luni, 10 august 2015

Masa critică, Schimbarea și Efectul celei de-a ,,o suta maimuțe”


Schimbarea este trezirea inimii umanității. Această transformare a conștiinței, cea mai mare înregistrată vreodată, a devenit prima oară evidentă la mijlocul anilor 1960 și a impulsionat o masă tot mai mare de oameni de atunci.

Schimbarea este transformarea colectivă ce constă din suma pașilor fiecărui individ în Noua Realitate
Fiecare persoană, la timpul ei, se deplasează înainte printr-un stadiu al conștiinței care aduce o viziune mai largă și o conștientizare ce izvorăște din inimă. Când atenția primară a suficienți oameni devine concentrată prin chakra inimii lor, atunci va avea loc "efectul celei de-a o suta maimuțe".

,,Efectul celei de-a o suta maimuțe” a fost introdus pentru prima dată de biologul Lyall Watson în 1980 în cartea sa, "Lifetide." El relata că primatologii japonezi care studiau macacii (maimuțe în sălbăticie) în anii 1950, au dat peste un fenomen surprinzător. 
Cartea lui a fost urmată la scurt timp de o lucrare profund inspirată a lui Ken Keyes în 1981, numită "Efectul Celei de-a o Suta Maimuțe". În acest sens, Ken Keyes a făcut un apel fierbinte pentru terminarea Războiului Rece și politica sa de distrugere reciprocă asigurată. Aici, în cuvintele lui Ken Keyes, este o descriere a elementelor cheie ale Efectului celei de-a o suta maimuțe:
  ,,Maimuțele japoneze, Macaca fuscata, au fost observate în natură pentru o perioadă de peste 30 de ani”. ,,In 1952, pe insula Koshima, oamenii de știință au dat maimuțelor cartofi dulci dați prin nisip. Maimuțelor le-a plăcut gustul cartofilor dulci, dar au găsit murdăria (nisipul) neplăcută”.
,,O femelă în vârstă de 18 luni, pe nume Imo a găsit calea de a rezolva problema prin spălarea cartofilor într-un izvor din apropiere. Ea a învățat-o acest truc pe mama ei. Le-a învățat, de asemenea, acest truc și pe maimuțele tinere cu care se juca, iar acestea, la rândul lor le-au învățat și pe mamele lor”.
,,Această inovație culturală a fost preluată treptat de celelalte maimuțe, sub ochii oamenilor de știință. Între 1952 și 1958 toate maimuțele tinere au învățat să spele cartofii dulci de nisip pentru a-i face mai gustoși”. ,,Doar adulții care și-au imitat copiii au învățat această îmbunătățire socială. Ceilalți adulți au continuat să mănânce cartofii dulci, murdari de nisip. Apoi, a avut loc ceva uimitor. În toamna anului 1958, un anumit număr de maimuțe de pe insula Koshima au început să-și spele cartofii dulci - numărul lor exact nu este cunoscut”.

,,Să presupunem că, atunci când soarele a răsărit într-o dimineață erau 99 de maimuțe pe insula Koshima care au învățat să-și spele cartofii lor dulci. Să presupunem în continuare că mai târziu în acea dimineață, a o suta maimuță a învățat să-și spele cartofii”.
"Atunci s-a întâmplat!
,,După-amiază, aproape toate maimuțele din trib își spălau cartofii dulci înainte de a-i mânca. Energia adăugată a acestei a o suta maimuțe a creat cumva o breșă ideologică!
,,Un lucru extrem de surprinzător observat de acești oameni de știință, a fost obiceiul de spălare a cartofilor dulci ce a trecut peste mare - coloniile de maimuțe de pe alte insule și ceata de maimuțe continentală de la Takasakiyama au început să spele cartofii dulci”.
,,Astfel, atunci când un anumit număr critic realizează un anumit nivel de conștiință, această nouă conștientizare poate fi comunicată de la o minte la alta”.
,,Deși numărul exact poate varia, acest fenomen al celei de-a o suta maimuțe înseamnă că, atunci când doar un număr limitat de oameni știu o nouă modalitate, ea poate rămâne în proprietatea conștientă a acestor oameni”. ,,Dar există un punct în care, dacă doar încă o persoană – trece în noul mod de conștientizare, câmpul de conștiință planetară este întărit și basculează, astfel încât această conștientizare este preluată de către aproape toată lumea!

