luni, 19 ianuarie 2015

Teoria cuantică afirmă : Conștiinta se mută în alt Univers după moarte


În ultimii ani, datorită schimbărilor majore pe care le trăim cu totii, tendinta stiintei este de a se apropia tot mai mult de spiritualitate si una din ramurile stiintei care face acesti pasi tot mai mari este Mecanica si Teoria Cuantică. 

Cartea ,,Biocentrismul: Cum viata si constiinta este cheia întelegerii naturii Universului” a stârnit interes pe internet deoarece afirmă că viata nu se sfârseste atunci când corpul moare. Autorul acestei publicatii este omul de stiintă Robert Lanza, al treilea cel mai important om de stiintă în viată după cum spune NY Times.
Lanza este un expert în medicină regenerativă si director stiintific al Advanced Cell Technology Company. Înainte, el a fost cunoscut pentru cercetările sale extinse asupra celulelor stem, a fost, de asemenea, renumit pentru mai multe experimente de succes în clonarea unor specii de animale pe cale de dispariție. Dar nu cu mult timp în urmă, omul de știință a devenit implicat în fizică, mecanica cuantică și astrofizică. Acest amestec exploziv a dat naștere la noua teorie a biocentrismului, pe care profesorul o expune de atunci. Biocentrismul ne învață că viața și conștiința sunt fundamentale pentru univers. Conștiința este cea care creează universul material, nu invers.

Lanza punctează că structura universului în sine, legile, forțele, și constantele universului par a fi ajustate fin pentru viață, ceea ce înseamnă că inteligența a existat înaintea materiei. De asemenea, el susține că spațiul și timpul nu sunt obiecte sau lucruri, ci mai degrabă instrumente pentru întelegerea noastră animală.  Lanza spune ca transportăm spațiu și timp în jurul nostru "ca țestoasele cochiliile", ceea ce înseamnă că, atunci când vine vremea să părăsim carcasa (spatiu si timp), noi încă existăm.
Teoria presupune că moartea conștiinței pur și simplu nu există. Ea există doar ca un gând, deoarece oamenii se identifică cu corpul lor. Ei cred că dacă organismul lor va pieri, mai devreme sau mai târziu, gândul-conștiință va dispărea si el. În cazul în care organismul generează constiinta, constiinta moare atunci când corpul moare. Dar dacă organismul primește conștiință în același mod în care o cutie de cablu primește semnale de la sateliți, atunci, desigur, conștiința nu se sfârseste la moartea vehiculului fizic. De fapt, există constiinta în afara constrângerilor de timp și spațiu. Aceasta este capabilă să fie oriunde: în corpul uman și în afara lui. Cu alte cuvinte, este non-local, în același sens în care obiectele cuantice sunt non-locale.


Lanza, de asemenea, consideră că mai multe universuri pot exista simultan. Într-un univers, corpul poate fi mort. Și într-un altul el continuă să existe, absorbind conștiința care a migrat în acest univers. Acest lucru înseamnă că o persoană ce a murit călătoreste prin același tunel ce se termină nu în iad sau în rai, ci într-o lume similară în care el sau ea o dată a locuit, dar de această dată în viață. Și așa mai departe, la infinit.

Lumi multiple
Această speranță-insuflată, dar teorie extrem de controversată a lui Lanza are mulți susținători involuntari, nu doar muritorii de rând care doresc să trăiască pentru totdeauna, unii oameni de stiintă bine-cunoscuti. Acestia sunt fizicienii și astrofizicienii, care tind să fie de acord cu existența unor lumi paralele și care sugerează posibilitatea de universuri multiple. Multiverse (multi-univers), este un așa-numit concept științific, pe care-l apără. Ei cred că nu există legi fizice care ar interzice existența unor lumi paralele.
Primul a fost un scriitor de science fiction HG Wells, care a proclamat în 1895, în povestea lui "Ușa din Zid". După 62 ani, această idee a fost dezvoltată de Dr. Hugh Everett în teza sa de absolvire a Universitatii Princeton. El practic postulează că la un moment dat Universul se împarte în nenumărate cazuri similare. Și în clipa următoare, aceste universuri "nou-născute", se împart într-un mod similar ( este exact principiul universului holografic, vedeti pe net conferintele in transă ale lui Bashar,n.a.). 
În unele dintre aceste lumi ai putea fi prezent: citind acest articol într-un univers, sau mă uit la TV într-un altul. Factorul declanșator pentru aceste lumi de multiplicare este acțiunile noastre, a explicat Everett. Dacă vom face unele alegeri, instantaneu un univers se împarte în două, cu diferite versiuni ale rezultatelor.

