vineri, 2 ianuarie 2015

Trăind în adâncuri – Un japonez vizionar dezvăluie planurile unui oras subacvatic


Oamenii vor trăi vreodată în orașe subacvatice?
O firmă de constructii japoneză spune că este posibil din 2030. Vizionarii au relevat un eco-oraș la adâncime, de 25 miliarde dolari numit Ocean Spiral pentru 5.000 de persoane care va produce energie din resurse marine.

Mulți au cugetat ideea de a trăi sub mare în timp ce regizori de film sci-fi, cum ar fi George Lucas a ispitit imaginația noastră cu imagini uimitoare ale orașelor subacvatice. Acesta a fost orașul Gungan constând dintr-o masă de bule hidrostatice prezentate în prima parte a "Star Wars", seria epică de filme în spațiu.
Acum, o firmă de construcții japoneză - Shimizu Corporation spune că construirea unei zone rezidentiale subacvatice nu este o fantezie și poate fi construită până în 2030 - în doar 15 de ani. "Acesta este un obiectiv adevărat, nu un vis", spune purtătorul de cuvânt al Shimizu - Hideo Imamura, relatează The Guardian.


Planul ciudat prevede o structură în formă de spirală format din trei secțiuni majore. Plutind puțin deasupra suprafeței structurii va fi depasită de o sferă de 500 de metri. Partea centrală este o spirală lungă de 15 km cu camere pentru zona de afaceri, zone rezidențiale și camere de hotel pentru aproximativ 5.000 de persoane.


Chiar în partea de jos, la circa 3.000 la 4.000 de mii de metri sub mare spirala va fi legată de o " fabrică-pe pământ " - un centru de cercetare pentru dezvoltarea surselor de energie. Plantele situate acolo vor putea produce metan din dioxid de carbon prin utilizarea microorganismelor numite "metanogene".

De asemenea, inovatorii doresc să utilizeze diferențele de temperatură ale apei de mare pentru a produce electricitate - un concept cunoscut sub numele de ,,conversia energiei termice oceanice”. The Ocean Spiral va produce, de asemenea, apă desalinizată, folosind presiunea hidraulică și fermele piscicole construite în jurul ei.

"Oceanul are o cantitate infinită de posibilități", și un astfel de proiect ar putea ajuta oamenii dacă ar fi pus în practică, a anuntat Shimizu într-o declaratie. 


Designul structurii grandioase a fost determinată de comun acord cu cercetatori de la Universitatea din Tokyo, Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology si Agentia Guvernamentala pentru Cercetare in Pescuit.

Shimizu Corp. intentioneaza sa utilizeze tehnologii pe care le consideră că vor fi plauzibile în viitor, cum ar fi pe scară industrială 3-D și de a construi ,,Ocean Spiral” din rășină în loc de beton. Costurile de construcție sunt estimate de către companie la 3000 miliarde de yeni (25,6 miliarde dolari), iar faza de construcție este de asteptat sa ia cinci ani.

"Ar fi minunat dacă instituțiile de cercetare și guvernele ar deveni interesate de proiectul nostru", a declarat Masaki Takeuchi, managerul proiectului, citat de Asahi Shimbun.


Orașele de adâncime sunt mai puțin vulnerabile la daune de la tsunami sau cutremure, spune firma. Cercetătorii cred, de asemenea că astfel de structuri ar salva insularii de problema creșterii nivelului mării.
În alte proiecte înnebunitoare rivalul japonez Obayashi Corp. a declarat în 2012 că intenționează să construiască un "lift spațial" pe la mijlocul secolului, folosind tehnologia ,,nanotub de carbon” care este de multe ori mai puternic decât oțelul.

    sursa : http://rt.com/news

  Jacques Fresco : ,,O poveste a schimbării"


        Drum drept spre Lumină !

Un comentariu:

  1. NAMASTE !!! MULTZUMESC PENTRU MATERIAL. E CAM GREU CU CONSTIINTZA ASTA . CINE ARE BANI DE CE AR TREBUI SA AIBA CONSTIINTZA ? SAI MAI BINE ZIS,ACEL CINEVA CAND A ACUMULAT ATATZIA BANI INCAT SA NU STIE EXACT CE SA FACA CU EI DECAT SA INVESTEASCA SI APOI SA REINVESTEASCA ,NICIO CLIPA PASANDU-I DE DE SEMENII A CAROR LOCUINTZA E SUB CERUL LIBER,ORI CA MILIARDE DE SUFLETE NU AU MANCAT IN ZIUA RESPECTIVA,SAU CA SE MOARE PE CAPETE IN SPITALE,CA MEDICAMENTELE AU ATINS PRETZURI PAROXISTICE ? ? ? CA DACA A FACUT O DANIE A FACUT-O CU GANDUL LA PROFIT,FIE EL CAT DE MIC ,NUMAI SA IESE CEVA.ASA S-A AJUNS LA INTZELEGERI CU INSTITUTZIA NUMITA BISERICA,LA CUMPARAREA INDULGENTZELOR .POPII FIIND INTERMEDIARII LUI DUMNEZEU PENTRU BIETZII MILIARDARI.....ARE DREPTATE FRESCO ATUNCI CAND SPUNE CA TOT CEEA CE SE POATE FACE PE PAMANT NU SE FACE CU BANI-CARE SANT MAI MULT DECAT DEVALORIZATZI,CI CU INSTRUIRE,CULTURA.CONSTIENTIZAREA CA RESURSE SANT SUFICIENTA DAR NU EXISTA VOINTZA. SI NICI NU VA EXISTA ATATA TIMP CAT SANT INGHITZITE HAPURI DE GENUL "DATZI-NE NOUA PUTEREA CA VOI ORICUM NU STITZI CE SA FACETZI CU EA-ceva de genul "da-mi mie votul ca tu oricum nu ai nicio sansa" SI CE FACEM ? DE FAPT RELUAM ACELASI SCENARIU IN CARE BOGATZIA MERGE MANA-N MANA CU CORUPTZIA,MANIPULAREA,INDOCTRINAREA,RELIGIA,OPRESIUNEA ,SCLAVAGISMUL MODERN SI TOATE FORMELE DE INDOBITOCIRE.DE ACEEA CONSIDER FOARTE NECESARE ASTFEL DE DOCUMENTARE DEOARECE CU CAT SANT MAI MULTZI CEI CARE LE INTZELEG CU ATAT SE CONSTIENTIZEAZA CA NUMARUL DE POSIBILITATZI ESTE MAI MARE SI CA JOCUL ILUZIEI NU-SI MAI ARE LOCUL IN SEC.21. E NECESARA SCANTEIA.VEDETZI CUM SE MANIFESTA MASELE CAND CONSTIENTIZEAZA UN SCOP ? NIMENI SI NIMIC NU-I MAI POATE OPRI----SI ASA VA FI ! Cu drag GeorgedeDrobeta.

    RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.