Lyall Watson a studiat și asamblat povestea din dovezile disponibile ale cercetătorilor de primate. Deoarece fenomenul i-a luat pe cercetători atât de mult prin surprindere, ei n-au numărat câte maimuțe au fost pentru a declanșa acest efect. Deci, Watson a propus o cifră arbitrară de nouăzeci și nouă de maimuțe, și a spus că încă una ar oferi apoi masa critică a conștiinței necesare pentru a declanșa efectul.
Noul model de comportament s-a extins spre majoritatea, dar nu toate, dintre maimuțe. Maimuțele în vârstă, în special, au rămas statornice în modelele lor de comportament stabilite și au rezistat schimbării. Dacă noul model de comportament a apărut brusc în comunitățile de maimuțe de pe celelalte insule, doar câteva maimuțe pe acele insule au prins noua idee. Cele mai receptive la idei noi au început să imite noul comportament și să demonstreze celor mai tinere, impresionabile. Astfel, ele au început de asemenea propria lor cale spre eventualul lor efect al celei de-a o suta maimuțe.

    Cum lucrează Efectul celei de-a o suta maimuțe
Mecanismul pentru acest transfer de idei funcționează în același mod pentru maimuțe ca și pentru toate ființele simțitoare. Noi existăm într-un câmp de conștiință global. Creierul uman în mod constant primește și transmite imagini mentale și informații din și către câmpul de conștiință global, în care suntem cufundați. Mintea globală, altfel cunoscută ca inconștientul colectiv al lui Jung, nu încetează să funcționeze, datorită câtorva sceptici cărora nu le plac efectele sale. Aceasta funcționează la fel, mereu, trecând informații de la un individ la altul, pe baza frecvenței lor comune de conștiință prin principiul rezonanței. Dacă maimuțele progresiste au avut o idee nouă, apoi la fel au avut și alte maimuțe progresiv și pe alte insule. Ele au rezonat pe aceeași frecvență a conștiinței.
Invențiile unor inventatori apar adesea în același timp în care aceștia nu sunt în contact fizic unul cu celălalt. De exemplu, în 1941, Les Paul a proiectat și construit prima chitara electrică cu corp-solid, în același timp când Leo Fender de la Fender Musical Instruments a făcut exact același lucru și exemplele pot continua.
Ați avut vreodată o idee, în același timp când alte persoane au exprimat sau au folosit acea idee? Probabil ai spus, "Hei! Eu m-am gândit primul! "Ei bine, acesta e modul în care mintea globală lucrează. Este un câmp pe care-l împărtășim cu toate celelalte ființe simțitoare, dar în mod special cu cei ce au tematica și frecvențele minții care vă interesează cel mai mult în particular.

    Ce înseamnă aceasta pentru Schimbare?
Când suficienți oameni au trecut prin versiunea lor personală de Schimbare spre Noua Conștiință și o masă critică se va forma, brusc toată lumea va deveni conștientă de Noua Realitate iar valorile lor vor fi centrate în inimă. Aceasta este ziua în care valorile centrate în inimă vor deveni centrul gândirii de zi cu zi pentru marea majoritate a oamenilor. Aceasta este ziua în care omenirea va începe să se uite înapoi spre ceea ce s-a schimbat și să realizeze că a avut loc o schimbare masivă.

