sâmbătă, 6 septembrie 2014

Scoala lui Bashar – karma si reincarnarea


      Karma
A: Ne poti spune cum definesti tu urmatoarele notiuni: ceea ce noi numim karma, soarta si liber arbitru?
B: Multumesc. Din punctul nostru de vedere, Karma e complet auto - aplicata si reprezinta simplu ideea de echilibrare, ideea de a realiza ca atunci cand faci un lucru, pentru ca spiritul sa fie, intr-un sens, echilibrat, trebuie sa faca ceva care sa reprezinte acel act de echilibrare, acea energie de echilibrare. Are sens pentru tine? Nu e o chestiune de pedeapsa. Totusi e un act de echilibrare. Ideile de soarta si liber arbitru sunt strans legate – sau destin si liber arbitru, daca vrei – sunt strans legate in felul urmator, din punctul nostru de vedere. Exista anumite nivele ale constiintei voastre care vad lucrurile intr-un anumit fel, diferit de modul in care alte nivele ale constiintei voastre le-ar putea vedea. La un nivel superior sau ceea ce ati putea numi un plan de frecventa mai inalta - la nivel spiritual - ai putea, de exemplu, alege lucruri pe care sa le experimentezi in realitatea fizica. Sa spunem ca tocmai esti pe cale sa iti alegi o viata fizica. Ai putea alege sa explorezi anumite teme astfel ca atunci cand te nasti in acea viata, acele teme vor tot continua sa apara si ar putea parea ca sunt legate de soarta sau destin pentru ca se tot intampla si pare ca nu prea ai multe posibilitati in privinta asta pentru ca ele continua sa tot apara. Dar, tocmai pentru ca tot continua sa apara, iti dau prin asta posibilitatea de a-ti folosi liberul arbitru in realitatea fizica pentru a decide cum vei aborda acea tema, ce vei invata din acea tema, cum vei explora acea tema. Deci, destinul si liberul arbitru, de fapt lucreaza mana in mana pentru a crea o experienta pentru suflet. Dupa care, bazat pe acea experienta, sufletul, spiritual, vor lua acea experienta si vor decide cum se va incadra in aventura sau experienta totala a cresterii. Urmatorul lucru pe care decide spiritul sa-l faca, e ca intr-un fel sau altul sa amplifice sau sa echilibreze ceea ce tocmai a fost experimentat, iar in acest moment intervine karma. Intelegi? Iti raspunde la intrebare suficient sau mai e si altceva referitor la asta ce ai vrea sa explorezi?

A: In esenta ai spus ca soarta si liberul arbitru sunt legate si ca le putem explora, insa pana la ce punct suntem capabili sa ne schimbam soarta?
B: Depinde de cat de mult iti doresti, intr-un sens, sa experimentezi o anumita tema pe care era necesar sa o explorezi. In multe cazuri acum, in present, in aceasta epoca, din cauza ca explorati de asemeni constiinta intr-un mod in care nu ati mai facut-o de mult timp pe planeta voastra, e posibil si sa-ti schimbi tema. Aceasta e una dintre experientele pe care le puteti avea. Poti porni la drum – ca sa spun asa – setat cu o anumita tema, insa tema initiala ar putea fi sa afli care e acea tema si s-o schimbi. Pentru ca acum ati intrat in constienta si trezire si devenind constient ca ai creat tema ce urmeaza sa o explorezi si aducand-o la o concluzie logica, ar putea fi scopul explorarii acelei teme: sa te trezeasca la constienta ca ai capacitatea de a alege alta tema. 
Aceasta ar putea fi scopul in sine al explorarii temei initiale. Intelegi? Deci, in aceste vremuri si in aceasta era, pe planeta voastra, acum, din cauza trezirii care are loc, exista mult mai multa libertate privind aceste lucruri, iar ideile de destin si liber arbitru se estompeaza cumva putin una in alta. Totusi, mai exista multe teme pe care v-ati decis sa le explorati si e ok asa. Pentru ca, evident, din punctul de vedere al sufletului si spiritului, era important sa le explorati. Si chiar daca veti gasi ceva sa ii adaugati, ca o tema secundara care sa intareasca si prima tema, nu inseamna ca nu va puteti desprinde de prima tema cumva pentru tot restul vietii. Depinde doar de voi sa decideti pentru voi ceea ce anume pare cu-adevarat important ca si informatie de care aveti nevoie. Dar ideea de final – cum spuneti in limba voastra – pentru toate astea e: traiti experientele pe care le aveti si faceti alegerile pe care le puteti face, care sa va permita mai multa introspectie si mai multa constienta pentru cine preferati cu-adevarat sa fiti, pentru ce e sinele vostru real, firesc, pentru ceea ce a fost si in acest sens, este cu-adevarat, in mod real, o mai mare reflexie a Infinitului. 
Asta e singurul motiv pentru care aceste teme exista pana la urma: sa descoperi din ce in ce mai mult, in orice fel posibil, cine sunteti cu-adevarat. Iar descoperirea – experienta in sine a descoperirii – e scopul. Uneori nici nu e despre ce descoperi, ci experienta descoperirii e scopul. Pentru ca auzim tot timpul oameni de pe planeta voastra discutand despre ce e real? “Ce e real? Asta nu e real? E realitatea reala? S.a.m.d.”
Singurul lucru cu-adevarat real in lumea voastra fizica e EXPERIENTA realitatii, nu realitatea in sine. Realitatea in sine, intr-un anumit sens – ca sa folosesc o expresie locala – e un fel de “proiectie virtuala” pentru a va oferi o experienta , iar experienta e cea care e reala.

