sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Karma si Liberul Arbitru

Sal Rachele

Subiectul voinței libere sau ,,liberului arbitru” este de multe ori înțeles greșit. Foarte bine se spunea la un curs despre liberul arbitru: " Liberul arbitru nu înseamnă că se poate stabili sau modifica curriculum-ul (legile universale) - aceasta înseamnă doar că puteți alege ce să luați și ce să dați, la un moment dat".
Ca un exemplu, lecția sufletului numită "karma" poate fi una lungă, lentă și dureroasă, sau poate fi învățată și risipită rapid iertând, lăsând deoparte trecutul și îmbrățișând prezentul. Aceasta se poate face numai cu auto-observare și dorința de a înțelege profund toate capcanele și ocolișurile ego-ului. Cu cât devenim mai conștienți, cu atât mai repede ne vom ridica nivelul propriu de vibratie și ne vom înălța pe scara dimensionala.

Liberul arbitru are limitările sale. În cadrul unui anumit nivel vibrational(densitate / dimensiune), există o anumită cantitate de alegere liberă. Când am ales să intrăm într-o anumită densitate sau dimensiune, am fost, de asemenea, de acord să respectăm legile caracteristice densității sau dimensiunii respective, cu excepția cazului în care le stăpânim și venim numai pentru a-i ghida pe alții în tărâmuri mai înalte, și chiar și atunci suntem încă oarecum în conformitate cu legile din acel tărâm. De exemplu, Iisus și alții au fost capabili de a efectua așa-numitele miracole, deoarece au folosit legile dimensiunilor mai înalte pentru a înlocui legile dimensiunii 3D.
Cred că avem tendința de a confunda liberul arbitru cu luarea deciziilor pe baza egoului. Ele nu sunt cu adevărat unul și același lucru. Din nou, depinde de ce nivel de cunoaștere avem. Un alt mod de a privi acest lucru este să luăm în considerare faptul că foarte puțini dintre noi au liber arbitru, pentru că voința noastră este închisă în convingerile obișnuite ale noastre, programare și condiționare. Din punctul de vedere al dimensiunilor înalte(densitatea a 6-a sau mai mare), totul e liber arbitru. La un moment dat (la pre-incarnare), am luat decizia de a avea un văl pus peste constiinta noastra. 
Acest lucru a făcut obiectul legilor și amăgirilor inerente în 3D, fără a ne aminti de cunoașterea a cum să le transcendem. Blocati în iluziile 3D, am luat apoi decizii bazate pe frică și teamă, care aveau nevoie de aprobare, etc. După ce vom folosi liberul nostru arbitru pentru a alege gradul de conștientizare asupra ignoranței, atunci deciziile noastre de viitor nu vor fi dominate de frică și iluziile 3D.

Există o oarecare doză de nesiguranță pre-destinată inerent în Planul Divin. În cele din urmă, toți vom urca în tărâmuri mai înalte. Noi avem în ADN-ul nostru planul de ascensiune. Din cauza liberului arbitru, putem întârzia desfăsurarea perfectă din modelul ADN-ului. Într-un sens temporar, putem trece peste convingeri negative și emoții blocate. De fapt, dacă am da drumul hotărârilor noastre, vinovăției, fricii și grijilor constante, programul s-ar desfășura mai ușor. Lăsați-o să meargă, lăsați-o să curgă - și o veti face doar întâmplare magică. Dar paradoxul este că trebuie să lucrati din greu pentru a vă dezvăța de toate minciunile și distorsiunile care v-au fost predate de milenii, care spun că, calea spre iluminare este o luptă - știți, "nici o durere, nici un câștig", și toate astea. Îmi aduc aminte de cuvintele mele favorite: " Renuntarea este ușoară, agățarea este grea".

Exercițiul nostru de voință liberă este dependent de ce aspect al sinelui ne-am identificat si atasat. Ar putea părea a fi legat de legile lumii fizice, dar numai dacă suntem atașați acestei percepții. De exemplu, odată ce ne vom detasa de  identificarea noastră cu corpul, nu mai suntem la mila profesiei medicale. Suntem apoi liberi să lăsăm constiinta noastră spirituală să decidă ce este mai bine pentru corpul nostru.

