joi, 16 octombrie 2014

Revolutia se apropie intr-un fel … sau altul


-         Articol original –                                                       Marius Sumedrea


"O revoluție se apropie - o revoluție care va fi liniștită dacă suntem suficient de înțelepți; plini de compasiune, dacă ne pasă suficient; de succes dacă suntem norocoși suficient - dar o revoluție vine fie că vrem asta sau nu. Noi îi putem influența caracterul, dar nu-i putem modifica inevitabilitatea. "

                                                                
                                                                Robert F. Kennedy – 1966

O nouă paradigmă evoluează: noi sisteme economice, comunități durabile, energie solară si energie liberă, agricultură ecologică si permacultură, democrația participativă în locul celei reprezentative și o nouă mass-media care să prezinte doar adevărul. Pentru toate problemele cu care ne confruntăm există soluții viabile doar prin schimbarea totala a sistemului.
Einstein spunea : ,,Nu poti găsi solutia unor probleme, abordându-le cu aceeasi mentalitate cu care le-ai creat.” 
O revoltă la nivel mondial se prefigurează privind descentralizarea tuturor sistemelor de alimentare centralizată și consolidată care au fost create pentru control si impunere, încălcand liberul arbitru în masă.
Evolutia evenimentelor care au loc în prezent, este nevoită să se confrunte cu faptul că nu găseste soluții de-a ajunge la o masă critică pentru a crea schimbarea necesară înainte de-a ne afecta prin inegalitate, sărăcie și deteriorarea generală a societătii, care va duce la haos și violență pe scară largă. Oricât de mult am dori să ne concentrăm asupra punerii în aplicare a soluțiilor locale, nu putem ignora necesitatea urgentă de schimbare sistemică semnificativă pe scară de masă, acum.
Dacă societatea va mai rămâne pe cursul actual, lucrurile rele se vor amplifica și cu atât mai greu va fi pentru a depăși criza în creștere. Nu contează cât de mult suntem înclinați să ignorăm toate acestea, nu vom putea scăpa de această realitate: în cadrul politicii economice și a actualelor guvernări, tot mai mulți oameni vor cădea tot mai adânc în datorii și sărăcie extremă. Prezenta economie funcționează numai pentru 30% din populație. Milioane de oameni au fost eliminati matematic.

Începând cu anul 2007, economia SUA, de exemplu, a pierdut peste 14 milioane de locuri de muncă cu normă întreagă, în timp ce populația totală a crescut cu 17 milioane de oameni. În condițiile actuale, este imposibil pentru 70% din populația aptă de muncă de a câștiga un venit suficient pentru a-si permite necesitățile de bază, fără a privi la nivelurile tot mai mari de datorii, pe care nu vor fi niciodată în măsură să le plătească, pentru că nu există suficiente locuri de muncă care să genereze veniturile necesare de-a ține pasul cu costul de trai.

Din 2007 - 2013, averea globală a crescut cu 26%, în timp ce gospodăria medie a pierdut un șocant 43% din bogăția lor. Dacă averea medie continuă să scadă în acest ritm, peste 50% din gospodăriile din SUA vor fi în stare de faliment in urmatorii zece ani. Propaganda mass-media a ascuns temporar faptul că stăm pe o bombă economică cu ceas. Frauda statisticilor guvernului asupra sărăciei, costului de trai și rata șomajului nu poate acoperi faptul că majoritatea covârșitoare a populației este pe o cale rapidă de sărăcire. Politicile și acțiunile Guvernului în confruntarea cu epidemia de creștere a sărăciei poate fi definită ca tiranie. Ea nu putea fi mai evidentă. Economia a atins un punct în care nu există suficiente locuri de muncă care să genereze un venit suficient pentru a susține costul de trai pentru majoritatea populației, iar guvernul taie miliarde de dolari de la programele de asistență socială și-i investesc în armată și industria închisorilor.

Complexul Militar Industrial alimentează conflicte violente în străinătate. O stare perpetuă de război fără sfârșit este obositoare averii publice, cu mii de miliarde de dolari deturnate de la programe sociale în buzunarele profitorilor de război. Aici, în țară, poliția este militarizată și industria privată a închisorilor este în creștere, la o rată socantă de 1600%. Avem deja cea mai mare populatie în închisoare din lume. Rata curentă de detinuti pe cap de locuitor este mai rea decât cele mai negre zile ale gulagului sovietic. În plus, multe orașe sunt acum în sărăcie. Cât de rău augur ar suna, o linie de asamblare tiranică, de încarcerare este acum în desfasurare. Pe baza dovezilor existente și indicatorilor-cheie este logic să ne gândim că o creștere a disperării în segmente tot mai largi ale populației va duce în curând la haos și revolte. Forțele de poliție militarizate, care vor răspunde prin violență și opresiune, vor amplifica acest scenariu.