Deoarece, experienta e cea pe care o adaugati energiei voastre, la frecventa voastra pentru a va ridica, pentru a creste, pentru a va extinde, pentru a invata. Experienta e cea care determina asta. Realitatea fizica e doar o oglinda: reflecta doar ceea ce aveti nevoie sa vedeti pentru a avea experienta de care aveti nevoie pentru a deveni mai mult din ceea ce sunteti cu-adevarat. Intelegi?

A: Da. Poti sa dezvolti mai mult subiectul karma? Ai spus ca e auto-impusa
B: Nu e auto-impusa. E auto- stabilita.

A: Auto- stabilita. Bun. Cum o putem sterge sau ridica sau schimba?
B: Dar vezi, asta e ce spun!

Daca karma este auto-aplicata, insasi realizarea faptului ca e auto-aplicata, o sterge! Asta e ideea!
Vezi tu, de mii de ani, multi oameni pe planeta voastra, au crezut adevarat faptul, karma e impusa, asa cum ai spus si tu. Ca este ceva ce iti este impus. Realizarea faptului ca esti liber sa alegi cine vrei sa fii, te pune automat in ceea ce numiti punctul 0. Esti liber sa alegi din acel moment incolo cine vrei sa fii. Deci, in acel punct 0 nu exista asa ceva precum karma, in sensul clasic in care e inteleasa pe planeta voastra. Intelegi?

Deci totul tine de a realiza cine si ce esti si sa traiesti in acel spatiu, in acea vibratie. Faptul ca STII ca esti liber sa-ti schimbi karma, te elibereaza de conceptul karmei! Asta e toata ideea! E auto-negare. Intelegi?

A: Atunci orice decizie pe care o luam, ca suflet individual, este in serviciul acelei teme. Nu exista decizii care sa mearga, sa-i zic, cumva impotriva servirii acelei teme?
B: Hai s-o abordez asa: Da, poti avea experienta prin care iei decizii si faci alegeri care sunt impotriva temei, dar in realitate, acesta e un alt mod de a explora acea tema. Pentru ca iei decizii referitor la ACEA tema si nu la alta.

       Reincarnarea
 Am vorbit de multe ori de ideea “re-incarnarii” care – din nou, din perspectiva noastra nu e cu-adevarat re-incarnare deoarece timpul si spatiul sunt iluzii si totul exista doar acum. Ideea e ca aveti intr-adevar alte vieti, dar se desfasoara toate acum, concomitent, insa pe o vibratie diferita. Iarasi, in acelasi fel in care aveti mai multe canale tv si doar pentru ca va uitati la unul intr-un anumit moment, nu inseamna ca celelalte posturi nu exista si ele in acelasi timp. Exista toate, insa tu-l vezi doar pe cel la care te-ai reglat intr-un anumit moment. Deci, toate vietile voastre sunt la fel. Trecutul e un eufemism, viitorul e un eufemism. Ideea e ca totul se petrece in acelasi timp. De aceea, din nou, in extrapolarea logica a “stiintei evidentei”, daca stii de la inceput ca TOTUL e UNUL si ca exista doar ACUM, atunci cand apare subiectul “re-incarnarii”, bazat pe intelegerea ta despre UNUL si ACUM, singura interpretare logica a conceptului de “reincarnare” e ca TOATE VIETILE EXISTA ACUM. 
E o extrapolare simpla si logica. Un lucru duce la altul, unul il construieste pe celalalt. Aceasta e “stiinta evidentei”. Si de aceea, din perspectiva noastra, unele lucruri sunt pur si simplu evidente. Deoarece noi intelegem ca primul principiu este asa, intelegem si cum trebuie sa existe toate celalalte concepte astfel sa se potriveasca primului principiu. Deci, daca exista doar Acum si Aici – stiti asta si mai stiti ca Totul e Unul – atunci toate vietile voastre, TOATE exista acum. Si sunt si ele – indiferent de cat de multe aveti, indiferent de cat de mult oricare dintre ele se considera a fi sigura fizica – toate impart aceeasi UNICA particula. 
Pentru ca, amintiti-va, timpul si spatiul sunt iluzii create de traiectoria particulei, traiectoria geometrica a acelei particule. Prin urmare, e doar vorba de gradul in care particula se intersecteaza cu sine ceea ce creeaza conceptul de o frecventa diferita care face sa para ca de fapt o alta viata, care se desfasoara simultan, se petrece intr-un alt cadru temporal: trecut, viitor, alta dimensiune samd. Ceea ce determina modul cum percepi asta, e doar felul in care particula se aranjeaza pe sine.
Daca ar fi sa iti permiti – asta e un alt efect care ar putea avea loc; ar putea sau nu, nu e neaparat ceva pentru care sa te stradui; lasati-l sa se intample natural, daca e sa aiba loc. Fiindca daca se intampla, iti va fi spre folos. Daca nu se intampla, nu e nevoie sa se intample.

