sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Eckhart Tolle – Ce este Trezirea? (si doc. Trezirea cu subt.RO)


Din cele mai vechi timpuri termenul ,,Trezire” a fost folosit ca un fel de metaforă care indică transformarea conștiinței umane. Sunt pilde în Noul Testament care vorbesc despre importanța de a fi treaz. Cuvântul Buddha vine de la cuvântul sanscrit Budh, care înseamnă, "a fi treaz."
Deci, Buddha nu este un nume și în cele din urmă nu reprezintă o persoană, ci o stare de conștiință. Toate acestea implică faptul că oamenii sunt potențial capabili de-a trăi într-o stare de conștiință diferită față de care starea de veghe normală este ca și cum dormi sau visezi. Acesta este motivul pentru care unele învățături spirituale folosesc termeni ca "halucinație comună" sau "hipnotism universal" pentru a descrie existența umană normală. Alege orice carte de istorie, iar eu sugerez să începeți cu studierea secolului 20, și veți găsi că o mare parte din istoria speciei noastre are toate caracteristicile care ne-ar asocia în mod normal, cu un coșmar sau un halucinație nebună.
Natura trezirii spirituale este frecvent înțeleasă greșit. Adoptarea convingerilor spirituale, văzând viziuni ale lui Dumnezeu sau ființelor celeste, capacitatea de a canaliza (channeling), a vindeca, de a prezice viitorul, sau alte puteri paranormale - toate aceste fenomene sunt de valoare și nu trebuie să fie respinse, dar nici unul dintre ele este în sine, nu sunt un indicativ de trezire spirituală într-o persoană care le experimentează. Acestea pot apărea într-o persoană care nu s-a trezit spiritual și  poate sau nu poate însoți statutul de trezit.
În fiecare dimineață ne trezim din somn și din visele noastre și intră în starea pe care o numim ,,de veghe”. Un flux continuu de gânduri, cele mai multe dintre ele repetitive, caracterizează starea de veghe normală. Deci, ce se întâmplă atunci când are loc trezirea spirituală? Ne trezim din identificarea cu gândurile noastre. Toată  lumea care nu este trează spiritual este complet identificată cu și condusă de gândurile minții lor - vocea neîncetată din cap. Gândirea este compulsivă: nu se poate opri, sau așa se pare. Ea, de asemenea creează dependență: nici măcar nu vrea să se oprească, cel puțin nu până când suferința generată de zgomotul mental continuu devine de nesuportat. În stare adormită nu utilizați gândirea, dar gândirea vă folosește. Sunteți, am putea spune aproape, posedat de gândire, care este condiționarea colectivă a minții umane, care merge înapoi cu multe mii de ani. Tu nu vezi nimic așa cum este, doar distorsionate și reduse de etichete mentale, concepte, judecăti, opinii si modele reactive. 
Sentimentul de identitate de sine, se reduce la o poveste pe care o tot spui în capul tău. "Eu si povestea mea": aceasta este tot la ce viața ta se reduce în starea ,,adormită”. Și astfel, când viața ta este redusă, nu poți fi fericit pentru mult timp, pentru că nu ești tu însuți.
Asta înseamnă că nu mai gândești, atunci când vă treziti spiritual? Nu, bineînțeles că nu. De fapt, puteți folosi gândirea mult mai eficient decât înainte, dar iti dai seama că este o adâncime în fiinta voastra, o liniște vibrantă în viață, care este mult mai vastă decât se credea. Este conștiința de sine, de care mintea ganditoare este doar un aspect minuscul. Pentru mulți oameni, primul indiciu de trezire spirituală este faptul că ei devin brusc conștienți de gândurile lor. Ei devin martori ai gândurilor lor, ca să spunem așa. Ei nu mai sunt complet identificați cu mintea lor și astfel încep să simtă că există o adâncime în ființa lor, pe care nu au cunoscut-o mai înainte.

  Sursa : in5d.com


  Video filmul documentar Trezirea cu subt.RO : 


     Drum drept spre Lumină ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.