De-asta participarea fiecăruia la meditațiile colective este atât de importantă, pentru că, tu poți fi ,,cea de-a o suta maimuță” și va avea loc bascularea în câmpul de conștiință global, realizându-se ,,masa critică” ce va duce la Schimbarea atât de așteptată de toți cei treziți. De această ,,masă critică” vorbește atât de des COBRA în comunicările sale. Până când nu se va produce această Schimbare în conștiință la nivel individual, interior, să învățăm să gândim cu inima și faptul că Toți Suntem Unul, schimbarea în planul fizic la nivel planetar nu va avea loc, aceasta este reflexia interiorului. Deveniți conștienți de ceea ce sunteți cu adevărat și renunțați la șabloanele impuse de actuala societate.
      Totul stă în mâinile noastre !

   sursa : http://in5d.com/ 


    Drum drept spre Lumină ! 

4 comentarii:

 1. DE CE NU PUNEM IN APLICARE( IMPLEMENTAM THE VENUS PROJECT AL LUI JACQUE FRESCO !?

  RăspundețiȘtergere
 2. JACQUE FRESCO ARE SOLUTII STIINTIFICE SI LA INDEMINA!
  DAR CONDITIA ESTE SA NE IUBIM SI SA TRAIM CA FRATI !

  RăspundețiȘtergere
 3. Daca cei din varf se hotarasc intr-o zi sa intrerupa internetul, toti oamenii "mor" instant, pentru ca habar nu au sa comunice fizic. Nimeni nu s-a gandit la un asemenea scenariu si pun pariu ca nici mai marele Cobra habar nu are cum va mai organiza el acele meditatii mondiale. Vreau sa-mi raspundeti unul din toti ce va face in situatia de mai sus ?
  Deja articolul ne avertizeaza ca in septembrie mult asteptat, nu se va intampla nimic daca nu se va atinge pragul critic in meditatii. Cred ca pana la urma apocalipsa din biblie ramane adevarata, unde se spune ca salvarea omenirii va veni de la IIsus, nici intrun caz din propriile noastre forte. Orice articol care apare despre mari schimbari ce au fost(2012), ce vor veni(septembrie 2015), etc sunt pure speculatii si umplu anumite buzunare, pana si renumitul Cobra vindea, acum putin timp in urma, niste resturi de la o planeta care a explodat candva, cu cativa dolari pietricica. Draga Marius nu te bag in oala cu bisnitarii americani, pentru ca stiu ca nu castigi nimic din munca pe care o depui aici pe blog. Tu esti ca si noi ceilalti care asteptam o scimbare a lumii, dar acea schimbare se va face cand fortele binelui se vor implica activ in inlaturarea raului care subjuga pamantul. Acea lupta se va duce direct intre bine si rau in forte cel putin egale. Noi oamenii nu avem cum sa ducem aceasta lupta, e ca si cum noi am avea cu totii prastii si chiloti iar cei rai armuri si arme ultrasofisticate.
  Articolul precedent "Annunaki și Istoria Secretă a Conspirațiilor..." reda perfect lumea actuala, iar lupta este total inegala. Tot aud ca suntem supravegheati si sustinuti de multe rase extraterestre (povesti), sincer nu vad nici o sustinere. Stii cum suna asistenta si supravegherea lor ?...e ca si cum toti aia de sus au venit la un cinema si se uita la un film in care noi suntem actorii, iar cand drama se va termina, spectatorii vor pleca fiecare in treaba lor si poate vor comenta o perioada filmul vazut, cam asta e marele ajutor de la "fratii intr-u lumina".
  Cam asta am avut de spus si la final mai vreau sa completez ceva. Astept si de data asta septembrie 2015 sa ma conving, pentru a nu stiu a cata oara, ca nu se va intampla nimic si daca va fi asa va las cu toate "stirile" astea sa traiti cu speranta ca peste 1 milion de ani va fi bine.

  Va doresc sa aveti multa, multa, multa credinta ca in viitorul apropiat (de maine in 1 milion de ani) va fi bine pe pamant.

  RăspundețiȘtergere
 4. Gaianele,bati in retragere ? Va fi ce trebuie sa fie ! Cine e dispus sa accepte...

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.