marți, 11 noiembrie 2014

Călătoria în timp este posibilă: Cum trimiti un mesaj în trecutUniversul este plin de mistere care sunt o provocare a cunoștințelor noastre actuale. În "Dincolo de Știință" Epoch Times colectează povesti despre aceste fenomene ciudate pentru a stimula imaginația și a deschide extraordinare posibilități. Sunt adevărate? Tu decizi.
La   Follow the Truth: The Conspiracy Show Summit  din Oshawa, Ontario, Canada, la data de 16 noiembrie, Dr. Ron Mallett va vorbi despre munca sa cu privire la trimiterea de informații în trecut. Summit-ul va reuni cercetători care explorează puterea minții, viețile anterioare, călătoria în timp, și mai mult.
Dr. Ron Mallett este un fizician celebru de la Universitatea din Connecticut, care băiețel fiind a avut o copie a "Mașinii Timpului" scrisa de HG Wells. Tatal lui Mallett a murit când Mallett avea 10 de ani, iar când a citit această carte un an mai târziu, ideea de a călători înapoi în timp pentru a preveni moartea tatălui său i-a cuprins imaginația.
Nu a fost o fantezie trecătoare. A studiat fizica la facultate, cu un interes special asupra găurilor negre. El si-a dat seama că înțelegerea găurilor negre ar putea să-l ajute să înțeleagă călătoria în timp. La acea vreme, găurile negre au fost considerate "nebun, dar cel puțin asta a fost legitim nebun", a spus Mallett; călătoria în timp, pe de altă parte, a fost considerată "nebunie, nebunie."
"Am folosit găurile negre ca o poveste de acoperire", a spus el râzând.

Albert Einstein a descris timpul ca o a patra dimensiune și a spus că timpul și spațiul sunt conectate, astfel fizicienii vorbesc de spațiu-timp. Se spune că curbele spațiu-timp se rotesc în jurul găurilor negre. Mallett se întreabă dacă ar putea reproduce aceste condiții aici, pe Pământ. Un cuplu de coincidențe l-a ajutat să-si dea seama cum.
Când a absolvit colegiul, el a vrut să înceapă cercetările sale imediat, dar a fost o perioadă de recesiune și nu au fost ușor pentru angajare. El a terminat lucrul cu laserele, învățând despre capacitățile lor de tăiere pentru uz industrial. După doi ani de la acest lucru, a primit un loc de muncă unde a vrut inițial, la Universitatea din Connecticut.

Pentru a înțelege progresul cercetării sale, trebuie să înțelegem două dintre teoriile lui Einstein:
1.     Potrivit Teoriei Relativitatii a lui Einstein, timpul este afectat de viteză. A fost deja dovedit in laborator ca particulele subatomice pot fi aruncate în viitor, la viteze mari. A fost folosit un accelerator pe particulele cunoscute, să se dezintegreze după o anumită perioadă de timp. Particulele apar în viitor, într-un statut tânăr, fără a fi dezintegrate în perioada de timp obișnuită. Îmbătrânirea particulelor încetinește, în timp ce viteza acestora accelerează.

2.     Potrivit Teoriei Relativității Generale a lui Einstein, timpul este, de asemenea, afectat de gravitație. A fost deja dovedit că ceasurile de pe sateliți în orbită arată o ușoară diferență de timp față de ceasurile de pe Pământ, dacă acestea nu sunt ajustate pentru a compensa aceasta diferență.