În concluzie, cred că liberul arbitru este atunci când esti liber de toate iluziile. Probabil că nici unul dintre noi pe planeta Pamant nu avem liber arbitru pentru că voința noastră este încorsetată prin limitarea gândurilor și credințelor. Dar apoi, când suntem liberi de toate iluziile, conceptul de voință devine lipsit de sens oricum pentru că este doar Voia lui Dumnezeu, care este forța creatoare.

Schimbarea lumii

Uneori, vom încerca forțat să facem schimbări în lume. Cu toate acestea, valoarea principală a protestului unei cauze poate fi dată de experiența protestatarilor. Cred că unele suflete au nevoie de această lecție. Alții ar putea dori pur și simplu, să transceandă toate astea și să învețe să fie "spirite în lumea materială." Acest lucru nu este greșit să se implice. Dacă Sinele vostru Suprem vă solicită să protestați, faceți acest lucru. Păstrați în minte, totuși, că aceasta poate sau nu poate avea vreun efect asupra karmei sau liberului arbitru al altora. Din moment ce toate sunt conectate, în esență, tot ceea ce facem afectează orice altceva. 
Cu toate acestea, în 4D și niveluri mai scăzute, karma si liberul arbitru poate domina experiența unui suflet. Nu toată lumea care a venit la Iisus si urma să fie vindecată a primit o vindecare miraculoasă. "Cu excepția că veți avea credință, voi nu puteți intra în Împărăție", înseamnă că în cazul în care constiinta voastră este dominată de gânduri de frică și lipsuri, atunci va fi foarte greu de folosit liberul arbitru pentru a crea frumusețe și bucurie.
Când ne uităm la lume se pare de multe ori că principiile spirituale nu se aplică aici. Se pare că cei mai agresivi, nemilosi și nepăsători sunt cei care primesc aceste "bunătăți", dar asta numai pentru că sunt mai mult axati pe obtinerea de lucruri materiale, deoarece ei cred că în acestea se află mântuirea. Dacă prioritatea ta este Spiritul, atunci vei descoperi comoara adâncă din inima ta (Prezența lui Dumnezeu). Această experiență va fi de o valoare mult mai mare decât orice mărunțișuri din această lume.

Din cauza liberului arbitru este posibil, teoretic, ca cineva să abdice de la responsabilitatea pentru propriile creații (karma) la altele, dacă aceasta este o lecție pentru sufletele implicate ce doresc să experimenteze. Un suflet evoluat, însă, în general, nu ar vrea sa piardă lecțiile sufletului având o altă " preluare " a karmei lor. La urma urmei, în relațiile karmice, există tendinta de a păstra atragerea aceluiași tip de persoană (și experiență), până când veți învăța lecția. Se poate ca la un moment dat în viitor, sufletul a cărui karmă a fost "interceptată" de un alt suflet, să-si poată da seama că o importantă experiență a fost ratată.

Acest lucru ridică o altă întrebare cu privire la răpiri ( este vorba despre rapirile extraterestrilor, n.t.) și alte așa-numite amestecuri în liberul arbitru. Este perceptia mea că cei mai multi, dacă nu toti, cei răpiți au un contract de suflet cu răpitorii, deși cel mai probabil, ei nu sunt conștienți de contract. În majoritatea cazurilor, ei fac parte din grupul de suflete sau rasa ET a răpitorilor și sunt pur și simplu incarnati in formă umană. În acest caz, răpitorii ar putea intercepta astfel de suflete pentru a le ajuta să se trezească la identitatea lor superioară. Acest lucru nu iartă în mod necesar experienta, dar oferă un alt punct de vedere.

