vineri, 7 august 2015

Islanda a aruncat la gunoi guvernul corupt, şi a arestat toţi bancherii supuşi familiei Rothschild

Islanda arestează bancherii vinovati de criză

Islandezii au reuşit să răstoarne un guvern corupt până în măduva oaselor, au pus bazele unei Constituţii corecte şi au arestat bancherii… iată că se poate! 

Islanda aruncă la gunoi guvernul corupt, şi apoi arestează toţi bancherii supuşi familiei Rothschild
Încă din secolul trecut marea majoritate a americanilor au visat să spună NU criminalilor bancheri corupţi conduşi de familiile Rothschild şi Rockefeller, dar nimeni nu a îndrăznit să o facă. De ce?
Dacă numai jumătate din naţiunea americană şi 1% din cei care plătesc taxe şi impozite ar fi spus “AJUNGE! GATA CE-I PREA MULT E PREA MULT!”, atunci guvernul s-ar fi schimbat. De ce este oare atât de greu pentru unii oameni să înţeleagă că printr-un simplu REFUZ de a plăti taxele către un sistem corupt se poate obţine mult mai mult decât prin violenţă?
Cu alte cuvinte, URMĂREŞTE SĂ DESCOPERI UNDE AJUNG BANII TĂI! E chiar atât de greu?
Adevărul în această privinţă este că doar islandezii au fost în stare să o facă… deocamdată. Nu numai că au reuşit să răstoarne un guvern corupt până în măduva oaselor, dar au pus bazele unei Constituţii corecte care va asigura ca toate aceste dezastre naţionale nu vor mai putea să se repete niciodată.
Dar asta nu e totul… Cea mai bună veste abia acum urmează!
Ei bine, islandezii AU ARESTAT pe toţi bancherii supuşi lui Rothschild şi Rockefeller, care s-au dovedit că sunt răspunzători de haosul şi prăbuşirea economică a Islandei. Nouă persoane au fost arestate în Reykjavik şi Londra pentru fapte de criminalitate financiară care au determinat prăbuşirea economică a Islandei în anul 2008, criza profundă care a făcut să apară o REACŢIE PUBLICĂ FĂRĂ PRECEDENT care schimbă destinul ţării.
În Islanda s-a desfăşurat o REVOLUŢIE FĂRĂ ARME, ţara cu cea mai veche democraţie (anul 930), şi ai cărei cetăţeni au reuşit să impună schimbări fundamentale (nu doar de faţadă) prin demonstraţii ferme. Dar de ce oare restul ţărilor occidentale nu au auzit nimic despre asta? Mass-media oficială occidentală este sub controlul Cabalei criminale, aşa că nu e de mirare că există această cenzură strictă.
La presiunea cetăţenilor islandezi, nu numai că guvernul a demisionat, dar s-a demarat elaborarea unui proiect pentru noua Constituţie şi s-a început procesul penal prin care bancherii vinovaţi de declinul economic al ţării au fost puşi sub acuzare. Acest proces revoluţionar liniştit, fără violenţă, îşi are originile în anul 2008 când guvernul islandez a decis să NAŢIONALIZEZE cele mai mari 3 bănci din ţară (Landsbanki, Kaupthing şi Glitnir) ai căror clienţi erau în principal englezi şi americani. După această măsură, moneda locală (krona) s-a devalorizat puternic, iar bursa financiară islandeză a fost închisă temporar atunci când scăderea ajunsese la 76 % (vedeţi în prezent bursa din Shanghai, care într-o singură zi prin căderea acţiunilor China a pierdut 4.500 de miliarde de dolari – este semnul prăbuşirii acestui sistem financiar malefic, n.b.).
Islanda devenise falimentară, şi pentru a salva situaţia FMI a oferit 2,1 miliarde USD, iar ţările nordice au oferit în plus 2,5 miliarde USD.
În timp ce băncile şi autorităţile căutau soluţii la situaţia economică dezastruoasă a Islandei, cetăţenii islandezi au ieşit în stradă şi au manifestat paşnic zeci de zile în şir în faţa Parlamentului Islandei, astfel că primul ministru Geir Haarde a demisionat. Cetăţenii au cerut în plus alegeri anticipate, şi au reuşit! În luna aprilie 2012 a fost aleasă o coaliţie de guvernământ, formată din Alianţa Social Democrată şi Mişcarea Verde de stânga, iar prim ministru a fost numit Johanna Siguroardottir (iată cum energia feminină salvează o ţară şi se manifestă pentru crearea Noii Lumi, n.b.).
Pe parcursul anului 2009, economia Islandei a continuat să fie într-o stare precară, dar Parlamentul a propus ca ţara să plătească Angliei şi Olandei suma de 3,5 miliarde de EURO, eşalonata pe 15 ani, la o dobândă de 5,5 % !!! Această propunere a aprins din nou scânteia populară în Islanda, oamenii s-au întors pe străzi cerând ca această decizie să fie supusă unui referendum. În martie 2010, acest referendum a avut loc şi 93 % din populaţia Islandei a REFUZAT să plătească datoria în condiţiile propuse. Asta a determinat creditorii să îşi re-gândească strategia şi să o îmbunătăţească, oferind o rată de numai 3 % şi eşalonarea pe o perioadă de 37 de ani.
Ei bine, nici asta nu a mers. Actualul Preşedinte al Islandei, văzând că Parlamentul aprobase propunerea cu o marjă foarte mică de voturi, a decis să nu o ratifice, şi a chemat poporul islandez din nou la referendum pentru ca oamenii să aibă ultimul cuvânt.
         Bancherii tremură de frică 

