vineri, 30 ianuarie 2015

Noi studii confirmă: Universul nostru este o hologramă


Trăim într-o hologramă? Câmpuri de energie sunt decodate de creierul nostru într-o imagine 3D, pentru a da iluzia unei lumi fizice. Proiecția 3D în cele din urmă nu este reală, ci o hologramă. Unele descoperiri științifice recente susțin concluzia că universul este o mare proiectie holografică.
Construcția realității se comportă într-un mod inexplicabil și poate avea sens doar dacă privim universul ca un câmp holografic, nu ca un recipient gol umplut cu obiecte. Un studiu recent publicat în Nature sugerează că universul poate fi o mare proiecție, conform simulărilor.

Se specifică : În 1997, fizicianul teoretician Juan Maldacena a propus [http://www.nature.com/news/simulations-back-up-theory-that-universe-is-a-hologram-1.14328#b1], un model îndrăzneț al Universului în care gravitația rezultă din corzi, infinit de subțiri vibratoare care ar putea fi reinterpretate în termenii fizicii bine stabiliti (este vorba de teoria strigurilor,n.t.). Lumea matematică complicată a teoriei stringurilor(corzilor,n.t.) care există în nouă dimensiuni ale spațiului plus unul de timp, ar fi doar o hologramă - acțiunea reală are loc într-un cosmos simplu, plat în care nu există gravitația.

Ideea lui Maldacena a încântat fizicienii, pentru că a oferit un mod popular de a pune problema, dar teoria stringurilor era încă nedovedită pe o bază solidă - dar a rezolvat neconcordanțe evidente între fizica cuantică și teoria gravitației a lui Einstein. 


Chiar și mai ciudat decât ideea unui univers holografic este ideea că trăim într-o simulare masivă de calculator. Ati văzut filmul Matrix, corect? Nick Bostrom, un profesor de filosofie de la Universitatea din Oxford, susține că este aproape sigur că trăim într-o simulare de computer http://humansarefree.com/2013/12/physicists-clearest-evidence-that-our.html . Chiar acum a fost în măsură să producă simulări foarte mici ale universului. În acest scop, au creat o versiune ultra-mică a universului care este până la scara femto. Interesant, cercetatorii consideră simularea lor a fi un precursor ce ar putea fi generat într-o zi prin versiuni mai puternice în molecule, celule, și chiar oameni. Aici este un interviu cu un fizician și consultant NASA, Tom Campbell care vorbeste despre ce crede el ca model virtual de realitate, ce explică cel mai bine universul nostru:


Găurile negre din Univers, în viziunea lui Nassim Haramein


Studiile şi cercetările fizicianului de geniu Nassim Haramein demonstrează faptul că găurile negre din Univers reprezintă dovada că noi, ca fiinţe umane, suntem una cu Universul. Cercetările lui Haramein oferă o viziune inedită a structurii spaţiu-timpului, precum şi un model coerent al Universului. Utilizând în calculele sale elemente de geometrie sacră şi unele coduri secrete găsite în monumentele antice şi felurite alte documente străvechi, fizicianul prezintă in filmul de mai jos o nouă viziune a realităţii în care trăim.

Încă de la vârsta de 9 ani, Nassim Haramein a dezvoltat bazele unei teorii unificate hiperdimensionale a materiei şi energiei, pe care în final a denumit-o „Universul holofractografic”. Nassim a petrecut apoi majoritatea timpului studiind geometria fundamentală a hiperspaţiului, felurite câmpuri de forţe din fizica teoretică, cosmologia, mecanica cuantică, biologia şi chimia, antropologia şi civilizaţiile antice. Combinând aceste cunoştinţe cu o atentă observare a „comportamentului” Naturii, el a descoperit un domeniu specific al geometriei, despre care afirmă că este fundamental în Creaţie. Astfel, el a pus bazele Teoriei Câmpului Unificat de forţe.

Această teorie unificatoare, cunoscută şi ca „Metrica Haramein-Rauscher”, reprezintă o nouă soluţie la Ecuaţiile de Câmp ale lui Einstein, ce încorporează efectele de torsiune şi cele ale forţei lui Coriolis. Cea mai recentă lucrare a lui Nassim Haramein în acest domeniu (Protonul Schwarzschild) stabileşte fundaţia a ceea ce ar putea fi o transformare de proporţii a viziunii şi înţelegerii noastre asupra fizicii şi conştiinţei. Lucrarea a primit prestigiosul premiu „Best Paper Award” în domeniul fizicii, mecanicii cuantice, relativităţii, teoriei câmpului şi gravitaţiei la Universitatea Liege din Belgia, în timpul celei de a noua Conferinţe Internaţionale CASYS’09.

Vorbind fluent atât franceza, cât şi engleza, Nassim Haramein a ţinut seminarii şi prelegeri asupra teoriei sale unificatoare în aproape toate centrele importante ale lumii, în ultimii 10 ani. Prezentările sale combină vizualul cu audiţia, conducând astfel pe cei care îl urmăresc pe firul logic al demonstraţiei teoriei sale.

În vremurile pe care le trăim, Hassim Haramein pare a fi un fel de „sol” al noii paradigme în ştiinţă, care îndreaptă omenirea pe drumul către adevăratul progres al tehnologiei și mai ales către îmbinarea și corelarea eficientă a științei cu spiritualitatea.

Video : ,,Cautarea tiparului fundamental” cu subtitrare RO :  http://vimeo.com/15329756
             

                    ,,Nassim Haramein-Dezlegând misterul” http://vimeo.com/15994023 


          Drum drept spre Lumina ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.