joi, 21 mai 2015

Teama de succes, traiul în lipsuri și cum am fost spălați pe creier de a rezista banilor


Am ajuns să cred că mulți oameni execută un program mental în jurul gândurilor lor despre bani, de care aceștia nu pot fi conștienți. De asemenea, cred că acest lucru este doar parțial vina noastră, precum și originile acestui program care a fost creat pentru a încerca controlul maselor și să ne țină săraci.
Această postare furnizează în continuare unele solutii cu privire la modul în care putem schimba gândirea toxică din jurul banilor, astfel încât să putem crea valoare pentru alții și pentru noi și visele noastre.
În ultimul an, am observat comportamente extreme în jurul banilor pe capetele opuse ale unui spectru. Banii aduc emoții extreme ființelor umane. Am văzut oameni bogați care cred că le-a adus săracia, și am văzut oameni săraci care dau vina pe cei bogați pentru a le lua toți banii. 
Prin aceste observații am putut să văd programarea clar. Simt că mulți dintre noi execută o versiune a "Programului de mentalitate răsucită a banilor", și, de asemenea, cred că ne face bolnavi mintal. O mulțime de comportamente extreme în jurul banilor, sunt rezultatul strâmb al sistemului nostru monetar și a confuziei noastre.

   Trăind în lipsuri – Mentalitatea sărăciei
Mulți dintre noi cunosc pe cineva care "a crescut în timpul depresiei economice" (criza din 1929-1933, n.b.). Există grele trăsături de bază ale personalității care s-au dezvoltat în generații de oameni ce au experimentat acea lipsă extremă. Acesta este un exemplu de program mental din jurul banilor. În unele cazuri, o persoană în vârstă care are o mulțime de bani, încă salvează resturi de staniol pentru a le utiliza mai târziu. "Acumularea" este un comportament unde această boală mintală a căzut în extrem, bazată pe un sentiment profund de nesiguranță și frică. Acumularea de tone de "lucruri" face într-un fel ca persoana să se simtă în siguranță.
Lipsa este o mentalitate ale cărei efecte mentale se pot întinde mult dincolo de remediu. Teama de a nu avea suficient îi face pe oameni să meargă în ,,modul de supraviețuire”, și în multe cazuri, aceasta devine "supraviețuire în detrimentul altuia".

 Când experimentăm lipsa extremă, ființele umane pot face lucruri josnice pe care nu le-ar face în mod normal. De exemplu, ce va face o mamă pentru a-și  hrăni copilul ei înfometat, ar ucide dacă ar trebui? Oamenii sunt confuzi când se confruntă cu sentimentul lor de lipsă. Chiar dacă cineva brusc își îndeplinește  nevoile, mentalitatea lipsurilor poate continua și, în unele cazuri, efectele inverse sabotează persoana. Au fost efectuate studii pe oameni care au câștigat la loterie și modul în care i-a afectat. Surprinzător, mulți dintre ei au cheltuit tot și s-au îndatorat mai rău ca niciodată înainte. În multe cazuri, aceasta a distrus o mulțime de oameni. Au fost comunități de oameni care au durat ani de zile în timp ce aceștia erau săraci, apoi un aflux brusc de bani sau de succes a distrus comunitatea. Acest lucru se datorează faptului că nimeni nu a fost preocupat niciodată cu mentalitatea de ,,lipsă” și bagajul emoțional al programului.

   Cum să ne deprogramăm de ,,mentalitatea lipsei”
Acordați o atenție deosebită comportamentului și cuvintelor voastre. Sunteți constant în căutarea de reduceri? Te gândești mereu cum poți transforma ceva mic în ceva mai mare? Permiteți cuvintelor "nu ne putem permite asta" să iasă din gura voastră de mai multe ori pe zi? Sau mai rău, luați de la alții, în scopul de a simți că v-ați întâlnit cu nevoile voastre? Nu este nimic rău în a fi un pic frugal și înțelept în utilizarea resurselor. Nu e vorba de a consuma peste măsură. Aceasta este o lecție a echilibrului. După ce ți-ai evaluat comportamente tale, imaginează-ți că astăzi ai câștigat la loterie sau ai avut un câștig mare prin care dintr-o dată au fost îndeplinite toate nevoile tale. Apoi întreabă-te, ce aș face diferit? Vrei să vorbești mai mult pozitiv? Vrei să acționezi cu mai multă încredere? Vrei trata pe ceilalți mai bine și cu respect? Vei fi mai iubitor și compasiv? Cu ce m-ar ajuta acei bani la evoluția mea spirituală și la îndeplinirea misiunii mele aici, pe Pământ? Dacă răspunsul este pozitiv, atunci începe să faci unele dintre aceste lucruri ACUM, înainte de a avea un câștig sau succes. Acest lucru te va ajuta la deprogramarea din ,,mentalitatea lipsei”.

