vineri, 3 iulie 2015

Problema Greciei este o abatere a atenției față de apropiatul colaps al UE


Dacă tot e la modă comentariul asupra problemei Greciei să comentăm puțin dar dintr-o altă perspectivă decât ne este indusă cu forța de mass-media aservită intereselor corporativo-bancare.

Portalul spaniol El Economista scria recent: ,,Concentrându-se intens pe dezbaterea datoriilor Greciei este o eroare globală care, de asemenea, pare a fi una deliberată. Întrucât, Italia și Franța creează un pericol real pentru stabilitatea zonei euro”.

Tensiunea privind falimentul grec este la cel mai înalt nivel. Bruxelles-ul a sugerat Greciei să taie pensiile, să crească taxele și să strângă cureaua pentru a face față plăților către FMI. Cu toate acestea, ministrul grec al finanțelor Yanis Varoufakis a amintit că Grecia a făcut propuneri creditorilor, iar în prezent este în așteptare pentru ca UE să-și  arate "bunăvoința" sa. De asemenea, el a subliniat că partea greacă a pus deja toate ideile sale la masa negocierilor și că nu intenționează să prezinte noi oferte.

Grecia este o țară mică cu cca.10 mil. locuitori față de superstatul Europa de cca. 320 mil. sau Italia și Franța cu peste 126 mil. de oameni. Satygitom Das, autor al cărții ,,Comercianți, arme și bani” scria : ,, Italia și Franța sunt creatorii avalanșei datoriei, muntele ce se profilează asupra UE. Ambele țări sunt caracterizate printr-un progres slab în economie, creșterea șomajului și o creștere a numărului de săraci” (lucru valabil în prezent și în SUA). 
Datoria Italiei reprezintă acum 259% din PIB iar a Franței este deja la 280%, cu deficit bugetar Italia de 3%, iar Franța de 4,2%. Mai mult, Franța nu a înregistrat datele privind veniturile și cheltuielile sale din 1974.
,,Creșterea PIB aproape imperceptibilă, sărăcirea rapidă progresivă a poporului, epuizarea fondurilor sociale, lipsa de competitivitate și o incapacitate completă de a realiza reformele necesare – este lista cu doar câteva probleme care sunt prezente în aceste două țări astăzi. Este mai ușor să se ascundă toate acestea prin deturnarea atenției publicului spre un alt obiect. " - scria El Economista.
Grecia nu este motivul problemelor UE, poate a fost adusă premeditat în această situație, nu credeți?

Avem exemplul cel mai palpabil și trăit în mod direct de către noi românii. In 1989 România era unul dintre puținele state de pe planetă care se achitase de datoria externă. După instaurarea ,,democrației” s-au perindat pe la putere numai marionete ale elitelor occidentale, trădători și vânzători de țară care pentru ,,un pumn de galbeni” și-au vândut și poporul și țara prin diferite mijloace perverse inventate de economiștii occidentali și predate și în prezent ca teorii economice prin universitățile prestigioase occidentale. Apoi totul fiind distrus economic, după ce au venit ,,investitorii strategici”, au venit instituțiile financiare ale cabalei pentru ,,a ne ajuta” prin împrumuturi. Despre aceste împrumuturi nu ne-a întrebat nimeni, pe noi poporul (căci sociologii se laudă că această formă de guvernământ este cea mai echitabilă din istoria omenirii – demos=popor și kratos=putere – deci democrație ar trebui să însemne că noi poporul luăm deciziile).
Apoi după luarea împrumuturilor nimeni nu ne-a dat socoteală unde-s banii și ce s-a făcut cu ei. Acești bani s-au ,,sifonat” tot în conturile băncilor și corporațiilor străine, noi poporul și țara nu ne-am ales cu nimic din ei decât cu datoria, în prezent fiind de peste 100 de miliarde. 

Acest scenariu este folosit de cel puțin 200 de ani de către oligarhii sioniști. Același scenariu a fost folosit și în cazul Greciei. Guvernele precedente proeuropene (adică trădători ai intereselor lor naționale) au contractat împrumut după împrumut dând iluzia grecilor că trăiesc mai bine fiind în UE, iar acum a sosit scadența. Ei au avut noroc cu acest guvern naționalist care nu vrea să cedeze în fața escrocilor bancari internaționali, noi românii nu. Aceștia creează bani din aer la tiparniță (pentru că nu au nicio acoperire reală), iar popoarele să sacrifice generații pentru a le plătii datoriile. Ori în viziunea lor orice om politic care acționează în interesul poporului său este categorisit ca extremist, fascist, terorist, antidemocrat, etc. 
Apar tot felul de comentatori care-i fac puturoși pe greci. E treaba lor cum le place să-și trăiască viața, la relanti, fără stres și chiar au dreptul la asta și bravo lor.

Există o teorie economică, care stipulează că banii împrumutați de către un
 guvern dictatorial sau care a folosit banii în scopuri proprii, nu mai trebuie neapărat înpoiați de către poporul supus acestei dictaturi. De acest principiu s-a folosit Mexicul prin anii ’30 și apoi și alte state din America Latină și de Sud. Deci cine-i poate condamna pe greci că nu-și pot plăti datoria?