Suntem la o răscruce de drumuri critică.
Suntem pe punctul de a face un salt evolutiv, sau cu o miopie provenită din lăcomie ne coborâm în nebunie și distrugere?
Vom face o schimbare sistemică semnificativă destul de repede pentru a preveni un colaps mult mai mare?  

Concluzia este că există în prezent mai mult decât suficientă bogăție și capacitate de rezolvare a problemelor sociale. Putem evolua cu adevărat societatea într-un mod fără precedent. Trăim într-o societate bogată și avansată tehnologic. În SUA, avem 94.400 miliarde dolari în avuție natională. Oamenii nu ar trebui să lupte, îngropați în datorii, pentru a obține necesitățile de bază și de a trăi o viață sănătoasă și decentă. Este o crimă absolută împotriva umanității pentru sărăcia care există în societatea de astăzi. Cu doar 0,5% din averea celor mai bogați 1% de pe planetă, am putea elimina sărăcia la nivel mondial. Sărăcia nu are sens economic în niciun fel. Aceasta costă mai mult societatea decât ar costa să o elimine. 

Aceasta este nebunia actualului sistem !

Acum s-a dovedit că asa-zisa salvare din criză, prin pomparea a mii de miliarde de dolari si euro creati din aer in băncile private, nu a dus la niciun rezultat. Sărăcia s-a adâncit in rândul populatiei, iar economiile nationale scârțâie. Banii au intrat tot in buzunarele miliardarilor, care nu au niciun scrupul uitându-se peste natiuni si populatii… Dacă acesti bani s-ar fi dat familiilor, ei intrau in circuitul economic prin ceea ce ar fi cumpărat fiecare si s-ar fi stimulat productia. În loc de creșterea productivității și bogăție care ar fi un lucru foarte bun pentru societate în ansamblu, lăcomia pe termen scurt al celor mai bogati 1% din populatie au luat sistematic creșterea bogăției pentru ei înșiși, ne-au jefuit de o viață de libertate și securitate economică.
În acest moment, o parte semnificativă din populație știe că sistemul actual este nesustenabil și instabil, chiar și multi dintre cei mai bogati (1%) recunosc acum asta. Avem deja o masă critică de cetățeni conștienți și trebuie doar să-i inspirăm și să-i organizăm pe ceilalti pentru a construi voința culturală și politică de a destructura actualul sistem creat in dezacord cu legile divine si impotriva fiintei umane.
Din păcate, realitatea socio-economică este înfricoșătoare, este clar că nu mai avem mult timp înainte pentru a coborâ în haos sau de a transforma totul in Rai. Dacă vrem să schimbăm lucrurile prin metode non-violente, fereastra de oportunitate se închide rapid. Avem nevoie să ne intensificăm radical ritmul în care schimbarea are loc. Clasa de 1% și politică trebuie să consimtă urgent nevoile oamenilor. 
Daca refuza asta, noi cei multi trebuie sa le-o impunem !

Situatia Romaniei in acest context este dezastruoasa. O datorie publica de cca.150 miliarde dolari facuta fara chibzuinta de guverne marioneta conduse de la Washington si Bruxelles, pentru a distruge premeditat industria si agricultura tarii, care cu mari eforturi s-a ridicat in anii socialismului de catre parintii si bunicii nostrii cu multa truda. Resursele tarii sunt ,,DONATE” cu buna stiinta de catre aceste guverne corupte, indiferent ca este vorba de petrol, gaze naturale, minereuri, apa, lemn brut, prin contracte oneroase in favoarea corporatiilor americane, evreiesti, germane, franceze, rusesti, italiene, etc. 
Orice companie de acest nivel a venit in Romania sa fure, a fost primita cu onor si populatiei i se spala creierul ca sunt investitori si trebuie protejati pentru ca creaza locuri de munca cu un salariu de mizerie. S-au construit Mall-uri si hipermarketuri care vand marfa de proasta calitate , nociva si toxica( daca ne referim la alimente) si care inghit banii si asa putini ai romanilor care apoi sunt deturnati in paradisuri fiscale, acestea neplatind niciun fel de impozit pe profit (pentru ca ei merg in pierdere), nici TVA sau alte taxe. Cu o ,,spaga” la nivel inalt totul se rezolva. 