   Frica de succes   
Un companion apropiat al ,,mentalității lipsei” este teama de succes. Mulți sunt familiarizați cu teama de eșec, ceea ce poate duce la incapacitatea de a lua o decizie sau de a lua măsuri pentru că unei persoane îi este frică de respingere. Cu toate acestea, frica de succes este mult mai subtilă și mai greu de eradicat. O persoană cu o ,,mentalitate a lipsei” va prezenta, de asemenea, caracteristici ale unei mentalități a fricii de succes. Toate acestea fac parte din programarea răsucită mentală asupra banilor de care mulți suferă.

   Comportamente care indică mentalitatea fricii de succes
Ø Studiezi și încerci să pui în aplicare tehnici de auto-îmbunătățire și / sau instrumente de dezvoltare personală, dar viața ta nu se îmbunătățește sau se poate înrăutăți.
Ø Stabilești obiective pentru mai puțin decât simți că meriți sau ești capabil de a realiza.
Ø Porniți noi proiecte plini de entuziasm și optimism, dar ondulați în eforturile voastre sau vă opriți înainte de a-l fi încheiat.
Ø Vă așteptați ca lucrurile să meargă prost, indiferent de cât de bine pare a fi situația în acest moment.

Teama de succes te poate face de asemenea, să te comporți în moduri care te împiedică, ceea ce conduce la următorii "ucigași de succes": amânare, incapacitatea de a vedea imaginea de ansamblu, devii un perfecționist sau un apatic față de orice fel de acțiune de mișcare înainte. Intreabă-te dacă ai experimentat unele dintre aceste rezultate în viața ta. Dacă aveți, și mai precis, dacă acestea par a repeta rezultatele, atunci aceasta poate fi o parte a programării mentale. Acest lucru poate fi remediat și deprogramat cu pași mici. O sugestie este de a găsi un obiectiv mic pe care-l poți realiza, iar atunci când îl realizezi, să celebrezi într-un mare fel. Apoi, treci la ceva mai mare. În curând vei depăși nu numai teama de succes, dar vei începe să aștepți să ai succes în tot ceea ce faci.

   Rezistăm noi banilor?
Sunt banii rădăcina tuturor relelor? Mulți spun că nu banii în sine, ci mai degrabă iubirea banilor este rea. Dar dacă banii sunt doar reprezentarea valorii? Este valoarea rea? Este o persoană care apreciază valoarea și se oferă să ajute pe alții rea?  Am văzut acest fenomen în ultima vreme, care pare a fi unul dintre efectele cele mai negative ale programării mentale răsucite despre bani. Unii oameni au credința că toți oamenii care au bani au făcut ceva rău ca să-i obțină, prin urmare, pentru ca aceștia să aibă bani și ei trebuie să fie răi. Ei nu vor să fie răi, astfel încât aceștia asociază rezistența acumulării de bani ca fiind "buni".
Aceasta a fost o interpretare comună greșită în multe religii unde, a fi sfânt însemna și a fi sărac. Și pentru a fi bogat trebuie să te închini diavolului.
Ar trebui să fim fericiți și încântați de ideea de a oferi ceva de valoare pentru cineva care are nevoie și primirea altei valori în schimb. În schimb există un fel ciudat pe care l-am văzut în următoarele comportamente:

-         Oamenii se simt rău pentru tarifarea serviciilor lor, dau totul pe gratis și apoi simt resentimente atunci când trebuie să plătească pentru ca nevoile lor să fie îndeplinite de către alții.
-         Oamenii vor rezista banilor atunci când sunt asociați direct cu o sarcină pe care trebuie să o efectueze, (un loc de muncă, un proiect,), dar va lua resurse din altă parte unde nu este necesar să muncească. Exemplu: persoana leneșă  care nu dorește să încerce să obțină un loc de muncă, dar se așteaptă ca  părinții săi sau un prieten bogat să-i plătească toate cheltuielile sale.
-         Oamenii care au succes sunt disprețuiți de oamenii care sunt rezistenți (se opun) la bani. Succesul unei alte persoane devine o oglindă a persoanei fără succes și declanșează programarea mentalității despre bani. Mai degrabă decât să sărbătorească succesul altuia (încercând să-l imite pentru sine), programarea îi spune să devină amar, gelos și creează justificări în jurul motivelor pentru care o persoană a avut succes, atunci când acestea nu au avut.