Dr. Mallett știa că gravitația ar putea afecta timpul, și că lumina ar putea crea gravitație. El a cugetat și gândit, și apoi momentul lui "Evrika" l-a lovit. Lasere!
Si-a amintit de munca sa anterioară cu lasere, în care un laser inel creează o lumină circulantă. "Poate că lumina circulantă va face același lucru pentru gravitatie, cum ar face o gaură neagră în rotație", gândi el. El se întrebă dacă un laser inel ar putea fi folosit pentru a răsuci spațiul-timp într-o buclă prezent, viitor, și înapoi la trecut.
Dacă laserul ar putea crea o astfel de buclă, informațiile ar putea fi trimise în trecut în formă binară. Mallet explica neutronii spin: Un șir de neutroni ar putea fi dispusi astfel încât unii sunt sus și altii jos, reprezentând 1 si 0, respectiv, creând astfel un mesaj binar.
Lumina laser circulanta
Dacă Dr. Mallett si-ar fi gasit un loc de muncă de cercetare cum a vrut, chiar din facultate, el nu ar fi lucrat cu lasere și nu ar fi câștigat această cunoaștere care l-a ajutat atât de mult, ani mai târziu. "Am avut ceva în trecutul meu ce colegii mei care lucrează în acest domeniu nu au, si care m-a condus la acea descoperire, pe care nu as fi facut-o altfel", a spus dr. Mallett.
Acum, partea ce mai grea este testarea acestei teorii în ecuații matematice. In acest caz, a doua coincidența a venit( coincidente nu exista, este doar punerea in evidenta a legii sincronicitatii universale, n.a). Dr. Mallett a fost diagnosticat cu o afecțiune cardiacă, puțin timp înainte ca el sa fie lovit de inspirația de a folosi laserele inelare pentru calatoria in timp. El a ramas în concediu medical, rupandu-se astfel de la multe dintre îndatoririle sale de la locul de muncă.
"Dacă nu aș fi avut acel moment, nu știu dacă aș fi putut să am nu numai aceasta descoperire, ci, de asemenea, timpul să lucreze in afara programului", a spus el.
I-au trebuit șase luni pentru a dovedi că lumina circulantă ar putea răsuci( curba ) spațiul. A fost nevoie de un alti câțiva ani pentru a dovedi că răsucirea( curbarea ) spațiului ar putea curba, de asemenea, timpul. Deși a fost un efort lung, laborios, dr. Mallett a menționat că lui Einstein i-au trebuit 10 ani pentru a demonstra că gravitația afectează timpul.
"A meritat ... pentru a vedea de fapt, ecuațiile și pentru a vedea că ele prevăd că [călătoria in timp este posibilă] este un lucru palpitant," a spus Dr. Mallett.

Cu agitație, el si-a prezentat concluziile unor experți ai relativității, la o conferință organizată de Societatea Internațională privind Relativitatea Generala și Gravitația. A fost deosebit de agitat cand vorbea despre deplasarea în timp față în cu Dr. Bryce DeWitt, un proeminent fizician care a lucrat cu Einstein. La sfârșitul prezentării, dr. DeWitt de față cu întreaga audiență a spus: "Nu știu dacă veți obține o șansă de a vă vedea din nou tatăl, dar el ar fi mândru de dumneavoastră. "
Tatăl său a fost obiectul unei mari iubiri și admirații în viața tanărului Dr. Mallett. Mama sa a lucrat din greu pentru a-l sprijini pe Mallett și cei trei frați în cartierul Bronx din New York City. Nu a fost ușor mai ales în anii 1950 ca o femeie afro-americană să-și câștige existența după ce familia a căzut în sărăcie. El își dă seama cât de greu trebuie să fi fost pentru ea, la numai 30 de ani la momentul respectiv, să-și piardă soțul printr-un atac de cord, atât de tânăr și să muncească pentru a crește copiii.

   Cât timp va trece pentru a face o mașină a timpului?
Trebuie să fie clar că Dr. Ron Mallett nu meșterește în garajul său cu un Delorean și un condensator de flux ca Doc Brown din "Back to the Future". El este un fizician teoretician, nu un fizician experimental. Asta înseamnă că a dezvoltat dovezile matematice despre călătoria în timp, iar în viitor ar trebui să funcționeze, dar rămâne ca fizicienii experimentali să obțină hardware-ul și să construiască masina timpului.
Aceasta ar putea costa aproximativ 250.000 dolari doar pentru a începe, a spus el. 250.000 dolari ar acoperi studiul de fezabilitate, iar studiul de fezabilitate va determina cât de mult ar costa faza experimentală. El se asteapta ca, odata ce studiul de fezabilitate începe, întregul proces ar dura aproximativ cinci ani.