În anii 1980, Andrei Linde, om de stiintă de la Institutul de fizică Lebedev, a dezvoltat teoria universurilor multiple. El este acum profesor la Universitatea Stanford. Linde a explicat: Spatiul este format din mai multe sfere umflate, care dau naștere la sfere similare, și ele, la rândul lor, produc sfere în număr chiar mai mare, și așa mai departe la infinit. În univers, ele sunt distanțate. Ele nu sunt conștiente de existența celuilalt. Dar ele reprezintă părți din același univers fizic( analogic, multiversul poate fi vizualizat ca foile unei cepe dar pe nivele diferite de vibratie,n.a.).

Faptul că universul nostru nu este susținut numai de datele primite de la telescopul spațial Planck, este evident. Folosind datele, oamenii de stiintă au creat harta celui mai exact fundal de microunde, așa-numita radiație cosmică de fond relicvă, care a rămas de la începutul universului nostru. De asemenea, au descoperit că universul are o multime de adâncituri întunecate reprezentate prin niște găuri și lacune extinse.
Fizicianul Laura Mersini-Houghton de la Universitatea Carolina de Nord cu colegii ei susțin: anomaliile fondului de microunde există datorită faptului că universul nostru este influențat de alte universuri existente în apropiere. Și găurile și lacunele sunt un rezultat direct al atacurilor asupra noastră ale universurilor vecine.

Sufletul
Deci, există o abundență de locuri sau universuri în care sufletul nostru ar putea migra după moarte, în conformitate cu teoria neo-biocentrism. Dar există suflet? Nu există nici o teorie științifică a conștiinței, care ar putea găzdui o astfel de cerere? Conform Dr. Stuart Hameroff, o experiență aproape de moarte se întâmplă atunci când informațiile cuantice care populează sistemul nervos părăsește corpul și se disipă în univers. Spre deosebire de conturile materialiste ale conștiinței, Dr. Hameroff oferă o explicație alternativă a conștiinței care poate apela, probabil, atât la mintea rațională științifică cat și la intuițiile personale.
Constiinta are reședința, în conformitate cu Stuart și fizicianul britanic Sir Roger Penrose, în microtubulii din celulele creierului, care sunt site-urile principale de prelucrare cuantică. După moarte, această informație este eliberată din organism, ceea ce înseamnă că constiinta noastră merge cu ea. Ei au susținut că experiența conștiinței noastre este rezultatul efectelor gravitației cuantice în acesti microtubuli, o teorie pe care au numit-o reducere obiectiv- orchestrata (Orch-OR).

Conștiința, sau cel puțin proto-conștiința este teoretizată de a fi o proprietate fundamentală a universului, prezentă chiar la primul moment al universului în timpul Big Bang-ului. "Această schemă de experiență proto-conștientă este o proprietate de bază a realității fizice accesibile la un proces cuantic asociat cu activitatea creierului."
Sufletele noastre sunt de fapt construite din chiar structura universului - și poate au existat încă de la începutul timpului. Creierele noastre sunt doar receptoare și amplificatoare pentru proto-conștiință, care este intrinsecă pentru tesătura spațiu-timp. Deci, există într-adevăr o parte din constiinta ta, care este non-materială și va trăi după moartea corpului fizic?
Dr. Hameroff spunea la Science Channel in documentarul Prin gaura de vierme  : " Să presupunem că inima nu mai bate, sangele nu mai curge, microtubulii pierd starea lor cuantică. Informațiile cuantice din microtubuli nu sunt distruse, acestea nu pot fi distruse, ele doar se distribuie și se disipă în univers. " Robert Lanza ar adăuga aici nu numai că ar exista în univers , că ar exista , probabil si într-un alt univers. În cazul în care pacientul este resuscitat , reînviat , această informație cuantică poate merge înapoi în microtubuli și pacientul spune: " Am avut o experiență în apropierea mortii ",  El adaugă : " Dacă nu e reînviat, și pacientul moare, este posibil ca această informație cuantică să poată exista în afara corpului, probabil, pe termen nelimitat, ca suflet . "

Acest concept al constiintei cuantice explică lucruri, cum ar fi experientele din apropierea mortii, proiectia astrală, experiențele dinafara corpului și chiar reîncarnarea fără a fi nevoie să apelăm la ideologia religioasă. Energia constiintei voastre potențiale devine reciclată într-un corp diferit la un moment dat, și în același timp ea există în afara corpului fizic la un alt nivel de realitate și, eventual, într-un alt univers.


      Drum drept spre Lumina !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.