joi, 5 martie 2015

Vânzările McDonald’s scad rapid - americanii resping falsa mâncare


Imposibilul se întâmplă: McDonald’s se scufundă repede din poziția sa de lider stabil, într-o lume rănită financiar în Statelor Unite ale Americii și în alte părți. I se apropie sfârșitul complet companiei cu cea mai nocivă mâncare din lume. Această realitate a lovit McDonald’s atât de tare încât s-a anunțat asta la știri iar declinul  continuă, din informarea recentă a companiei.
Cel mai mare lanț de restaurante din lume își pierde locul frenetic și încearcă să recupereze, de la înlăturarea vechii conduceri prin a lansa un nou ,,trend", printr-o campanie de publicitate care a avut la premiera Super Bowl.

Toate noile evoluții din sectorul financiar și de marketing din lume nu pot schimba faptul că mulți oameni pur și simplu nu vor mânca la McDonald’s, datorită  ingredientelor nocive modificate genetic care sunt încărcate de fast-food - ce au fost documentate extensiv de către multe organizații de sănătate și mass-media de masă. Cu multe produse care conțin mai mult de 19 ingrediente diferite, ce sunt practic imposibil de pronuntat si sunt, de asemenea, utilizate în producția de chit și carpete stupide, nu este de mirare că consumatorii spun "Nu mulțumesc !” lui Ronald McDonald.
Iată doar câteva dintre ingredientele ce le puteți găsi în multe produse fast-food la McDonald’s:
  Dimetilpolisiloxanul - O substanță chimică cunoscută pentru utilizarea sa în implanturi de silicon mamare, chituri și, de asemenea ... în aripioare de pui.
  Propilen glicol - O substanță chimică laxativă de umplere a țigărilor electronice, pe care chiar companiile de țigări au început să o elimine.
  Azodicarbonamida - O substanță chimică folosită în crearea de produse din plastic expandat, cum ar fi covoarele pentru exercitii yoga.
Sună apetisant, nu-i așa?
 Să vedem cum sunt preparati cartofii prăjiți. Probabil ați spune cartofi, ulei si sare, dar nu-i chiar așa, iată :
-         Cartofi (de obicei congelati)
-         Ulei de rapiță (cel mai probabil din planta modificată genetic)
-         Ulei hidrogenat din boabe de soia (la fel modificată genetic) suprasaturat
-         Ulei de șofran, care după procesul de rafinare prin supraîncălzire devine toxic
-         Arome naturale, dar nu specifică, deci numai naturale nu sunt
-         Ulei vegetal pentru prăjit – un amestec de 7 ingrediente: ulei de rapiță, ulei de porumb (modificat genetic), ulei de soia, ulei hidrogenat de soia (ce contine TBHQ – terț-butilhidrochinonă), acid citric, dimetilpolixiloxan (amintit mai sus). De mentionat că TBHQ este o substanță pe bază de petrol, asemănătoare butanului (un fluid inflamabil) introdus pe post de conservant, ce poate provoca astm, boli de piele, disfuncții hormonale, hepatită și, pe termen lung cancer și modificarea ADN-ului.   
Și să fie clar, ar fi un lucru dacă McDonald ar oferi o varietate de elemente care nu conțin aceste substanțe problematice. Sau dacă, în urma avertismentelor sincere ale experților și grupurilor de sănătate din întreaga lume, le-ar îndepărta și surse alternative non-OMG ar fi folosite pentru produsele lor alimentare și adăuga mâncare adevărată în schimb. Martori spun că compania sprijină financiar fermele de pui care nu permit puilor de a respira aer curat mereu și care sunt forțați să stea de generații în fecale și sânge și sunt hrăniți cu hormoni de creștere.  
Deci, este de mirare că McDonald’s se confruntă cu unele probleme serioase? Vor scoate ,,Frankenstein-foods” din meniul lor ca singura lor opțiune? Potrivit Business Insider, McDonalds pierde America:
  "Luni, McDonald’s a raportat vânzări globale care au scăzut cu 2,2% lună de lună. Acest fapt a ratat asteptările analistilor care estimau un declin de 1,7%. În SUA, a fost chiar mai rău pentru că gigantului fast-food i-au scăzut vânzările cu 4,6%. Procentele dezamăgitoare de la McDonalds vin ca fețele unui lanț, crescând vânzările concurenței la restaurante, cum ar fi Chipotle. "                                            
   
     Concluzie
 Din punctul meu de vedere vă sfătuiesc să nu cumpărati aceste produse de la McDonald’s. Sunt tare dezamăgit când văd tinere mămici inconstiente sau ignorante care hrănesc proprii copii cu asa ceva. Este ,,trendul” de fițe de a merge si mânca la McDonald’s, mai ales în marile orase. Există atât de multă informatie în prezent, inclusiv la TV care ne recomandă să ne hrănim cât mai sănătos…dar avem ,,liber arbitru” iar ignorantii își iau răsplata mai târziu.
  Pentru McDonald’s urări de : Faliment cât mai rapid !!

       Video ,,Noul MacDonald” : 


           Drum drept spre Lumină ! 

Un comentariu:

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.