Dacă eu sunt tentat să mă întreb de ce lumea este condusă de huligani care par a fi mai puțin inteligenti și iubitori decât mine, îmi aduc aminte că fiecare suflet are lecțiile sale specifice de-a învăța, și, probabil, unii dintre noi am învățat deja cum să controlăm și manipulăm masele în alte secvențe de viață, și, prin urmare, nu avem nici o dorință de a juca acest joc în această viață. Liderii noștri sunt o reflectare a valorilor noastre morale - colectiv, asta sunt. 
Dacă majoritatea oamenilor sunt "oi", adică suflete care doresc să fie conduse în loc să conducă, atunci ei vor alege lideri care să reflecte mentalitatea lor de "oi". Cuvinte ca securitate și liniste vor fi mai importante decât libertatea de a învăța să gândească pentru ei înșiși. "Dacă dai libertatea pentru securitate, atunci nici nu o meriti", este o expresie populara printre cele mai luminate.

În mediul mass-media de astăzi, este nevoie de un singur suflet (cu farmec personal, persuasiune și bani) pentru a schimba lumea prin scrierea și producerea unui film sau a unui eveniment media. Obținerea difuzării este o altă problemă, dar dacă se are în vedere cazuri de dezastre, moarte și traume, se vinde bine. Este până la liberul arbitru al populației de a stabili dacă să se complacă sau nu producătorului, pentru a merge să vadă filmul. Dacă tema filmului este un dezastru, ar putea declanșa o avalanșă de frică și sentimente negative asupra oamenilor. 
Filmul ar putea acționa ca un declanșator masiv de dezastre 3D reale și ar putea afecta calendarul 3D. Cel puțin, filmul ar putea crește riscul de dezastre naturale sau provocate de om. Cele mai multe "oi" sunt creduli și ușor de controlat, și pot fi determinați să creadă aproape orice în cazul în care sunt pisați în mod constant cu ele de către mass-media. Focusați constant pe negativitate, ucidere, viol, tortura, abuz și pofta de putere, tinde să crească credința în aceste lucruri, și cresc aceste manifestări în lume. În timp ce acest lucru poate fi evident pentru iluminat, acesta nu este atât de clar pentru o "oaie".

Legea Karmei

 Legea karmei, sau cauză si efect, este un principiu a celei de-a patra dimensiuni. Asta înseamnă că operează în prima, a doua, a treia și a patra dimensiune, dar nu în cele superioare. Percepția comună a karmei implică ideea că ceea ce dăm, aceea primim. Acest lucru este parțial adevărat, numai dacă aceasta se întâmplă în cele mai de jos patru dimensiuni. Odată ce am inteles pe deplin acțiunile noastre, comportamente, gânduri, sentimente și percepții, putem folosi atunci voința noastră liberă de a crea in mod constient o cale diferită de karmă. Prin alinierea inimii noastre, a mintii și corpului, luăm decizii cu toată ființa noastră, evitându-se astfel ceea ce se numeste "karmă reziduală." Ideea de karma reziduală implică decizii incomplete sau deciziile care lasă o mulțime de afaceri neterminate. Dacă închidem relațiile noastre, și păstrăm acordurile, nu vom crea karmă suplimentar. Când ne iertăm pe noi înșine, ne ștergem de fapt karma.

Pentru a repeta o idee mare în înțelegerea karmei și liberului arbitru, presupune că  "totul este o iluzie", punct de vedere pe care oamenii îl folosesc ca să scape de responsabilitate pentru viața de zi cu zi și pentru a evita și uita de probleme. Ignorăm un copil înfometat pentru că "e karma lui", la astfel de prostii s-a ajuns. Ceea ce aceste ,,suflete detașate” din turnul de fildeș nu reușesc să înțeleagă este că dragostea este legea cea mai inaltă, iar dragostea va răspunde la un apel pentru ajutor. Aceasta nu poate implica în mod necesar de a da sau de a lucra pentru o agenție socială, dar mai mult ca sigur nu va implica de a intra în negare cu privire la suferința altora. Intelegerea de ce suferă unii nu este același lucru cu a sta detașat în supremație intelectuală, în timp ce raționezi despre suferință.
Legea Karmei din 4D este, din fericire, înlocuită de Legea Iubirii in 5D. Nu se poate ajunge la 5D fără a da drumul superioritătii intelectuale și îmbrățișând Iubirea lui Dumnezeu. Deci, Iubirea lui Dumnezeu transcende karma.
Constiinta în a cincea dimensiune este iubire și unitate, și iubirea, găsește întotdeauna o modalitate de a răspunde la un apel pentru ajutor. Milioane de frați și surori ai nostri strigă după ajutor, iar iubirea va răspunde dacă ne deschidem. Iubirea poate sau nu poate să apară ca acțiune exterioară, dar închizand inimile noastre la suferință nu este cu siguranta un răspuns 5D.