   Intrebari filozofice
Dacă o mașină a timpului este construită pe baza designului Dr. Mallett, ce se poate întâmpla atunci când comutatorul este actionat? Un mesaj din viitor, ar putea apărea instantaneu.
Masina timpului are posibilitatea de a trimite informații de-a lungul timpului din momentul când este prima dată pornită până când este oprită. Așa că, în cazul în care rămâne pornită timp de 100 de ani, mesaje binare ar putea fi trimise oricând in acei 100 de ani. Cineva din viitor dacă știe că mașina va fi activată la o anumită dată, trimite un mesaj pentru a ajunge prin acel timp.
Într-un documentar BBC, Discovery Channel despre munca Dr. Mallett, naratorul a spus că, odată cu calatoria in timp, "În joc este nimic mai puțin decât ceea ce înseamnă să fii o ființă umană."

Dacă ne-am putea întoarce în timp și repara toată suferința lumii, dacă ne-am putea întoarce pentru a preveni lucrurile rele care se întâmplă în viața noastră, ce ar însemna asta pentru creșterea personală și înțelepciune? Cum s-ar schimba societatea noastră?
Dr. Mallett a declarat că filmul "Time Cop", cu Jean-Claude Van Damme, a explorat această idee bine. Caracterul lui Van Damme a fost însărcinat cu reglementarea călătoriei în timp, astfel încât oamenii nu ar putea folosi aceasta pentru propriile lor scopuri. Soția lui a murit și a trebuit să se abțină de la a merge înapoi pentru a o salva.
"Depinde de societate să decidă modul în care este utilizată călătoria în timp, nu este hotărarea unui individ", a declarat dr Mallett. 
Large Hadron Collider, cel mai mare și cel mai puternic accelerator de particule din lume, este condus de un consorțiu de națiuni. El își imaginează că o mașină a timpului va fi controlată într-o manieră similară. Să nu ne imaginăm că mașinile timpului vor deveni mai frecvente decât reactoarele nucleare. Oamenii nu vor avea mașini ale timpului in curtile lor pentru utilizare casuală. Pentru Dr. Mallett, cea mai bună utilizare a călătoriei in timp ar fi să avertizeze oamenii de dezastre naturale pentru a preveni, de exemplu, miile de decese cauzate de tsunami, uragane și cutremure.


    Drum drept spre Lumina !

2 comentarii:

  1. NAMASTE !!! Extraordinar articol.orice calatorie incepe cu primul pas. Daca si aplicatia ar corespunde si ar fi intrutotul realizabila ,ar fi cel mai mare succes al omenirii.Si daca nu ar fi vorba si de alte date care intra in ecuatie.NOI VREM-MAI TREBUIE SA VREA CINEVA . ATI GHICIT DESIGUR LA CINE MA gandesc.....GeorgedeDrobeta

    RăspundețiȘtergere
  2. De fapt nu sunt lucruri chiar noi,atat timp cat stim ca americanii cunosc teleportarea din anii '70 ,ai sec.xx si nenea Obama indiferent ce functie are el acum ,a fost pe Marte prin teleportare, si el sau altii ,ce l-au pus acolo pe el sau clona ,sau ce o fi acel om ,au fost in viitor ,tocmai pentru a afla cum trebuie pregatit pentru acea functie, deci nu trebuie sa ne minunam ca la nu stiu ce, adica trebuie sa-l consideram ca cel mai firesc pas al omenirii, ce ne este necesar. Si daca fiintele evoluate de inalte dimensiuni ,cunosc si utilizeaza frecvent calatoria in timp, si au voie de la Creator sa faca asta ,noi de pe Terra de ce n-am capata aceasta voie ? Fireste Ascensiunea in 5D va consacra multe din drepturile noastre inca neexercitate.

    RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.