joi, 4 decembrie 2014

Marele maestru Putin si capcana aurului


De ceva vreme nu am mai publicat un articol despre ce se întamplă in culisele razboiului economic dintre Alianta Estică, în special Rusia si oligarhii întunecati din Occident. Multe se întamplă în spatele scenei…voi aduce putină lumina pentru că evenimentele ce ne asteaptă să nu vă ia prin surprindere.

In principal, asa cum suntem informati cu emfază la stirile economice de la televiziunile vândute occidentului, vedem că pretul petrolului a scăzut foarte mult în ultimele luni. Acest pret este tinut foarte jos artificial de către cartelurile occidentale sau aservite occidentului, pentru ca încasările Rusiei din vânzarea de petrol si gaze să fie cat mai mici, creind astfel un deficit bugetar considerabil si astfel masele de oameni din Rusia să iasă în stradă si să ceară demisia lui Putin, bineînteles si cu un ajutor occidental, asa cum au reusit în Ucraina. Este un scenariu. Dar asa cum în Aikido, folosind forta adversarului, poti învinge foarte multi adversari, Putin este un jucător de performantă.
Foarte puțini oameni înțeleg ce face Putin în acest moment. Și aproape nimeni nu intelege ce va face în viitor. Nu contează cât de ciudat ar părea, dar chiar acum, Putin vinde petrol și gaze din Rusia numai pentru aur fizic.
Putin nu strigă peste tot în lume privind acest lucru. Și, desigur, el încă acceptă dolari ca un mijloc intermediar de plată. Dar schimbă imediat toti acesti dolari obținuți din vânzarea de petrol și gaze pentru aur fizic.


Pentru a înțelege acest lucru, este suficient să ne uităm la dinamica de creștere a rezervelor de aur ale Rusiei și a compara aceste date cu câștigurile de schimb valutar din Federatia Rusă provenind din vânzarea de petrol și gaze în aceeași perioadă : 


Mai mult decât atât, în al treilea trimestru achizițiile de către Rusia de aur fizic sunt la un nivel record. În al treilea trimestru al acestui an, Rusia a achiziționat o cantitate incredibilă de aur în valoare de 55 de tone. E mai mult decât toate băncile centrale din toate țările din lume combinat (conform datelor oficiale)!
În total, băncile centrale din toate țările din lume au achiziționat 93 de tone de metal prețios în al treilea trimestru al anului 2014. Din cele 93 de tone de aur achizitionat de către băncile centrale din întreaga lume, în această perioadă, volumul uluitor de achiziție - de 55 de tone – a fost făcut de Rusia.

Nu cu mult timp în urmă, oamenii de stiință britanici au ajuns la aceeași concluzie, care a fost publicată în încheierea anchetei US Geological în urmă cu câțiva ani. 
Și anume: Europa nu va putea să supraviețuiască fără aportul de energie din Rusia. Traducere din engleză în orice altă limbă din lume înseamnă:
"Lumea nu va fi capabilă să supraviețuiască dacă petrolul și gazele din Rusia se scad din soldul global de aprovizionare cu energie".

Astfel, lumea occidentală, construită pe hegemonia petro-dolarilor, este într-o situație catastrofală. Ea nu poate supraviețui fără aprovizionarea cu petrol și gaze din Rusia. Și Rusia este acum gata să vândă petrol și gaz spre Vest numai în schimbul aurului fizic! Răsucirea jocului lui Putin, este că mecanismul pentru vânzarea de energie din Rusia spre Vest numai pentru aur acum lucrează, indiferent dacă Occidentul este de acord să plătească pentru petrol și gaze naturale cu aur ieftin artificial, sau nu.

Din moment ce Rusia are un flux constant de dolari din vânzarea de petrol și gaze, va fi capabilă de a converti acesti dolari pentru a cumpara aur la prețurile curente ale aurului, tinute si acestea foarte jos, artificial, prin toate mijloacele de catre Occident. Prețul aurului a fost redus în mod artificial și meticulos de catre Fed și FSE ... pentru umflarea artificială a puterii de cumpărare a dolarului prin manipularea pieței. Astfel, Putin joacă jocul murdar al Occidentului cu ,,cărtile pe masă”.

Fapt interesant :  Suprimarea prețurilor aurului de către departamentul special al Guvernului SUA - FSE (Exchange Fondul de Stabilizare) - cu scopul de a stabiliza dolarul a fost făcută printr-o lege în Statele Unite ale Americii.

