinarea lui Kennedy – Două investigații ale Congresului

În 1976 a fost stabilită Comisia Camerei Reprezentanților a SUA (HSCA) pentru a investiga asasinarea atât a lui John F. Kennedy cât și a lui Martin Luther King Jr. Comisia s-a întrunit între 1976 - 1978 și, în final, în 1979 s-a emis raportul final care a concluzionat că președintele Kennedy a fost asasinat, probabil, nu numai de către Mafia, dar poate și de către CIA. Raportul din 1979 a constat nu numai din raportul în sine, el conținea de asemenea 12 volume de anexe pentru fiecare asasinat și a fost publicat de către Congres. În cazul președintelui Kennedy raportul a declarat că a existat o "conspirație probabil", dar ei nu au putut să descopere cine altcineva în afară de Lee Harvey Oswald a participat.

Raportul lor, parțial bazat pe o înregistrare pe bandă a împușcăturii, a fost, de asemenea bazat pe faptul că Mafia și chiar CIA sau FBI ar fi putut avea conexiuni cu Oswald. Deci, intrebarea devine: Ce a făcut să se ajungă la concluzia că asasinarea lui JFK a fost mai mult decât probabil o conspirație?
Ar putea fi faptul că mulți martori, unii care au fost în CIA sau șefii poliției din Dallas în dimineața asasinatului, au fost uciși în noaptea dinainte de a depune mărturie. Ca un exemplu, George de Mohrenschildt un geolog care a devenit prieten cu Oswald înainte de asasinare (Oswald a fost asasinat în timpul arestului, în timp ce era însoțit de poliție pentru a fi transferat într-o altă închisoare, de către Jack Ruby în 24 noiembrie 1963, n.b.). Dl de Mohrenschildt de asemenea, lucra pentru CIA la momentul respectiv, și conform rapoartelor și-a zburat creierii cu o noapte înainte ca el să depună mărturie în fața comisiei. Comisia HSCA a descoperit, de asemenea unele fapte interesante despre Oswald în cursul anchetei.

Ei au aflat că Oswald, în timp ce era pușcaș marin a învățat să vorbească limba rusă și la înălțimea Războiului Rece i-au fost dați bani de către Departamentul de Stat pentru a călători în Rusia, dar nu înainte de a se opri la o facilitate secretă din Japonia. Comisia a găsit dovezi care sugerează că Oswald a lucrat în timpul Războiului Rece și a fost obligat să se infiltreze în Rusia ca agent dublu sau dezertor de un anumit tip. La întoarcerea sa, el a primit bani de la Departamentul de Stat pentru a-și cumpăra o casă și a lucrat cu un fost șef FBI și oficialii CIA în a ajuta la antrenarea pentru invazia anti-Castro din Cuba. 
În timp ce lucra în Louisiana, Oswald a fost implicat cu Operațiunea Mongoose unde a lucrat sub supravegherea ofițerului CIA operativ, David Ferrie.
Operațiunea Mongoose a lucrat cu liderii din Sud ai Mafiei, deoarece cazinourile din Cuba care a fost închise după ce Castro a preluat controlul asupra Cubei, au fost epicentrele pentru controlul țării. CIA a angajat chiar, pentru asasinarea lui Castro, Mafia și trei încercări nereușite au fost făcute pe viața lui Castro.  Întâmplător, David Ferrie s-ar fi sinucis înainte de-a depune mărturie în fața comisiei. Ce este interesant este faptul că peste 100 de persoane conectate la asasinare au murit în termen de câțiva ani sub ceea ce se numește, "circumstanțe neobișnuite". Cei care nu au murit, au apărut în alte conspirații.

