joi, 6 noiembrie 2014

Raționalizarea apei lovește California - limita de 50 de litri de persoană pe zi sau se confruntă cu amenzi de 500 de dolari


Milioane de californieni sunt pe cale de a fi loviti de rationalizarea strictă a apei - care reprezintă alocarea cantitătii maxime zilnice de apă pe care ai voie să o folosesti în orice scop. Gospodăriile care depășesc limita de alocare se vor confrunta cu amenzi dure de sute de dolari pentru încălcare.
"În luna iulie, resursele de apă ale Controlului de Stat au trecut la etapa reglementărilor de urgență, acordând puteri pentru toate agențiile locale de apă de a amenda cu 500 dolari pentru încălcarea acestor reglementări" raport al San Gabriel Valley Tribune.
Țineți cont de faptul că acesta este doar "stadiul unu" în regulamentele de urgență. Etapele doi și trei nu au fost încă invocate și vor deveni doar mai severe.
Cantitatea de apă pentru consum din fiecare gospodărie este permisă de către departamentele regionale de apă ce vor fi stabilite de către angajații guvernamentali prin vizualizarea imaginilor prin satelit a proprietăților particulare, calculând cât de multă apă ar trebui să li se permită a fi utilizată fiecărei proprietăti.
"Folosind înregistrări de la recensământ, fotografii aeriene și imagini prin satelit, o agenție poate determina utilizarea eficientă a apei pe o proprietate", spune SGVT.

      50 de galoane (aprox. 190 l)/persoana/zi
În unele zone, alocarea apei este, se face în funcție de numărul de persoane care sunt cunoscute a fi în viață la fiecare adresă, pe baza datelor recensamantului din SUA.  Districtul Irvine de Apă permite un consum de 50 galoane de apă per persoană în casă. După cum s-a explicat pe site-ul IRWD.
Pe site-ul IRWD se explică, că consumatorii de apă pe care guvernul îi percepe a fi "risipitori", cu o rată de 160% mai mare dacât consumul de apă stabilit, vor primi amenzi mai mari de 500 de dolari stabilită de catre stat. Cele 50 de galoane pe persoană pe zi este cota maximă alocată pentru orice utilizare a apei în interior, incluzând spălătorie, duș, toaletă, băut, spălat vase și de spălat pe mâini si scopuri de igienă.
Potrivit EPA, cetățeanul mediu din SUA foloseste in prezent 100 galoane pe zi, cu 70 dintre aceste galoane consumate în interior. Cele mai mari utilizări de apă în interior sunt toaletele, dușurile și spălatul hainelor.

Nu a fost încă numită "raționalizare", deoarece cuvântul nu este acceptabil social
Interesant, raționalizarea apei, care este pe cale de a fi pusă în aplicare în California, nu este numită ,,rationalizare”. În schimb, jonglarea cu cuvintele doublespeak, California a decis să numească o "structură bazată pe rata de alocare" (ceea ce înseamnă pur și simplu că după ce te-a lovit limita de rație alocată, sunteți aspru penalizat pentru orice consum suplimentar).
Aici este cum IRWD explica termenul ,,rationalizare” : 

Udarea gazonului si florilor limitate la 2 zile pe săptămână
Unele cartiere din California sunt obligate de asemenea, să aplice restricții fără precedent privind utilizarea apei pentru aplicatii "de udare în aer liber".
 Districtul de Apă Irwine, de exemplu, și-a anunțat public intenția de : "... punerea în aplicare a restricțiilor obligatorii de utilizare a apei în aer liber care restricționează udarea în aer liber la două zile pe săptămână."