Revenind la situaţia tensionată din anul 2010, în timp ce islandezii refuzau să-şi plătească datoriile către rechinii financiari fără să fie consultaţi, coaliţia de guvernare a lansat o investigare financiară care să determine responsabilităţile legale pentru criza economică brutală ce a afectat ţara, astfel că a arestat deja câţiva bancheri şi directori executivi care erau implicaţi în operaţiuni financiare de mare risc. Între timp, Interpolul a emis un mandat de arestare internaţional pe numele lui Sigurdur Einarsson, fostul preşedinte al uneia dintre bănci. Această situaţie a făcut ca bancherii şi directorii speriaţi să părăsească ţara în masă, ca şobolanii. În acest context de criză, a fost aleasă o adunare care să pună bazele unei noi Constituţii care să reflecte lecţiile învăţate şi să o înlocuiască pe cea în funcţiune, fiind inspirată de Constituţia Daneză.
Pentru asta, în loc să apeleze la experţi şi politicieni, Islanda a decis să apeleze direct la popor, din moment ce poporul are putere asupra legii, şi nu invers. Mai mult de 500 de islandezi s-au prezentat ca şi candidaţi pentru a participa în acest exerciţiu de DEMOCRAŢIE DIRECTĂ şi a scrie o nouă Constituţie. Au fost aleşi 25 dintre ei, fără niciun fel de afiliere politică, printre aceştia fiind studenţi, avocaţi, jurnalişti, fermieri şi sindicalişti.
Una dintre prevederile importante ale acestei noi Constituţii a fost protejarea expresă a libertăţii de informare şi de expresie, având numele de Iniţiativa Mediei Moderne Islandeze (IMMI), o lege care are scopul să facă din Islanda un paradis pentru jurnalismul de investigaţie, pentru libertatea de informare, în care sursele, jurnaliştii şi furnizorii de internet care găzduiesc site-uri de ştiri, sunt protejaţi prin această lege.
Oamenii, din nou, vor decide viitorul Islandei, în timp ce politicienii şi bancherii vor privi de pe margine transformarea acestei naţiuni.
   Islanda este un exemplu curajos pentru toate naţiunile lumii !! 
Unde este Islanda în prezent
Spre deosebire de alte ţări europene, economia Islandei a revenit la nivelul anului 2008. Reţeta ţării a fost diferită faţă de cea promovată de cele două părţi ale Atlanticului, băncile fiind lăsate să se prăbuşească, iar bancherii trimişi la închisoare. The Independent relata reţeta islandeză : ,,o taxă de 39% pe repatrierea de capital ale nerezidenţilor, lăsarea băncilor să se prăbuşească şi arestarea bancherilor a căror activitate criminală a pus economia pe butuci.
Directorul executiv al uneia dintre cele mai mari bănci, Kaupthing împreună cu acţionarul principal al acesteia au primit pedepse de 4 respectiv 5 ani de închisoare. Spre deosebire de SUA şi Marea Britanie care au folosit banii contribuabilului pentru a salva mari instituţii financiare precum AIG, Freddie Mac, Fannie Mae, Lloyds sau Royal Bank of Scotland, guvernul islandez, cu oamenii în stradă, a lăsat băncile să se prăbuşească, pasând pierderile către creditorii săi în cea mai mare parte străini.
,,Băncile nu sunt sfinte biserici ..” îşi şoca auditoriul în urmă cu doi ani la Forumul Economic de la Davos, preşedintele Islandei Ragnar Grimsson. ,,Teoria potrivit căreia trebuie salvate băncile este o teorie despre bancheri bucurându-se de profiturile lor în perioadele de succes, pentru ca apoi să lase oamenii de rând să le suporte eşecul prin taxe şi austeritate”, declara acesta pentru postul TV Al-Jazeera.
Planul islandez a funcţionat deşi şocul financiar iniţial a fost unul foarte puternic. Inflaţia a fost de peste 16% în prima fază, dar a scăzut sub 5% până în 2011 şi este tangenţial peste zero în prezent. Datoria publică raportată la PIB nu a atins cote alarmante în condiţiile în care statul nu şi-a asumat pierderi bancare ca în cazul altor ţări occidentale. De la nivelul de 95% din PIB, creditul guvernamental va mai reprezenta până la finele acestui an 74%, iar proiecţia pentru anul 2020 este ca nivelul de îndatorare să nu fie mai mare de 54%. Somajul de 4% pune Islanda într-o situaţie mai bună decât cea a SUA. Lecţia pe care ar trebui să o învăţăm toţi este cea a unui control al capitalului. Taxa de 39% pentru repatrierea nerezidenţilor a fost caracterizată de către ministrul de finanţe Bjarni Benediktsson ca fiind o bombă de referinţă şi încă una fericită.    
  Concluzie bloger
Iată deci dragi conaţionali cât de simplă este schimbarea unui sistem din rădăcini, fără revoluţii şi vărsări de sânge ce s-au demonstrat întotdeauna a fi fost deturnate de către clasele conducătoare, neschimbandu-se defapt nimic din esentă ci doar la suprafată. Acesta instaurat de către islandezi este cu adevărat un sistem democratic conform principiilor meritocrate, unde cei care conduc destinele unei naţinuni vin la recomandarea maselor populare, ca nişte cetăţeni oneşti, morali şi responsabili privind viitorul naţiei lor. Fără partide politice care nu sunt altceva decât nişte bârloguri arhaice mafiote ce prăduie banii poporului extorcaţi printr-o legislaţie subiectivă şi înrobitoare.
Acesta este următorul pas în evoluţia societăţii umane care trebuie făcut. Omenirea trebuie să evolueze, iar acest sistem bazat pe partide, parlament, etc. este unul învechit care nu a dus decât la polarizare socială, sărăcire în masă, corupţie şi degradare planetară prin exploatarea abuzivă prin furt a resurselor naturale ale planetei. Trebuie pus capăt pentru totdeauna ! Acest sistem nu se schimbă de la sine, noi trebuie să o facem şi nu vă aşteptaţi să o facă cei care beneficiază de toate foloasele acestuia. Trebuie pornit de jos, de la nivel micro-comunităţi, prin schimbarea primarilor cu oameni morali, cu spirit de sacrificiu şi devotaţi comunităţii, pentru ca apoi din exemplul acelei micro-comunităţi să se răspândească ca un virus şi să ajungă până la nivel central. Iar aceasta va produce bascularea conştiinţei oamenilor că există alternativă de o mie de ori mai bună la actualul sistem, că nu este utopie cum afirmă unii şi asta va duce la schimbarea planetară pe care o dorim cu toţii.
Acţionaţi şi împărtăşiţi aceste idei, pentru că Islanda ne-a dat exemplu. Trebuie să spargem această paradigmă pentru a putea fi înlocuită cât mai rapid. Altă soluţie nu există decât pieirea ca specie dacă o continuăm…