În lumea financiară este (în general), acceptat ca un dat, fiind faptul că aurul este anti-dolar ... adică prețul aurului rulează invers la valoarea dolarului.
Ø În 1971, președintele american Richard Nixon a închis "fereastra aurului", care încheia schimbul liber de dolari pentru aur, garantat de SUA în 1944 la Bretton Woods.
Ø În 2014, președintele rus Vladimir Putin a redeschis "fereastra aurului", fără a cere permisiunea de la Washington.

Chiar acum Occidentul își petrece o mare parte din eforturile și resursele sale pentru a suprima prețurile aurului și petrolului. Astfel, pe de o parte de a denatura realitatea economică existentă în favoarea dolarului american ... și pe de altă parte, pentru a distruge economia Rusiei, care refuză să joace rolul de vasal supus Occidentului.
 Astăzi, activele din aur si petrol au slăbit proporțional și sunt excesiv subevaluate față de dolarul american. Este o consecință a efortului economic enorm din partea Occidentului. 
Și acum Putin vinde resursele energetice rusești în schimbul acestor dolari, sprijiniți artificial prin eforturile Occidentului. Cu aceste venituri Putin cumpără imediat aur, devalorizat artificial față de dolarul SUA prin eforturile Occidentului în sine!

Mai este un element interesant în jocul lui Putin. E uraniul rusesc. Fiecare al șaselea bec din SUA depinde de aprovizionarea cu uraniu din Rusia ... pe dolari. Dolari cu care cumpără aur ieftin de pe piata manipulată occidentală.
Această combinație economică cu adevărat genială a lui Putin pune Occidentul condus de Statele Unite într-o poziție a unui șarpe agresiv care cu sârguință îsi devorează propria coadă.
Ideea acestei capcane economice a aurului pentru Occident nu este, probabil, initiativa lui Putin. Cel mai probabil a fost ideea consilierului lui Putin pentru afaceri economice - Dr. Sergey Glazyev. Ideea unui economist, dr. Glazyev a fost strălucit executată de Putin ... dar cu aprobarea deplină a colegului său chinez - Xi Jinping.

Interesant în acest context, este declarația din noiembrie a prim-vicepreședintelui Băncii Centrale a Rusiei - Ksenia Yudaeva, care a subliniat faptul că CBR poate folosi aurul din rezervele sale pentru a plati importurile, dacă este nevoie. Este evident că, în ceea ce privește sancțiunile lumii occidentale, această declarație se adresează țărilor BRICS, și în primul rând Chinei. Pentru China, dorința Rusiei de a plăti pentru bunuri cu aur din Vest este foarte convenabilă.

Și de ce : China a anunțat recent că va înceta să crească rezervele de aur și valută denominată în dolari SUA. Având în vedere deficitul comercial în creștere dintre SUA și China (diferența actuală este de cinci ori în favoarea Chinei), atunci această declarație tradusă din limba financiară prevede: "China nu mai vinde marfă pentru dolari". Mass-media din lume a ales sa nu observe acest lucru din recentul grandios eveniment istoric monetar. Problema nu este că China literalmente refuză să-și vândă produsele sale pentru dolari SUA. China, desigur, va continua să accepte dolari ca un mijloc intermediar de plată pentru bunurile sale. Dar, luând dolari, China va scăpa imediat de ei, să-i înlocuiască cu altceva în structura rezervelor sale de aur și valută. În caz contrar, declarația făcută de către autoritățile monetare din China își pierde sensul: "Oprim creșterea rezervelor noastre de aur și valută, în dolari SUA denominati." Asta este, China nu va mai cumpăra obligațiuni de trezorerie ale SUA din dolari câștigati din comerțul cu orice țară, așa cum a făcut înainte.

Astfel, China va înlocui toti dolarii care-i va primi pentru bunurile sale nu numai din SUA, ci din întreaga lume, cu altceva si nu majorează rezervele valutare  exprimate în dolari SUA denominati. Și aici este o întrebare interesantă: cu ce va înlocui China dolarul din toate tipurile comerciale? Ce monedă sau activ? Analiza politicii monetare a Chinei arată că cel mai probabil, dolarii provenind din comerț, sau o bucată substanțială din ei, China îi va înlocui în liniște cu aur.