De exemplu, E. Howard Hunt, care a fost un agent CIA a mărturisit că a fost implicat în conspirația de asasinare a președintelui Kennedy, pe patul de moarte. Hunt a fost, de asemenea, unul dintre hoții din operațiunea Watergate (de ,,debarcare” a președintelui Nixon de la Casa Albă, n.b.). Traseul banilor conspirației de asasinare a președintelui Kennedy, duce la multe alte persoane, cele mai multe dintre ele au fost ucise și, dacă ar fi trăit, ar fi putut expune teoria conspirației din spatele asasinatului. Concluziile la care a ajuns HSCA sunt în opoziție directă cu Comisia Warren (constituită anterior celei HSCA), ambele fiind comisiile Congresului. Deci întrebarea reală este: Comisiile sunt constituite pentru a afla adevărul sau pentru a-l ascunde?

Motive pentru asasinarea lui JFK sunt multe, iar printre cei implicați indirect este și Lyndon Johnson care era vicepreședinte și care i-a urmat la Casa Albă, iar dintre cei implicați direct, George H. Bush Sr. și șoferul mașinii în care era JFK în timpul vizitei din Dallas. Priviți împușcătura fatală a șoferului cu mâna stângă :


2.     Operațiunea MOCKINGBIRD


Atunci când Războiul Rece a început, la sfârșitul anilor 1940, CIA a implementat un program numit Operațiunea Mockingbird. Obiectivul a fost de a obține controlul și influența totală asupra mass-media majoră. CIA, de asemenea, a planificat să aibă mulți reporteri și jurnaliști pe statul de plată - o practică pe care mulți oameni cred că o continuă și în prezent. Unul dintre principalele obiective a fost de a utiliza acești jurnaliști ca spioni și de a răspândi propaganda. Lista  organizațiilor de știri a inclus reporteri de la ABC, NBC, CBS, Time, Newsweek, Associated Press, United Press International, Reuters, Hearst Newspapers, Scripps- Howard și Copley News Service. CIA a fost atât de eficientă în eforturile sale, încât prin anii 1950 ar fi reușit să infiltreze companii americane, mass-media, și universități cu zeci de mii de agenți care erau în gardă și gata să acționeze la momentul potrivit.


A fost, de asemenea, descoperit că CIA a finanțat multe filme de animație, inclusiv "Ferma Animalelor" de George Orwell. Comitetul Church (mai târziu), în cele din urmă a expus funcționarea CIA în 1975 și Operațiunea Mockingbird a încetat să mai existe - cel puțin asta vor să credem…

 3.     CIA a ucis o mulțime de oameni (Comitetul Church)

Senatul Statelor Unite a selectat un Comitet pentru Studiul Operațiunilor Guvernului cu Privire la Activitățile de Informații, alias Comitetul Church, care în 1975 a fost prezidat de senatorul Frank Church. Comitetul Church a fost un precursor al actualului U.S. Senat Select Committee on Intelligence. Munca Comitetului Church a fost de a investiga dacă metodele de culegere a informațiilor utilizate de CIA și FBI au fost legale, în lumina dezvăluirilor aduse în timpul scandalului Watergate.

Acesta a descoperit nu numai Operațiunea Mockingbird, dar și faptul că CIA a încălcat propria cartă în mai multe rânduri. Carta CIA declară că au fost permise unele derogări doar pentru a aduna informații. Comitetul Church a descoperit asasinatele lui Allende în Chile, Mossadegh din Iran, și alte asasinate de lideri din America Centrală și de Sud, Africa, Orientul Mijlociu, Asia de Est și - lista de asasinate a fost uimitoare. De asemenea, au fost declasificate informații cu privire la o armă ce poate provoca atac de cord, astfel încât CIA având capacitatea de a ucide pe cineva fără a fi detectată - ingenios nu? Alte metode de asasinat au inclus inducerea cancerului, accidente auto, accidente de schi, sinucidere, accidente cu barca si atacurile de cord, pentru a numi doar câteva.
    

Audierile, în timp ce erau înregistrate în Congres, nu s-au făcut publice în mass-media și, de fapt, mulți americani fie nu sunt conștienți de faptul că aceste audieri au avut loc vreodată, fie resping toate acestea ca fiind o teorie a conspirației. 

