marți, 21 aprilie 2015

Oamenii de știință au descoperit 145 de gene extraterestre în ADN - noi nu suntem 100% umani


Cercetătorii au descoperit că oamenii conțin gene "extraterestre" care nu au fost transmise din trecut de la strămoșii noștri. Ei susțin că am achiziționat gene esențiale "străine" de la microorganisme care au coabitat în mediul lor din cele mai vechi timpuri. Studiul contestă viziunile convenționale care susțin că evoluția animalelor se bazează exclusiv pe gene transmise ancestral prin liniile de rudenie - și spune că procesul ar putea fi încă în desfășurare. Publicațiile cercetărilor din revista cu acces liber Genome Biology se axează pe utilizarea transferului de gene orizontal, transferul de gene între organisme care trăiesc în același mediu.

"Acesta este primul studiu care arată în ce măsură are loc transferul de gene orizontal (HGT) la animale, inclusiv la om, dând naștere la zeci sau sute de gene ,,străine” active” - a spus autorul principal Alastair Crisp de la Universitatea din Cambridge.

  Transferul Orizontal de Gene (HGT), este transferul de gene între organisme care trăiesc în același mediu. Este bine cunoscut că organismele unicelulare sunt considerate a fi într-un proces important ce explică cât de repede evoluează bacteriile, de exemplu rezistența la antibiotice. HGT este gândit sa joace un rol important în evoluția unor animale, inclusiv viermi care au dobândit gene de la microorganisme și plante, și unii gândaci care au dobândit gene bacteriene pentru a produce enzime pentru digestia boabelor de cafea.
,,Surprinzător, departe de a fi un eveniment rar, se pare că a contribuit la evoluția multor, poate a tuturor, animalelor iar procesul este în curs de desfășurare, ceea ce înseamnă că ar fi necesar de a reevalua modul în care ne gândim despre evoluție".

Cu toate acestea, aduc ideea că HGT apare la animalele mai complexe, cum ar fi oamenii, mai degrabă decât să le căștige genetic direct de la strămoși, a fost pe larg dezbătută și în litigiu. Cercetatorii au studiat genomul a 12 specii de Drosophila, patru specii de nematode (viermi), și 10 specii de primate, inclusiv oameni. Ei au calculat cât de bine fiecare dintre genele lor se aliniază la gene similare din alte specii pentru a estima cât de probabil acestea au fost străine de origine. Prin compararea cu alte grupuri de specii, aceștia (oamenii de știință) au fost în măsură să estimeze cu cât timp în urmă a fost posibil ca genele să fi fost dobândite.

Un număr de gene, inclusiv grupa de sange AB și 0, au fost confirmate ca fiind dobândite de vertebrate prin HGT. Majoritatea altor gene erau legate de enzime implicate în metabolism. La om, au confirmat 17 gene raportate anterior achiziționate de la HGT, și au identificat 128 de gene ,,străine” suplimentare în genomul uman care nu au fost raportate anterior. 
  O simpla descriere a ADN-ului:
     
Unele dintre aceste gene au fost implicate în metabolismul lipidelor, inclusiv descompunerea acizilor grași și formarea de glicolipide. Altele s-au implicat în răspunsurile imune, inclusiv răspunsul inflamator, celule de semnalizare imunitară și răspunsuri antimicrobiene, în timp ce alte categorii de gene includ metabolismul aminoacizilor, modificarea proteinelor și activități antioxidante. Echipa a fost în măsură să identifice clasa probabilă a organismelor de unde genele au fost  transferate. Bacteriile și protists, o altă clasă de microorganisme, au fost cele mai frecvente donatoare din toate speciile studiate. Ei au identificat, de asemenea, HGT de la viruși, care a fost responsabil de mai mult de 50 de gene străine în primate.

Unele gene au fost identificate ca făcând parte din fungi. Aceasta explică de ce unele studii anterioare, care s-au concentrat doar pe bacterii ca sursă de HGT, au respins inițial ideea că aceste gene au fost "străine" ca origine. Majoritatea HGT în primate sa dovedit a fi vechi, care apare cândva între strămoșul comun al Chordata și strămoșul comun al primatelor. Autorii spun că analiza lor probabil subestimează adevăratele proporții ale HGT la animale și acest HGT direct între organisme multicelulare complexe este de asemenea plauzibilă și deja cunoscută în unele relații gazdă - parazit.
  Ca și concluzie generală, încet, încet oamenii de știință descoperă și recunosc că ființa umană are origini extraterestre…

   Sursa : http://yournewswire.com/   


         Drum drept spre Lumină !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.