   Drum drept spre Lumină !

8 comentarii:

 1. ....noi asteptam UNDA GALACTICA A IUBIRI si (sau) ASTEROIDUL....?

  RăspundețiȘtergere
 2. Asteptam, dizolvarea in molecule a celor ce sunt aserviti total Cabalei (de pe aceste plaiuri...), si ne tarasc in mizeria nemarginita......

  RăspundețiȘtergere
 3. Uite ca islandezii si-au luat tara inapoi.Restul...ce asteptam? Lor de ce nu le-a fost frica de nimic? Numai ei pot fi singurii oameni inteligenti pe lumea asta? Islandezii si-au facut strabunii mindri de asa urmasi.In timp ce romanii isi fac strabunii sa se zbata in morminte.Halal popor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu știu ce istorie are Islanda, dar la noi, încă de la Deceneu, (cică îi fac statuie), de câte ori apare un erou, hopa si trădatorii, ori îl otrăvesc, schingiuesc, spânzură, aruncă în temnițî, sau internează la nebuni, (mai nou), unde acolo cumva îi fac felul. Ultima experiență, Revoluția, cine a luptat si cine a beneficiat?. Deci cine vrea să mai fie erou?.

  RăspundețiȘtergere
 5. O singura mentiune... populatia Islandei este de 300000 locuitori. Mai putin decat populatia medie a unui sector al Bucurestiului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa si? Ce ne impiedica?! Unde e impedimentul? Sa punem altfel problema. Un stat ATAT de mic a pornit un mare proces impotriva bancilor si bancherilor, a ajuns pana in faliment... So what? Pana la urma a castigat, da? Ce importanta are raportul asta de marime? Importanta este actiunea, determinarea... Presedintele Olaf Grimsson a spus ca ceea ce au facut ei poate fi aplicat si la o scara mai mare. Curajul, lipseste. Incep sa cred ca romanul se sperie si de umbra lui...

   Ștergere
 6. Inca se mai poate face cateceva, dar conditia sineqvanon este implicarea majoritatii romanilor. Aici, fiindca e o tara plina de resurse, e o prada la care ravnesc toate marile puteri, eram sa scriu putori, si folosesc asupra populatiei mijloace de persuasiune perverse, arme psihotrone, coruptie, santaj etc. Cu toate astea, se poate face ca in India de dupa razboi, sau avum in Islanda, o continua manifestatie pasnica pana la obtinetea. tarii pentru noi romanii. Asta daca, repet, suntem capabili sa ne grupam in jurul singurului punct de sprijin Biserica Ortodoxa Romana, biserica injurul careia s-a format poporul roman si statul romanesc. Lupta pentru libertate presupu e lupta pentru Adevar, dreptate, dar mai cu seama, pentru acest popor si aceasta tara !

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.