  4.     CIA face trafic și contrabandă cu droguri 
    

În cartea sa Dark Alliance: The CIA, the Contras, and the Crack Cocaine Explosion, Garry Webb explică cum în anii 1980 CIA a facilitat vânzarea de cocaină pentru bandele de stradă, Crips and Bloods și, în Los Angeles, în scopul de a finanța cu profiturile din droguri Contras, o armată de gherilă din America Latină. Iată cum susține dl.Webb că a lucrat: ,,CIA a sprijinit contrabanda cu cocaină în Statele Unite și apoi a distribuit bandelor din L.A., iar cu profitul a finanțat grupările Contras”.  
Poate ar trebui să fie menționat faptul că la 10 decembrie 2004, Gary Webb s-ar fi sinucis în anumite circumstanțe misterioase - faptul că el și-ar fi tras două gloanțe în cap.
Apoi, în luna august 1987 într-o comunitate mică dinafara Little Rock, Arkansas, doi adolescenți au fost uciși de poliție pentru că băieții au fost martori la protejarea traficului de droguri, chiar de către poliție. Operațiunea de trafic de droguri, care a avut loc pe un aeroport mic din Arkansas la începutul anilor 1980, a fost efectuată  de către un traficant de droguri pe nume Barry Seal. Seal a petrecut o mulțime de timp în închisoare, din cauza operațiunilor sale cu droguri și ruperii înțelegerii cu CIA și DEA atunci când a zburat la Washington DC. În această afacere, el ar fi putut evita închisoarea dacă ar fi devenit un informator al guvernului împotriva altor traficanți de droguri. În plus față de îndatoririle sale ca informator, el ar fi fost, de asemenea, folosit de către CIA pentru a ajuta la finanțarea Contras din Nicaragua.
Conexiunea CIA la această operațiune a devenit de netăgăduit atunci când un avion de marfă dat domnului Seal de către CIA a fost doborât deasupra Nicaraguei iar acesta conținea o încărcătură de arme pentru Contras. În ciuda tuturor dovezilor evidente, orice anchetator care a încercat să expună operațiunea a fost distrus profesional, iar cei care au fost implicați în operațiunea de droguri protejați de autorități.

5.     Proiectul MK-Ultra  

Mulțumind ,,The Freedom of Information Act”, în 1977 a fost descoperit că între anii 1950 și 1973, CIA a operat Proiectul MK-Ultra , un proiect care implica dezvoltarea unor tehnici de control mental asupra populației SUA. Audierile din Senat au avut loc atunci când aproximativ 20.000 de documente au fost descoperite care au conturat proiectul. Practic, proiectul a arătat că CIA a folosit droguri, hipnoză, aparatură electronică, privarea senzorială, abuzul verbal și sexual și a torturii, pentru experimentele lor de inginerie asupra comportamentului uman.

Aceste experimente au fost subcontractate de peste 80 de instituții diferite, inclusiv închisori, universități, spitale, și companii farmaceutice. În 1973, directorul CIA, Richard Helms a distrus cele mai multe documente incriminatorii în legătură cu MK-Ultra și o mare parte din ceea ce s-a întâmplat cu adevărat rămâne necunoscut. Ca de obicei, nicio singură persoană nu a fost trasă la răspundere sau adusă în fața justiției.

Această teorie a conspirației s-a dovedit a fi adevărată, când președintele Clinton a emis o scuză oficială în numele guvernului în 1995. Mai multe despre acest proiect aici : http://burebista2012.blogspot.ro/search?q=Proiectul+MK-Ultra 

Așa că dacă ești un teoretician al conspirației, data viitoare când cineva își bate joc de credințele și teoriile tale, aduceți-le dovezile, care în prezent tot mai mult ies la lumină.
     

   Drum drept spre Lumină ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.