Cum ați putut citi mai sus, Franța și Italia stau mult mai rău dpdv economic decât Grecia. Să nu mai punem Ucraina care nu este nici membru UE sau NATO și care recent a mai semnat cu FMI un acord de împrumut de 17,5 miliarde de euro pentru 4 ani, știindu-se clar că nu are de unde-i returna. Dar acolo ministrul economiei este fiul secretarului american Joe Biden, ministrul finantelor este ucrainean american ce nici nu cunoaște limba ucraineană, aurul Ucrainei este deja în seifurile din New York, etc. Nici Spania sau Portugalia nu stau mai bine, ne aducem bine aminte de marile demonstrații din anii trecuți, Marea Britanie la fel. 
Deci construcția artificială Uniunea Europeană împreună cu moneda ei se va prăbuși curând. Nici nu se putea altfel. Sute de ani aceste state europene s-au războit între ele pentru putere, iar acum ni se vorbește de conștiina europeană și bla..bla…. Nu există și n-a existat niciodată, au existat doar interese (știți prea bine cum suntem priviți noi românii în toată Europa).

Altă alternativă nu avem decât schimbarea totală a acestui sistem socio-economic după prăbușire și aceasta se va întâmpla cu siguranță, dar după ce elita financiară va fi arestată sau înlăturată de la putere împreună cu marionetele lor din vârful statelor. Este vorba de cca. 9000 de persoane de pe întreg globul.
Nu mai credeți în balivernele economice ale analiștilor manipulatori sau ale politicienilor, nimic nu mai poate salva Europa și SUA de colapsul definitiv. Nu mai participați mental la susținerea acestui sistem total nedrept pentru noi poporul. Dacă aveți bani în bănci scoateți-i acum, altfel o să plângeți îndelung după ei (vedeți situația grecilor). După prăbușire va urma o perioadă grea pentru toată lumea, dar apoi va avea loc o renaștere pe principii sănătoase economice și vom reconstrui totul pentru toți oamenii de pe pământ. Sper ca Grecia să fie exemplul pozitiv care va răsturna prin principiul dominoului acest sistem putred si malefic.

     FMI – Cum se falimentează o țară – Argentina 2001 :   Criza economică mondială și viitorul colaps financiar global :  Criza economică mondială și conspirația datoriilor suverane :    Adevărata față a Uniunii Europene :     Drum drept spre Lumină !


4 comentarii:

 1. Marius...as dori sa fac o mica adaugare cu trimitere. Ai spus la final ca lumea sa-si scoata banii din banci. Iata inca un motiv in plus pentru aceasta:

  http://www.bursa.ro/guvernul-a-aprobat-legea-confiscarii-depozitelor-din-banci-273128&s=banci_asigurari&articol=273128.html

  RăspundețiȘtergere
 2. NAMASTE MARIUS ! Zilele trecute am venit din Turcia unde am pertecut o săptămînă minunată în Kusadas. Acolo nimeni nu se agită,văd tot ceea ce se întîmplă în Grecia ca pe ceva ce ar fi trebuit finalizat încă de la primele împrumuturi făcute de greci . Şi să-ţi spun sincer,din discuţiile sumare purtate cu cetăţenii turci,aceştia nu agreează deloc ideea ca Turcia să intre în U.E.,din contră au o repulsie vizibilă faţă de U.E. care nu sînt percepuţi acolo decît ca nişte mafioţi puşi pe căpătuială pe seama celor care înghit fără crîcnire toate gogoriţele şi ameninţările mamelucilor de la Bruxelles. Turcii au o scîrbă şi o antipatie totală faţă de îmbuibaţii europei.Mai am şi eu o mână de euro şi nu ştiu ce să fac ? să îi schimb în lei sau să mai aştept ?-Tu ce opinie ai ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Noi prin aceste cozi de topor care ne conduc suntem sclavii lor iar tara un teren de praduit ! NATO de-acum este forta care-i asigura pe Ei ca in Romania nu va fi nicio Revolutie sau schimbare de sistem !
   Cat despre bani poti sa-i ti in euro sau lei dar nu in banca !! Cand se va declansa colapsul toate bancile si bancomatele vor fi inchise pe timp nedeterminat, uite-te la Grecia in prezent..
   Numai bine !!

   Ștergere
 3. NAMASTE MARIUS ! Şi mulţumesc pentru răspuns ! Să şti că presimţind cursul evenimentelor deloc favorabil pentru oamenii de rînd aşa ca noi,mi-am luat toate măsurile de precauţie ca această micuţă agoniseala să nu mi-o pape băncile pe acele aşa numite comisioane de administrare de cont.Din experienţa anilor trecuţi am observat că rata dobînzii este net inferioară susţinerii şi depozitării unei sume de bani ,fie ea în euro,dolari sau lei,faţă de plata seviciilor pe care banca ,cu de la sine putere ţi-o reţine sub diverse motive,mai ales cînd acum în ultimii ani dobînzile la depozit au scăzut dramatic. Cine ar fi inconştientul care să dea de bună voie propiile agoniseli unor bancheri care nici nu sînt din ţara noastră ???

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.