Oameni buni, TREZITI-VA ! Daca asistati la destramarea tarii si la distrugerea premeditata a acestei natiuni, copiii vostri vor fi sclavi intr-o enclava a strainilor. Pamantul tarii, inclusiv agricol este vandut strainilor. Nicio natiune nu face asta. Nu mai acceptati niciun fel de compromis cu politicienii indiferent ce promit.
Solutia este iesirea din UE si toate structurile politice, economice, militare occidentale care nu ne-au adus nimic bun in acesti ani de dupa revolutie. Alegerea unor romani adevarati la conducere si nu partide politice, care sa nationalizeze toate bunurile poporului roman, aruncarea afara a tuturor companiilor straine care fura si distrug pamantul, aerul si apa tarii, care defriseaza padurile si extrag minereurile lasand in urma dezastre ecologice. Toate contractele economice care sunt in defavoarea natiunii, anulate sau renegociate. Decat sa ia ele pe nimic resursele naturale, mai bine sa stea in pamantul tarii pentru copiii nostrii.

 Ca vrem sau nu, suntem pusi in prezent in situatia de a alege in ce directie vom merge spre viitor: ori ne unim, si îi înlaturam de la putere pe acesti psihopati malefici, care prin razboaie, terorism, alimente, apa si aer infestate, medicamente si vaccinari in masa, ne vor extermina la 1 miliard sau mai putini, asa cum au planuit si vor crea o societate fascista, in care nimeni nu se va opune si supravietuitorii vor munci cu spor pentru bunastarea acestei elite, ori vom pune in fruntea noastra oameni responsabili, onesti si buni manageri, pentru a aduce bunastare tuturor locuitorilor planetei, intr-o pace planetara totala. Alegeti voi !!
Suntem sustinuti de fiinte din tot universul, dar noi suntem cei ce trebuie sa actionam, sa facem sa se intample…, multe profetii afirma ca Romania va avea un rol important in schimbarile planetare, deci…intrati-va in roluri oameni buni !


Așa cum a spus odată John F. Kennedy, "Cei care fac revoluția pașnică imposibilă vor face revoluția violentă inevitabilă."

Acesta ar fi mesajul lui Kennedy catre politicienii din prezent, iar un mare roman spunea : ,,Sa te fereasca Dumnezeu de furia poporului…”
  Cei vizati luati aminte !!!

  Va propun si o analiza cu solutii viabile pentru situatia socio-economica a Romaniei din prisma Meritocratica :


    surse : http://nesaranews.blogspot.ro/  si inspiratie proprie – Marius Sumedrea
    
        Drum drept spre Lumina !


3 comentarii:

 1. NAMASTE !!! Se oare ca inca nu a ajuns cutitul la os.Se pare ca inca umblam anapoda,in mirajul amurgului.Se pare ca cineva din afara noastra -ca si in '89 sa dea tonul.Mult prea lasi ,egiosti multi se multzumesc cu putinul din strachina.Nu mai avem timp nici sa zambim,dar sa fim empatici cu suferinta aproapelui nostru.Am devenit straini intre straini in propria noastra tara.Se pare ca o energie parsiva lucreaza in tartacuta fiecaruia de a se izola intrun aparent turn de fildes consumandu-se in nevoile imediate,se pare ca nici rudele de departe sau de aproape nu le mai cunoastem si cand mergem la biserica ,cerem,cerem,cerem permanent uitand macar odata sa multzumim si pentru gura de aer pe care o mai respiram.Toti avem energia criticii si vorbelor barfitoare pe la doselnita aratand cu degetul in toate partile-toti sant vinovati de starea agriculturii,economiei-NOI N.I.C.I.O.D.A.T.A. Ce mare dreptate avea TUTEA !

  RăspundețiȘtergere
 2. ...CINE AR PUTEA FACE REVOLUTIA DACA NU CEI TINERI CU FORTA SI AVANTUL TINERETII ? DAR UNDE SUNT ACESTIA? Scumpii de ei, lucreaza pe la straini indemnati de cel care conduce aceasta tara spunandu-le ca aici n-are ce sa le ofere...iar noi cei ramasi ne bucuram de ceia ce primim de la ei ca sa ne mentinem cum putem traiul zilnic, pensiile celor mai multi fiind sub limita de existenta. Poate se va gasi un suflet luminat in tara aceasta... poate...

  RăspundețiȘtergere
 3. "Orice companie de acest nivel venita in Romania sa fure, a fost primita cu onor si populatiei i se spala creierul ca sunt investitori si trebuie protejati pentru ca creaza locuri de munca, dar cu un salariu de mizerie."
  Exact ce a facut Iohannis in Sibiu si pentru care il ridica-n slavi toata lumea... a adus investitori, s-au creat locuri de munca, dar cu un salariu in bataie de joc, iar el, sasul lucrului prea-facut, ce comision a primit de la fiecare investitor? Vom afla vreodata?

  RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.