Insa, doar pentru a va aprinde imaginatia, cand incepeti sa faceti exercitiul de care am vorbit mai devreme, vizualizand, cum ati vazut aici, ideea ca particula din care sunteti cu totii alcatuiti, e aceeasi Unica particula din care e alcatuit tot restul si veti crea acea vizualizare relationala, ati putea incepe sa percepeti o parte din celelalte “Sine” ale voastre din alte vieti simultane. Si ati putea chiar sa incepeti sa le percepeti fizic. Nu va panicati! Va voi spune un mic secret. Nu adesea, dar cateodata, din cand in cand, unii dintre voi au facut-o deja si habar n-au. E posibil sa fi vazut o alta persoana, stand undeva si e posibil sa fi parut ca si cum nu apartineau acelui loc, acelui timp. E posibil sa fi fost de fapt perceptia voastra a uneia dintre celelalte vieti ale voastre pentru acel moment. Acest fapt ar putea deveni din ce in ce mai obisnuit pe masura ce veti capata o intelegere mai unificata a relatiei voastre cu Creatia. 
Masura in care aceasta s-ar putea sau nu intampla, repet, e pur si simplu relativ la gradul in care fiecare ar putea avea nevoie sa stie sau sa perceapa asta pentru calea specifica vietii lui de aici. Dar daca va mai uitati si in multe din ceea ce numiti “relatari istorice”, in care persoane diferite din trecut povestesc despre faptul ca au vazut “fiinte ciudate”, “entitati spirituale”, “ingeri” sau orice vreti, ar putea din cand in cand sa vada lucruri care nu au nimic de-a face cu voi, insa din cand in cand ar putea sa va vada de fapt pe voi. 
O viata viitoare, din punctul lor de vedere, care se desfasoara - in realitate- simultan,despre care ei pot doar sa relateze ca au avut “o viziune” si au vazut acea fiinta ciudata, imbracata tare ciudat, care apoi a disparut. E posibil sa fi fost voi. Poate purtand spandex sau ceva de acest gen. Deci, cateodata puteti intalni o relatare istorica ce descrie ceva asemanator si sa intelegeti din senin ca e ceva ce a fost perceput din acel timp in acest timp. Chiar si unele – nu toate – chiar si unele din timpul vostru de azi de acum, pe care voi le numiti OZN-uri, sunteti voi in nave din viitor. Nu sunt toate extraterestre in acest sens. 
Cand veti invata voi sa folositi navele in acest fel, cand veti invata voi sa faceti tunele prin spatiu si timp, veti descoperi ca de multe ori va veti intretaia cu multe frecvente diferite si veti fi perceputi de unele dintre celalalte vieti ale voastre ca si OZN-uri. Si acei voi ar putea gandi: “Oh, sunt extraterestri” fara ca macar sa stie ca suntei in alta viata in acea nava. Deci e totul foarte flexibil in acest fel. Intelegeti?      Drum drept spre Lumina !

2 comentarii:

  1. Daca tot am inceput despre Bashar...sa continui!
    Negativii infecti care au deturnat Pamantul, au deturnat si viata de apoi. Trist si incredibil, dar adevarat. Pentru ca aveau mare nevoie de energie, au hotarat sa ne foloseasca pe noi ca baterii. Au inventat "reincarnarea", proces ne-natural prin care ne sterg memoria si ne baga din nou in sistem, alta viata noua, fara amintiri...numai bun de stors de energie. Acest proces s-ar numi mai bine reciclare, nu reincarnare.
    Sfat pentru cei care nu mai vor sa fie reciclati: nu mai intrati in lumina! Plecati de acolo si cautati-va singuri lumina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun materialul. Îl recitesc pentru nu știu a câta oară ca și altele din secțiunea Bashar! Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere

Va rog comentariile sa se refere la subiectul articolului si fara cuvinte vulgare. Criticile sunt admise dar sa fie creative si spre schimbare pozitiva. Comentariile carcotasilor si postacilor platiti vor fi sterse. Acest blog nu este retea de socializare.