  Nota personala a lui Sal Rachele

 Îmi este clar că am venit pe Pământ dintr-un viitor pentru a asista la trezirea umanității. La un moment dat am locuit în ceea ce ar putea fi numită a sasea dimensiune de pe Venus. A fost frumos dincolo de descriere. Încetul cu încetul îmi amintesc mai multe detalii despre acea falie a viitorului. Cu toate acestea, atentia mea este acum pe prezentul de pe Pământ și cum să fiu cel mai eficient vindecator si profesor. Din moment ce timpul este în cele din urmă o iluzie, eu sunt pe Pământ și Venus - 6D simultan, chiar acum! În pofida acestui fapt îmi taie răsuflarea, căderea mea până la 3D pe Pământ care fost o decizie luată de tărâmurile mai inalte ale iubirii. Depinde de fiecare dintre noi, să-si aducă aminte ca o parte din măreția noastră să se manifeste ca măreție în această dimensiune.

   Gaseste-ti ,,Dharma” (calea proprie in viată conform contractului sufletului,n.t.)
Calea de față vă aduce bucurie? Sufletul tău se simte împlinit? Te simți complet prin ceea ce faci? Sau crezi că faci altceva?
Infinitul Unu are un plan unic de desfasurare iar noi toți trebuie doar să-l lăsăm să se manifeste. Acest lucru nu înseamnă neapărat a fi pasiv, dar mulți dintre noi, suntem prea ocupați și distrași să auzim claritatea Spiritului. Sinele Adevarat Unu al nostru ne va spune unde să fim și ce să facem ca lucrurile să se accelereze. În Sinele nostru, suntem mereu în siguranță și în pace.

Karma Mamei Pământ

Deci, ce constientizăm despre nivelul planetar de karmă și liberul arbitru? Pământul este o ființă simțitoare cu propria ei conștiință. La nivel planetar, nu cred că karma este aplicabilă, cu excepția dorinței Gaiei de a ajuta sufletele să experimenteze karma lor colectivă. Tărâmul cosmic/planetar funcționează în conformitate cu anumite legi naturale specifice densitătii în care își are reședința. Dacă oamenii de pe Gaia ignoră aceste legi, aceștia pot suferi consecințele (cum ar fi sărind de pe o clădire are ca si consecință căderea din cauza legii gravitației). Dacă Gaia epurează umanitatea pentru că umanitatea este pe cale de a o distruge, asta nu este răzbunarea Gaiei, sau tactica disperată de supravietuire a Gaiei. Este pur și simplu manifestarea legilor naturale care caută echilibrul și armonia, similar cu analogia benzii de cauciuc. Dacă mediul devine prea întins ca formă, se poate întoarce în echilibru traumatic.

Suntem cu toții interconectați. La un anumit nivel, oamenii fiind influențați de către alții au fost de acord karmic să fie influențați, deși este probabil ca acestia să nu fie conștienți de acest lucru. Acțiunile liderilor mondiali nu încalcă liberul arbitru al cuiva, în sensul ultim, pentru că noi toți am fost de acord să fim aici, pe Pământ și să experimentăm aceste vremuri fascinante. Cu toate acestea, cineva foarte evoluat, fiind plin de compasiune va încerca doar să influențeze într-un mod care promovează conștiința de sine și evoluția. 
Când cineva se uită la situația actuală din lume, este de multe ori greu să vezi că totul evoluează perfect. Dar așa este. Și cu cât mai repede ne dăm seama de acest lucru, cu atât mai repede vom trece la un nivel superior de înțelegere - un nivel dincolo de karmă și chiar de  liberul arbitru.

     Sursa : Sal Rachele - http://deusnexus.wordpress.com/

     Drum drept spre Lumină !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.