Sub acest aspect, relațiile ruso-chineze sunt de un extrem succes pentru Moscova și Beijing. Rusia cumpără bunuri din China direct pentru aur la prețul său curent. În timp ce China cumpără resursele energetice rusești pentru aur la prețul său curent. În acest festival ruso-chinez este loc pentru tot: bunuri din China, resurselor energetice ale Rusiei, și aur - ca un mijloc de plată reciproc. 
Numai dolarul american nu are nici un loc la acest festival de viață. Și acest lucru nu este surprinzător. Deoarece dolarul american nu este un produs chinezesc, nici o resursă de energie din Rusia. Este doar un instrument financiar intermediar de decontare - și un intermediar inutil. Și se obișnuiește să se excludă intermediarii inutili din interacțiunea a doi parteneri independenti de afaceri.

Trebuie remarcat faptul că piața mondială pentru aur fizic este extrem de mică în raport cu piața mondială pentru aprovizionarea cu petrol fizic. Și mai ales piața mondială pentru aur fizic este microscopică în comparație cu totalitatea piețelor mondiale pentru livrare fizică de petrol, gaze naturale, uraniu și bunuri.

Accent pe fraza "aurul fizic", în care se face că în schimbul resurselor sale energetice fizice nu "pe hârtie", Rusia acum retrage aur din Occident, dar numai în forma sa fizică nu ,,pe hârtie”. Si China realizează acest lucru prin achizitionarea din Occident de aur fizic devalorizat artificial ca o plată pentru livrarea fizică de produse reale spre Vest.
Occidentul speră că Rusia și China vor accepta ca plată pentru resursele energetice și bunuri ... "shitcoin" sau așa-numitul "aur pe hârtie" de diferite tipuri, dar aceasta nu s-a materializat. Rusia și China sunt interesate doar de aur adevărat și numai metalul fizic ca mijloc de plată finală.
Pentru referință : cifra de afaceri pe piață a aurului pe hârtie, este estimat la 360 miliarde dolari pe lună. Dar livrarea fizică de aur este doar de 280 milioane dolari pe lună. Aceasta echivaleaza cu un raport de comerț de aur pe hârtie față de aurul fizic de 1000 la 1.

Folosind mecanismul de retragere de pe piață a unui activ financiar redus artificial, Occidental (aur) în schimbul un alt activ financiar umflat artificial Occidental (USD), Putin a inceput astfel numărătoarea inversă până la sfârșitul hegemoniei mondiale al petro-dolarului. Astfel, Putin și-a pus Occidentul într-un impas prin absența oricăror perspective economice pozitive.
 Occidentul poate cheltui la fel de mult prin eforturile și resursele sale pentru a crește artificial puterea de cumpărare a dolarului, prețurile la petrol mai mici și reducerea artificială a puterii de cumpărare a aurului. Problema Occidentului este că stocurile de aur fizic aflate în posesia nu sunt nelimitate (daca mai sunt…n.t.). Prin urmare, Occidentul cu cât devalorizează petrolul și aurul față de dolarul american, cu atat mai repede se pierde aurul din rezervele sale finite.

În această strălucită combinație economică jucată de Putin, aurul fizic din rezervele Occidentului curge rapid spre Rusia, China, Brazilia, Kazahstan și India (de exemplu, țările BRICS). La rata actuală de reducere a rezervelor aurului fizic, Occidentul pur și simplu nu are timp pentru a face ceva împotriva Rusiei lui Putin, până la prăbușirea întregii lumi occidentale bazate pe petro-dolari. Situația în șah în care Putin a pus Occidentul, a condus Statele Unite la ceea ce se numește "timpul problemelor".

Lumea occidentală nu s-a confruntat cu astfel de evenimente economice și fenomene care se petrec chiar acum. Fosta URSS a vândut rapid aur la scăderea prețurilor la petrol. Astăzi, Rusia cumpără rapid aur în timpul scăderii prețului petrolului. Astfel, Rusia reprezintă o amenințare reală la modelul american al petro-dolarului de dominare a lumii.