     Luați-vă înapoi bucuria de a crea valoare
Este timpul să revendicăm dorința sănătoasă de a crea valoare și să încheiem spalarea creierului că banii sunt răi. Este bine să se prevadă și să primim valoare. Este bine a câștiga bani. Mai ales dacă cei care câștigă bani vor face ceea ce trebuie cu ei și continuă să creeze valoare pentru alții.



         Drum drept spre Lumină !

7 comentarii:

 1. Banii in sine acum in acest veac au capatat o putere de viata si de moarte asupra marii parti a populatiei din cauza sistemului artificial creat in jurul acestora special pentru a creea o dependenta majora ! Dar trebuie sa fie clar un fapt nu toti putem fi miliardari ! Dar oameni putem fi cu totii si sa nu i adunam peste masura ci sa mai lasam si altora !

  RăspundețiȘtergere
 2. NAMASTE !!! FOARTE REALIST ACEST ARTICOL.A -TI SPUNE CINEVA CA POATE TRAI FARA BANI ESTE CA SI CUM A-I CERE UNUI POM FRUCTIFER SA-TI DEA CEA MAI BOGATA RECOLTA FARA A-L UDA VREODATA SAU A PRIMI APA SFANTA DE LA NATURA. NICIODATA EXTREMELE NU S-AU INTELES. PRACTICAND SI APLICAND LINIA DE MIJLOC,ADICA A PRODUCE ATAT CAT AI NEVOIE SI DACA POTI MAI PUNE IN TRAISTA SI ALTUI NEAJUTORAT,EU CRED CA ESTE DE BINE PENTRU STAREA TA MENTALA SI CONFORTUL COTIDIAN. DAR CAND DEVII DEJA OBSEDAT SAU PRIVESTI PE VECINUL DE ALATURI CU DUSMANIE ,DEJA AI O PROBLEMA. ASTA ESTE SI BOALA ROMANULUI NOSTRU.

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna ! Bani ,nu sunt problema ,ci garantarea lor,valoare si venit garantat lunar,pentru fiecare individ.Așa ca decât sa muncim de geaba mai bine stam.

  RăspundețiȘtergere
 4. Cam despre asta e vorba , si legea Nesara care se tot screm sa o promulge cine stie cat mai asteapta...Ba e nu stiu cand ,ba cutare si culmea super bogatii malefici devin si mai bogati...Sigur se spun multe, dar cate se vad la omul de rand, care abia se mai taraste ,din cele mai mizerabile si umilitoare salarii si ne mai petrecem oare cate vieti, si inca inca de astfel de situatii.. Din postura noastra modesta, nu putem practic influenta, si accelera, evenimentele asteptate ca producere....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o gandire paguboasa si negativista. O astfel de gandire nu-ti va aduce intr-adevar nicio schimbare. Constiinta noastra creeaza realitatea, daca tu si alte milioane gandesc ca nimic nu se va schimba, schimbarea oricum se va produce, dar mai greu si cu multa suferinta. Trebuie sa vezi jumatatea plina a paharului ptr.ca suntem intr-o perioada de tranzitie spre o lume mai buna. Daca nu crezi inca asta, oricum nu ai de ales decat doua cai: cea pozitiva spre evolutie, schimbare si ascensiune cu planeta mama ori cea a suferintei si parasirii lumii in ascensiune pentru continuarea experientei 3D. Nemultumirea nu trebuie sa ne induca stari de negatie si atitudini conservatoare ci trebuie sa ne impulsioneze pentru mai multa actiune pozitiva si lucru cu propria fiinta pentru a invinge aceste stari, a le transmuta si sublima in energii inalte, avem aceasta capacitate. Ia incearca...!!
   Numai bine

   Ștergere
 5. Bravo Marius, Dumnezeule, ești foarte hotărât
  Acum trebuie să plec,
  Aveți grijă de voi toți, Pa

  RăspundețiȘtergere
 6. Iehova sa vă aibe in vedere iubitiVa

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.