Proprietarii de case din California au plătit bani buni pentru a elimina gazonul viu cu programul ,, Remove Green. Receive Green”
Seceta din California este atât de mare încât unii proprietari de case din California sunt chiar plătiti în numerar pentru a-si elimina peluza.
Programul IRWD de eliminare a gazonului se desfasoara cu publicitate, având sloganul "Eliminați verde. Primiți verde "și explică, că nu există nici o limită la suma de bani care poate fi plătită unei persoane în cadrul programului.
  Priviti video :Eforturile de conservare a apei sunt foarte necesare în California. Pe de altă parte, se amână doar inevitabilul - o migrație în masă din America de sud-vest, deoarece apa dă pe-afară în alte regiuni.
Inlocuirea gazonului cu plante agave și de desert nu anulează faptul că o mare parte din California este salbatic suprapopulată până la punctul de non-sustenabilitate pe termen lung. Chiar dacă fiecare persoană din stat ar fi limitată la doar 25 de galoane pe zi, apa s-ar păstra în scădere în Lacul Mead (care este deja periculos de aproape de restrictii de evacuare, care vor avea un impact major în California și Arizona).
Singura modalitate a populației actuale a Californiei să poată trăi în armonie cu resursele regionale de apă este ca cei mai mulți oameni să nu mai facă dusuri, toaletele să fie oprite și să nu mai spele rufe.


    Recoltele sunt deja într-o stare de colaps
S-a declarat sincer, că stilul de viață modern din California pur și simplu nu este sustenabil. Ca urmare, un colaps al infrastructurii de apă a început deja. De aceea, recoltele s-au prăbușit, de asemenea, în acest an, dupa cum raporta Sacramento Bee: ,, În timp ce multe culturi trebuie încă să fie recoltate, e clar că seceta a sculptat o gaură semnificativă în economia rurală a Californiei. Veniturile agricole s-au prăbusit, la fel si locurile de muncă ... Economistii de la UC Davis spun că  agricultura, care a fost o afacere de 44 miliarde dolari pe an, în California, va suferi pierderi de venituri și costuri mai mari la apă - un total în valoare de 2.2 miliarde dolari in acest an.
"Aproximativ un sfert din câmpurile de orez din California stau necultivate în acest an, aproximativ 140.000 de hectare, în conformitate cu Comisia Orezului din California", sustine raportul Sacramento Bee.
Apa este de neînlocuit, iar ea fiind din ce in ce mai putină, industria si agricultura Californiei va veni cu o modalitate de a crește culturi alimentare, fără a utiliza apa(??!!).
Când cetățenii din California se vor trezi cu adevărat și își vor da seama în ce situatie se află, prețurile imobiliare se vor prăbuși complet, ceea ce va duce la un colaps al veniturilor fiscale pe proprietatea locală și devastarea economică a orașelor. Multe dintre aceste orașe odată înfloritoare se vor întoarce în mod inevitabil în deșertul din care au izvorât.

   
     Concluzie
Am publicat acest articol ca un semnal de alarmă privind importanta surselor de apă. In prezent se poate vorbi despre ,,Razboiul apei”. Un razboi fară arme, un război tăcut si pervers dus de către corporatii impotriva statelor independente pentru sursele de apă. Incet, incet si in România am inceput sa cumparam apa la bidon pentru baut. Cine credea asa ceva acum 30 de ani? Acum ni se pare un lucru normal. Apoi, apa de consum caznic a devenit din ce in ce mai scumpa din cauza privatizarilor din epoca democratiei si a economiei de piata, in care zice-se ,,Statul nu are nicio raspundere…” Statul are doar raspunderea sa introduca taxe si sa le colecteze…Sic !!

Foarte multe surse de apă din România au fost vândute corporatiilor straine, iar acum ele ne vand noua apa noastra, este normal nu ? Mai mult decât atât, Chevron si alte companii prin extractia hidraulica a gazelor de sist ne polueaza premeditat pânza freatica, astfel ca regiuni intregi nu vor mai avea apa buna pentru consum si astfel devenim dependenti tot de ele pentru a ne vinde apa acestui pamânt. Si toate acestea cu complicitatea tradatorilor corupti, adica toata clasa politica de dupa 1989 incoace.
Acesta este un atac premeditat din interior si din exterior la existenta acestei natiuni si nimeni nu se sesizeaza….Oare vom disparea ???


    Drum drept spre Lumina !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.