Principiul de bază al modelului petro-dolarului mondial permite țărilor occidentale conduse de Statele Unite de a trăi pe cheltuiala forței de muncă și a resurselor din alte țări ... bazat pe rolul monedei americane, dominant în Sistemul Monetar Global (SMG). Rolul dolarului SUA în cadrul SMG este că acesta este mijlocul final de plată. Acest lucru înseamnă că moneda națională a Statelor Unite în structura SMG este acumulatorul final al activelor, să schimbe ceea ce orice alt activ nu are sens.
Conduse de Rusia și China, ceea ce BRICS sunt acum, se schimbă de fapt rolul și statutul dolarului american în sistemul monetar global. Din mijlocul final de plată și acumulare a activelor, moneda națională a SUA, prin acțiunile comune ale Moscovei și Beijingului este transformat doar într-un mijloc intermediar de plată. Destinat doar să facă schimbul unei plăti intermediare pentru altul și activul financiar final - AUR. Astfel, dolarul american pierde de fapt rolul de mijloc final de plată și acumulare de active, obtinandu-se aceste două roluri recunoscute, denaționalizarea și depolitizarea activelor monetare - AUR!

În mod tradițional, Occidentul a folosit două metode pentru a elimina amenințarea la adresa hegemoniei modelului petro-dolarului în lume și privilegiile excesive ulterioare pentru Occident:
Una dintre aceste metode - revoluții colorate. A doua metodă, care se aplică de obicei de către Occident, în cazul în care prima nu reușește - agresiunea militară și bombardamentele.
Dar, în cazul Rusiei ambele metode sunt fie imposibile ori inacceptabile pentru Occident.

Pentru că, în primul rând, populația Rusiei, spre deosebire de oameni din multe alte țări, nu vrea să facă schimb cu libertatea lor și viitorul copiilor lor pentru hamburgeri occidentali. Acest lucru este evident din ratingurile record ale lui Putin, publicate periodic de către principalele agenții de rating din Vest. Prietenia personală la Washington a protejatului Navalny cu senatorul McCain a jucat pentru el și Washington un rol foarte negativ. După ce a aflat acest lucru de la mass-media, 98% din populația rusă îl percepe acum pe Navalny doar ca un vasal al Washington-ului și un trădător al intereselor naționale ale Rusiei. 
Prin urmare, profesioniștii din Vest, care nu și-au pierdut încă mintea, nu pot visa la orice fel de revoluție de culoare în Rusia.

În ceea ce privește al doilea mod tradițional de actiune al Vest-ului de agresiune militară directă, Rusia cu siguranță nu este Iugoslavia, Irak sau Libia. În orice operațiune militară de bază, non-nucleară împotriva Rusiei, pe teritoriul Rusiei, Occidentul condus de SUA este sortit înfrângerii. Și generalii din Pentagon care exercită conducerea reală a forțelor NATO sunt conștienți de acest lucru. În mod similar fără speranță este un război nuclear împotriva Rusiei, inclusiv conceptul de așa-numita "lovitură nucleară preventivă de dezarmare". NATO nu este pur și simplu din punct de vedere tehnic capabilă să lovească printr-o lovitură care ar dezarma complet potențialul nuclear al Rusiei, în toate manifestările sale numeroase ( populatia occidentala nu doreste in ansamblu si in masa acest lucru, iar Federatia Galactica, Consiliul Andromeda, Comandamentul Ashtar vor anihila din start orice incercare de acest gen, n.t.).

Organizarea economică occidentală poate vedea și înțelege esența situației. Economiștii care conduc Vestul sunt cu siguranță conștienți de gravitatea și disperarea situației în care se află lumea occidentală, în capcana economică a aurului lui Putin. 
La urma urmei, deoarece din acordurile de la Bretton Woods, știm cu toții regula de aur: " Cine are mai mult aur stabilește regulile". 
Dar toată lumea în Occident păstrează linistea despre asta. Linistea, pentru că nimeni nu știe acum cum să iasă din această situație.

Dacă explici publicului occidental toate detaliile dezastrului economic care se profilează, publicul va pune susținătorilor unei lumi a petro-dolarului întrebările cele mai oribile, care ar suna în felul următor:
·        - Cât de mult vor putea să cumpere petrol și gaze din Rusia în schimbul aurului fizic, Occidentul?
·        - Ce se va întâmpla cu petro-dolarii SUA, după ce Occidentul rămâne fără aur fizic pentru a plăti pentru petrolul rusesc, gaz și uraniu, precum și de a plăti pentru bunuri din China?

Nimeni din Vest astăzi nu poate răspunde la aceste întrebări aparent simple.

Și aceasta se numește "șah-mat", doamnelor și domnilor. Jocul sa terminat !!


   Drum drept spre Lumina !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.